Kysymys

mitä wifi laitetta suosittelette e353 mokkulan 3G saamiseksi tablettiin?

  • 24 kesäkuu 2013
  • 19 kommenttia
  • 5879 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
tablettini tulee olemaan todennäköisimmin joku ainol. (een laita tulevaa nexus 7:aa)

eli wlan leikit ei riitä tableitillani.

19 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
TP-Linkin 3G/4G V2 reititin pitäisi tukea tuota tikkua.
Käyttäjätaso 1
Eli selvennän vielä että kun minulla on maastossa tabletti, tuo reititin ja mokkula niin saan tablettiin 3G:n?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Juuri näin eli tikku reitittimeen ja saat Wifi-verkon kotiin ja voit käyttää sitä tietokoneella, älypuhelimessa, smart-televisiossa ja vaikkapa tablettietokoneessa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Maastossa?!?! Taitaa tarvita vielä jonkinlaisen virtalähteen (12V akku?) ja tarvittavat virta-adapterit, että TP-Linkista kannettavan wifi-laitteen saa. Tai jos liikkuu maastossa autolla, niin sehän tietenkin em. helpottaa...

Asiaan: Maasto- ja muuhun liikkuvaan käyttöön suositeltavampi vaihtoehto on jonkinlainen MiFi-laite. Suomessa on tai on ollut myynnissä ainakin ZTE MF60 (3G), MF80 (+DC), MF93D (+LTE); Huawein E5776 (LTE), E589 (?, 3G), Sierra AC762S (LTE). Noista liikkuvassa käytössä itse kokeillut ekaa ja viimeistä, ja hyvin pelaavat. Akkukesto Sierrassa parempi, mutta muuten esim. herkkyydeltään hyvin lähellä toisiaan.

Eli noiden laitteiden kanssa ei sitä tikkua tarvita, vaan simmi tuupataan laitteen sisään, tabletti wifillä kiinni palikkaan, ja eiku menoksi.

Vaihtoehto: Ihan tilapäinen supakäyttö onnistuu monilla Android-tableteilla ihan suoraan tikkua käyttäen. Ehkä helpoin käytettävä on otsikkotikun HiLink-versio (asentuu ethernet-laitteeksi), mutta: yhdistelmä imaisee tabletin akun tyhjäksi aika kyytiä, joten pitkään ei tuolla yhdistelmällä pysy maastossa "kartalla".
Käyttäjätaso 3
Aika hyvinhän nuo Antero-tabletit Huawein mokkuloita tukee, kannattaa ehkä tablettia ostaessa tarkistaa niin ei tarvitse reititintä hankkia.

Jos nyt välttämättä haluaa niin mun mielestä parhaasta päästä on näissä Dovadon vehkeet, ja sun käyttöön ehkä sopiva voisi olla Dovado Go akulla.

http://www.3g-antennit.fi/product/283/dovado-go-etahallittava-mokkulareititin-wlanilla-ja-akulla
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
TP-Linkillä on myös kannettava versio eli TL-MR3020, mutta ulkoista virtaa 5V sekin taitaa vaatia.
Käyttäjätaso 2
TP-LINK TL-MR3040,  sisäinen 2000mAh akku, 4 tunnin akun kesto ilmoitettu valmistajan sivulla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Jos joku "haaveilee" käyttävänsä tikkua tabletin kanssa vähänkään enemmän (siis pl. satunnainen e-mailin tai ip-lehden luku), niin kannattaa jo tablettia hankkiessaan kiinnittää huomiota mm. usb-porttien sijaintiin. Jos tikku törröttää tabin kyljestä tai vaikka siinä ei törröttäisi kuin adapterin liitin, niin saa melko varovainen olla, ettei usb-portista tule entinen alta vartin. 

Ei tikun käyttö Android-tableteissa jää tuesta kiinni; Linuxiinhan istuu melkein tikku kuin tikku. Tietenkin nämä huippumerkkien valmistajat ovat pyrkineet tekemään tikun käytön mahdollisimman hankalaksi tai kait jopa mahdottomaksi.
Käyttäjätaso 1
Mifistkin olen kuullut puhuttavan. Eli nuo luettelmasi toimivat ilman pistorasiaa.
Käyttäjätaso 4
Koska kyse oli myös maasto-käytöstä, niin kaikkein tehokkain ja myös vakaa lienee 450 Mbps speksattu Buffalo WZR-HP-G450H. Siihen on helppo laittaa ulkoisia vahvistavampia wLAN-anteeneja kiinni, käytän sitä itsekin huawei E367 nettitikun kanssa. wLAN kantamaa sain n. 70 metriä n. 120 Mbps nopeudella (150 Mbps wLAN-sovittimeen), parilla ympärisäteilevällä anteenilla ulkona. Hintaa on noin n. 70-100 egee (saatavuus heikko). Toimii myös P2P käytössä.

Jos taas etsii varmasti yhteensopivaa rautaa, niin NETGEAR WNDR3700 tai WNDR3800. Näillä ei ole mikään käyttämäni laite jäänyt ilman wLAN:ia. Tosin näihin ei voi liittää ulkoisia anteeneja suoraan. Toimivat sisäisellä vahvistimella varustettuna ( kantavuus hyvä ). Hinta n. 90-120 egee. Toimii myös P2P käytössä.

Käyttöjärjestelmäksi näihin edellä mainittuihin sopii ROOter versio Huntsman Linux, joka on nykyisellään vakaa ja tukee paljon eri nettitikkuja.
Käyttäjätaso 1
OLen vähän taas kärryiltä pudonnut...

"Jos taas etsii varmasti yhteensopivaa rautaa, niin NETGEAR WNDR3700 tai WNDR3800. Näillä ei ole mikään käyttämäni laite jäänyt ilman wLAN:ia."

Tuo lauseesi puhuu wlanista.

Vielä kaikille selvennöksesi: Haluan siis maastossa//autolla/sähköttömällä mökillä tablettiin 3G liittymän joka on sim kortilla mokkulassani e353. Tableettia en oo vielä hommannut mutta android -pohjainen se on nexus tai joku ainol.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Suosittelem DNA Wifi-mokkulaa sellaiseen käyttöön. saa myös ilman SIM-lukkoa. Nettitikku jäisi tarpeettomaksi, mutta parannusta olisi sen verran, että DNA:n Wifi-mokkula syö SIMin sisäänsä eli et tarvitse erillisiä mokkuloita.

Myös Saunalahdella on erinäisiä Wifi-mokkuloita luottokaupalla. Wifi-mokkula toimii siis akulla maksimissaan ilmoitetun ajan verran, mutta toiminta-aika riippuu kuinka paljon käyttää sitä mokkulaa tiedonsiirtoon.

Jos mokkulasta haluaa nauttia vieläkin pidempään, osta esim. 7000 mAhin vara-akku, josta mokkula voi tarvittaessa ladata monta kerta.
Käyttäjätaso 3
helmikuu13 kirjoitti:
OLen vähän taas kärryiltä pudonnut...

 "mitä wifi laitetta suosittelette e353 mokkulan 3G saamiseksi tablettiin?"

WiFi = WLAN

(tai no, WiFi yhden tahon tavaramerkki WLANille, mutta sama asia kumminkin käytännössä)
Käyttäjätaso 1
Osta tabletti missä on jo sim kortti/3G niin ei tarvi noita muita kuvioita miettiä ollenkaan, mokkuloita ym 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
kupru kirjoitti:
Osta tabletti missä on jo sim kortti/3G niin ei tarvi noita muita kuvioita miettiä ollenkaan, mokkuloita ym 

Jos mökki sattuu olemaan vähänkään haastavammassa paikassa kuuluvuuden suhteen, niin 3/4G-tabletti on huonompi  vaihtoehto kuin esim. mifi-laite. 

Ei haastavaan paikkaan tosiaan mokkulaa kannata harkita, tai ei ainakaan E353:sta...
Käyttäjätaso 3
KoTe60 kirjoitti:
Ei haastavaan paikkaan tosiaan mokkulaa kannata harkita, tai ei ainakaan E353:sta...

Kote60 on täysin oikeassa, kännykkäkin on parempi netin jakamiseen. Liikkeellä ollessa olen huomannut, että siellä missä mokkula (+ mini-antennit) ei enää 3g:tä löydä, Lumia 920 löytää usein sen vielä.
Käyttäjätaso 1
No vielä sen verran että mulla on tabletti johon menee sim -korrti ja toinen johon menee microsimmi. eli mokkula ei ole ehdoton. nyt on ehdotettu varminta keinoa:

puhelinta jossa on yleensä aina 4g ja kun liittymäni on 3g....

4h akulla olevaa wifilaitetta johon siis tökätään sim?

wifiä lisävirtalaitteella

jotain rajaa pitäs antaa hinnalle eli 60e (ei koske puhelinta)

menikö oikein?
Käyttäjätaso 1
unohtui myös kertoa että verkon  jako pitää onnistua kotona ja mökillä.
Käyttäjätaso 1
onse kumma ettei näihin saa simmii suoraan kun kukaan ei takaa että tukee mun mokkulaa-

Osallistu keskusteluun