Kysymys

Miten asennetaan langaton tulostin?

  • 26 March 2015
  • 11 kommenttia
  • 13957 katselukerrat

Olen asentanut tulostimen usb-kaapelilla ja nyt olen yrittänyt muuttaa sen langattomaksi(WiFi), mutta minun koneeni ei löydä kyseistä laitetta.

Minulla on käytössa ZTEn reititin mallia MF93D ja käyttöjätjestelmä on windows 8.1 ja tulostimeni on Epson stylus sx235w.

Olen koittanut tehdä kotiverkon, mutta silläkään ei löydä tulostinta. Tulostimessa vilkkuu kokoajan oranssi valo WiFin kohdalla.

ipconfig komennolla en löytänyt mitään mikä viittaisi tulostimeen(kun oli piuha kiinni).

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Luultavasti pitää conffata se tulostin ja tulostimeen laittaa wlanin tunnukset sun muut.
Itselläni on tuo sama tulostin ja sen mukana tuli asennuslevy, sen kun ajaa läpi niin siinä on valinta haluaako USB vai WIFI yhteydellä toimivaksi. jos levy puuttuu niin Epsonin sivulta voisit kurkkia ohjeet. Mitään WLAN tunnuksia ei kysele asentaessa.

https://www.epson.fi/fi/fi/viewcon/corporatesite/products/mainunits/support/11101
Otin Epsonin sivuilta asennuspaketin ja ajoin sen. Kun laitoin ja tein kaiken mitä asennus ohjelma pyysi, mutta AINA tuli yhteyden aikakatkaisu. jostain syystä kone ei löytänyt tulostinta?

Pidin kokoajan tulostinta, reitiintä ja tietokonetta noin 2 metrin päässä toisistaan.

Mistä pääsisin tuon tulostimen "sisälle", jotta saisin sieltä laitettua jotain päälle? VAI pitääkö reitittimen asetuksia jotenkin muuttaa?
Kokeile asentaa USB johdolla niin saat tietää toimiiko tulostin ollenkaan,toinen vaihtoehto on tehdä langaton asennus siten että on USB kytkettynä. Tuossa linkki skanneri ohjelmaan:  http://www.epson.fi/fi/fi/viewcon/corporatesite/support/index?gatewayto=FileDetails.aspx%3Flng=fi-FI%26amp;data=VkjUmbBFNN2OAPPElcRVt3Rypb2w00lpe8Huy18vxXoU003D%26amp;id=373503
Olen jo asentanut kyseisen tulostimen "kiinteänä" joten se toimii moitteettomasti, ja olen koittanut uudelleen asentaa tulostinta langattomasti usb-kaapelin ollessa kiinni, mutta sekään ei ole auttanut. Joka ikinen kerta asennus joudutaan peruuttamaan yhteyden aikakatkaisun vuoksi.

Olen myös koittanut laittaa jonkun ohjeen mukaan portti asetukset TCP/ip asetuksiin, mutta sekään ei ole auttanut.

Asensin annetun linkin kautta Epson Scannerin...

Ei toimi vieläkään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Mikä salaustaso sinulla on käytössä WLAN -verkossa? Oletko kokeillut tiputtaa sitä alaspäin esim. WPA2 -> WPA?

Joillain laitteilla saattaa olla ongelmia joidenkin modeemien luoman WPA2 -tason salauksen kanssa. Näissä tilanteissa salaustason laskeminen pykälällä alaspäin monesti auttaa. Isona miinuksena tässä on se, että WLANin N -standardi vaatii WPA2 -salauksen käyttöä.
Käyttäjätaso 1
Jospa se tulostin on viallinen. Kyllähän ne ohjeet on todella yksinkertaiset ja niissä kyllä opastetaan mitä pitää tehdä eri vaiheissa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Pariin Epsoniin sx-425 ja xp-305 wlan-asetukset laittanut. Kummassakaan ei automaattiset wlan-asetukset ei jostain syystä toimineet, mutta asetukset käsin laittamalla onnistui. Noissahan on molemmissa pieni nestekidenäyttö ja nuolinäppylät, joilla ssid:n ja salasanan saa syötettyä.
Katsoin reitittimestä, niin tietosuoja tila oli "WPA-PSK ja WPA2-PSK". vaihtoehtoina oli ei salausta tai "WPA2(AES-PSK).
Epsonin SX235W mallissa ei ole minkäänlaista näyttöä.
Käyttäjätaso 3
Itse asensin vastaavan epsonin mutta hieman vanhemman mallin tämän ohjeen mukaisesti. Tosin 6. kohdan auto-connectia ei ollut koska latasin softan epsonin tuesta. Eikä se olisi muutenkaan toiminut kun koneessa ei ole wlania. Sen tilalle muistaakseni tuli dialogi missä syötettiin SSID ja wlan-tukiaseman salasana. WPA2/AES on käytössä.

http://www.epson.fi/fi/fi/viewcon/corporatesite/products/mainunits/faq/11101/5224