Vastattu

Mobiili 4g

  • 7 helmikuu 2016
  • 10 kommenttia
  • 954 katselukerrat

Kyllähän tämä elisan 4g super laajakaista on ihan susi. Nyt pari viikkoa ollu käytössä nopeus onmitä millonki sattuu, netti on niiiiin hidas välillä ettei ees sivut aukea. Yhteydet ei pysy päällä langattomasti ku tovin  ja uudelleen ei yhdistä jos ei käytä modeemista virtoja poikki. Ja sitte on vielä tämä rajoitettu yhteys ilmotus joka pukkaa tämän tästäki läppärin yhteytee. Nii että kyllähän tämä tosiaan oliki kannattava homma vaihtaa kiinteä yhteys langattomaan ja nopeaksi mainostettuun 4g yhteyteen.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kv36 7 helmikuu 2016, 19:38

Pätkiminen kuulostaa niiiiin Elisan 3g-verkolta, että pakko jälleen taas kerran varmistaa: onhan se modeemi lukittu 4g-taajuudelle?Ja "kyllä  pitäs kuuluvuus olla ihan hyvä" ei ole mikään vastaus. Millä perusteella pitäis? Mitä se modeemi sanoo kuuluvuudesta (ja minkä verkon)?
Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mutta, eihän Elisa ole ainoa operaattori?

DNA testiin seuraavaksi ja sitten Sonera... jo rupeaa bitti kulkemaan!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Eihän toki yksikään langaton yhteys toimi maksiminopeuksilla kaikkialla ja jatkuvasti. Oletko katsonut, että millaista kuuluvuutta käyttöalueellesi on tuolle yhteydelle edes arvioitu? Eihän se mobiililaajakaista kiinteää yhteyttä korvaa (IMO), eli sitä harvoin kannattaa siis odottaakaan.

Olitko jotain jeesiä tai ideoita kenties tilanteeseesi vailla, vai oliko tarkoitus vain purkaa tuntoja, se ei oikein viestistäsi selvinnyt..
No kyllä  pitäs kuuluvuus olla ihan hyvä ja maksimi nopeutta ei oo kyllä vielä näkyny kertaakaan. Jos jollain on ratkaisua ongelmaan miksi pitää katkoa modeemi  virtoja jatkuvasti että saa langattomatki koneet nettiin edes hetkeksi, vastauksia otetaan mielellään vastaan. Modeemi näyttää kyllä että kaikki pitäs olla ok. Ja miksi on rajoitettu yhteys tuon tuostaki ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ja mikähän modeemi on kyseessä?
Ja modeemiha Huawei B315 4G/WLAN
Käyttäjätaso 7
Pätkiminen kuulostaa niiiiin Elisan 3g-verkolta, että pakko jälleen taas kerran varmistaa: onhan se modeemi lukittu 4g-taajuudelle?

Ja "kyllä  pitäs kuuluvuus olla ihan hyvä" ei ole mikään vastaus. Millä perusteella pitäis? Mitä se modeemi sanoo kuuluvuudesta (ja minkä verkon)?
On 4g:ssä ja signaali on täyet.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pikkarainen kirjoitti:
On 4g:ssä ja signaali on täyet.

Onko se lukittu 4G:lle? Mitä tarkoitat "signaali on täyet"? Puhutko niistä modeemin näyttämistä palkeista?

Viitaten aikaisempaan viestiisi, niin ei sinun niitä maksiminopeuksia kannatakaan odotella -joillain harvoilla se yhteys saattaa siellä rajoitinta käydä toisinaan kolkuttelemassa, mutta ei sinne käytännössä suurin osa pääse. Sinun yhteydelläsi se liittymän "luvattu" nopeus on 5-40Mbits. Se kannattaa pitää mielessä, eikä jumiutua miettimään niitä maksimeja.

Harva sitä autonsa manuaaliin painettua maksiminopeutta pääsee koskaan sillä autollansakaan ajamaan, vaan siihen nopeuteen päästäkseen pitää olla kaikki siihen suunnitellut radat ja muut systeemit, joita hyvin harvassa paikassa on. Vähän sama juttu tuon mobiililaajakaistan kanssa -se taajamassa köröttely on sitä arkea, vaikka teknisissä tiedoissa olisikin mitä merkattu teoreettisiksi maksiminopeuksiksi 😉
Lähellökäön maksimia ei oo käyty, eikä sitä kukaan ootakkaan. Max 22mbits on nyt saatu mitattua. Tuoki nopeus riittäs, mutta pätkiminen ja modeemin sammuttamis tarve on suurin ongelma.
Kyllä sen laajakaistan varmaan takaisin kiinteään verkkoon voi vaihtaa, jos saatavuus on vielä olemassa.

Osallistu keskusteluun