Vastattu

Mobiili yllätti

  • 10 toukokuu 2012
  • 9 kommenttia
  • 2499 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
  • Hyvä tyyppi
  • 200 kommenttia
Upouutena Saunalahtelaisena tervehdin ennen ehtineitä ja kiitän operaattoria meille antamasta harmittelusivusta.

Törmäsin tilanteeseen tänään neljästi. Keskustelupalstoilla tuli punanen lappu eteen,että linja estetty jonkun häirikön takia.

Olin täysin tietoinen tuosta yhteisestä ip-jutusta,mutta onko mitään keinoa millä harmista pääsee eroon.

Estot tänään 13,15-13,27-13,29-15,16
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 10 toukokuu 2012, 14:41

IP-estot on lähinnä käytössä sivuilla, jotka eivät tiedä IP:iden nykyään vaihtuvan. Vika ei ole Elisan verkossa tai Saunalahden päässä. IP-estot eivät nykyään ole tehokkaita ja voi helposti ohittaa mm. Proxyllä, uudellenyhdistämällä nettitikku tms. keinolla. IP-esto on vanhanaikainen. Kannattaa tehdä valitus sivustolle, joka bannaa IP:n perusteella.
Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
IP-estot on lähinnä käytössä sivuilla, jotka eivät tiedä IP:iden nykyään vaihtuvan. Vika ei ole Elisan verkossa tai Saunalahden päässä. IP-estot eivät nykyään ole tehokkaita ja voi helposti ohittaa mm. Proxyllä, uudellenyhdistämällä nettitikku tms. keinolla. IP-esto on vanhanaikainen. Kannattaa tehdä valitus sivustolle, joka bannaa IP:n perusteella.
Käyttäjätaso 2
Ajatus kulki tuota myötäillen,mutta piti uskoa vahvistaa.

Eli  asia on niinkuin kavereiden kera pohdittiin. Olen moittinut erästä sivuston ylläpitoryhmää ja kyseinen henkilö joka tuntee täällä siviilipuolella on ottanut minut silmätikuksi. Eli seuraa tunnustani sinnikkäästi. Sivustolla ei mitään häikkää kun kaverin lainakoneella surrasin.

No tämä ei paha,ei minun elämää pilaa.
Käyttäjätaso 2
Tänään taasen oli ylläpito huonolla tuulella.  Eli punaista lappua eteen ja kommentit roskiin.  Nyt vainen ihmetyttää että kielto oli  jotain viiden minuutin luokkaa.  Eli tuntuu hyvin yksilöidyltä.

Kaikki nämä estot on esiintyneet Suomi24  sivustoilla.  Ei missään muualla.  Eikös Teliasonera tuota hallitse,niillähän luulisi olevan  laitteet kunnossa.

Vai liittyykö häirintä kilpailevan konsernin  mustaamiseen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Vähän asian vierestä, mutta otsikko sopii hyvin...

Mobiili päätelaite "mystikka yllätti" yht'äkkiä :smileyrolleyes:. klo. 16.00 aikoihin Sierra mokkula kotiasema telakassa, ei millään yhteyksiä Saunis nopsalla, noh koklasin DNA dataprepaidia, sama juttu ja molemmilla useita käynnistyksiä ei toiminut Saunis sai välillä pienen yhteyden, mutta vailinaisena ja katki heti.

Laitoin Saunis SIM:in Huawei E1762 vara tikkuuni yhteys pelasi ihan OK, vaihdoin sinne myös DNA dataprepaid SIM:in sama kaikki OK. Annoin Sierran sitten "levätä" ja laiton Saunis nopsa SIM:in klo. 17 jälkeen uudelleen, käynnistin telakassa niin taas hommat toimi ja yhteys muodostui OK.
Käyttäjätaso 2
Eilen oli taas "virus" pahalla päällä.  Kolmet estot  , kaikki Suomi24  sivustoilla.  Mutta ilmeisesti Juhannuksen johdosta

niiden jokaisen  kesto oli vajaa varttitunti  ja taas pääsi osallistumaan.  Eli mitä järkee.  Viestit,omani siis, oli nuhteetonta ammatti asiaa. 

En löytänyt  ylläpidon ihmisiä ? kuka sitä valvoo ja mistä löytyy ?   Johonkin ruutuun  viestittäminen   mihinkä kukaa ei vastaa  on typerää.

Useilla  sivustoilla on ylläpito ja henkilö yhteystietioneen  selvästi  löydettävissä. Eikö jo lakikin velvoita palvelun tarjoajan

tietoja julki.  Sivuston kustantaja kyllä löytyy mutta  ei mulla niille ole asiaa. 
Käyttäjätaso 3
Proxypalvelin saattaisi auttaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moikka!

Ikävä kyllä tämä ei ole virus vaan ihan perusajatus miten netti ja mokkula toimii. Mokkulassa IP vaihtuu tiheään ja jos saat ei-saastuneen IP:n, pystyt taas kommentoimaan Suomi24:ään. Vika on kuitenkin siinä, että Suomi24 bannaa vanhanaikaisesti IP:n perusteella.

Asiaan ei ole apua eikä Elisa voi asialle mitään. Valitettavasti joudun sanomaan, että ei ole mitään tehtävissä.

En ole Elisan edustaja, mutta kokemuksesta kerron, että kyseessä ei myöskään ole sinulle kohdistettu pila...
Käyttäjätaso 3
Peju kirjoitti:
Eilen oli taas "virus" pahalla päällä.  Kolmet estot  , kaikki Suomi24  sivustoilla.  

Tästä on ollut puhetta monta kertaa. Suomi24 käyttää estolistoina taivaanaikuista "musta lista" -tekniikkaa, joka perustuu IP-numeroihin. Niin kauan kuin heillä on sellainen käytössä, ainoa tapa kirjoittaa palstalle on käyttää jotakin sellaista välityspalvelinta, joka ei (vielä) ole mustalla listalla.

Tunnen ylläpidon sälleistä yhden, koska kerran selviteltiin yhtä yleistä asiakkaani sovellukseen liittyvää sähköpostihässäkkää heidän kanssaan. En voi kuitenkaan antaa osoitetta ilman hänen suostumustaan. Yleinen palautelomake löytyy täältä:

http://www.suomi24.fi/palaute/lomake

Ja nyt siihen "häirintää" koskevaan sekavaan valitukseesi tuli sitten ainakin yksi syy. Kyse on yksinkertaisesti ja selkeästi siitä, että saamasi (jaettu) IP-numero on Suomi24:n torjuma ja kuten sanoin, tästä löytyy monta monituista viestiä. 

Muut kokemasi häiriöt (jos niitä on) johtuvat sitten ihan jostakin muusta, mitä nuo sivustot sitten mahtavatkaan olla.
Käyttäjätaso 5
Tökkää vaikka tätä linkkiä: http://www.hidemyass.com/

Kirjoita sitten haluamasi osoite siihen kohtaan, missä lukee google.com ja paina "Hide my ass".

Osallistu keskusteluun