Kysymys

Mobiililaajakaista 4G super ja Huawei B593

  • 14 heinäkuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 1204 katselukerrat

Asun siis alueella 74120, ja viimeviikolla reititin alkoi kysellä päivitystä. Päivitin reitittimen, jonka jälkeen netin nopeus on laskenut huomattavasti. Ensinnäkin modeemi ei löydä enää 4G-verkkoa ollenkaan, vaan yhdistää koko ajan 3G alueelle, ja signaalin vahvuus on noin yksi palkki jos sitäkään. Latausnopeudet tipahtivat myös lähes olemattomaksi. Tätä ennen kaikki toimi kuten pitikin, 4G alueella ja lähes 5 palkkia koko ajan. Nyt nopeudet ovat olemattomat ja sitäpaitsi koko ajan katkeaa, nimimerkillä tänään käynnistänyt modeemin uusiksi noin 15 kertaa. 

Onko kyseessä nyt joku reititinongelma, vai onko kyseessä taas perinteiset saunalahden ongelmat, että verkot katoilee? Puhelimessa myös 4G verkko teiltä, kyllä jotenkuten toimii siinä mutta pätkii myös joskus. Olisi kiva saada jotain vastausta? 

4 kommenttia

Resetoi laite ja tee uudet asetukset ja pakota se vain 4g verkkoon.
Kokeiltu on, laite on palautettu laitteenhallinnasta tehdasasetuksiin ja hardresetoitu. Ei vaikutusta. Ja jos pakottaa pelkästään 4G verkkoon, niin laitteeseen tulee vaan punainen valo, joka tarkoittaa että ei saa yhteyttä. Palkkeja kyllä tulee se 4 tai viisi. Alueella on täysin moitteettomasti toimiva 4G LTE verkko. Mitä asetuksia sitten tarkoitat tarkemmin, en ole oikein enää keksinyt mitä muuta koittaa? Laitteessa vielä lisäksi ulkoinen antenni, joka ollut käytössä koko laitteen ostosta lähtien. Alkaa pikkuhiljaa loppua huumori tämän kanssa, kun ei yhteysnopeus ole yhtään sitä mitä pitäisi ja tuo pätkiminen, tämänkin viestin aikana kerran jo uudelleen käynnistetty... 
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Onkohan tukiasemassa vikaa? Koska aikaisemmin toiminut todella hyvin. Oletko ottanut yhteyttä tukeen ja kysellyt? 

Lisäksi on hyvä mittailla kuuluvuuksia Cellmapper sovelluksella Androidilla jos sellainen tahtoo nurkista löytyä. Tukiaseman sijainti on hyvä tietää jos vika tulee... Että tiedät mitä laitteesi pääsääntöisesti käyttää. Cellmapper mittaa myös tukiaseman suuntaukset joten se on hyödyllistä tietoa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Postinumeroalueelta ei äkkiseltään päällisin puolin mitään silmiinpistävää löytynyt. Onko käytössä muita meidän verkkoa käyttäviä liittymiä, jos on, niin miten ne löytää verkon?

Toimiiko kuitenkin tuo 3G normaalisti? Pystyisitkö kokeilemaan reititintä jossain toisessa osoitteessa, että löytääkö muualta 4G:n? 🙂

Osallistu keskusteluun