Vastattu

Mobiililaajakaista ei toimi antennin vieressä

  • 9 elokuu 2018
  • 7 kommenttia
  • 689 katselukerrat

Käytössä eläkeläisäidilläni keskisuomessa Huawei B315 4G osoitteessa, jossa noin 100 metrin päässä on 4G tukiasema. Yhteys toimii 1-2 vk kerrallaan, jonka jälkeen lakkaa toimimasta eikä muodostu millään vaikka tukiasemaa kuinka käynnistelee.

Laitteessa on 2 antennia ja sen puolesta kuuluvuuden pitäisi olla todella hyvä, yleensä palaa 2-3 palkkia.

Yhteyden katketessa (tietenkin aina kun minä en ole paikalla) kakkosvalo palaa punaisena, eikä laite muodosta 2G- 3G- tai 4G -yhteyttä. Äitin tabletissa, silloin harvoin kun sitä käyttelee, samainen sim-kortti toimii hyvin, vaikka siinä on paljon heikompi antenni. Samoin jos minä tulen paikalle 300 km päästä ja käynnistän boxin uudestaan tekemättä mitään muuta.

Mikä neuvoksi ? Kommentit firmwaren päivittämisestä voitte jättää vastauksissanne väliin.

Pitääkö vaihtaa kiinteään valokuituyhteyteen, koska Elisan 4G -antenni on liian lähellä ? Surkeata tämmönen kun edes 2G, ei toimi, että saisi pankkiasiansa hoidettua.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 9 elokuu 2018, 22:25

Antennihankintaa halvempi tapa on kokeilla esim. Telia tai DNA operaattoria siinä mokkulassa prepaidina ja toivoa että se toimii paremmin. Tukiasemista tiedon saa Cellmapperista.Muilla operaattoreilla voi olla masto eri paikassa ja toimivuus parempaa.Jos haluat välttämättä lisäantennin tuohon laitteeseen, niin mukaan tulevat pupunkorvat ovat kaikkein huonoimmat siihen, suosittelen esim. minkä tahansa antennin SMA-liitännällä.https://www.4g-antennit.fi/product/424/iskra-p-58-l700-uni-mimo-696-2700-mhz-antennisarja-2-kpl-11-dbi-4glte3gwlan-10-metrin-kaapeleilla-smaKattoantenni on aika hintava investointi, joten siksi kannustan kokeilemaan muita operaattoreita. Toisen operaattorin prepaid ei hunajapurkkia enempää maksa.
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvää iltaa.

Liian lähellä oleva, tai talon katolla oleva, telemasto voi aiheuttaa ongelmia yhteyteen.

Mobiililaajakaistassa mukaan lukien 4G, 3G ja 2G nopeus sekä palvelutaso vaihtelee myös sään mukaan, olosuhteiden mukaan, muiden operaattorin asiakkaiden netinkäytön mukaan alueella sekä mm. esteet maston välissä, kuten talot, vaikuttavat yhteyteen heikentävästi.

Yhteydestä kannattaa tehdä vikailmoitus, toki muitakin operaattoreita kannattaa kokeilla, jos heidän 4G olisi parempi ja masto eri paikassa kuin Elisa. Se voi antaa enemmän.

Kerroit että osoitteessa on valokuituyhteys? Minkä hintainen se on?

Valokuitu, kuten mikä tahansa muu kiinteä yhteys, tulee kotiin asti ja sen voi jakaa yhtä lailla "langattomasti". Totuus on kuitenkin se, että sellaiseen yhteyteen eivät vaikuta lasit ikkunassa, kuut taivaalla, talot vieressä ja puut mäessä. Se voi maksaa enemmän, mutta se toimii.

Mukavaa loppukesää ja alkavaa syksyä!
Vanha ADSL-yhteys jätettiin aikoinaan pois käytöstä, koska se oli liian kallis. Myöhemmin sitten 3G toimi nettitikulla ja ulkoisella suuntaavalla antennilla varmasti, joskin latenssi ja tiedonsiirtonopeudet vaihtelivat. Sitten 4G:n tultua ongelmat alkoivat minusta sen jälkeen kun tuo uusi masto tuli lähelle, vaikka silloinkaan ongelmia ei tosiaan ole kokoajan.

Kuitua ei tällä hetkellä ole, toivoin että kaapelitv:n kautta sen saisi, vaan eipä taida onnistua sekään.
Se nykyinen 4G-yhteys on nopea ja vakaa silloin kun se toimii, mutta sitten kun ei toimi niin katkos saattaa kestää päivänkin. Sitä en ymmärrä miten halpa kiinalainen tabletti, toimii ongelmitta samaisella sim-kortilla, jolla Huawei isone antenneineen ei saa mitään signaalia. Olemme kokeilleet eri huoneitakin, mutta aina harvakseltaan vika tulee uudestaan päälle.

Olisiko jotain suosituksia ulkoisesta antennista, joka soveltuisi tilanteeseen jossa masto on todella lähellä ja jonka voisi liittää vaivatta tuohon Huawei 315:een ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Antennihankintaa halvempi tapa on kokeilla esim. Telia tai DNA operaattoria siinä mokkulassa prepaidina ja toivoa että se toimii paremmin. Tukiasemista tiedon saa Cellmapperista.

Muilla operaattoreilla voi olla masto eri paikassa ja toimivuus parempaa.

Jos haluat välttämättä lisäantennin tuohon laitteeseen, niin mukaan tulevat pupunkorvat ovat kaikkein huonoimmat siihen, suosittelen esim. minkä tahansa antennin SMA-liitännällä.

https://www.4g-antennit.fi/product/424/iskra-p-58-l700-uni-mimo-696-2700-mhz-antennisarja-2-kpl-11-dbi-4glte3gwlan-10-metrin-kaapeleilla-sma

Kattoantenni on aika hintava investointi, joten siksi kannustan kokeilemaan muita operaattoreita. Toisen operaattorin prepaid ei hunajapurkkia enempää maksa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4
B315 mobiilireitin on jollain tapaa rikki, jos siinä menee se pin koodin kysely päälle itsekseen ja powerista seuraava mode valo palaa punaisena. Toisessa laitteessa ( tablet ) testattuna ei mitään vikaa, samassa osoitteessa?

Noin vuosi sitten:

https://yhteiso.elisa.fi/muut-laitteet-26/huawei-b315-reitin-punainen-valo-507014

Operaattoriakin toki voi aina vaihtaa, mutta kannattaa vaihtaa se rikkonainen laite samalla.
Kiitos vinkeistä. Olen samaa mieltä noista kommenteista.

Cellmapperin perusteella Telian kentät ovat hivenen parempia, joskaan ei noissa isoa eroa ole.

Kerran kun olen värkännyt julkisen ip:n 4G:n kanssa toimimaan Elisan, niin en haluaisi aloittaa samaa säätöä nyt Telian kanssa, mutta voishan sitä kokeilla että toimiiko se paremmin.

Kiitos hyvistä vastauksista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ole hyvä, ilmoita ketjuun miten yhteys lopulta paranee.

B315-laite on käytössä tutuilla dna 4G 10M/10M -liittymällä 13,90 € kk ja siinä ei ole tuota ongelmaa, kun antenni on noin 600 metrin säteellä Elisan tolpassa. Myöskään PIN-koodin kysely ei mene itsestään päälle. Ajoittain noita reitittimiä kannattaa myös käynnistää uusiksi/resetoida. Tämä on hyvä asia muillekin laitteille, esim. puhelimille.
Onkohan B315:ssa softabugi joka vie sen jumiin? Ensiapuna voisi kokeilla kellokytkimellä laitteen sammuttamista joka yö sellaiseen aikaan kun se ei ole käytössä (esim. klo 5). Laitteiden softissa on aina vikoja ja paikallisesti voi olla joku harvemmin esiintyvä tilanne signaalissa & laite ei siitä toivu ilman sähkökatkoa. Tämä ei sovi jos on jatkuvasti netissä kiinni olevia laitteita, kun tulee muutaman minuutin katkos sen sähkökatkon lisäksi.