Kysymys

Mobiililaajakaista MOBIILINA (siis autokäytössä)

  • 28 kesäkuu 2010
  • 5 kommenttia
  • 546 katselukerrat

Hankin Saunalahden mobiililaajakaistan ja petyin karvaasti sen toimimattomuuteen autokäytössä. Kyllä automatkalla voi kännykkään puhua ja kännykkäähän voisin käyttää modeemina. Mutta tuo Huawei 1820 ei saa yhdistettyä mihinkään tukiasemaan. Melkoista pelleilyä mielestäni.

Onko kyseinen Huawei 1820 epäkelpo MOBIILIlaajakaistakäytössä vai onko tuo laajakaistan MOBIIILIkäyttö vain vitsi näillä nettitikuilla?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Onko kyseinen Huawei 1820 epäkelpo MOBIILIlaajakaistakäytössä vai onko tuo laajakaistan MOBIIILIkäyttö vain vitsi näillä nettitikuilla?

Ei ole vitsi, toimii myös EDGE verkossa, jos 3G:tä ei ole tarjolla - takuulla. Säädä.

Toimiva mobiili"liru"kaista vaatii lähes aina ympärisäteilevän anteenin, jotta hyppiminen 2G/3G verkkojen välillä olisi mahdollisimman kivutonta hyvällä 3G-laitteella varustettuna. Sinulle on kyllä myyty sikaa säkissä jos lupailtu sen toimivan 120 km/h laajakaistana missä vaan.

Eipä ole tuon kanssa paljoa tullut mobiilisti testailtua, mutta väitän että se on ns. kaupunkitikku - löydät parempia vaihtoehtobja liikkuvaan autoon. Kannattaa etsiä vähävirtaisia ja "herkkiä" 3G-modeemeja ja miksei reitittimiäkin (kyllähän niitäkin saa asennettua autoon). Itselläni toimii veneessä Option Globetrotter III hyvin, ei valittamista.
Käyttäjätaso 3
Mulla on vähän samansuuntaisia kokemuksia huawein e180 tikun kanssa. Tuntuu kuin huawei ei osaisi yhdistää liikkeessä ollessaan seuraavaan tukiasemaan vaan yhteys aina katkeaa ja on yhdisteltävä uudelleen.

Miniläppärissä oleva optionin sisäänrakennettu kortti taas osaa pitää yhteyden kokoajan auki vaikka liikutaan 2g ja 3g alueiden välillä.
Kiitos vastauksista. Olen lukenut lisää tuosta E1820 nettitikusta ja siinä on mm. ongelmaa ulkoisen antennin kanssa.

Minulla on miniläppäri, eikä siinä ole PCMCIA-liitäntää. Käytännössä siis USB-tikku (mahdollisesti USB-jatkojohdon päässä) on ainoa järkevä vaihtoehto. Ja ensisijaisesti haluan siis käyttää pelkkää USB-tikkua, en liittää siihen ulkoista antennia (vaikka hyvä antenni auttaisikin).

Onko ehdotuksia tuollaisesta herkästä USB-tikusta (ovatko esim. vanhemmat Optionin USB-tikut)? Ilmeisesti toista Huawein mallia ei kannata harkita?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Onko ehdotuksia tuollaisesta herkästä USB-tikusta (ovatko esim. vanhemmat Optionin USB-tikut)?


Saunalahden tarjoama Nettitikku MF668 on hyvä. Löytää HSPA:n jopa siellä, missä E1552 pääsee enintään EDGElle. Ja riittäähän siinä nopeuttakin....
Kiitos. Yritän lähinnä käytettyä tikkua metsästää, eikä tuota MF668:aa tai uudempaa Optionia tahdo löytyä.

Muita ehdotuksia?

Osallistu keskusteluun