Kysymys

Mobiililaajakaista+:n mukana Nettitikku 0 euro + 3kk veloituksetta. Etusi 296eurNäytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

167 kommenttia

Katsoin oma.saunalahti.fi ja siellä näkyi tämmöinen tieto:
Nettitikku E160E  2.12.2009 23:13:56 0452313****  kuukausimaksu  Kunnossa tai vakuusmaksu maksettu

Eli Sim kortin tilanteesta ei näy tietoa, mutta ei sillä ole suurta väliäkään. MultiSIMin tarvitsen vasta kun lähden lenkille tai pubiin ja haluan laittaa sen kakkoskännyyn. Mutta asia oli kiireinen koska tarvitsin mobiililaajakaistapalvelun 3g liittymääni, ennen kuin n900 saapuu. Ja asia on nyt kunnossa, koska palvelu on aktivoitu, multiSIM kortti on matkalla ja saapunee lähipäivinä, ja Nettitikulla en tule tekemään ikinä tuon taivaallista. (Tässä hiiren vieressä lojuu nytkin yksi Huawei E220 jolle ei ole käyttöä myöskään).
Mutta kovasti kiitoksia kaikille jotka auttoivat ja neuvoivat, nyt pääsee hyvillä mielin kieriskelemään ensiyöksi vuoteelle, ja odottelemaan huomista n900 joulua.
Käyttäjätaso 3

Postiluukusta kolahtaa ei tule kirjattuna kirjeenä


Minä ainakin jouduin postista hakemaan kirjattuna.


Niin nettitikku pitää hakea postista kirjattuna, mutta sim kortti tulee postiluukusta. Näin tuli itselleni.


Päivää. Tilasin tämän kyseisen liittymän keskiviikkona ja yksi ongelma tuli matkaan. No minulla oli (tai on se vieläkin) Saunalahti Ykkönen ja siinä se tietty GSM- numero. Kun tilasin tämän Mobiililaajakaista+ palvelun niin Saunalahti vaihtoi sen minun Ykkösen numeron siiheen MultiSim 1 tekniseen numeroon. Kysymys kuuluukin että onko mitenkään mahdollista saada takaisin sitä Ykkösen numero, kun ei oikein millään jaksaisi alkaa ilmoittelemaan tutuille ja kavereille että olen vaihtanu numeroa.

Siinä pitäisi ollakin sillä uudella kortilla uusi tekninen numero. Oletko kokeillut soittaa siitä vanhasta kortista, mikä numero näkyy vastaanottajalla ts onko se entinen? Mitä tapahtuu, jos soitat siihen entiseen numeroon?


Mikäs juttu tää on? Tarkotus ois siirtää numero toiselta operaattorilta ja ottaa siihen tämä mobiililaajakaista+ palvelu. Ymmärtänyt olen, että pitäis tulla siihen vanhaan numeroon ja otettuun liittymään lisäksi tämä palvelu. Onko varmasti niin, että vanha numero säilyy ja toimii noissa molemissa sim-korteissa, että soitto ohjautuu molempiin korttehin, vanhaan numeroon soitettaessa ja molemmista korteista soitettaessa näkyy tämä minun vanha numero? Mikä tämä tekninen numero on?

Sitten vielä. Mites tuo nyt on, että voiko tuota nopeutta muuttaa(nostaa tai laskea) sen 24kk sopimuskauden aikana? Jos otan nyt 2M nopeudella tuon ja myöhemmin haluan laskea vaikka 384 nopeudelle tai nostaa 5M:seksi. Löytyy ristiriitaista tietoa. Jossain kerrottiin nopeuden muutoksessa on jotain teknisiä ongelmia, tai ei muuten onnistu ja asiakaspalvelussa kerrottiin pitäs onnistua veloituksessa 4 kertaa vuodessa. Asiakaspalvelia oli vähän epävarman oloinen niin jäi mietityttään.

Tuleehan tuo 3kk ilmaiseksi tarjous myös uuteen liittymään, johon numero siirretään myös muualta ja saako euronpäivät vielä samaan? Tuolla tilauslomakkeessa saa valittua tämän palvelun, mutta ei mainittu mitään tarjouksesta. Jostain syystä tuossa tilauslomakkeessa jos on valinnut nuo palvelut ja palaa siitä yhteystietojen ilmoitukohdasta takaisinpäin on valinnoissa mlk+ muuttunut pelkäksi mobiililaajakaistaksi.
Käyttäjätaso 3


Mikäs juttu tää on? Tarkotus ois siirtää numero toiselta operaattorilta ja ottaa siihen tämä mobiililaajakaista+ palvelu. Ymmärtänyt olen, että pitäis tulla siihen vanhaan numeroon ja otettuun liittymään lisäksi tämä palvelu. Onko varmasti niin, että vanha numero säilyy ja toimii noissa molemissa sim-korteissa, että soitto ohjautuu molempiin korttehin, vanhaan numeroon soitettaessa ja molemmista korteista soitettaessa näkyy tämä minun vanha numero? Mikä tämä tekninen numero on?Kun aikoinaan otin multisimmin, niin vanhakin kortti sai uuden ns. teknisen numeron. Eli multisimmin jokaisella kortilla on oma numero (aivan tavallinen Saunalahden numeroavaruudesta vedetty numero) ja vanha puhelinnumeroni jäi numeroksi johon soitettaessa jokainen kortti soi ja joka näkyy vastaanottajalla kun mistä tahansa kortista soittaa maailmalle.

Teknistä numeroa käytetään tekstiviestien siirroissa (ja sitä voi käyttää soitettaessa suoraan johonkin multisimmin korttiin ja laitettaessa tekstaria tiettyyn korttiin. Siis voit vastaanottaa teknisellä numerolla tekstarin kakkoskorttiin ilman että siihen on tehty tekstiviestin siirtoja)

Ulkomailla saattaa käydä siten, että vastaanottajalla näkyy soittavana numerona sen tietyn sim-kortin tekninen numero eikä oma liittymänumerosi. Tosin kokeilin laittamalla puhelimeni Telian verkkoon ja soittaessani vastaavassa luurissa kuitenkin näkyi oikein oma liittymänumeroni eikä se tekninen numero.Mikäs juttu tää on? Tarkotus ois siirtää numero toiselta operaattorilta ja ottaa siihen tämä mobiililaajakaista+ palvelu. Ymmärtänyt olen, että pitäis tulla siihen vanhaan numeroon ja otettuun liittymään lisäksi tämä palvelu. Onko varmasti niin, että vanha numero säilyy ja toimii noissa molemissa sim-korteissa, että soitto ohjautuu molempiin korttehin, vanhaan numeroon soitettaessa ja molemmista korteista soitettaessa näkyy tämä minun vanha numero? Mikä tämä tekninen numero on?Kun aikoinaan otin multisimmin, niin vanhakin kortti sai uuden ns. teknisen numeron. Eli multisimmin jokaisella kortilla on oma numero (aivan tavallinen Saunalahden numeroavaruudesta vedetty numero) ja vanha puhelinnumeroni jäi numeroksi johon soitettaessa jokainen kortti soi ja joka näkyy vastaanottajalla kun mistä tahansa kortista soittaa maailmalle.

Teknistä numeroa käytetään tekstiviestien siirroissa (ja sitä voi käyttää soitettaessa suoraan johonkin multisimmin korttiin ja laitettaessa tekstaria tiettyyn korttiin. Siis voit vastaanottaa teknisellä numerolla tekstarin kakkoskorttiin ilman että siihen on tehty tekstiviestin siirtoja)

Ulkomailla saattaa käydä siten, että vastaanottajalla näkyy soittavana numerona sen tietyn sim-kortin tekninen numero eikä oma liittymänumerosi. Tosin kokeilin laittamalla puhelimeni Telian verkkoon ja soittaessani vastaavassa luurissa kuitenkin näkyi oikein oma liittymänumeroni eikä se tekninen numero.


Pääasia, että kotimaanverkossa toimis normalisti. Hieman huono juttu siinä mielessä, jos ulkomailta soittaaessa näkyy väärä eri numero kun nykyään tuntuu joillain olevan menossa, joku kummallinen trendi, että tuntemattomiin numeroihin ei vastata.

Kai sen numeron saa sitten myöhemmin taas siirrettyä normaalisti toiselle operaattorille?

E: Onko tässä muuten sitä 14 päivän kokeilumahdollisuutta, että saa perua, jos ei ole tyytyväinen?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


E: Onko tässä muuten sitä 14 päivän kokeilumahdollisuutta, että saa perua, jos ei ole tyytyväinen?


Tuo 14 päivän kokeilumahdollisuus on MobiililaajakaistaPaketissa, ei siis Mobiililaajakaista (Plus) lisäpalvelussa.
http://saunalahti.fi/gsm/gsmdatapaketti.php#tarjousehdotTuleehan tuo 3kk ilmaiseksi tarjous myös uuteen liittymään, johon numero siirretään myös muualta ja saako euronpäivät vielä samaan? Tuolla tilauslomakkeessa saa valittua tämän palvelun, mutta ei mainittu mitään tarjouksesta. Jostain syystä tuossa tilauslomakkeessa jos on valinnut nuo palvelut ja palaa siitä yhteystietojen ilmoitukohdasta takaisinpäin on valinnoissa mlk+ muuttunut pelkäksi mobiililaajakaistaksi.


3 kuukautta Mobiililaajakaista Plus -lisäpalvelua täydellä nopeudella tulee ilmaiseksi uuteen liittymään. Liittymähän on uusi Saunalahdella, mikäli siirrät numeron toiselta operaattorilta. Kampanjassa mainittuihin liittymätyyppeihin AlleEuronPäivät tulee mukaan kunhan valitset sen tilauksen yhteydessä. Samalla saat 650 min ja 12 kuukauden määräaikaisuuden. Määräaikaisuus tosin tulee joka tapuksessa tuon MLK+ -lisäpalvelun mukana. Tuossa tilauksen yhteydessä kannattaa sitten katsoa, minkä nopeuden valitsee, koska sen mukaan myös valikoituu mukaan tuleva Nettitikku. Tuossa e160e-tikussa kun teoreettinen maksiminopeus on vain 3,6 Megaa mutta siinä on antenniliitäntä jota tuossa toisessa vaihtoehdossa ei ole.

Itse en ole numeronsiirtoa tehnyt mutta pitäisihän tuon toimia MLK+ -lisäpalveluna kun kerran olet sen sinne niin laittanut. En ainakaan mistään löydä mainintaa, joka tuon ajattelemasi kokonaisuuden estäisi.
Kaikkiin uusiin mobiililaajakaista plus lisäpalveluihinkin nuo ensimmäiset 3 kuukautta tulee auttoamaattisesti ilmen kuukausimaksua. Liittymän ei siis ole tarpeen olla uusi, riittää että siihen tilataan uusi lisäpalvelu.
Hei,

Tilasin juuri palvelun liittymääni.
Yksi kysymys minulla kuitenkin on, sopimukset kohdassa näkyy 2 uutta kohtaa:

Mobiililaajakaista 384 plus KÄYTÖSSÄ
MultiSIM Mobiililaajakaista plus TILAUKSESSA.

Tarkoittaako tämä siis että, mobiililaajakaista on jo liittymälleni jo aktivoitu ja sitä voi käyttää rajattomasti?
Vai tuleeko minun odottaa että, multisim kortti ja nettitikku saapuvat, ennenkuin voin käyttää mobiililaajakaistaa myös puhelimessani?

Tarkoittaako tämä siis että, mobiililaajakaista on jo liittymälleni jo aktivoitu ja sitä voi käyttää rajattomasti?
Vai tuleeko minun odottaa että, multisim kortti ja nettitikku saapuvat, ennenkuin voin käyttää mobiililaajakaistaa myös puhelimessani?


Mobiililaajakaistaa voit alkaa käyttää puhelimella kiinteään kuukausihintaan heti tilaushetkestä alkaen, eli ei tarvitse odotella Nettitikun ja Multisim-kortin saapumista.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki


Tarkoittaako tämä siis että, mobiililaajakaista on jo liittymälleni jo aktivoitu ja sitä voi käyttää rajattomasti?
Vai tuleeko minun odottaa että, multisim kortti ja nettitikku saapuvat, ennenkuin voin käyttää mobiililaajakaistaa myös puhelimessani?


Mobiililaajakaistaa voit alkaa käyttää puhelimella kiinteään kuukausihintaan heti tilaushetkestä alkaen, eli ei tarvitse odotella Nettitikun ja Multisim-kortin saapumista.


Eikös nyt kuitenkin pidä odottaa vuorokauden vaihtumista, jotta etu tulee voimaan liittymässä ?
Vuorokauden vaihdosta odotellaan liittymätyypin vaihdoissa, eli niissä uusi liittymätyyppi on voimassa vasta seuraavana päivänä. Lisäpalvelut, kuten Mobiililaajakaista Plus, kuitenkin aktivoituvat käytännössä heti tilaamisen jälkeen.

Vuorokauden vaihdosta odotellaan liittymätyypin vaihdoissa, eli niissä uusi liittymätyyppi on voimassa vasta seuraavana päivänä. Lisäpalvelut, kuten Mobiililaajakaista Plus, kuitenkin aktivoituvat käytännössä heti tilaamisen jälkeen.


Kiitos tiedosta, tänään aloitinkin jo mobiililaajakaistan käytön.

Pienenä parannusehdotuksena sellainen juttu, että kun palvelu aktivoituu, siitä voisi tulla vaikkapa tekstiviestinä ilmoitus, näin tietäisi että se on varmasti aktivoitu. 🙂
Käyttäjätaso 3

Pienenä parannusehdotuksena sellainen juttu, että kun palvelu aktivoituu, siitä voisi tulla vaikkapa tekstiviestinä ilmoitus, näin tietäisi että se on varmasti aktivoitu. :)


Kyllä sen huomaa oma saunalahti sivulla, kun mobiililaajakaista palkki on vihreänä ja siinä vielä lukee käytössä.
Minua kiinnostaisi tietää tuleeko 5M mlk:n mukana ZTE MF636 vai +-versio? Eri foorumeilla on ollut ristiriitaista tietoa, jonka mukaan Saunalahti olisi sittenkin lähettänyt antenniliitänällä varustettuja + malleja.

Minua kiinnostaisi tietää tuleeko 5M mlk:n mukana ZTE MF636 vai +-versio? Eri foorumeilla on ollut ristiriitaista tietoa, jonka mukaan Saunalahti olisi sittenkin lähettänyt antenniliitänällä varustettuja + malleja.

Itsellä ainaki tuli tuo ZTE MF636+ malli antenniliitännällä mobiililaajakaista mukana, en ole sitten varma että tuleeko kaikille mutta itsellä ainaki tuli
Tulevatko muuten kaikki samassa paketissa postista jos on tilannut puhepaketti3g:n ja mlk+:n (puhelin + sim kortit + mokkula)?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tulevatko muuten kaikki samassa paketissa postista jos on tilannut puhepaketti3g:n ja mlk+:n (puhelin + sim kortit + mokkula)?


Kyllä tulevat, mikäli tuotteita on varastossa ja olet tunnistautunut tilauksen yhteydessä verkkotunnuksilla. Jos et ole, SIM-kortit tulevat erikseen kirjattuna kirjeenä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Hämmentävää on se, että itse cd:n takana lukee palvelun olevan kokeiltavissa ilmaiseksi 30pv:n ajan tai asennettavissa hankitun tilauskoodin avulla (en saanut tilauskoodia??)

haluankin nyt tietää: kun en tule Turvapakettia käyttämään, joudunko silti puolen vuoden päästä maksamaan sen olemassaolosta 6,50 kuukaudessa?

T: neljän Saunalahden puhelinnumeron ja kuuden simkortin hämmentynyt haltija  ::)


Tilauskoodi on saatavissa oma.saunalahdesta. Mikäli et käytä sitä, tuotteen täysi toimivuus päättyy käyttöönotosta 30 vrk kuluttua.

Tilauksen suhteen sinulla on oikeastaan kaksikin vaihtoehtoa:
1. Jos et tuota Turvapaketin lisenssiä tarvitse etkä halua tilata, voit oma.saunalahden kautta laittaa viestiä Asiakaspalveluun ja pyytää sulkemaan tuon lisäpalvelun heti.
2. Voit antaa sen cd:n jollekin puoleksi vuodeksi ilmaiskäyttöön kunhan muistat irtisanoa lisäpalvelun noin 5 kk:n kuluttua.

Ja tuohon pääkysymykseen: Ei oo pakko jos et taho. 😉
Hei,

Minultakin on Turvapaketin tilauskoodi hukassa. Löydän oma.saunalahdesta vain Tietoturvapaketin sopimusnumeron, ja sopimuksen tila on 'Käytössä'. Onko se sopimusnumero se tilauskoodi, joka asennuksessa tarvitaan, vai onko se tilauskoodi jokin muu?
Apua,
Hämmentävää on se, että itse cd:n takana lukee palvelun olevan kokeiltavissa ilmaiseksi 30pv:n ajan tai asennettavissa hankitun tilauskoodin avulla (en saanut tilauskoodia??)

haluankin nyt tietää: kun en tule Turvapakettia käyttämään, joudunko silti puolen vuoden päästä maksamaan sen olemassaolosta 6,50 kuukaudessa?

T: neljän Saunalahden puhelinnumeron ja kuuden simkortin hämmentynyt haltija  ::)


Tilauskoodi on saatavissa oma.saunalahdesta. Mikäli et käytä sitä, tuotteen täysi toimivuus päättyy käyttöönotosta 30 vrk kuluttua.

Tilauksen suhteen sinulla on oikeastaan kaksikin vaihtoehtoa:
1. Jos et tuota Turvapaketin lisenssiä tarvitse etkä halua tilata, voit oma.saunalahden kautta laittaa viestiä Asiakaspalveluun ja pyytää sulkemaan tuon lisäpalvelun heti.
2. Voit antaa sen cd:n jollekin puoleksi vuodeksi ilmaiskäyttöön kunhan muistat irtisanoa lisäpalvelun noin 5 kk:n kuluttua.

Ja tuohon pääkysymykseen: Ei oo pakko jos et taho. ;)
Voiko tämän (Mobiililaajakaista+:n mukana Nettitikku 0 euro + 3kk veloituksetta. Etusi 296eur) vaihtaa johonkin kiinteään liittymään?
Itselläni sattuu juuri tämän olemaan ja verkko on aivan tukossa, 3G ei pysy päällä etc. Asun Herttoniemessä.

Joka tapauksessa tämä on päivittäistä ja ei millään jaksa sählätä enää tälläisten yksinkertaisten asioiden parissa, joiden olettaisi toimivan.

-Jj
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Voiko tämän (Mobiililaajakaista+:n mukana Nettitikku 0 euro + 3kk veloituksetta. Etusi 296eur) vaihtaa johonkin kiinteään liittymään?
Itselläni sattuu juuri tämän olemaan ja verkko on aivan tukossa, 3G ei pysy päällä etc. Asun Herttoniemessä.

Joka tapauksessa tämä on päivittäistä ja ei millään jaksa sählätä enää tälläisten yksinkertaisten asioiden parissa, joiden olettaisi toimivan.

-Jj


Ensimmäisenä kannattaa kokeilla siirtää Nettitikkua toiseen paikkaan. Tai vaikka katsoa puhelimella, miten hyvin 3G-verkko pysyy päällä eri paikoissa. Pakotat siis puhelimesta 3G-verkon päälle ja katsot miten yhteys siinä toimii.

Tuolla on lisää keskustelua kuuluvuusongelmista ja vinkkejä, miten yhteyttä voisi saada parannettua.


Oletko tehnyt kuuluvuuskyselyä?
http://www.saunalahti.com/asiakaspalvelu/puhegprs.php

Tai Vikailmoituksen Saunalahdelle puh. (09) 4243 0730 (avoinna joka päivä 24 h)

Ainakin saisit tietää, onko kyseessä tilapäinen vika. Periaatteessa määräaikainen palvelu on mahdollisuus irtisanoa, mikäli se ei toimi luvatulla tavalla. Suoraan vaihtamista ei ole missään kerrottu olevan mahdollista, mutta irtisanotun palvelun tilalle voit tietenkin ottaa kiinteän yhteyden mikä osoitteeseesi sellaisen saa.
Kiitos asiantuntevasta vastauksesta, katselin linkkejä ja tein Speedtest.netissä omani.

Miten voi olla mahdollista, että download on 0.54 Mb/s ja upload suurempi 1.20 Mb/s.

ISP: Elisa Oyj
Distance: ~50 miles
Server: Helsinki
Ping: 165 ms

En tiedä miten kuva tänne liitetään koneelta, onko se edes mahdollista, mutta tuossa tiedot.

Ps. Vikailmoituksen teen jo tämän perusteella, liittymässä ei todellakaan upload pidä olla suurempi kuin download.

-Jj
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kiitos asiantuntevasta vastauksesta, katselin linkkejä ja tein Speedtest.netissä omani.

Miten voi olla mahdollista, että download on 0.54 Mb/s ja upload suurempi 1.20 Mb/s.

En tiedä miten kuva tänne liitetään koneelta, onko se edes mahdollista, mutta tuossa tiedot.Tuohon speedtestiin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella, oon muutaman kerran saan 3,6 Megan Nettitikulla jopa yli 30 Megan download nopeuksia. Tuossa Datayhteysnopeus-keskustelussa on linkki mdma-sovellukselle ja sen käyttöohjeisiin. Muodostan sen avulla yhteydän ja se näyttää realiaikaisen siirtonopeuden ja myös saadun maksiminopeuden jonka voi nollata.

Käytännössä tuo nopeusero tarkoittaa juuri sitä, että yhteys tökkii paljon.

Siellä speedtestissä on valmiiksi tarjolla linkki kohdassa "Forum", voit kopsata sen ja liittyy keskusteluun.
Hei !
Miksi ei Saunalahdella voisi myös olla 3G-reitittimiä kaupassa.
DNA:lla on ja hommasin sellaisen kotiin. Mutta nyt tarttis töihin vaihtaa pois lankaliittymä, joten tarvittaisiin reititin+mokkula.

Kiitos asiantuntevasta vastauksesta, katselin linkkejä ja tein Speedtest.netissä omani.

Miten voi olla mahdollista, että download on 0.54 Mb/s ja upload suurempi 1.20 Mb/s.

ISP: Elisa Oyj
Distance: ~50 miles
Server: Helsinki
Ping: 165 ms

En tiedä miten kuva tänne liitetään koneelta, onko se edes mahdollista, mutta tuossa tiedot.

Ps. Vikailmoituksen teen jo tämän perusteella, liittymässä ei todellakaan upload pidä olla suurempi kuin download.

-Jj

DNA liittymissä lähes järjestään upload 1megan liittymässä samaa luokkaa, miksi siis yleensä valittaa kyseisistä asioista.
Tulisi olla tyytyväinen siihen että saa edes hiukan bonusta jos liittymä ei muuten vastaa odotuksia.