Kysymys

Mobiililaajakaista-ohjelmisto 4.0

  • 21 kesäkuu 2013
  • 0 kommenttia
  • 1306 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 2739 kommenttia
MLK-ohjelmisto 4.0 (aka Easy Connect 3.3?)

Vaikkei tuotakaan turhaketta tarvitse onneksi käyttää, niin ihan mielenkiinnosta piti tutustua, onko mitään opittu aikaisempien versioiden puutteista. Vaikka tuota ladattavaksi tarjotaankin, niin liekkö vielä beta tai jotain, koska paljon on vielä petrattavaa, että ohjelmisto tukisi edes hyvin käyttäjän seikkailua mobiiliverkkojen ihmeellisessä maailmassa.

Ohjelmaa käytetty vain 3G-verkossa, joten "LTE-ominaisuudet" testaamatta. Ohjelma fläshätty yhdelle tikulle (E353), ja asennusohjelma päivitti koneella olleen 3.0-version.

Lyhyesti ominaisuuksista, omituisuuksista ja melkein vioista:

Hyvää:

- käyttää vihdoinkin wwan-yhteyttä ja "tajuaa", jos yhdistetään Winkun verkonhallinnasta ohjelman ollessa käynnissä

- löytää ja osaa käyttää myös Huawein tikkuja, joissa ohjelmaa ei ole sis.muistissa

- koottu laite-verkko-info (Ohjeet ja tuki); näytetään mm. imei- ja firmistiedot laitteesta; perustietoa verkosta (solu-id, rssi): annetaan käyttäjälle helposti varsinkin ongelmien ratkomisessa tarvittavia tietoja. Vielä kun käyttäjä muistaisi tallentaa vaikka screenshottina nuo tiedot silloin, kun yhteys TOIMII!

- ilmoitettu rssi-prosentti realistisempi (esim. ~-60 dBm = 83%), samoin palkit (ed. esim. 3/4); rssi:n prosentit ja palkit vaan kuvaavat niin huonosti hyödynnettävän signaalin todellista voimakkuutta

- työpöydällä tehtäväpalkin ilmoituskuvake; em. prosentit, siirretty data, yhteysaika

Selkeät puutteet:

- kaatunut pari kertaa W8:ssa, vaikkei ole käytetty kuin muutamia kymmeniä minuutteja

- ei "tajua" jo päällä olevaa yhteyttä (Winkun verkonhallinnasta yhdistettyä); "ymmärtää" kuitenkin katkaista sen ohjelmaa suljettaessa!?!? Ohjelma siis suljettava Tehtävienhallinnasta, jotta yhteys jää päälle.

- verkkotekniikan (=-tyypin) valinta: 4G-tikuilla oletusvalintana "Ensisijaisesti 4G"; ei ilmeisesti tallenna tuota tikulle, tai muuttaa sen automaatti-muotoon, jos 4G-verkkoa ei löydy (tai jotain muuta häikkää)

- em. oletusasetusta ei pysty muuttamaan, mistä seuraa, että verkon löytäminen 4G-tikulla 3G-verkossa hidasta

- yhteyden aikana käytettävän verkkotekniikan näyttö päivittyy epämääräisesti. Lisäksi 3G SC -tikulla näkyy outo HSPA+ / DC-HSPA+ -merkintä, vaikka vain HSPA+-verkko käytettävissä ja tikkuhan ei DC:stä mitään edes tajua.

- verkon tiedoissa ei edelleenkään näytetä EcIo:ta, vaikka tikku sen näyttäisi. Pitäis jo pikkuhiljaa upota, että signaalin laatu on myös "tökkimistilanteissa" yksi tärkeimmistä seurattavista. Jos LTE:llä ei näytetä RSRPtä ja RSRQta, niin se on jo anteeksiantamatonta.

- ja se selaimen autom. avaus: hoh-hoijaa! Onneksi "käsin tehtynä" nyt helpompaa: config.xml-tiedostosta välittömästi elisa.net/slmobi-urlin alapuolella oleva autoconnect-määritys true:sta false:ksi.

Nämä nyt ensimmäisenä pisti silmään todella lyhyen tutustumisen perusteella. Jää vaikutelma, että yritystäkin jossain määrin ollut ohjelman parantamiseksi, mutta onnistuminen on vähän niin ja näin. Edelleenkään käyttäjälle ei tarjota "aseita" hallita yhteyttä niin tiukasti, mitä esim. hankala verkonrakenne vaatisi. Eikä selitykseksi kelpaa se, ettei ns. tavallinen käyttäjä noita tarvitse, koska nimenomaan he helppoja keinoja tarvitsisivat. Kokeneempi ja aktiivisempi käyttäjä ei puutteiden takia ohjelmaa varmaankaan tule edes käyttämään.

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun