Mobiililaajakaista Prepaid Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 hylkyyn

  • 20 maaliskuu 2017
  • 15 kommenttia
  • 2436 katselukerrat

Asiani koskee uutta R-Kioski-laitetta tammikuu 2017:
Mobiililaajakaista Prepaid Nettiasema 4G Huawei E5573s-320

Oma Win7Pro-käyttöympäristöni on yksi pöytä-PC ilman WLANia, joten Prepaid Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 on suoraan koneen USB:ssä latautumassa sekä nettiyhteydessä.

Vieressä on 3kpl muita Win7Pro-asiakasläppäreitä konffattavina ja niiden yhteyksien nopeudet ovat olleet kiitettävän riittäviä, kun vain nettiyhteys pysyisi päällä. WLAN pysyy, enkä tarvitse muuten missään LANia.

Signaalitasot ovat lähes joka hetki täysillä läpi vuoden, koska kahden eri gsm-kartellin toistinantennit näkyisivät kaihdittomiin vanhan ajan ikkunoihini alle 300m:n päästä ilman edessä olevaa harvaa puustoa.

Asiakasläppärit 3kpl pysyvät itsekseen myös ilman pöytä-PC:tä päällä samalla tavalla nettiaseman avulla, mutta Nettiasema 4G Huawei E5573s-320:n nettiyhteys katkeilee samalla kaavalla.

VIKA: Yhteys katkeilee odottamattomasti viimeistän 2,5h kuluttua ja uudelleenmuodostettaessa yhä tiheämmin siihen asti, kunnes yhteyden päälläpysymisaika = liittymän uudelleenkäynnistysaika = 3min.

Lainasin tuttavaltani DNA:n (viholliseni) Nettitikkua 3G Huawei E353s-2, joka Nettiasema 4G Huawei E5573s-320:n rinnalle kytkettynä omalla DNA-kortillaan pitikin kaikki koneet koko ajan netissä.

Uudistin prepaidini kokeeksi 4G/50M/1kk nopeudelle eikä mikään ominaisuus muuttunut, pätkimiset vaan jatkuivat.

Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 on resetoitu jo usein tänä aikana ja USB-soolokäytössä WLAN on poistettu käytöstä ilman asian korjaantumista. Kaikenlaista muutakin on konffattu Elisa- ja kokemusohjeiden mukaisesti parin kk:n ajan huonolla menestyksellä.

DNA-tikusta luovuttuani poistin Nettiasema 4G:n kokonaan käytöstä ja käytän nyt Nettitikku 3G Huawei E353s-2 (ei WLANia) edelleen samalla Saunalahti-prepaid-kortilla vuoronperään eri koneilla kiitettävällä nopeudella, mutta vain yhdessä koneessa kerrallaan.

Aikani ja viitseliäisyyteni ei riitä olemaan omasta työstäni ylimääräistä vielä lisää maksava koekaniini
näille keskeneräisiä romuja myyville huijarifirmoille, enkä aio tuota törkeän ylihintaista puhelingurua vaivata lisätuotoilla, koska hylkään tämän Mobiililaajakaista Prepaid Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 pois elämästäni, joten muutama kysymys Teille palstaWiisaille:

KYSYMYS: - Voisitteko vihjaista/suositella käytännössä toimivia laadukkaita (Asus-Intel-MSI-jne) nykystandardien mukaisia pöytälaitteita, WLAN-kortteja, tms tarpeellista laitteistoa sujuvamman vähintään 3G-mobileympäristön luomiseksi tälle kokonaan liikkuvalle PC-kalustolleni 1pöytäPC+3laptop ilman järkyttäviä koodilyhenteitä?

- Muut firmatkin kelpaavat, vaan DNA ei koskaan enää yli 20-vuotisen monopoliasemasodan jälkeen.
Mieluusti pysyisin tässä Saunalahti-Elisa-Sonera-ulottuvuudessa keskeneräisyyksistä huolimatta
jo oman työhistorianikin vuoksi.

Kiitokset tuumailuistanne ja älähdyksistänne !

päriholmin kaitsu

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Muistithan, että Såneralla oli paljon pidempi monopoliaika ja ehtivät 2000-luvun vaihteessa tuhlaamaan sinun ja minun veroeuroja miljarditolkulla saksanmaalla hölmöilyyn.
Mitä tulee 4G/3G modeemeihin, niin suosituksia en osaa antaa kun en moisia käytä enkä tarvitse.
Käyttäjätaso 7
Mieluusti pysyisin tässä Saunalahti-Elisa-Sonera-ulottuvuudessa

Ensinnäkin, valitse operaattori, joka toimii siinä paikassa kaikkein parhaiten. Unohda vanhat sidonnaisuudet ja katkeruudet, ja toimi tässä asiassa rationaalisesti. Hinnoissa on niin pienet erot, että toimivuus on ykkösprioriteetti. Tässä asiassa sinun on turha kuunnella muiden mielipiteitä, koska me emme tiedä miten eri verkot toimivat siinä huushollissa - se selviää vain kokeilemalla.

Toisekseen, erota toisistaan laitteet ja operaattori. Jos hankit uutta, yritä löytää laite, jossa olisi valmistajan alkuperäinen firmis. Jos se ei onnistu, valitse laite jossa on joku muu kuin Elisan firmis.

Ymmärsinkö oikein, että et ole käyttänyt sillä 4g-huihailla mitään muuta kuin Elisan liittymää? Eli et tiedä, oliko vika laitteessa, liittymässä vai niiden yhdistelmässä? Ehkä kannattaisi ensimmäisenä ottaa kilpailijoiden prepaidit testattavaksi ko. laitteella. Jos nekään ei toimi riittävän hyvin, sitten katselee uutta laitetta.
kimppikoolle:
"Muistithan, että Såneralla..." - Muistanhan minä sitäkin surulla, koska siirryin edesmenneen Telen 9600/14400 bps modeemiasiakkaana heille aikoinaan tekijäihmisten joukkoirtisanomisiin asti. Paikallinen puh.yhdistys, sittemmin DNA oli monopolina lain turvaamana itse määritellyn roaming-hinnoittelunsa vuoksi. Nytkö on muka vapaata kapitalistista kilpailua ? No ei vieläkään, ikävä kyllä, koska joku kulmahousumies saattaisi oikeasti joutua tekemään töitään ja vieläpä tulosvastuullisesti.

Kiitos kv36:lle :
- Hintoja en olekaan koskaan saivarrellut vaan ainoastaan toimivia tekniikoita. DNA:ssa palvelu oli aina huonoa noina ADSL-kaapelivuosinani, mutta juuri tämä prepaid-kokeiluni avulla uskonkin löytäväni "Sen Oikean" (olikohan liian romanttisesti lausuttu), kun voi kohtuusähäkästi vaihtaa gsm-kartellista toiseen ilman muita sopimustaisteluja ja kokemusten mukaan valita. Voisin kyllä edelleen odottaakin toimivien ohjelmistojen+laitteiden markkinoille tuloa ja älykkäämpien koodaajien ilmestymistä, mutta sellainen aika on toiveajattelua.

- "..yritä löytää laite, jossa olisi valmistajan alkuperäinen firmis. Jos se ei onnistu, valitse laite jossa on joku muu kuin Elisan firmis " Kiitos, havaintonikin taitaa tukea tätä juttua, koska kortteja vaihdellessa kahden eri firman, mutta samanlaisen Nettitikun 3G Huawei E353s-2 välillä (DNA/Saunis) huomasin juuri Elisan firmiksen estävän DNA-lapun käytön, mutta DNA-tikkuun pääsikin Sauniksella. Tuohon otsikkoni Sauniksen 4G WLAN Nettiasemaan ei päässyt DNA:n kortilla ollenkaan.

- Kertoisitko firmware-merkinnästä vielä, esimerkkinäni tämä hyvin toimiva tavallinen "Nettitikku 3G Huawei E353s-2 / Mobiililaajakaista 3.0.2.48 / 2000-201 Birdstep Technology / Ohjaimen versio: 2.6.2.3129 / Laitteisto-ohjaimen versio: 21.158.47.01.864 ", että mitä tuon kaltaisista merkinnöistä minun pitäisi kytätä noutaessani seuraavaa eri kartellifirman mokkulaa ?

-Em. puljaamisten jälkeen päättelinkin juuri tuossa otsikkoni 4G WLAN Nettiasemassani olevan laite- tai ohjelmistovika, koska nuo samanlaiset (eri firmikset) nettitikut toimivat kuitenkin useamman päivän yhtäjaksoisesti. Yrittäisin vaihtaa tuon laitteen, mutta Saunikselle ei voi kirjoittaa maksuttomalla emaililla asiasta, aivan kuten viestintäyhtiön menetelmiin kuuluukin, eikä StadiForumin ja Venemessujen innokkaat Saunismyyjätkään halunneet kuullakaan asiasta, saati hoitaa sitä. Kilpailuahan noiden kartellifirmojen väleillä ei ole, vaan kaikki myyvät vastuuttomasti toimimattomia leluja mukamas oikeilla hinnoilla. Ainoat oikeasti tulosvastuulliset firmat ovat aina perheyrityksiä, isojakin, koska ne pelaavat omilla rahoillaan. Heti pörssiintymisestä alkaen asiakkaan päätoiminen huijaaminen kirjanpitokikkailuineen on firman varsinainen pääbusiness toimialasta riippumatta, koska siinä leikitäänkin jo muiden rahoilla, aivan kuten yhteiskunnan mitalipalkitut virkamiehet eläkepalkkioineen konsanaan.

- Oman juttuni täytteeksi vielä: Duuniympäristöissäni eri pikkufirmojen tehdashalleissa ja konttoreissa ei ole enää oikeasti toimivia LANeja eikä WLANeja, ainoastaan ylläpitoa vaille jääneitä laite- ja kaapeliromua pitkin seiniä ja lattioita. Tämän vuoksi liikkuva dokumentointi- ja koodauskalustoni on melko riippuvainen omasta nettiyhteydestä.

- Tässä vaiheessa odottelen mieluusti moderaattorin kommentointia ja mahdollista opastusta, että näiden palstojen parjaamisista ja haukkumisista kiroiluineen siirryttäisi enempi positiivisiin kiittelyihin, mutta sehän edellyttääkin oikeasti asiakasongelmien sujuvaa hoitamista, eli toimivien laitteiden toimittamista, joten sekin taitaa olla vain vuosikymmenien 4G-toiveajattelua.

Kiitän opastavasta mielenkiinnostanne !
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Hauskasti sanailtu :$

Itsekkin olen pitkän linjan kulkenut harrastusten ja työn kautta ATK:n ja tietoliikenteen ihmeellisessä maailmassa. Ensimmäinen modeemi mitä pääsin käyttämään oli sellainen veivattavan puhelimen luuriin laitettavat "hassu" adapteri. Nopeutta härvelillä oli 300Bit/s. Siis 30+ vuoden aikana on nopeus noussut aika "moninkertaiseksi", kun kiinteä yhteys kotiin on nyt (lähes) 1Gbit/s

En ota kantaa noihin mobiilidatoihin sen enempää, kun että ovat ovat ok vaihtoehto, jos muuta ei ole tarjolla. Itse olen käyttänyt enimmäkseen Radiolinjan > Elisan mobiiliverkkoja ja jonkin verran työn puolesta Soneraa. Pyrin aikan kun suinkin mahdollista käyttämään kiinteää verkkoa. Näin vanhan kaartiin IT- duunari ei jaksa kiduttaa itseään muulla, jos ei ole pakko.

Suomessa tietoliikennepalveluissa (kuten ikävä kyllä monella muullakin alalla). Ei ymmärretä mitä on laadukas asiakaspalvelu. ja tarkoituksenmukaiset ja laadukkaat tuottet. En tiedä mistä tämä johtuu. Ehkä täällä vain on kovin pieni markkina ja/tai sekä yritykset, mutta varsinkin asiakkaat ovat tottuneet tilanteeseen. Ei osata (kehdata) vaatia kunnon tuotteita ja palvelua.

Jos suppeasti miettii tätä tietoliikenne alaa, niin tuotteet ovat hyvin tieukasti rajattuja bullkituotteita. Hinnat ovat painettu toki aika alas (mutta vain mobiilipuolella). Kehityksen kärjessä ei todellakaan kuljeta. Mobiilissa on vähän yritystä, mutta kaikki muut tuotteet varsinkin kiinteällä puolelle ovat innovaatiomielessä lähinnä 10-15 vuotta jäljessä. Samalla on kova innokkuus tappaa kaikki vanhat tekniikat, kuten lankapuhelin, VOIP, KaapeliTV jne.. Jopa kiinteä netti on ollut vuosia suvannossa, kunnes yhtäkkiä tänä vuonna näyttää, että operaatorien kiinnostus kiinteään on alkanut nuosta. Johtuneet mobiilin netin ruuhkista, kun IPTV- palvelut ovat ruuhkauttaneet verkot.

Alalla ei ole selvästi mitään visiota tulevaisuudesta. Tehostetaan vain koneistatoa äärimmäiseen tuloskuntoon. Myydään laitteita ja mobiilia (ilmaa), koska niistä saa parhaan katteen. Ei innovoida ja palvella vaan tepetaan vanhat tuotteet mahdollisimman nopealla syklillä pois nurkista.

T: Tuokki
Parahin tuokki !

Asiaa kirjoitat ja kaikessa olen Sinun aateveli. Oikeasti luotettavat ja pitkään toimivat turvalaitetekniikat, kuten lankapuhelinjärjestelmä paikallisakustoineen ja avoimen verkon täysanaloginen VHF-radio, ovat lähes kokonaan historiaa.

Jotenkin jaksaa enää vain huvittaa tämä vuosittain uusittava järkyttävän kallis digiromupelleily, jossa ihmisiä ja omaisuutta suojaavia järjestelmiä väsätessäni koko auton hintaisen systeemin heikon kohta on AINA sim-kortti ja varmennusakuston/pariston kunnon valvonnan puuttuminen. Yleensä laajennusvarojakaan ei tarvitse tehdä, koska laite- ja ohjelmaudatea ei enää löydy kolmen vuoden päästä, maahantuojasta ja toimivasta nettisivusta puhumattakaan. Näiden kuluthan menevät aina verovähennyksiin tai investointeihin, joten maksajina valtiokassaan tai ELY-keskukseen ovat aina ME palkkaveronmaksajat, yhä uudelleen ja yhä tihentyvin välein. Systeemiin ei tule mistään ulkopuolelta valuuttaa tai patentin arvoista tietämystä, vaan päinvastoin siitä maksetaan paljon ulkomaille, kaupustelijoille, sekä tätä epäoikeudenmukaista ja vastuutonta EU-lainsäädäntöä lobbaaville suojatyöpoliitikoille puolueesta riippumatta. (Anteeksi, meni jo saarnan puolelle) Tarkoitan, että aikuisillekin olisi pian opetettava medialukutaitoa lakisääteisten huijausten tunnistamiseksi eikä vain koululaisille, koska heidän valistuneemmat jälkeläisensä saattavatkin äkkiä hoksata kasvattajiensa älyttömän tyhmyyden ja ääliömäisyyden kaikissa yhteiskunta- ja elämäasioissa. Kirjanpitolainsäädäntö on meille tuhoisin kaikesta kuoletusaikoineen ja vähennysoikeuksineen. Keinottelijoille sen sijaan se on tuottavin tapa elättää kulissiperheensä rahan voimalla.

Koodin vääntöön kannattaa perehtyä tiedon vuoksi, vaan jollain muulla oikealla ammatilla kannattaa elättää itsensä, ettei nämä börse-firmat ahdista aina koko vuosikurssia mielisaraaloihin ja narkkareiksi yhä tiukentuvilla muka-vaatimuksillaan.

Elämä On !
Käyttäjätaso 7
Nettiasema-4g-huihai kuulostaa sen verran tuoreelta laitteelta, että siinä pitäisi kyllä toimia kaikkien suomalaisten operaattoreiden liittymät ilman mutinoita. Mutta se ei tarkoita, että laite välttämättä osaisi vaihtaa asetuksia lennosta, eli tarkistitko asetukset sim-kortin vaihdon jälkeen?

Kysyit firmiksistä - helpoin keino välttää Elisan firmistä on olla ostamatta laitetta Elisalta, samoin kuin Elisan yhteistyökumppaneiden myymiä laitteita joiden kohdalla mainitaan Elisa tai Saunalahti. Sitten esim. Verkkokauppa.comin myymissä laitteissa on osassa mainittu Sonera tai DNA - oletettavasti tarkoittaa että ko. laitteissa on ko. putiikin modifioima firmis.

Noita firmiksen numeroita voi myös verrata eri operaattoreiden tarjoamiin päivitysversioihin. Esim. E535:n viimeisin Elisa-päivitys löytyy tuotesivulta
https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/mobiililaajakaista/ohje/huawei-E353/
Kiitos kv36 !

Hajen huomenissa äRrältä pelkän soneran viikon kortin ja kokeilen neuvostanne sillä vielä tätä parjaamaani monimokkulaa eri asetuksilla ja konekokoonpanolla räpeltäen. Jos 4G Nettiasema ei vieläkään herää, niin hankin tuon Soneran vastaavan hieman arvokkaamman Hotspotin, koska tuo duunikaverini sama laite näkyy toimivan aina yhtäjaksoisesti ja pitkään vaikka minkälaisessa kokoonpanossa ilman jatkuvasti toistuvia pitkiä painikestartteja. Se löytyy näköjään tuosta samasta kojusta, mutta täytyy vaan varmistaa paketista sen puhdasrotuisuus = ei Elisa-tekstejä. Tämän jälkeen kaikki asiakaskoneeni vaihtuvat toimivaa tuotetta edustavalle firmalle niiden toimintakausien umpeuduttua. Työkseni jo korjailen korkeammin koulutettujen uusia innovaatioromuja, enkä aio tähän Huawei-Monimokkulaan perusdiagnoosia enempää aikaa ja rahaa tuhlata. - Kirjoitan tänne sittemmin ajallaan lisää toimenpiteistäni ja tuloksista. Sen lisäksi säilytän tämän mahdollisen pienen, kevyen Huawei-romun testipapereineen reppuni taskussa valmiina seuraavaa näkökenttääni piakkoin ponnahtavaa ja pulisevaa Saunalahti-kauppiasta varten. Ja niin kuin ihmisen elämässäkin: Luottamus menetetään vain kerran.

Kiitän Osanotosta !
Ei vielä hylkyyn sittenkään !

Puhdasrotuisella Sonera Prepaid 4G 1kk -kortilla alkoi Saunis-Elisa-Huawei 4G Nettiasema toimimaan oikein, eli pöytäPC langallisena + 1Laptop langattomana. Ilman taistelua ja yletöntä koodaamista sen enempää kuin jokaisen kokeilusarjan päätteeksi mobileohjelmien poisto, rekisterin siivous ja PC:n uudelleenkäynnistys kuten ennenkin kuluneen 2kk:n aikana.

Hain vielä kaveriltanikin lainaan tarpeettomaksi jääneen samanlaisen identtisen Huawei 4G Nettiaseman rotupuhtaan Elisan SIMmillä, eikä silläkään kumpikaan PC-masiinoistani avannut Internet-yhteyttä, vaikka molemmissa kuitenkin kulki melko vilkas dataruuhka taustalla. Molemmat PC:ni käyttäytyivät samalla W7Pro64:llä samalla tavalla samoilla herjoilla, vaikka fyysistä ja asennusikäeroa on yli 8 vuotta.

Joten Kiitos vielä kv36:lle sekarotuisuus-ehdotuksesta, se taisi nyt toimia.
Enää odottelen yhteyksien riittävän pitkää katkeamattomuutta, joka toteutuessaan saneeraa omasta ympäristöstäni useampia Elisa-asiakkuuksien määrää lähikuukausina ihan ilman minkäänlaisia yt-neuvotteluja.

Elisa-koodistahan tässä taitaakin olla kyse eikä laiteviasta alkuperäisen epäilyni perusteella. Tälle Huawei 4G Nettiasemalle ei Elisalta löydy ostohetkeä tuoreempaa firmistä
Moderaattorikommenttiakaan ei kuulu tähän kirjoitteluun, vaikka mitäpä sitä tyhjää jauhamaan tietämättömyyttään. Sankaluuri päässä saa vain jatkaa omaa omaa tuloksetonta matalapalkkaista ns. työuraansa. Kiitos kuitenkin Elisalle tämän palstan olemassaolosta, jotta löysin nämä loistavat turinakumppanit kimppikoo, kv36 ja Tuokki !

Toisinajattelijan lähes-automatisoitu hidasbaudinen digielämä jatkuu taas.
Käyttäjätaso 7
Elisa-koodistahan tässä taitaakin olla kyse eikä laiteviasta alkuperäisen epäilyni perusteella.

Todennäköisimmin vika on Elisan 4g-verkon toimivuudessa (tai siis toimimattomuudessa) siinä paikassa. Jos elisafirmiksessä olisi yleinen vika, joka tuolla tavalla haittaa sen käyttöä Elisan liittymän kanssa, tällä palstalla olisi iso kasa valituksia aiheesta. Esim. viime syksynä kun Elisa sössi xdsl-modeemien firmiksen päivityksen kanssa, se näkyi saman tien täällä.

Pääasia kumminkin että löysit toimivan yhdistelmän. Itsekin takkusin aikanaan ihan liian pitkään Elisan mobiilidatan (ensin 3g, sitten 4g) kanssa, sitten testasin Soneraa (toimi vähän paremmin) mutta päädyin lopulta DNA:lle, joka on toistaiseksi toiminut selvästi kaikkein parhaiten. Mutta näissä asioissa ei pidä kiintyä liikaa mihinkään firmaan, tilanteet voi muuttua milloin vaan.
Kiitos kv36 tietämyksistäsi !

Saunis-Elisa Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 on nyt toiminut Kiitettävästi yhteen menoon Sonera 4G 1kk SIMmillä ilman katkoja selvästi yli 15h. Useamman kahden LAN+WLAN koneen, myös eriaikaisten, low-level-käynnistysten jälkeen se on herännyt yhä uudelleen, ihan itsestään, kytkien molemmat masiinat nopeasti nettiin sekä kotiryhmä-yhteydet varmuuskopiointeineen päälle. Ja mikä parhainta: Ilman ainuttakaan napin painallusta tai muuta fyysistä kajoamista laitteeseen ! Näinhän se kuuluukin toimia tavallisesti näin kuluttaja-asiakkaan näkemyksellä, eikä tämän palstan ylläpitäjien useiden satojen pinniresetointi-kehoitusten avulla. Herää Elisa, jotta ehdit vielä päivän kulkuun mukaan muun yhteiskunnan tahtiin !

Nyt: Äsken 23.3.2017 klo aamupäivä Nettiaseman itsensä käynnistämä http://192.168.100.1/html/home.html -kontrollisivu ilmoitti uudesta päivityksestä, jonka latasin, vaan en uskaltanut tutkimatta asentaa. Syynäsin zipattuja mbbService Setup.exe ja data.bin -tiedostoja todeten molempien viimeisten muokkauspvm:n 24.3.2016 olevan tasan vuoden vanhoja, vaikka Nettiaseman hankin R:ltä 7.1.2017. Epäilyttää liikaa asentaa minkäänlaista päivitystä, etenkään näin vanhaa päivitystä, tällä hetkellä hienosti starttaavaan ja toimivaan sekarotuiseen laitekokonaisuuteeni, saati noinkin yli-ikäistä.
Tosin en tiedä, kuinka monta vuotta aiemmin tämä "Uusi Saunalahti Nettiasema 4G Huawei E5573s-320" onkaan saapunut Elisa-terminaaliin HongKongin jättisatamassa ja Kiinatehtaassa vietettyjen firmavariaatiovuosiensa jälkeen, päätyäkseen Suomessa terminaali-isännälleen myytynä el-romuksi. Jos ja kun käpäliini saapuu jostain taas identtinen isännätön Nettiasema, niin kokeilenpa vasta siihen.

Uusi kiireetön kysymys: Nettiasemani tiedoista sain ongittua vain" Laitteistoversio: CL1E5573SM01
Ohjelmistoversio: 21.316.03.00.260 ", joten mistäpä tietäisin päivityksen aiheellisuutta koskien Saunis-Elisa SIM-kortin tai selausikkunan toimivuutta, jos tärkeät updatet tulevatkin jakeluun vasta vuoden päästä ? Huawein sivuja ei voi selata muut kuin ADHD-diagnoosin saaneet.

Minä kun olin jo tottunut tällaisten laitteiden kauppavanhenemiseen jo puolessa vuodessa.
Tosin en ole luullutkaan kauppiasvarastoinnin ja sankariammattiterminaalien paiskomisen koskaan parantavan kauppatavaraa, vaan aina vanhettavan tai pilaavan sen. Sen vuoksihan kauppias myykin sen asiakkaalle huijaamisella ansaitulla katteellaan. Nypykät lauloivatkin aikoinaan kauppiaan riemusta: "Kyllä kauppa kannattaa, ostan paskaa myyn kultaa, jos mä joskus kyllästyn siirryn politiikkaan." (Niukkasen toimisto).

Tietyt asiat vain pysyvät tuhansia vuosia, kuten maailman vanhin ammatti, myyntityötä sekin.
Lisätietoja tapahtumista: Tänään 24.3.2017 Nettiasemani 4G Huawei E5573s-320 pääikkunan teksti muuttuikin Sonerasta Teliaksi eilisen SIM-kortin uusintani ja äkillisen konsernikaupan johdosta.

Toivottavasti yhteydet ja palvelut säilyvät ennallaan yhtä hyvinä ilman beetapäivityksiä, koska tänään testasin Nettiasemaani neljässä firman ja kaverini eri-ikäisissä PC:eissä hyvällä menestyksellä ja vain kahdella napinpainalluksella, ilman yhtään ongelmaa, saati resetointia.

Täsmennyksenä alkuperäistekstiin vielä: WLANittomassa pöytä-PC:ssäni on 15 USBkpl 2.0:aa, mutta tämä Nettiasema ei toimi kuin kahdessa USB:ssä käyttäjätilin vaihdosta riippumatta. Huomasin tämän jo vuosia sitten tavis-nettitikkuja räpeltäessäni. Samaten netti-LAN ei saanut olla yhtä aikaa kytkettynä, jotta mokkulat toimisivat.

Vuosikymmeniä meitä huijataan näiden toimintavastuuttomien teletalojen taholta ja se vaan pahenee useampien halpiskäyttöjärjestelmäversioiden ja uuden tyyppisten pelisomelelujen vuoksi.
Toivottavasti joku teekkari keksisi pian erillisen ihan oikeaa digitaalista tietoa välittävän toimivan järjestelmän, mikä ei edellyttäisi tuhansien alipalkattujen luuripäiden olemassaoloa. Voisi jättää omasta elämästä väliin nuo lyhytikäiset ADHD-elämyslelut korjauskuluineen, mainossaastoineen, sankaluuri-"palveluineen". Vormuloittenkii remonttiväli on enintään 2h tai 70 ratakierrosta, ei semmonen sovellu ihmisten työ- ja arkikäyttöön.

Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 ON HYVÄ LAITE !
Tuokiollinen takaisku sekarotuisen 4G yhteyden jatkuvuudessa !

Vuorokausi tuon edellisen kirjoitteluni jälkeen koneen päivittäinen uudelleenkäynnistys ei tehnytkään tuota sekarotuista (SoneraSIM + SaunisNettiasema) nettiyhteyttä mihinkään koneeseeni. Saattoikohan tämä puoliherjaava päivittäinen kirjoitteluni aiheuttaa kiivas-äkkikoodi-toimenpiteitä Elisan lennonjohdossa ? Kaikkien digiliikennöintsijöiden kenttävoimakkuudet tällä käyttöpaikallani kaikilla välitystaajuuksilla ovat vähintään 4/5, yleensä aina 5/5 läpi vuorokauden.

Kokeilukäytöissäni on siis edelleen WLANLaptop ja LANPöytäkone molemmat W7Pro (lisäresurssina duunikoneeni 3kpl), sekä toimivina ulkomaailmavälineinä 2 kpl Nettiasema 3G/4G Huawei E5573s-320 -laitteita alun perin ElisaSIM:eillä ja kaksi kourallista kortittomia Nettitikkuja 3G Huawei E353s-2, lisäksi demokorttina yksi Teliaksi muuttunut Sonera 4G 1kk SIM. Yhtään DNA-SIMiä ja -mokkulaa en enää kokeile niiden tylyn jyrkän pönöttävän ohjelmistojen takia. Näitä huijarikauppiasmunauksia ei näköjään mitenkään muuten selvitä, ellei kaikkia vehkeitä ole identtinen parvi kutakin.

Tuo aivan alkuperäinen keskusteluavaukseni on nyt tällä hetkellä aiheeton, koska yllättäen NYT sain toimimaan tämän hankkimani alkuperäisen puhtaan Elisa-rotuisen Saunalahti-Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 Saunalahti-SIMillä yhtäjaksoisesti ja yhtäaikaisesti USB:llä (LANilla?) pöytäkoneeseeni ja WLANilla läppäriini reippailla nopeuksilla.

Korjaustoimenpiteeni oli jälleen kerran (noin 76:s otos) tämä:
- Yhteyksien katkaisut ja Nettiaseman USB-kaapelin irrotus.
- Nettiaseman resetointipainallus 20sek. Salasana näkyy silti säilyvän, joten ei se mikään oikea resetointi ole, ehkäpä vain lähes-tehdasasetusten palautus.
- Kaikkien mokkulaohjelma- ja Huawei-ajuri-asennusten poisto koneesta.
- Windowsin rekisterin siivous (C)Cleaner-ohjelmalla ja turhan saastan poisto samalla ohjelmalla päälle kirjoittaen kiintolevyltä Windowsin vapautunut tila.
- Koneen täydellinen sammutus (ei pelkkä uudelleenkäynnistys)
- Nettiaseman USB-kytkentä koneeseen ja koneen uudelleenkäynnistys.
- Koko laitesysteemi käynnistyi minuuteissa luoden itse LAN- ja WLAN-netti- ja kotiryhmäyhteydet.

Tämän jälkeen otin talteen kuvaruutuklipit Nettiaseman kaikista parametreista mahdollisia tulevia ongelmia varten.

Kummallisuuksia on edelleen mielessäni, miksi kaverilta lainaamani toimiva identtinen Elisa-Nettiasema omalla Elisa-SIMillään ei toiminut ollenkaan laitteistossani, tosin sitä en vielä kertaakaan ole kytkenytkään puhtaana käynnistettävään koneeseen.

Eniten tässä mokkulamaailmassa ärsyttää tuollainen koodarien aiheuttama idioottiluuppi, että selainosoitteella ei modeemiin pääse vikatilanteessa, koska ei ole toimivaa nettiyhteyttä, koska taas sen toimiessa ei modeemin asetuksiin tarvitse puuttua mitenkään.
Toiseksi tämä liikennöitsijöiden tunneittain muuttuva oho-eiku-koodaus omissa palvelimissaan, sekä niihin liittyvät asiakaslaitteiden valmiiksi toimimattomiksi vanhettuneet updatet.
Miksiköhän näissä leluissa ei voisi olla merkkipohjaista biosia pc-arkkitehtuurin malliin ?
Tulee taas mieleen 486- ja analogisen modeemiaikakauden tapahtumia, kun Internet-Explorer-selaimen CD-jakelu lopetettiin ja muutettiin nettilataukseksi, eli piti olla nettiyhteys, jotta sai ladatuksi nettiyhteyden. Ihan sama tyhmäily jatkuu edelleen vuosikymmeniä tässä ammattikunnassa, oli niitä korkeakouluja tai ei, eli pyörivän pyöreän pyörän uudelleenkeksiminen ei vaan onnistu. Aasialaisethan osaavat nopean ja tarkan jenkki-euro-tuotekopioinnin jalon taidon, joten virheetkin leviävät hetkessä maailmanlaajuisiksi. Todellinen syyllinenhän ei olekaan laitevalmistaja, vaan keskeneräisen idean länsimainen plösö isäntä/emäntä.

Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 ON SILTI HYVÄ LAITE !
Heippa taas Teille harvoille Nettiasema-uteliaille !

Oon saanu Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 :n toimimaan yhtäjaksoisesti niin riittävän pitkään, että tällä uskaltaa jo töitäkin tehdä. Mutta muutama lisähuomio vielä:

Ongelmani taisikin olla enempi akun ajoittainen reilu kuumeneminen eikä itse modeemilaite, joten korjasin asiaa näin:

- Takakansi irrotettuna kiinnitin Nettiaseman kumiremelillä vanhan alumiinisen prosessorijäähdytinprofiilin päälle niin, että akun kuve kunnolla nojasi siihen. Vanha AMD--siili käy tähän Inteliä paremmin suuremman kosketuspinnan vuoksi. (Itse aina puran kaikki AMD-lämmittimet yleensä melko hyödyttöminä tietoliikennetuotteina - Anteeksi, pelikellottelijat - , joten näitä jää välillä aarrelaatikoihini). Alumiinimurikan styylaaminen mokkulan kupeessa ei näy vaikuttavan vastaanottosignaalin voimakkuuteen näin hyvälaatuisella käyttöpaikalla (Telia 4/5 Elisa 5/5).

- Muutaman tunnin GMail+OneDrive+Kotiryhmä -synkronointien aikana iso jäähysiilikin lämpeni jo selvän haaleeksi, joten Nettiaseman akku tuottaa käytännössä selvästi enemmän lämpöä kuin sähköä oikeassa informaation välityspuuhassaan.

- Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 toimii nyt Elisan ja Telian SIMmeillä ilman pienintäkään ongelmaa yhteen menoon toistakymmentä tuntia. Joten oon toistaiseksi tyytyväinen vempeleeseen.

- Tosin toi nyrkin kokoinen jäähyripa tarvii mobile-olosuhteissa jo huomenissa varmaan korvata sirommalla alumiinikiskon pätkällä, jotta akun runsaan hukkalämmön saa johdettua pois, ettei se kuumentaisi liikaa myös Nettiaseman elektroniikkaa. Onneks oon käsityöihminen. Takalevy koodeineen pitää kans jotenkii säilöä lukupuoli auki samaan nivaskaan elämän helpottamiseksi.

- Jospa valmistaja olisi pakannut tuon luomuksensa enempi metallipitoiseen runkoon pvc-jätteen sijaan, ei näitäkään ongelmia todennäköisesti olisi. Tässä on se perussyy, miksi omissa duuneissani väsäämä sähkötekniikka on aina metallurgisissa tai hyvin lämpöä johtavissa hi-tec-muovilootissa.

- Näitten rimpuloitten hinnoitteluun ei materiaali vaikuta, vaikka titaanista ja hiilikuidusta valettais. Nythän tää sama pörssikeinottelufirmojen materiaalipelleily jatkuu vielä vuosia, kuten älyttömilläkin luureillakin aiemmin, että tyhmä asiakaskunta edelleen ostaisi joka vuosi aina uuden muoviromun toimintataisteluineen, ja sitten joskus, kaukaisessa tulevaisuudessa vasta, sen jo vanhentuneilla osilla kootun paremmin jäähtyvän metalli-lasi-kokoonpanon suurena messu-uutuutenaan.

- Tuolla toisilla lukemillani mobiilireitittimien Elisa-palstoilla vilahteli ajoittain joitakin Mobile Partner -mainintoja, mutta uusin ja ainoa (palstalaisen opastamana) löytämäni Huawein oma Mobile Partner oli täysin ulkona livetilanteesta kaikilla mokkuloillani ilmoittaen ettei ole yhteyttä, koska ei muka ole modeemia ja pajatti vaan 3G-lämiskää näytössä, vaikka Nettiasema-Huawein aloitussivu näyttää 5G-merkinnällä (toimii vain 4G:nä) täyttä kenttää ja kaikki yhteydet toimivat kiitettävällä nopeudella. Asensin ja poistin tuon Mobile Partnerin kahdesti erilaisessa suoritustilanteessa pelkkänä häirikkönä. - Mokkuloiden alkuaikoina MP:sta oli useinkin nopeita yhteensovitushyötyjä.

- Tulipas tästä nyt vahingossa näköjään blogin mittainen maailmanparannustilitys, ei ollut tarkoitus, vaan voitte uskoa, etten täällä pompsahtelisi, jos tämä Elisa-konserni toimisi edes jotenkin asiakasvastuullisesti harhauttavassa mainonnassaan.

Nettiasema 4G Huawei E5573s-320 ON EDELLEEN HYVÄ LAITE . . . . . . . . . modifioituna !
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Pari selvennystä:

5G-merkinnällä ei tuollaisen pelkän 4G-laitteen (ei siis 4G+ aka LTE-CA) näytöllä ei ole mitään tekemistä mobiiliberkon kanssa. 5G tarkoittaa vain, että käytössä on 5 GHz:n wifi-kaista.

Mobile Partner -turhakkeella ohjataan vain Huawein-tikkuja ja niistäkin vain modeemi-verkkokortti -moodissa toimivia. Nykyisin valtaosa Huawein tikuistakin on ns. HiLink-firmiksellä varustettuja, joissa hallinta tapahtuu selaimella tai API-rajapinnan avulla (esim. LTEWatch- tai Toolbox-softat käteviä). Noilla sofitlla pystyy tarkemmin säätämään useimpia myös näistä uudemmista Huawin mifeistä, mutta tämän nimenomaisen mallin suhteen ei ole tietoa, onnistuuko esim. taajuuspakotus tai saako tarkemmat signaalitiedot irti.

Kuumeneminen on tuttua, kun mobiiliverkko on heikko- tai huonolaatuinen ja motukkaa käyttää useampi laite yhtä aikaa. Laajemmassa verkossa / kiinteämmässä käyttöpaikassa onkin parempi käyttää laitetta pelkkänä modeemina ja kytkeä se usbilla järeämpään reitittimeen, joka hoitaa lan/wlan-yhteydet. Samalla saa melko halvalla useampia lan-portteja käyttöön, jos on myös piuhallisia laitteita kytkettävä.
Kiitos KoTe60 täsmällisestä opastuksesta !

Kopsaan tämän tekstisi talteen omaan pilveeni, että sitä voin tutkia ja sulatella rauhassa.
Hirmu määrä asiaa noin lyhyessä kommentissa, hyvä niin.

Siis 5G ... ryhdyinpä taas luulemaan, ja luultavasti vielä maallistuneemmat Suomi-asukit lankeavat varmaan tähän samaan. No, tällaisten ilmiöiden vuoksi mä näillä maailmanparannuspalstoilla heilunkin, koska tavis-kansalaiselle ei oo vielä julkaistu firmakohtaista Digihumpuuki - Suomi -sanakirjaa ostostensa käsikirjaksi. - Tarpeeksi on ymmärtämistä jo telkunkin toitottamana näitä tuoresuomalaisten suomenkielen sanojen väärinkäyttöversioita "haastellinen", "avaatko hieman", yms. yliakateemista politiikkaliturgiaa.

Neuvostasi yritänpä laittaa kotosalleni ja duuniasemalleni noita ADSL-liitäntöjen käyttämättä jääneitä mokkulaliitäntäisiä hubeja...vai reitittimiä...vai kytkimiä....no jotai semmosia ne on....en tiiä.
Kokeilen kuitenkii, ku samassa puulaakissa on helppinä enempikin tämän päiväistä bittitietämystä.

Joka päivä on koulupäivä, etenkin Jäyhille Jököttäjille.

Osallistu keskusteluun