Kysymys

Mobiililaajakaistan jakaminen läppärille

  • 1 syyskuu 2016
  • 11 kommenttia
  • 1312 katselukerrat

Hei,

Muistan joskus lukeneeni ettei mobiililaajakaistaa saisi jakaa läppärille. Olen hankkimassa ultrabookkia ja tarkoitus olisi käyttää satunnaisesti nettiä tien päällä jakamalla siihen Saunalahden mobiililaajakaista. Onko tämä sallittua?

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
On sallittua.

(Ihan riippumatta siitä, onko Elisan markkinointimerkonomit päivittäneet liittymien kirjallisia ehtoja tai onko ehdot yksiselitteisesti ymmärrettäviä vai ei.)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Sopimusehtojen mukaan ei ole sallittu, mutta jopa Elisan omien neuvojen ja toiminnan mukaan on sallittua. Mikä on tietysti ihan käsittämätöntä, että sopimusehdot ja oma toiminta ovat täysin ristiriitaiset.
Käyttäjätaso 1
Öh, miksi sitten Elisan omasta kaupasta saa mobiililaajakaistan reitittimiä joissa on WiFi jolla nimenomaan jaetaan mobiililaajakaistaa, jos sopimusehdot jakamisen kieltävät?
Käyttäjätaso 7
Mikä on tietysti ihan käsittämätöntä, että sopimusehdot ja oma toiminta ovat täysin ristiriitaiset.

No, siis juuri tähän viittasin tuossa edellä. Tosiasiahan on se, että kukaan ei tiedä mitkä Elisan sopimusehdot ovat oikeasti voimassa, ja pitääkö niitä tulkita niin kuin ne normaalijärjellä olisivat ymmärrettävissä vai juuri päinvastoin.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
En oikein ymärrä? Mobiililaajakaistahan hankitaan talouteen yleensä jotta sitä läppärillä ja muilla laitteilla käytetään?
Niin siis tarkoitan sitä nettiliittymää joka on minun 3G-puheliittymääni kytketty.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4
Saat puhelimesta sen jaettua koneeseen. Wi-Fin tai USBin kautta riippuen puhelimesta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Toki saa jakaa mobiililaajakaistan yhteyttä langattomasti (tai vaikka piuhallakin) läppärille 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
No miksi se on sitten sopimusehdoissa kielletty????????
Lainaus suoraan omista sopimusehdoistanne:
"Mobiililaajakaistapalvelun jakaminen useiden laitteiden kesken on kielletty hyödyntäen esimerkiksi päätelaitteiden tethering -ominaisuutta."
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tuo ollut todella pitkään kiellettyä, mutta kummallista, että sitä silti saa tehdä...

Itse asiassa, kun intissä olin, tuli jaettua Sauniksen 4G -liittymän yhteyttä Lumia 1020 -luurilla. Muistaakseni oli jotain 6-7 laitetta parhaimmillaan kiinni, kun ei Vekaralla muut yhteydet silloin toimineet. 1-2 kuukautta toimi ongelmitta, kunnes yhtäkkiä loppui jaon toiminta kokonaan. Laitteet pääsivät wifi tukariin kiinni, mutta data ei liikkunut. Odottelin viikon ajan. Sitten soitin Elisan päivystyspalveluun, joka loi uudelleen liittymäni, ja yhtäkkiä toiminta olikin ennallaan. En muuta keksi, että tuli jokin jarru vastaan, kun liikennettä oli paljon...
Käyttäjätaso 7
Tuo ollut todella pitkään kiellettyä, mutta kummallista, että sitä silti saa tehdä...

Siis tuo ehto on ihan oikeasti ollut voimassa joskus 90-luvulla. Jossain vaiheessa sen jälkeen tekninen kehitys on mennyt eteenpäin, ja ehto on lakannut olemasta voimassa, mutta kukaan ei silti ole poistanut sitä virallisesti voimassa olevien ehtojen listalta.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun tätä aihetta palstalla käsitellään. Eikä ole ainut asia, mikä osoittaa että virallisten ehtojen paikkaansapitävyys ei ole Elisan markkinointimerkonomien prioriteettilistan kärkipäässä (yhtään lakimiestä tai edes oikeus-tradea siellä tuskin on näitä asioita hoitamassa).

Osallistu keskusteluun