Kysymys

Mobiililaajakaistan nopeus laski toisen kerran kolmen vuoden sisällä. Miksi?

  • 8 helmikuu 2018
  • 8 kommenttia
  • 499 katselukerrat

Miksi 50/20 on ollut viikon-toista 33/20. Ei ole tippunut kuin kerran aikaisemmin. En päässyt chattiin, joten kysyn täällä, jos saisi tietoa? Tiedän, että on rajojen sisällä, but tuo laskeminen ihmetyttää, kun muuten ollut tosi vakaa, poislukien sen kerran?

8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Sinulla on kadehdittavat nopeudet, jos kyse on mobiililaajakaistasta.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Juu, sopimuskuvauksen mukaisissa lukemissa ollaan edelleen 33/20 lukemissa :)
En osaa tarkemmin tutkimatta sanoa mistä tämä voisi johtua, mutta tutkitaan toki lisää. Voisitko lisätä profiiliin asiakasnumerosi, niin pääsemme tarkistamaan tilanteen?

Nopeutta hidastaa tyypillisesti verkon kuormitus ja ruuhka tukiasemassa. Toimiiko liittymäsi netti muualla ollessa nopeammilla yhteyksillä?
Asiakasnumero lisätty profiiliin.

Nopeus ollut vakio - se yksi kerta, eikä tässä ympärillä ole isoa tunkua. Sairaalakin Telialla, jota ensin epäilin. Mastoon n. 1Km, johon kait tulee uudistusta joskus tänä vuonna. Viimeksi nopeus nousi takas vuorokaudessa, kun ilmosin teille. Empäs ole juuri muualla kokeillut tätä pöytäkonetta. Puhelimessa vain 2G joka riittää vähäiseen käyttöön.
Modeemistakin kokeillut vain 4G, huononi. Laitoin samalle auto 3+4G:lle, jossa kaikki palkit ylhäällä eli 5 palkkia. Kartta näyttää 4G LTE nopeudeksi.kaikkia kolmea tähteä.
Käyttäjätaso 5
Kuitenkaan sitä tukiasemaa ei voi yksi ihminen varata itselleen. Se kapasiteetti jaetaan muiden käyttäjien kesken ja sama tukiasema voi palvella hyvinkin laajaa aluetta.

Yöaikaan nopeus voi nousta. Minusta aloittajan yhteydessä ei oikeastaan ole mitään vikaa.
Käyttäjätaso 3
Kiitos kun kävit lisäilemässä, päästiin katsomaan tarkemmin 🙂 Tosiaan ei kummempia häiriöitä verkossa näkynyt, näytti ihan normaalilta.Voi olla että siellä on käyttäjämäärät nousseet jolloin sen palvelvan lähitukaisemasi kapasiteetti ei enää entisellä tavalla ole riittänyt. Tuosta voidaan viestiä pistää kyllä eteenpäin, ihan lähiajoille ei näyttäisi tosin olevan muutostöitä aikataulutettuna. Ehdottomasti paras suuntaus reitittimelle on asuntosi eteläpuoli, kun tukiasema josta 4G-tuet löytyy, on myös osoitteestasi etelään. Pohjoissuunnassa olevassa on melkoisen kehnot suuntaukset sinua kohden, joten sitä suuntaa kannattaa välttää.
Kumma jutska, kokeilin DNA:n prepaidia ja tulos oli 53/22. Teillä nyt jo alle 30?

[img]http://www.speedtest.net/result/7043593009.png[/img]
Johtuukos tämä siittä alennuksesta kkmaksuun?
Käyttäjätaso 7
Kumma jutska, kokeilin DNA:n prepaidia ja tulos oli 53/22. Teillä nyt jo alle 30?

Ei siinä ole todellakaan mitään kummaa. Mobiiliyhteys on laadultaan vaihteleva yhteystyyppi, ja sen toimivuuteen vaikuttaa miljoona ja yksi syytä. Toisen operaattorin verkossa on hetkellisesti eri määrä käyttöä, kapasiteetissa voi olla jotain eroja, lähettimen sijainnissa voi olla eroa - ja vaikka lähetin olisi samassa tolpassa, sieltä löytyy eri firman laite suunnattuna hieman eri tavalla.

Ihmeellistä ja kummallista olisi se, jos saisit samanlaiset tulokset eri mobiiliverkoista.

Osallistu keskusteluun