Kysymys

MobiililaajakaistaPaketti Nopsa päivitys Mobiililaajakaista Plus Nopsaan

  • 6 heinäkuu 2010
  • 16 kommenttia
  • 1962 katselukerrat

Hei

Ihmettelin tänään tilaamani Mobiililaajakaistapaketti Nopsan nettitikun saadessani sitä, ettei paketista löytynyt sim-korttia nettitikulle. Asiakaspalvelusta minulle sanottiin, että multisim-ominaisuuden saadakseni minun olisi pitänyt MobiililaajakaistaPaketti Nopsan sijaan tilata Mobiililaajakaista Plus Nopsa. Sain ohjeet päivittää liittymän Oma Saunalahti-hallinnasta. Kun yritän mennä Tuotteiden päivitykseen, avautuu tuotteiden päivittäminen, jossa näkyy osoitetietoni, mutta en pääse päivittämään tuohon Nopsa plussaan (sivulla lukee vain "Ei päivitettäviä tuotteita."). Yritin tilata myös http://saunalahti.fi/gsm/mobiililaajakaistaplus_tilaus.php osoitteen kautta, mutta "Päivitä nykyinen Mobiililaajakaistasi tai muu datapalvelu oma.saunalahti.fi-hallintasivujen kohdasta Tuotteiden päivitys"-tilaustapa vie takaisin tuohon tuotteiden päivitykseen. En siis saa tuota Mobiililaajakaistapakettia täydennettyä Mobiililaajakaista Plus-palvelulla. Onkohan tuolla Oma Saunalahden päivitystoiminnossa jotain vikaa, kun en neuvoista huolimatta päivitystä pysty tekemään?

16 kommenttia

Asiakaspalvelija taas hortoillu.

Mobiililaajakaistapakettiin kuuluu mukaan myös simkortti. Sitä en tiedä miksi se on puuttunut, ellei ole valmiiksi modeemin sisällä. Eikä tuota Mobiililaajakaista pakettia pysty mielestäni edes päivittämään Mobiililaajakaista Nopsa plussaan.

Uutta soittoa asikaspalveluun tai simkortin saa varmaan mukaansa jos menee lähimpään elisashopittiin ja selittää tilanteen.
Eikös tuo Paketti ole puhtaasti mobiililaajakaistaliittymä ja tarkoitettu pelkästään tietokoneelle kun taas Plus on sekä puhelimeen että tietokoneelle?

Paketin ominaisuuksissa sanotaan: "Sisältää GSM-liittymän - voit pitää SIM-kortin jatkuvasti modeemissa" ja hinnaston mukaan puhelut on 0,139 /min.

Plussasta taas sanotaan: "Lisäpalvelu Saunalahden GSM-liittymiin (ei Prepaid) ja 3G-palvelupaketteihin" ja "MultiSIM-palvelu yhdellä rinnakkaiskortilla ilman lisämaksua"

Eli nyt vaikuttaa siltä, että olet joko onnistunut muuttamaan vanhan liittymän MobiililaajakaistaPaketiksi tai sitten tilannut uuden MobiililaajakaistaPaketin, jonka kortti ei jostain syystä ole tullut perille. Minustakin tuo päivitys kuullostaa oudolta, sinun pitäisi saada vaihdettua tuote toiseen.
Nimenomaan on kysymys juuri siitä, että vanha liittymä (Tekstari) on vaihdettu tuohon Mobiililaajakaistapaketti Nopsaan (tarkoitus oli kyllä tilata paketti, jossa tuo multisim-ominaisuuskin on, mutta kovin samankaltaisten nimien kanssa tuli sekoiltua). Asiakaspalvelusta sitten sanottiin, että voin tehdä muutoksen Oma Saunalahti-hallinnan kautta. Katsovat kuulema sitten, että minulle on jo lähetetty nettitikku ja lähettävät pelkän rinnakkaisen sim-kortin. Laitoin nyt vielä asiakaspalveluun kysymystä menemään Oma Saunalahti-hallinnan kautta (alunperin oli tarkoitus kysyä sitä kautta eikä postata foorumille, mutta jokainen yritys päättyi palvelun sovellusvirheeseen ja pyyntöön yrittää uudelleen..).
Asiakaspalvelun viestiin vastausta odottaessani (jätetty eilisaamuna) kävin miettimään voinko tehdä liittymätyyppivaihdon tuosta MobiililaajakaistaPaketti Nopsa-liittymästä Norppa-liittymään ja ottaa siihen sitten tuon Mobiililaajakaista Plus Nopsa-lisäominaisuuden? Vai onko ko lisäominaisuus Norppa-liittymään otettavissa? Jos saisi jonkun edustajan asiakaspalvelusta näihin kysymyksiin vastaamaan.

Asiakaspalvelun viestiin vastausta odottaessani (jätetty eilisaamuna) kävin miettimään voinko tehdä liittymätyyppivaihdon tuosta MobiililaajakaistaPaketti Nopsa-liittymästä Norppa-liittymään ja ottaa siihen sitten tuon Mobiililaajakaista Plus Nopsa-lisäominaisuuden? Vai onko ko lisäominaisuus Norppa-liittymään otettavissa? Jos saisi jonkun edustajan asiakaspalvelusta näihin kysymyksiin vastaamaan.


SL:n sivut toteavat:
Mobiililaajakaista Plus
Nopeat datayhteydet sekä puhelimeesi että tietokoneeseesi! Mobiililaajakaista + Nettitikku + MultiSIM = hurjaa säästöä!
Lisäpalvelu Saunalahden GSM-liittymiin (ei Prepaid) ja 3G-palvelupaketteihin.

Siis kyllä plussan pitäisi saada jokaiseen liittymään, myös Norppaan.
Eli miten minun tulee siis menetellä, jotta saan vaihdettua 3.7.2010 voimaan astuneen MobiililaajakaistaPaketti Nopsan Norppa-liittymään tuolla Mobiililaajakaista Plus Nopsa-lisäominaisuudella ilman, että minulle toimitetaan toinen nettitikku tämän 3.7.2010 solmitun liittymäsopimuksen lisäksi ja peritään tästä jo saadusta vielä erillinen kuukausittainen maksu? Tavoitetilanne on, että maksan tuon Norpan 0,90e/kk + 13,90e/kk Mobiililaajakaista Plus Nopsan käytöstä + soitetut minuutit & lähetetyt tekstiviestit.

Jos käsitin oikein, astuu liittymävaihto voimaan vasta seuraavana päivänä vaihdon tekemisestä, joten en heti pääse kytkemään tuota Plus Nopsa lisäpalvelua päälle(?).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tämmöinen vielä ihan yleisesti:
MobiililaajakaistaPakettiin ovat saatavissa vain määritellyt päätelaitteet, ei koko 3G-pakettien puhelinvalikoimaa. Liittymätyyppiä ei voi sopimusaikana vaihtaa muuksi 3G-paketiksi.


http://saunalahti.fi/gsm/gsmdatapaketti.php


Huomasin omilla SL sivuilla että voin päivittää vanhan MegaData 3G.n tuohon Nopsa Plussaan, eli voisiko olettaa että jos päivitän saan tuon MultiSimmin ja Nettitikun jos vaihdan?? Meinaan eihän mulla muuten ole mitään syytä vaihtaa sillä MegaData 3G maksaa 10,e ja sentit päälle vs Nopsa plus 13,90e ja nopeus on kuitenkin sama. Ainoa mikä kiinnostaisi vaihdossa on tuo Multisim, mikä olis ihan ok juttu.


Juu kyllä onnistuu. Olen tuota itsekin harkinnut.
Tarkoitatko, etten pysty vaihtamaan liittymätyyppiä, Hyvis? Ainakin liittymätyypin vaihtoon meno onnistuu ja siellä on tarjolla 12 tai 24 kk versiot Norpasta ja muista. Määräaikaisemattomat vaihtoehdot toki puuttuvat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tarkoitatko, etten pysty vaihtamaan liittymätyyppiä, Hyvis? Ainakin liittymätyypin vaihtoon meno onnistuu ja siellä on tarjolla 12 tai 24 kk versiot Norpasta ja muista. Määräaikaisemattomat vaihtoehdot toki puuttuvat.


En ole kokeillut, mutta tuommoinen tuolla lukee.

Tuli muuten mieleen että nyt kun tilasin tuo Nopsa Plussan ja jos SL lähettää mulle MF668 tikun vaikka nimenomaan haluaisin Huawei E1820.n
saako sen vaihtaa?? Sillä sellainen "vaara" ilmeisesti on että sieltä' tulee tuo MF668?


Jos saat korvaavan MF668-tikun, etkä halua sitä, voidaan laitevaihto tehdä, kun otat yhteyttä asiakaspalveluun.
Korvaavia tikkuja toimitetaan mikäli E1820 -tikkuja ei saada varastoon nopeasti, joten laitevaihdon yhteydessä kannattaa varautua siihen, että E1820-tikun toimitus voi kestää normaalia kauemmin.
Käyttäjätaso 1
Kun ilmeisesti tuo päivitys normi tikusta plussaan ei onnistu, ei ees kohtuu rahalla, niin onko mahdollista siirtää tämänhetkinen puhelinnumero tohon nopsaan? meinaan että kun seuraavana luurina oletettavasti on semmonen joka kykenee toimimaan sutjakasti myös modeemina, niin oikasisi vähän tuota multisimin tarvesta. Puheluitahan itselleni ei tule kuin makismissaan kymmeniö minuutteja kuussa.
Käyttäjätaso 1
ei tuohon näemmä kukaan halua ees vastata joten oletettavasti joku porsaanreikä äytössä vielä joka ei ole yleisesti tiedossa...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

ei tuohon näemmä kukaan halua ees vastata joten oletettavasti joku porsaanreikä äytössä vielä joka ei ole yleisesti tiedossa...


Ihan tarkennuksena tuohon kysymykseesi:
- mitä tarkoitat tuolla "päivitys normi tikusta plussaan"? MobiililaajakaistaPlussaan mutta mikä on tuo, mistä on tarkoitus päivittää?
- entä tuo "tämänhetkinen numero tohon nopsaan"? Haluatko siirtää MobiililaajakaistaPaketti Nopsaan, Mobiililaajakaista-lisäpalvelu Nopsaan vai edellä mainittuun MobiililaajakaistaPlussaan? Tässä viimeisessä vaihtoehdossa tulee mukana multiSIM ja Nettitikku. Ja minkälaisessa liittymässä tuo tämänhetkinen numero on?
Käyttäjätaso 1
siis tämänhetkinen gsm liittymä on kai joku vanha normi 3g paketin ohella kaupattu, ilman dataliittymää. nopsa on nopsa, ei siis plus nopsa jossa olisi multisim (laskivat viikkoa paria liian myöhään hintoja ja taas mun nilkkaan osu). Nopsaa kun ei ilmeisesti ole mahdollisuutta päivittää tuohon plussaan, niin idea oli että jos saisi tämän hetkisen gsm numeroni liitettyä tuohon nopsapakettiin ja käyttää sitä kuin gsm liittymää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
- Mobiililaajakaista (Mini/Perus/Nopsa) -lisäpalvelun voi päivittää MobiililaajakaistaPlus (Perus/Nopsa) -lisäpalveluun.
- Kumpaakaan edellisistä lisäpalveluista ei voi päivittää MobiililaajakaistaPakettiin.
- MobiililaajakaistaPaketti on oma datasiirtoon suunniteltu liittymätyyppi, kuten esimerkiksi Ykkönen tai Norppa on puhe- ja viestikäyttöön suunniteltu liittymätyyppi.
- Ensimmäisellä rivillä mainitut lisäpalvelut ovat liitettävissä esim juuri Norppa-liittymätyyppiin.

- Jos nyt siis ymmärsin oikein, sinulla on puhelimen kanssa hankittu 3G-palvelupaketti (=kytkyliittymä) ilman Mobiililaajakaista(Plus)-lisäpalvelua? Voit tilata siihen lisäpalveluksi Mobiililaajakaista- tai MobiililaajakaistaPlus-lisäpalvelun. Viimeksimainitussa tapauksessa liittymän puheluiden ja viestien hinnoittelu säilyy ennallaan ja kuukausimaksuun lisätään Nopsan kuukausimaksu 13,90 e. Mukaan saat Nettitikun ja toisen SIM-kortin Nettitikkua varten. Tämä on siis se MultiSIM-palvelu. Tämä MobiililaajakaistaPlus-lisäpalvelu on määräaikainen 24 kuukauden sopimus.

Voit myös tilata liittymääsi toistaiseksi voimassaolevan Mobiililaajakaista-lisäpalvelun. Tässä ei ole määräaikaisuutta, mutta mukaan ei myöskään tule Nettitikkua eikä toista SIM-korttia.

- Lisäksi sinulla taitaa olla erikseen määräaikainen liittymäsopimus nimeltä MobiililaajakaistaPaketti, jossa tuli mukana Nettitikku? Jos näin on, tähän ei voi siirtää tuota 3G-palvelupaketissa olevaa numeroa.
Käyttäjätaso 1


- Lisäksi sinulla taitaa olla erikseen määräaikainen liittymäsopimus nimeltä MobiililaajakaistaPaketti, jossa tuli mukana Nettitikku? Jos näin on, tähän ei voi siirtää tuota 3G-palvelupaketissa olevaa numeroa.

Tätäpä yritin hakea, kiitosta vaan ja arvatahan toki saattoikin jo ettei saunalahdelta saa mitään kuluttajapään helpotuksia. Vaikka kalliimmat puhelut tuossa olisi ollutkin niin puhelinnummero kuitenkin ollut voimassa jo niin kauan ettei siitä viitsi vähällä luopua ja vähän risoo hommata lisäpalvelu nykyiseen gsm liittymään sen takia että saunis laski pari viikkoa liian myöhään minun kannalta tuota plussan hintaa. Näin siis jälleen muistetaan vanhoja asiakkaita...

Osallistu keskusteluun