Kysymys

mobiililaajakistan yhdistäminen

  • 7 toukokuu 2010
  • 4 kommenttia
  • 396 katselukerrat

Minulla ZTE MF636+ yhteyslaite. Sen kanssa ei ole oikeastaan muuta ollut kuin ongelmia. Yhteys on hidas (ei siis toimii kuin 2G ja sekin yleensä hitaasti 0-50kt/s). 3G tilassa on vain yksi palkki kymmenestä ja sekin tipahtaa herkästi pois. 2G:ssäkään ei ole tapissa vaan 6-7 palkkia. En ole vielä kokeillut ulkoista antennia, mutta sen aika koittaa pian. Toivottavasti tämä ratkaisee ongelman.

Tikku ei sinällään ole syypää tuohon yhteydenmuodostukseen, koska olen kokeillut sitä toisessa paikassa (muualla kuin kotona Pirkkalan keskustassa) ja hyvin tieto liikkuu (1,3 Mt/s).

Toinen ongelma on, ettei laite yhdistä kuin järjestelmähallinta (administrator) tilassa. Olen kokeillut kahdessa koneessa, sekä läppärissä että pöytäkoneessa. Kummassakin sama ongelma ("Yhteysyritys epäonnistui. Varmista, että asetukset ovat oikein..."). Käyttöjärjestelmä XP SP3. Tämä on melkoinen tietoturvariski ja pidän tämän takia vakavana ongelmana. Onko tällaisesta kokemuksia?

Kolmas asia on, että en ole saanut reititintä (A-link WNAP 802.11n) toimimaan tikun kanssa. Reititin juttelee kyllä tietokoneen kanssa OK, mutta asetuksista huolimatta (tai niistä johtuen), sama ongelma kuin ilman reititintä ja ilman järjestelmähallintaoikeuksia. Ei siis yhdistä.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Oma kokemus A-linkistä on aika huono, TeleWellin vastaava toimii paremmin.

Tuohon kolmanteen kohtaan voisi auttaa ohjelman päivitys uusimpaan versioon 2.1.0A. Purkissa ostohetkellä on versio joka ei tue ZTE-mokkulaa version saa ladattua tuolta > http://www.a-link.com/WNAP.html?id=vFyUkYV3

Kokeile kotona tikkua eri paikoissa myöskin sen ikkunan lähellä mikä on oletetun tukiaseman puolella, jos yhteys hiemankaan paranee niin silloin olet katvealueella tai muuten vain singaali ei sillä kohtaa ole riittävä. Kunnollinen suuntaava antenni voisi ratkaista ongelman tai sitten ei.

Tuohon toiseen ongelmaan en osaa ottaa kantaa.
Kiitos nopeasta vastauksesta! Ja anteeksi oma myöhäinen reagointini. Ohjelman päivitys saattaisi jopa auttaa kolmenteen ongelmaan. Kokeilen Kuuluvuus parani lisäantennilla (magneettiantenni), vaikken suuntaavaa hommannutkaan. Se oli lähes halvin mahdollinen, kuitenkin 3 m johdolla (joka tietysti vähän itsessään pienentää signaalin vahvistusta, mutta antaa joustavamman mahdollisuuden sijoittaa itse antenni).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tuohon toiseen ongelmaan: tarkista muiden käyttäjien APN (pitää olla internet.saunalahti). Asennus vääntää sen jostain syystä oletukseen pelkkä internet.
Itellä oli nokialaisen kans monenlaisia ongelmia esim. nopeuden kanssa (eihän se yksin modeemin vika tietenkään ole), mutta nokian kanssa nopeudet saatto tippua 40 kb ja nyt siptune SM-75 kanssa ei ole
tippunut vielä kertaakaan 4 pv. aikana alle megan.