Kysymys

MobiiliLirukaistaako vain?

  • 25 elokuu 2008
  • 95 kommenttia
  • 1257 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
(tosin lievä lohtu heikosta laadusta on asiakkuus ilman kk-maksua tällähetkellä)..

Hei vaan kaikille palstalaisille ja Onnellista kesää!

Piti sitten rekisteröityä tänne heti kun mobiilikaista aukesi linkkiaseman 3 vrk alasajautumisen jälkeen.Tiedä vaikka täältä löytyisi jotain valaistusta että mikä tässä nyt mättää-laiteongelmat,vuokralaisen kapasiteettipula,priorisointi vai mikä? Helpottais kun joku rehellisesti kertoisi missä mennään.Vikailmoituksen tein kesäkuun 13. päivä Saunalahdelle.Sen jälkeen edenneet tapahtumat ovat olleet sen verran huvittavia ja molempien operaattoreiden maineen kannnalta noloja,että en kehtaa niitä nyt koko kansalle julkistaa.
Varsinkin kun en vielä tiedä että onko tämä jokin koko kansan itkumuuri,vai?  No,irvileuka toteaisi vain että jos palvelut toimisivat sopimuksissa kerrotulla tavalla,foorumia ei tarvittaisi,tai sitten tällä palstalla vain ylistettäisiin kaiken radiotekniikasta ja sutjakkaasta asiakaspalvelusta taitavia operaattoreitamme.Ja niinpä jaksankin uskoa että palsta kaiketi on tarkoitettu molempien osapuolien tarpeiden kartoitukseen ja sitä kautta kehittävään yhteistyöhön netti kaikille-projektin saamiseksi loppuun..joskus..niin milloins meidän kylälle tulee vauhtia lisää jos kerran kaikilla Sauniksen tukiasemilla on jo 7,2 valmius niinkuin tuolla eräässä aiemmassa säikeessä  kehuttiin :-

Olen lueskellut palstaa hyvin vähän,mutta huomasin että tätä ilmeisesti käyttää myös eräs Sauniksen hemmo,jolta saa jopa asiallisia vastauksia:-) Asiakaspalveluun olen muuten saanut olla yhteydessä lähes viikoittain "suhteemme" alusta,eli toukokuun 2008 alusta saakka,lukuunottamatta heinäkuussa viettämääni loma-aikaa.Silloin en sentään viitsinyt ottaa ylimääräisiä päänsärkyjä itselleni;-) Ja aspasta harvoin olen saanut muuta käsitystä,kuin että tunnetusti mitä isompi organisaatio-sitä helpompi hukata/haudata asiat jonkun toisen "piikkiin" ;D

Puhelut kyllä toimii,mutta dataa ei oikein heru.(nopeus keskimäärin 7-25 kbit/s downlink ja 10-30 kbit/s uplink).
Noin 3-5 kertaa koko kesän aikana olen mitannut ennätykseksi downlink 111 kbit/s, uplink 74,8 kbit/s!
Ja nyt oli koko viikonlopun poikki.Tein vikailmoituksen sunnuntaina Elisaan,koska Sauniksen aspa ei kyennyt vastaamaan lauantaina ja jonotushan aina katkeaa autom. 2 tunnin jälkeen.Vika on nyt maanantaina korjattu.Netti toimii,tosin aivan odotetusti yhtä nihkeästi kuin ennenkin.(Hyvä että saivat kuitenkin linkin taas pystyyn).Käytän vain 384 palvelua Ericssonin W890I kännymotukalla,koska enempää tuolta ei kuitenkaan irti saisi millään irtomokkuloilla sen enempää kuin megan liittymälläkään.Vaikka sitä minullekkaan ei vielä tähän päivään mennessä ole kukaan kertonut että mikä laitevalmius kyseisellä mastolla oikeasti on.Veikkailut Elisalta ja Saunikselta kysyttäessä vaihdelleet  GPRS:stä EDGEn kautta UMTSiin. Olis vaan pitänyt ajella tänään prätkällä huoltopolkua pitkin sinne mastolle utelemaan kun huoltomiehet kerrankin olivat paikalla..Itseasiassa en vain ehtinyt hakea pyörää kotoa,ja autolla kylläkin satuin ajamaan maston ohitse.
Minulla kun on se kokemus ennestään että näistä "hyvin salaisista" asioista ei oikein irtoa vastausta kun vasta sitten jos on mahdillisuus jutella kentän porukan kanssa suoraan.

Tästä tapauksesta riittäisi tarinaa aivan liikaakin,joten jään katsomaan tuleeko kommenttia näillä perustiedoilla:-)
Masto muuten on näköetäisyydellä pirttiini ja nimeltään Ingermaninkylä,Sijaitsee Lapinjärvellä 6-tien läheisyydessä korkealla mäellä.
Tiedän kyllä että tehokkaalla induktiokytkentäisellä yagiantennilla on saatu kännykkämallista riippumatta jopa n.10 km lisäkantamia mutta nyt ei oikein vaikuta signaalinpuutteelta.

95 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Eikö sillä Eeriksonilla näe, ollaanko GPRS- vai EDGE-verkossa?
Käyttäjätaso 1

Eikö sillä Eeriksonilla näe, ollaanko GPRS- vai EDGE-verkossa?

Sen kun vielä tietäis varmaksi..
Soitan varmaan huomenna Erkin ihme kyllä ilmaiseen tukikeskukseen uudemman kerran.Kesällä siellä vastasi puhelimeen hyvinkin viisaan kuuloinen mieshenkilö,mutta ei lopulta senvertaa osannut kertoa mitä nuo puhelimen eri verkkosymbolit tarkoittavat.Tai kyllä hän selitti ,mutta pieleen meni.Ohjettakaan en ole mistään löytänyt.
Nyt jos siellä sattuisi olemaan eri henkilö paikalla niin ehkä jotain selviää.Vähän sama kun soittaa operaattorin asiakaspalveluun,niin riippuu usein henkilöstä mitä sattuu tietämään.Ainakin minulle on sattunut niin lähes aina kun Saunalahdesta on ollut kyse.Vastauket tulee musta tuntuu- ja arpomisperiaatteella.
Olen kai sitten niin vaikea asiakas kun en kysele pelkästään jostain kännykän asetuksista tai eri liittymien eroista yms..
Täällä kotikulmillahan symboli on iso E-kirjain,ja kenttä muuten on täydet viisi.Luulisin että EDGE. Isoimmissa kaupungeissa symboli on iso H-kirjain.Sitten mennään jo astetta kovempaa :D  3,5G alueella liikun harvemmin,en edes muista symbolia enää..
Jotain kertoo sekin että olen joitain kertoja saanut nopeudeksi tuon aiemmin kertomani alle 150 kbit/s,joten..eihän GPRS:llä päästä kuin 80 paikkeille korkeintaan käytännössä.Usein EDGEkin vetelee siinä 150:ä ruuhkasta riippuen,mutta ei koskaan 384 kbit/s josta nopeudesta mm. minäkin maksan(tai maksoin aluksi).

Äsken kun tulin kotiin,niin verkkoon ei aluksi päässyt lainkaan.Satuin muuten ajelemaan sen maston ohi pyörällä,mutten pimeässä viitsinyt lähteä kurkkimaan,ja mitäpä siellä enää näkemistä.Korjattu miten korjattu.
EDGE:ssä maksimi on 236,8 kbit/s  😉
Käyttäjätaso 1

EDGE:ssä maksimi on 236,8 kbit/s   ;)

Jep,juuri tuo suurin teoreettinen nopeus mullakin lukee lunttilapussani EDGEn eli EGPRS:n kohdalla ;)
Yhteyteni näyttäisi siten kulkevan ainakin toisinaan sen solun kautta koska GPRS:n suurin nopeus pitäisi olla vain 85,6 kbit/s..

Nyt kun keissi tuli tänne tapetille niin yhteys tietenkin toimii paremmin,liekö vain sattumaa vai mitä. Eilen puolen yön aikaan mittasin Ficoralla nopeudeksi 109/38 kbit/s ja aivan äsken 119/62 kbit/s että parannusta on tapahtunut mutta ei tietoa mistä johtuu.
Isoimmissa kaupungeissa symboli on iso H-kirjain.Sitten mennään jo astetta kovempaa :D


H-kertoo, että olet 3,5G-verkossa. Miten olet liittänyt puhelimesi (w890i) tietokoneeseen - mikäli käytät bluetooth -yhteyttä, niin huomioi, että se voi aiheuttaa merkittävää hidastumista yhteydelle.

/ Panu.
Käyttäjätaso 1
Morjens Panu :)
Olisko sulla esim työsi puolesta mitään mahkuja saada urkituksi,onko millä aikataululla tulossa parannuksia Elisan tai kenties Sauniksen toimesta tuohon Ingermaninkylän mastolle? Maston tunnusta en ole kysynyt mutta Elisassa kutsuvat tällä nimellä.Toinenkin tolppa on lähietäisyydellä mutta en osaa sanoa mitä siellä on.

Lapinjärven kunnan alueella joka koostuu useista pienistä kylistä, yleensä ottaen on nopeat kiinteät yhteydet mutta tämä Pekinkylän alue(reilu 2km keskustasta ja noista mastoista) on jäänyt mustaksi aukoksi sekä kuparin että mobiilikaistan osilta.Kukaan operaattori ei liene enää halukas tekemään päivityksiä talojakamossa ADSL varten koska täällä on jo 8M valokuitu sekä toimiva @450 verkko.Molemmat melko hinnakkaita..jälkimmäinen vielä muutosvaiheessa,esim laitetarjonta tulee kasvamaan nykyisestä monopoli-Qualcommista.


Miten olet liittänyt puhelimesi (w890i) tietokoneeseen - mikäli käytät bluetooth -yhteyttä, niin huomioi, että se voi aiheuttaa merkittävää hidastumista yhteydelle.

/ Panu.


No sitä minäkin olen arvellut että H olisi lyhenne HSDPA:sta..Mutta puhelimessa on vielä kolmaskin symboli joka näyttäytyy todella harvoin ja sitä en muista.
Olen koplannut kännykän USB-kaapelilla.Kannettavaa tietokonetta en käytä.
Täällä kuitenkin pitäisi saada ensivaiheessa lisää toimintavarmuutta Saunalahden EDGEen,ja tietoa milloin tulee nopeampi yhteys Saunalahdelta tai keneltä hyvänsä.
Nytkin yhteys taas vaihteeksi oli niin heikko että oli vaikeuksia saada sivua ladattua..ja hetken päästä voi toimia paremmin.Aika usein on heitetty ilmaan epäilys priorisoinnista eli edelle menevistä puheluista mutta kun niihinn asiakaspalvelun tarinoihin ei ole uskomista..
Olen pari vuotta taapertanut internetin ihmemaassa gprs yhteyden varassa täällä Miehikkälässä.Kaksi tukiasemaa,edge tolppa kauempana,n. 8 km.Joskus edgeen pääsee kiinni laittamalla puhelimen sinkkiämpäriin ja arpomalla sopivaan asentoon.Gprs puhkuu parhaimmillaan 40 kbs,keskimäärin 30.Edgellä hurjastellaan jopa 100 kbs.Viime päivien katkosten jälkeen ei edge pelitä vaikka nokia sinkkiämpärissä näyttää täyttä kenttää.
Joku saattaisi todeta että onpahan jonkinlaisen yhteys,itse olen harkinnut vakavasti sim-kortin nakkaamista uuniin.Kirjastossa on laajakaista.Lankaverkko puretaan,siitä ei ole vaihtoehdoksi,450 systeemi on kallis ja rajoitettu,muut operaattorit ovat yhtä onnettomia.Ms-update ei tällä yhteydellä suostu päivittämään sp3:a,isompia sähköposteja lähettää pari vuorokautta.Tiedonhaku netistä polttaa hermot,sivustot ovat megaluokkaa kaikkine mainoksineen ja flash-animaatioineen ja ihmesysteemeinensa.
Tunnen henkilökohtaisesti lähistöltä useita ihmisiä jotka mielellään käyttäisivät mobiilia laajakaistaa,itselleni riittäisi edgekin,mutta.
Ilmeisesti markkinointiapinat ynnä ansaintaloogikot ovat hoitaneet piilopirtteihinsä henkilökohtaiset tukiasemat.Laatu ei ole päivän sana,armaassa huipputeknologian ihmemaassamme.Täällä landella asuu yllättävän teknologiatietoista väkeä,joka osaa arvostaa toimivaa tekniikkaa kaikissa muodoissa.Ei paskalla traktorilla kukaan viitsi töitä tehdä eikä talikon varsi saa katketa.
Operaattorit panostavat mobiilitelevisioon ja kaikenlaiseen ihmeelliseen viihdesaastaan ja jättävät perusasiat hoitamatta.Kyllä näin on.
En osaa sanoa voisiko huonomminkin olla,ehkä.
P.S Kun tästä on Venäjän rajalle kymmenisen kilometriä,kannattaisi ehkä kysyä venäläisiltä operaattoreilta tarjouksia datasiirrosta.Veli ryssällä saattaa olla sellaiset vermeet että kyllä lähtee.
P.P.S Rekisteröityessäni ruksasin henkilökohtaisen sähköpostin blokatuksi,silti se näkyy.Tehkää jotain,ja heti
Käyttäjätaso 2

P.P.S Rekisteröityessäni ruksasin henkilökohtaisen sähköpostin blokatuksi,silti se näkyy.Tehkää jotain,ja heti


Kyseessä on "mielenkiintoinen" ominaisuus. Sähköposti näkyy vain sinulla, ei meillä muilla, joten ällös peljästy.
Käyttäjätaso 1

Operaattorit panostavat mobiilitelevisioon ja kaikenlaiseen ihmeelliseen viihdesaastaan ja jättävät perusasiat hoitamatta.Kyllä näin on.
En osaa sanoa voisiko huonomminkin olla,ehkä.


No näin todellakin on,olen täysin samaa mieltä!
Kyllä peruspalvelut pitää ensin saada kaikille ja senjälkeen ne joutavat tingeltangelit ja saunavisiot sun muut mihin meillä maalaisilla ei ole edes aikaa saati tarvetta ;D

Hyvän puheen pidit mutta senverran voisin vinkata jos jossain vaiheessa kiinnostut,että esim Siptune Oy (on kotisivukin ja erittäin ripeä ja ystävällinen palvelu) niminen firma Riihimäellä myy todella laadukkaita lisäantenneja ja myöskin induktiosilmukka-adapteria joka käy mihin kännykkään tai mokkulaan hyvänsä.Kaikissa mokkuloissa kun ei ole antennijohdon liitintä vielä,saati kännyköissä.Itselläni muuten oli aikoinaan kotimaisen sittemmin konkkaan menneen Benefonin GSM900/1800Twin,jossa on liitin lisäantennille.Luulen että oli viimeisiä puhelimia josta tällainen löytyi,sekä aikaansa edellä valmius GPS-paikannukseen+paikat kahdelle SIM-kortille.Puhelin akkuineen on edelleen toimintakunnossa mutta eipä sillä hätäpuheluita kummempia soiteta ilman korttia. Ihan alkuun käytin Ericsson Sonab NMT450  sementtisäkkimallia,kun ei vielä tietokoneita ollut kellään kotona eikä ARP enää ollut oikein muodissa kun tosiveneilijöillä.Eipä tuonne saaristoseudulle oikein muuta olisi saanutkaan,ja on tässä välillä kuparilaajiksen perässäkin asuttu mutta nyt taas piti palata vanhoille alkulähteille GPRS-nopeusluokkaan.En olisi ikinä uskonut ettei kehitys minun tapauksessani ole runsaaseen 6 vuoteen kulkenut yhtään eteenpäin.Samat vauhdit sai jo silloin Dna:n ja Soneran GPRS:llä etelän sisäsaaristossa kuin nyt Sauniksen 3G-liittymällä täällä.
Tänään huomasin sattumoisin meidän paikallisen @450 palveluntarjoajan jo laskeneen kk-maksua hitusen ja modeemi on alennettu 199 euroon.Kuitenkin vielä turhan kallis kk-maksu(38 ) ja arveluttaa se 5 tai 10 Gigan priorisointilimiitti/kk.
Jepjep,yhtiö on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki?Olen pari kertaa tiedustellut elisan aspalvelun tekniikan ihmeaikuisilta 3g laajennuksen aikatauluja ja tulevia paikkakuntia emailitse,ei ole kuulunut vastausta,ei kommenttia.Vittuilisivat edes.
Kiitos kehuista,niitä harvoin saa.Itse täytyy itseään kehua,kuten Panu Lehti slahden tiedotteessa,jossa mainosti slahden asiakkaiden olevan tyytyväisempiä verkon kattavuuteen yms. verrattuna dna:n asiakkaisiin.Hienot kaaviot ja kaikki,ero oli 8.5 vs. 8.4.Tutkimuksen tekijä oli joku brändi-imagoon erikoistunut pulju.Meidän isi on vahvempi kuin teidän.
En itse kulje kylillä huutelemassa että saunalahti on huono firma,mutta satunnaisissa keskusteluissa usein tulee vertailtua ja kommentoitua kunnanvaltuutettujen ja Putinin ja Bushin tekojen lisäksi eri olutmerkkien sekä operaattorien heiikkouksia ja vahvuuksia.
Tokihan osakeyhtiön tarkoitus on vain rahan kerääminen tyhmän kansan taskuista eli piirongin laatikosta.Anna mulle,saat namia!
Volyymi ratkaisee,isoista puroista tulee isompi joki kuin pienistä.
Katkeruus kaunistaa,tekisi mieli kiroilla ja huutaa,jotkin päivät on sellaisia.Kaupungissa ajetaan Ferrarilla,landella fillarilla.Tasan ei mene onnen lahjat jne.
Tosiaan,olen harkinnut kyllä lisäantennia,epäilyttää vain tuo tukiasemien sijainti,edge-mastoon on matkaa ja välissä on mäkeä ja metsää ihan riittävästi.Ja riittääköhän edge enää,jos kaataisi metsää sen verran että hommaisi oman satelliitin.
Maksaisin kyllä mielelläni kaksinkertaisesti 384 liittymästäni jos se vauhdittaisi surffailua.
Dna:n peittokarttan mukaan osun edgen reunan sisäpuolelle sekä masto sijaitsee maaston kannalta edullisemmassa suunnassa,pittäiskö kokkeilla.Käsittääkseni laskuttavat saman.Aina löytyy ratkaisu,itse se on tehtävä,laita lapsi asialle jne..
Pohtikaa markkinointistrategit ynnä muut rahanpummaajat sitä että ken ensin ehtii tänne käymättömiin korpimaihin saa vuosiksi nöyriä ja kiitollisia asiakkaita.
Kiitos ja anteeksi.
Ajattelin sadepäivän ratoksi hieman jatkaa tilitystäni pienellä kuvauksella 30 kbs nopeudella surffailusta.Muutaman verkkolehden selailuun,sadetutkan vilkaisuun ja sen sellaiseen googlailuun kuluu tunti herkästi,eikä riitäkään.Kymmentä sivustoa ei luonnollisesti voi laittaa rauhassa latautumaan yhtaikaa,voisi käydä kaatamassa karhun,hakea postin ja kipaista saunaoluet kaupasta sillä aikaa.Naapurimökin mummolla on selkeä mielipide koko hiton interwebistä:Ei sellaisia ennen ollut ja hyvin pärjättiin.Mutta pullamössösukupolvi vaatii enemmän.Eihän kymppi ole paljon,mutta Suomen varsinkin itse ylläpidettyä huipputeknologia-imagoa ja hyvinvointivaltioideologiaa vasten katsoen odottaisi kenties ammattiylpeyden heräävän erinäisissä tahoissa.Hei tää on vaan duunia,mä en tee mitää ylimääräst ellei siit maxeta.
Täytyy lopettaa,pitää kirjoittaa yleisönosastoon,naapurin koira haukkuu.
Vielä pätkähti pääkköseen,mätkähtihe mielehen,voikohan liittymästäni irtisanoa ainoastaan datasysteemin.Minulla on elisan liittymä,ottaisi siihen 384:n.Sikäli jos se on totta että firma harjoittaa priorisointia operaattoreiden kesken.Slahdella on halvemmät puhelut,laskutus toimii sekä elisa perii puhelumaksun soitonsiirrosta tytäryhtiön numeroon.
P.S Mitähän sellainen hsupaumts-palikka maksaisi,palkkaisi jonkun machonörtin kiipeämään mastoon ruuvaamaan palikat kiinni yön kähmyssä
Käyttäjätaso 1
Panu Hoi,nyt olis tilaisuus ratsastaa tänne Lapinjärvelle nettimittatikkuinesi :D
Jospa se täälläkin näyttäisi suurempia lukemia kuin asiakkaiden tikut.Tarjoan sinulle Lapinjärven leipomon munkkikahveet ja kunnan piikkiin jos saat homman onnistumaan.Tämmönen idea vaan tupsahti päähän eilisiltana ennen nukkumaan menoa kun nuo "ontuvan" radiomaston valot killittivät silmääni kun puskan juureen kuseksin 😉
Itseasiassa luulen kyllä että se on jokin muu kuin masto joka tässä ontuu..

Päivän mittaustulos,keskiarvo:  DOWN 59,4 kbit/s  UP 19,8 kbit/s
Käyttäjätaso 1
Eihän tässä 2G/3G-mobiilikaistassa ole kuin pari asiaa mitkä nyppivät..

1. Epävakaus;saattaa toimia joskus yllättäen>kevyessä surffailukäytössä,verkosta päin voi tulla silloin hetkittäin dataa yli 1oo kbit/s vauhdilla.
  Usein käy kuitenkin niin että kun jokin asia verkossa pitäisi hoitaa alle puolessa tunnissa,ja samalla olisi kiire pois koneen ääreltä,niin yhteys alkaa tökkimään.
  Ja hitaalla nopeudella esim pdf.dokumenttien lataus kestää niin kauan että sitä ei viitsi jäädä ruudulle odottelemaan vaan mielellään poistun siksi aikaa muihin puuhiin kotona.

2. Ainakin näinä päivinä tukipalveluiden saatavuus on heikkoa,kuten monet ovat joutuneet kokemaan.
    Jaa että mihinkö tukipalveluita nyt tarvitaan,no näihin edelleen avoimiin kysymyksiin;

    a: Milloin ja miten nyt ilmoitetut viat saadaan korjattua,vai jäävätkö ne pysyviksi?
    b: Mikä on oikeasti Elisan/Saunalahden mobiililaajakaistaverkon tulevaisuus?
    c: Onko turhaa hötkyilyä näinä päivinä yhä useampien tyytymättömien asiakkaiden siirtyä jo yli 90% väestöstä kattavan ja hyvin toimivan @450 laajakaistan käyttäjäksi?

Siis tuon kohdan 2.c kysymyksen voi mielestäni aivan hyvin ja avoimesti esittää kelle tahansa operaattorille,tai vaikka teille Saunalahden foorumilaisille.Sen voi myös esittää-ja parasta varmaan oliskin-jollekkin todella alan asiantuntijalle,jos vaan sellaisen sattuu tuntemaan..

Itse en ole asiantuntija,mutta tulin taas pitkästä aikaa tutkineeksi hieman tämän päivän tilannetta.Ja arvatenkin jotkut @450 palveluntarjoajat siviullaan pistävät aika tavalla 6-0 näitä 3G-tikkupelle systeemejä. Aivan muissa matkapuhelinasioissa jouduin soittamaan tunti sitten Soneralle(aikaa muuten kului tasan 52 s näplätessäni aspa-valikon läpi ennenkuin pääsin puheisiin ihmisen kanssa)ja puheeksi tuli sitten lopuksi nämä mobiilit laajakaista asiat.Sattumalta tavoitin sellaisen henkilön joka oli aiemmin ollut tekemisissä näiden asioiden kanssa ja muutenkin hyvin omistautunut ja kiinnostunut tekniikasta.Sieltä tuli aivan selkeästi isku 3G porukoille että se ei koskaan tule kattamaan koko väestöämme ja jos joku lupaus on totta niin se on Digitan @450 verkon täyspeitto ensi vuoden aikana.Myös kertoi hän että kk-maksut ovat edelleen alenemassa..


Tosiaan,olen harkinnut kyllä lisäantennia,epäilyttää vain tuo tukiasemien sijainti,edge-mastoon on matkaa ja välissä on mäkeä ja metsää ihan riittävästi.Ja riittääköhän edge enää,jos kaataisi metsää sen verran että hommaisi oman satelliitin.
Maksaisin kyllä mielelläni kaksinkertaisesti 384 liittymästäni jos se vauhdittaisi surffailua.
Vielä pätkähti pääkköseen,mätkähtihe mielehen,voikohan liittymästäni irtisanoa ainoastaan datasysteemin.Minulla on elisan liittymä,ottaisi siihen 384:n.Sikäli jos se on totta että firma harjoittaa priorisointia operaattoreiden kesken.


No paljonko sitten voisit investoida laitteisiin ja mitä pystyisit maksamaan ylläpidosta/kk?

Ja tietenkin voit irtisanoa palvelusi vain datan osalta.Kerran se vain kirpaisee 😉 Minä irtisanoin datapalvelun Soneralta toukokuussa vaikka olenkin ollut asiakkaana jo 14 vuotta.Vähän oudolta se tietysti tuntui kun hekin olivat sentään kohdelleet ihan hyvin ja usein olen saanut monia rahanarvoisia etuja mutta eivät sitten vaan vielä pystyneet tarjoamaan sitä mitä olisin juuri nyt tarvinnut uuteen asuinpaikkaani.Nykyään ei vaan ole enää muodissa keplotella puheaikatarjouksilla eikä vaihtaa operaaattoria tämän tästä.Nuorempana sitä tuli kyllä oltua parhaimmillaan yhtäaikaa 4 teleoperaattorin asiakkaana.Joskus se on pakko ottaa data yhdeltä,puhe toiselta..

Itse olen aina ollut enemmän kiinnostunut 450 Mhz laitteista lähinnä matalemman taajuudenkin vuoksi.Tosin solut ovat tänä päivänä edelleen suuria mutta ei siellä vielä ole ruuhkista haittaa kuitenkaan ollut.En ole kuullut tai lukenut että jollain olisi ollut prioriteettiongelmia.Siis monethan vielä pelkäävät sitä 5 Gigan rajaa/kk tai sitä että yksi antennipaneeli kykenee teoriassa palvelemaan vain n. 125 käyttäjää 1Mbit/s nopeudella ja paneeleita on yleensä 3 kpl/masto.(suurin osa käyttäjistä on kylläkin odotusajalla eli jopa 1000 käytäjää/lämiskä voidaan ajaa kerrallaan).

Tyhmä kai olin kun kieltäydyin vielä tarjouksesta,illemmalla olisi soitettu takaisin jokin "pyydys" mielessä..Ajattelin vielä jäädä seuraamaan tilanteen kehittymistä.
Sen verran tutkailin päivän markkinoita että edullisin löytämäni kk-maksu on tällähetkellä 32 /kk ja laitepuolella on tulossa pientä lisätarjontaa,USB-modeemi.Pienikokoinen kuten nämä nettitikut ;)
Minulle tuo kolmenkympin pintaan kk-maksu on vielä liikaa vaikka sitten modeemin saisi ilmaiseksi.(Ja senhän saakin nyt omaksi tosi halvalla jos tarttuu 4.9. päättyvään kampanjatarjoukseen).

Harmillista ettei sitten saunis saanut aikoinaan perustaa 450 verkkoa,nimittäin jos vain todellakin Panun silloiset uumoilut hintatasosta olisivat myöskin toteutuneet...

Lähinnä siinä mielessä tänne säikeeseen vielä kirjoittelin että kun nyt on useat palstan lukijat/mobiilikaista-asiakkaat senverta sopivasti ärsyyntyneet Sauniksen ja ehkä muidenkin tikkunettipalveluntarjoajien toimintaan,niin haluan muistuttaa kaikkia siitä että on olemassa vaihtoehtoja.Jotkut niistä ovat toki rajoitteellisia,kuten 18 kk määräaikainen sidonnaisuus,et voi ehkä ladata kuin yhden tai kaksi pitkää elokuvaa/kk,ym.. Varmaa mielestäni on ainakin se,että hyvin pitkälle 450:llä pärjää jos riittää puolen Megan tai Megan nopeus ja sattuu asumaan niin että riittää sisäantenni tai on mahdollisuus lisätä ulkoantenni modeemin perään.Tosiaankin nyt näyttäisi olevan niin että vaikka nuo nopeudet ovat ns. teoreettisia suurimpia nopeuksia niin ne ovat vielä myös toteutuneet..Vielä on tilaa kaistalla 😛

Jaa että mihinkö tukipalveluita nyt tarvitaan,no näihin edelleen avoimiin kysymyksiin;

    a: Milloin ja miten nyt ilmoitetut viat saadaan korjattua,vai jäävätkö ne pysyviksi?


Luultavasti ASPA ei tiedä mitään siitä  😉
Ruotsin kolmannen sukupolven matkapuhelinverkko laajenee syksyllä koko maan kattavaksi. Laajennuksen jälkeen verkko kattaa 8,9 miljoonan ruotsalaisen asuinpaikan.
Taloussanomat
16.6.2006 11:07
TeliaSonera Swedenin ja Tele2:n yhteinen verkkohanke etenee yhtiöiden mukaan suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti.
Suomessa 3G-verkko toimii vain suurimpien kaupunkien läheisyydessä.

Tälläinen löytyi Itviikon arkistosta.Norjalaisen Telenorin jokainen tukiasema on vähintään edge-tasoa.
Kyllä ne ruotsalaiset taas nauraa meille.Tsuhna on hidas,tietää veli ryssä.
Huomaa päiväys sekä maininta yhteistyöstä kahden operaattorin kesken.Suomessa television jokaisella mainoskatkolla operaattorit möykkää kuin idiootit peräjälkeen.Mainostoimistot kiittää.Perkele että tympii,taidan ravita sieluani tv-viihteellä.Ainakin digikuva toistuu samalla nopeudella kuin muuallakin.Rokenrol
Käyttäjätaso 2
Kyllä ne ruotsalaiset taas nauraa meille.Tsuhna on hidas,tietää veli ryssä.


Huomattakoon kuitenkin, että nopeiden HSPA-verkkojen kattavuudessa ei ole vielä hurraamista Ruotsissakaan.
Silti vaikka Ruotsissa (Tukholmassa) ollaan vielä "keskeneräisiä" on siellä nopeudet hirmuisia verrattuna Suomen (Helsingin) vastaavaan Tervapataan..
Käyttäjätaso 1
Radiosta juuri kuulin toisella korvalla jotain että Suomi on pudonnut 15.sijalle aikaisimpien vuosien kärkisijalta mobiililaajakaistojen nopeusvertailussa.Maailman nopein verkko löytyy Japanista ja oliko se Euroopan nopein Ruotsista,Englanti taisi olla kakkosena.

Syynä putoamiseen se että verkkoa on ajateltu kehittää kilpailuttamalla mikä ei ole onnistunut monien paikallisten toimijoiden pidettyä valta-asemaa alueillaan.
Kuulin tosiaan,tai ymmärsin kuulemaani hyvin huonosti joten täydentäköön uutista ken tietää paremmin 🙂
Käyttäjätaso 2
Uutisessa oli kyse laajakaistasta yleensä, ei erityisesti mobiilista. Löytyy mm. Digitoday.fi -sivuilta.
Jep
Käyttäjätaso 1
Sunnuntaita vaan kaikille osapuolille :)

"Ikivanhaa" aihetta itsekkäästi upatakseni kekisinpä juuri pienen pienen asiantyngänkin ;)
Eikä näitä vanhoja ketjuja uudemmat tulokkaat välttämättä jaksa lueskella enää sen jälkeen kun ne on siirtyneet pari sivua taaksepäin,tai jos aihe ei ole erityisen kiinnostava.
Itse lueskelen palstaa kuitenkin edelleen lähes päivittäin uusien viestien osalta.Ja luultavasti luen vielä senkin jälkeen kun Sauniuksen Lirukaista joku kaunis päivä alkaa toimimaan syrjäkylien asiakkaillakin,lähestulkoon palvelusopimuksessa kuvatulla tavalla.
Ilman että tarvii kaiken aikaa olla varuillaan ja pälyillä ympärilleen,sopivaa radiokeliä tai pienempää verkkoruuhkaa odotellen,päästäkseen nauttimaan internetin herkuista.

Meikäläisellä tämä yhteys ei oikeastaan juuri koskaan ole katkennut kesken käytön,on vain hidastunut tai yhteyttä ei ole pystynyt muodostamaan session alussa lainkaan.Jokusen kerran onnistunut sitten parin kolmen päivän päästä täysin normaalisti.Syynä ilmeisesti ollut verkon ylikuorma,näin on tähän asti(toukokuun alusta 2008) tilannetta porukalla pähkäilty..

Olen lukenut viesteistä että aika monella yhteys sensijaan katkeaa usein kesken käytön.Ja sitä en ihan ihan ymmärrä kuinka jollain yhteys voi pätkäistä jopa kolme kertaa minuutin aikana.(Luettu tänään sunnuntaina eräästä viestistä).
Ei minulla ainakaan ole edes sellaista softaa käytössä joka kykenisi niin nopsaan tekemään uuden yhteyden :D
Esim Windowsin mikään versio ei pysty lähellekkään sitä.

Mutta sitten itse asiantynkään:  Ostin tänään ihan vaan heräteostoksena ilman sen kummempia odotuksia suhtkoht keskilaadukkaan näköisen häiriösuojatun USB-jatkokaapelin 5 metriä. Piruuttani kokeilin viedä kännykkämodeemini toiseen huoneeseen joka on oletettavasti käyttämääni tukiasemaan näköyhteydessä ikkunan kautta.Talo on hirrestä ja muutenkin modeemin palkit näyttää täyttä viitosta melkein aina,joten luulisi olevan aivan sama siirränkö kännyä tai en tai kokeilenko ulkoista antennia.  Alunperinkin epäilin että jatkokaapeli ei ainakaan parantaisi tilannetta yhtään. (Mahdollisuuksien mukaan kaikkea kannattaa kuitenkin kokeilla,silloin kun on kyseessä operaattori joka ei kykene tarvittavaan tukipalveluun millään muotoa.Ainoa,mikä onkin varsin kohtuullista-on perusteellakin haettavissa olevat hyvitykset liittymän kk-maksuista).

Kuten arvelinkin,modeemin siirto ei tuottanut parempaa tulosta.Yhteys katkesi muutamia kertoja ollen käytettävissä arviolta alle viisi minuuttia/laaki. Lopulta Windows-ressukka ei enää osannut katkaista vaillinaista yhteyttä vaan katkaisin sen tehtävienhallinnasta(Vista Premium).
Toinen huone jota kokeilin,näytti kylläkin hyvää kenttää,ja olen joskus huomannut että siellä olisi parempi kuuluvuus puheluiden aikana.Tämä huone jota normaalisti käytän,ei ole mielestäni kuitenkaan huono paikka eikä syy toisinaan heikkoon yhteyteen.Kolme palkkia kännyssä on ollut huonoin signaali minkä olen joskus nähnyt vilaukselta.Tietenkään nuo kännyjen ja mokkuloiden tai niiden ohjelmistojen signaalin näytöt ei herätä paljon luottamusta;-)

Liitän loppuun kuvankaappauksen lopputilanteesta,jonka en kylläkään usko olevan totta.Eli mielestäni ainakin nämä Bili Geitsin järjestelmät on sen verran pökkylöitä ja perseestä että ne ei ihan aina tiedä "päivän menuusta".

Nyt sitten jotta pääsin kirjoittamaan tätäkin viestiä-palautin kokoonpanon ennalleen.Eli kännykkä työpöydälle puolen metrin pituisella orkkiksella SonyEricssonin USBilla.

Aattelin vaan että herättäskö tää esimerkki mitään keskustelua tai ihmetystä jos joku on joskus kamppaillut "oman laitehallinnan" kanssa,ja silti samalla epäillyt vian olevan pelkästään Saunalahdessa :D

http://img517.imageshack.us/my.php?image=dnserrorfq6.jpg ' TARGET='_blank
Käyttäjätaso 3
Täsmälleen samaa viestiruutua pöytäkoneeni näyttää kun yhteyden muodostaminen takkuaa. Toinen versio sitten on lyhyt viesti: IP osoite on käytössä toisessa tämän verkon tietokoneessa, ota yhteys verkon valvojaan.

Joten kyllä ongelman lähde nyt painottuu vahvasti Saunalahden suuntaan.

-VJ-
Hienoa että uppasit Sampo,en itsekään muistanut koko ketjua.Oma juttu paras juttu.Topografialle ei mahda mitään,edgen ja gprskeleen välillä hyppii.Tuuli vie tuuli tuo.Mitähän 900mhz umts päivityspaketti maksaa maston nokkaan ruuvattuna?Liikesalaisuus todnäk. of course,ei kuitenkaan mahdoton ajatus lainata operaattorille rahat tms.?Miehikkälästä meni ohi,lagin naapurikuntaan.Joku varmasti tuntee mastoapinan,asentaisi itse?Herää suomi,uskokaa per.ele että brändin eteen on tehtävä jotain oikeasti pätevää ynnä toimivaa.Aurinko paistaa,edge täysiillä palkeilla.Menenkö ulos metsään vai nautinko "laajakaistasta"?2 min ja gprs täysillä palkeilla,menen metsään.Metsässä on pornoa,miettikää sitä.Anteeksi,kiitos.
P.S Edit  Kymmenen euroa kk kertaa satatuhatta=miljoona terahertsinanowattituntia/mitävaan.Business is business.Minä olen raitis,otan viinaa ainoastaan kauheaan krapulaan.Tickle my funnybone,huumori on hauskaa.Gprs kaikille!
Käyttäjätaso 1

Hienoa että uppasit Sampo,en itsekään muistanut koko ketjua.Oma juttu paras juttu.Topografialle ei mahda mitään,edgen ja gprskeleen välillä hyppii.Tuuli vie tuuli tuo.Mitähän 900mhz umts päivityspaketti maksaa maston nokkaan ruuvattuna?


No joo,tästä säikeestä nyt jo aikoinaan pääsi muodostumaan osittain sellainen huu-haa stoori,mut haitanneeko.Kivaahan täällä välillä höyryjä päästellä ;)
Niin kyllähän säkin sen tiedät että vaikka miten tekis mieli itse mastoja viritellä,niin ei se vaan käy,ei.
Eikä homma niin yksinkertaista liene olekaan että pelkästään 900MHz paketti mastolle viedään.Kyllä kai niillä jokatapauksessa on myös runkoverkkoa tarkoitus parantaa,ja sitähän parasta aikaa tehdäänkin.Sehän se vasta kallista hommaa onkin,verrattuna radiomaston laitteisiin. Tosin minä en lähde ollenkaan spekuloimaan näistä,kun en Elisan strategiasta mitään tiedä. Ja mitä se runkoverkko sitten tarkoittaa? Kaapelia vai radiotietä vai molempia.En usko että monillekaan linkkiasemille aletaan uusia mitään maakaapeleita päivitystarkoituksessa.Kyllä kai ne valokuidulla on jo alunperinkin tehty..

Tänään voi uusista mokkulan pätkimisviesteistä päätellä ettei ostamani USB-kaapeli tai typerä Windows sittenkään olleet syyllisiä.
Vikahan on kuin onkin jälleen verkossa,ja vieläpä valtakunnallinen ;D

Ei kun korvauksia hakemaan,mikäli tässä vielä loppuviikko venähtää.Tosiaan täälläkin on jo joutunut katkaisemaan yhteyden välillä manuaalisesti kun se melko pian avaamisen jälkeen hyytyy totaalisesti.
Joo, kyllähän tämä enemmän LIRUA on, kuin laajakaistaa.
Vaikka Mobile Partnerin singnaali on maksimissa ja HSDPA:ta, niin 384-nopeus on luokkaa 150.
Heh, hyvä ettei tullu "nopeampaa" tilattua.
Käyttäjätaso 1

Joo, kyllähän tämä enemmän LIRUA on, kuin laajakaistaa.
Vaikka Mobile Partnerin singnaali on maksimissa ja HSDPA:ta, niin 384-nopeus on luokkaa 150.
Heh, hyvä ettei tullu "nopeampaa" tilattua.


Missä päin Härmää on noin paska kenttä,jos saa udella?
Täällä on ollu kaikkien aikojen huippuvauhti muistaakseni 143 kbit/s, kolmen mittauksen keskiarvona. On se toki hetkittäin korkeammallakin käynyt. Nyt illalla kun tuo Elisan verkko on alhaalla tai jotain niin kolmeekymppiä parhaimmillaan köröttelen.

MobilePartnerissa(mikä on mulla täysin tuore tuttavuus) näyttää olevan nuo nopeuden mittayksikötkin ilmoitettu KB/s että joskus vois miettiä kumpikohan tapa oli se virallisempi ja oikeampi näissä yhteyksissä 😉

Osallistu keskusteluun