Kysymys

MobiiliLirukaistaako vain?

  • 25 elokuu 2008
  • 95 kommenttia
  • 1153 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

95 kommenttia

Käyttäjätaso 1

jos vistaan 380Mt ja mäkkiin 130Mt niin eikös siitä erotukseksi tule 250Mt? ja pöpöjä on vähemmän, ei jumi yms. joten jokainen saa polttaa päreensä vistan kanssa jos huvittaa, fiksut käyttää mäkkiä!!! 😎 ::)


Näinhän se totuus on.Mulla vaan ei ole nykyisillä tuloilla mahiksia hankkia Mäkistä vaikka miten haluais,enkä siten ole haikaillutkaan Ompun perään ;)
Ja onhan mulla ollut joskus,eka tietokoneeni taisi olla LCII (niinkuin low cost)vai mikä se oli -pizzalaatikoksi nimitetty varsin tyylikäs muotoilultaan,joskus 90-luvun alussa..Siihen aikaan tietskat oli vielä kalliita joten jossain vaiheessa tuli sitten sorruttua Windowsin puolellekin koska halusin mieluummin rakentaa koneet oman mielen mukaan osista.Ja on mulla tietysti pari mäkkiä vieläkin mutta ne on säilötty formaliiniin:-)
Muijakaverille hankin alkukesästä miniläppärin Linpus-käyttiksellä ja siihen on oltu tosi tyytyväisiä.Ainoastaan kerran tehtaan jäljiltä ja nyt jussina on tullut livepäivityksenä joitakin parannuksia mutta ei todellakaan mitään massiivista eikä etenkään tietoturvaan liittyvää.Se on justiin se kirosana tässä Winukassa.

Muuten mitä lirukaistapuolelle kuuluu,niin sunnuntain paikallislehdestä luin että Sonera tuo tänne tämän vuoden kuluessa 3G yhteyden. Ainakin avoimesti asiasta tiedotetaan sentään jollain operaattorilla.Tässä vuoden mittaan tullut ihan sellainen käsitys tästä SaunaElisa-firmasta että vastaavaa asiaa(3G)halutaan ainostaan pitää salaisena aseena ja on aivan mahdoton saada etukäteen selville milloin ne mitäkin aikoo parantaa.Kyllä se minusta olis enemmän asiakasmyönteistä toimintaa jos tulevaisuuden näkymistä tältäkin osin tiedotetttaisiin näkyvämmin.

Saattaa siis olla että tälläkin kylällä jonain päivänä ovat kaikki kolme suurta muskettisoturia tarjoamassa nopeampaa yhteyttä,Ellu mitä ilmeisimmin kuitenkin viimeisenä..

PS.hmm,mielenkiintoista että järjestelmä muokkaa sanojani "päämiehen" mieleisiksi esikatselun jälkeen.Kokeilkaapas huviksenne kirjoittaa Saunalahti ja Elisa yhteen jättäen "lahti" pois.Ennenhän sekin taisi mennä sensuurin harvasta seulasta läpi ;D

Kuumaa kesää vaan kaikille!
Käyttäjätaso 1
Kesä on lopuillaan ja mobiilikaista384 on koko kesän ollut lähinnä GPRS-tasolla nopeuden puoleen.
Lähetin pitkän hiljaisuuden jälkeen kyselyn asiasta viestilomakkeella että voiko vielä saada hyvityksiä kk-maksuista kuten aikaisemmin.
Vastaus tuli nopeasti,siinä todettiin että alueelle ei ole tulossa parannuksia eikä kai sitten 3G verkkoa vaikka Elisasta niin arveltiin vielä viiimevuoden puolella..
Lopuksi ilmoitetttiin että saan purkaa määräaikaisen mobiililaajakaista plus-sopimuksen kesken kauden ja tikku pitäisi silloin palauttaa.
Eli nyt on sitten tehtävä uusi diili muun operaattorin kanssa jos haluaa vastinetta rahoilleen jatkossa.

Jossain vaiheessa tämä jo toimikin jonkun kuukauden hyvin mutta sitten alkoi se hirmu kampanja uusien asiakkaiden hankkimiseksi ja verkko kait tukkeentui lopullisesti tai jotain..Nyt on suunnilleen 16 kk sopimusta takana.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Jossain vaiheessa tämä jo toimikin jonkun kuukauden hyvin mutta sitten alkoi se hirmu kampanja uusien asiakkaiden hankkimiseksi ja verkko kait tukkeentui lopullisesti tai jotain..Nyt on suunnilleen 16 kk sopimusta takana.


Kokeiles muuten vetää usb-kaapelilla tikkua kauemmas. Ainakin mulla auttoi eli yhteys oli EDGEä mutta kun roikotan tikkua nyt lampusta keskellä huonetta, nousee nopeus HSDPA:lle vaikka tässä ei pitäisi olla kunnon kenttääkään.
Käyttäjätaso 1

Kokeiles muuten vetää usb-kaapelilla tikkua kauemmas. Ainakin mulla auttoi eli yhteys oli EDGEä mutta kun roikotan tikkua nyt lampusta keskellä huonetta, nousee nopeus HSDPA:lle vaikka tässä ei pitäisi olla kunnon kenttääkään.


Olihan tää tikku ulkona,reilu vuosi sitten kokeilin talon räystään alla 5m jatkojohdolla.Otin sitten sisään takaisin ennenkuin kostuu.Signaalin voimakkuudessa ei ollut eroa.Ja toisaalta yhtä hyvin toimii vaikka sen työntäsi pöydän alle niin että signaali laskee.
Muutenkin,tekniset vippaskonstit ja selvitykset on suoritettu jo aikaa sitten.Homma vaan jäi loppuvaiheessa kiinni siitä,miten halukas Saunalahti oli selvittämään asiaa ja sen todellisia syitä.
Vastaus:Hyvin haluton.Elisasta sentään sai jotain konkreettista tietoa sitä kysyessään,Saunis jotenkin pakoili koko asiaa vaikka heillehän se olisi ensisijaisesti kuulunut koska diilaavat tällaista roskaa.

Niin,ja kunnon kenttä on.
Elisalla vain ei ole käytettävissä kuin vanha Radiolinjan aikainen 2100 MHz tukiasema.Siihen ei voi tehdä mitään päivityksiä enää.Eivätkä näemmä saaneet uutta tukiasemaa,en ole kysynyt iskikö lama vai eikö isännät antaneet lupaa tolpalle mailtaan 🙂
Käyttäjätaso 1
Pitkästä aikaa ajattelin käydä kirjoittamassa tätä ikivanhaa "lirukaistablogia".
Syynä uusi hämmästelyn aihe,laitekokoonpano sama joka on ollut alusta asti.

Tänään iltapäivällä vilkaisin ikkunaan päin ja silmiin pisti ikkunan ylälistasta roikkuvan tikun outo uusi valoilmiö eli sininen väri.Normisti se on aina ollut vihreä koska ei täällä ole kuin EDGE käytettävissä.

Lienee syynä vain ja ainoastaan epätavallisen voimakas uusi lumikerrostuma ja jotenkin parempi radiokeli,Elisa ei todellakaan ole tietääkseni 20 km lähemmäs 3G mastoja saanut rakennetuksi.Koetin pakottaa Huawein softalla sekä MDMA:lla tikun 3G tilaan mutta yhteys pysyy vain alle 10s päällä eikä se toimi varsinaisesti lainkaan vaikka verkkohaku löytää nyt myös Elisan 3G:n.Koskaan aiemmin ei verkkohakukaan ole löytänyt kuin Dna ja Sonera 2G/3G sekä Elisa 2G verkot.Ei ainakaan kuulukartan mukaan tänne Lapinjärvelle ole tullut mitään muutoksia,ainoastaan rannikolle mm. Loviisan ja Kotkan ympäristöön paljonkin lisää punertavia kenttiä.

Jos nää "oireet" vielä jatkuu pitempään,pitää sitten soittaa Elisaan ja kysyä mitä on tapahtunut.Jos vaikka lisäantennilla alkais jo saada nopeampia yhteyksiä joista tässä itseasiassa ollaan kaikenaikaa periaatteessa maksettukin.(Lukuunottamatta useita hyvityksiä KK-maksuista).
Elisan kartan mukaan Elimäellä olisi 900Mhz-alue, joten mokkula vain Elimäen puoleiselle räystäälle :)  Sain juuri Dna:lta tietää siirtäneeni dataa Myrskylän 900Mhz-tukareista, vaikka olin fyysisesti n.34 km Myrskylästä etelään, pellon laidassa varusteinani läppäri ja e169 pakotettuna '3g only/ 900mhz' , eikä mitään lisäantenneja tarvittu.
Samoin oon siirtänyt dataa elisan 2100-tukarista megadatalla usein 2-3 megan nopeuksilla,matkaa on 13,5 km ja suora näköyhteys, e169 kytkettynä  A-link WNAP:iin. Kytkettyäni tuohon suunta-antennin datan kulku loppui kuin seinään,vaikka signaalitaso parani ...  Tämä aluksi pakotettuna 3g:lle,jolloin yhteys oli aika pätkivää,kunnes kokeilu automaattiasennossa tuotti yllätyksen: laite pysyi 3g:ssä,vaikka edgen signaali oli huomattavasti parempi. Älä vielä sitä suunta-antennia osta,etsi vaan mokkulalle uusi räystäs...
Käyttäjätaso 1

Elisan kartan mukaan Elimäellä olisi 900Mhz-alue, joten mokkula vain Elimäen puoleiselle räystäälle :)  Sain juuri Dna:lta tietää siirtäneeni dataa Myrskylän 900Mhz-tukareista, vaikka olin fyysisesti n.34 km Myrskylästä etelään, pellon laidassa varusteinani läppäri ja e169 pakotettuna '3g only/ 900mhz' , eikä mitään lisäantenneja tarvittu.
Älä vielä sitä suunta-antennia osta,etsi vaan mokkulalle uusi räystäs...


No niin katsoin että UMTS 900 on Elimäellä ja kuuluvuusalueen rippeitä tulee vielä Kimonkylä nimiseen paikkaan asti lounaaseen eli tänne päin.Ja olen kierrellyt jatkojohdon kanssa tuvassa ilman kummempia tuloksia.Ulos asti ei nyt riitä johdot..
Solutunnuksen tuo kyllä löytää eli 22658 mutta en jaksanut kysellä sitä Elisalta kun tuskin se mikään muu masto voi olla.Matkaa tulis muistaakseni reilu 12km ja siitä on aiemminkin ollut puhetta Elisan teknisen kanssa että lähin mitä voisi yrittää.
Se vaan että tässä on kallioita välissä sinne suuntaan ja käytän tikkua juuri päinvastaisella puolen taloa koska sieltä tulee Ellun 2G solu.Voi olla jotain heijastuksia tai hajasäteilyä talon ylitse mitä nyt sain kaapattua mutten rekisteröidyttyä verkkoon kun tikkuhan on periaatteessa väärän puolen ikkunalla..

Olet saanu hurjan kaukaa toimimaan joten sikäli rohkaisevaa kuulla että miksei tässäkin vois lisälaitteilla yrittää.
384 liittymä mulla on että pitäishän sillä käsittääkseni nippanappa perus UMTSia päästä käyttämään..Tosin nyt on EDGEn nopeuskin ollut eilisestä saakka parasta aikoihin eli 25-30 kt/s luokkaa että jotain on muuttunut,ruuhka helpottanut tukarilla tai mitä lie.Ainakin webbiradio toimii ekan kerran sitten viimetalven jälkeen 🙂
Itse sain tuon saunis-yhteyden toimimaan niin,että kytkin mokkulan a-link wnap-reitittimeen,jonka kiikutin 50 metrin päähän tuvasta ulkorakennuksen ikkunalle (josta siis näköyhteys tukarille), 10m lähempänä taloa kenttä katosi täysin (nyt näillä parantuneilla radiokeleillä tosin näytti yllättäen talon yläkerrassakin sinistä valoa, vaan ei siirrä dataa...). Hyvin latasi meganopeuksilla, vaikka välissä oli tuo wlan,joka kuitenkin jonkun verran bittiä hidastaa(?). Tuon reitittimen hyvä puoli on myös se,että ei näytä hidastavan,vaikka sen ja mokkulan välissä on 7m usb-jatkojohtoja, huono puoli ettei kestä vettä tai pakkasta (jos vaikka suunnittelisit sen hilaamista lähimpään
kuusenlatvaan  😉 )
Käyttäjätaso 3

Tuon reitittimen hyvä puoli on myös se,että ei näytä hidastavan,vaikka sen ja mokkulan välissä on 7m usb-jatkojohtoja, huono puoli ettei kestä vettä tai pakkasta (jos vaikka suunnittelisit sen hilaamista lähimpään
kuusenlatvaan  😉 )


Eiköhän ne kestä ulkoilmaa aika hyvin. Minulla oli pari vuotta Dlinkin wlan-toistin ulkoseinässä naulassa roikkumassa. Syyssateilla se alkoi pätkimään mutta toimi taas kun ravistelin sen sisältä veden pois. Kovasti siinä varoiteltiin että vain sisäkäyttöön mutta eipä tuo pakkanenkaan siihen purrut.

Tuossa A-linkissä on etuseinämä täysin umpinainen joten jos sen ripustaa antennit ja reijät alassuin niin eiköhän sekin ulkona kestä. Tai laita muoviämpäri päälle.
Käyttäjätaso 1
Ootta te kyllä aika mestareita ;D
En minäkään yleensä mitään sähkölaitteita itselleni ihan suositusten ja yleisen käytännön mukaan asentele,mutta pelkällä peltikotelolla suojatun elektroniikan kyllä jättäisin pirtin puolelle suosiolla.Onhan niitä ehkä olemassa jotain extreme-malleja mutta vois sen kenties itsekin säätää vaikka valamalla jotain kaapelinjatkoshartsia tai silikonia kopan täyteen.Mahtasko sitten kesällä lämmetä liikaa..Valmiita vesitiiviitä muovikoteloitakin saa sähkökaupasta ja pienen lämmitysvastuksen vois asentaa lämpötilaa ja kosteutta tasaamaan.Siis jos ei kertakaikkiaan muuuta askarreltavaa keksi.
Hyvä vinkki sinänsä reitittimen käyttö+verkkokaapeli välissä,ei ole niin rajoitettu kaapelin pituudesta.Pelkkä USB-kaablu tikun ja tietskan välillä ei taida olla ilman lisävirtalähdettä hyvä jos pituutta alkaa olla 5-10m,varsinkaan jos kaapeli on heikkolaatuista.Mullakin on vain 5m jatkojohdon pituus kun ei kaupassa ollut pidempiä silloin eikä sitä vissiin ole oikein suositeltu käyttämään näissä nettitikuissa..
Käyttäjätaso 3

Ootta te kyllä aika mestareita ;D


Eikö vaan:-) Tätäkin viestiä kirjoitan pöytäkoneella joka on piharakennuksessa (lämmittämätön). Asennuspaikka arkkupakastimen kansi. Kun tulin pari päivää sitten reissulta niin piti jääskraballa pyyhkiä monitoria kun hengitys jäätyi kuvaputkeen, 19", tosi tiukasti kun oli parikymmentä astetta pakkasta. On tuossa vieressä lämpöpuhallin että tarkenee jonkin aikaa istuksia - automaattinen netin käytön aikarajoitin. Kolmatta vuotta tämä kone täällä kylmässä on ja vain toimii. Nettiyhteys mokkulalla ja Wnapilla.

Päärakennuksessa on adsl ja täällä mokkula. Se dlinkin wlan-laajennin oli tätä varten, mutta matka on kuitenkin sen verran pitkä (päätelaitteelta keittiöstä ulkoseinällä olleelle dlinkille, talossa ei piharakennuksen puoleisessa päädyssä ole pistorasioita edes sisällä huoneissa, pannuhuone ja sauna, joten lähemmäksi ei saanut, mutta ulkoseinällä on autonlämmitykselle pistorasiat) että yhteys ei toiminut aina luotettavasti. Mokkula toimii paremmin kuin talossa jossa on peltikatto.
Käyttäjätaso 1


Ootta te kyllä aika mestareita ;D


Eikö vaan:-) Tätäkin viestiä kirjoitan pöytäkoneella joka on piharakennuksessa (lämmittämätön). Asennuspaikka arkkupakastimen kansi. Kun tulin pari päivää sitten reissulta niin piti jääskraballa pyyhkiä monitoria kun hengitys jäätyi kuvaputkeen, 19", tosi tiukasti kun oli parikymmentä astetta pakkasta.


No ei tarvii hakeutua etelänavalle töihin tietokoneen naputtelijaksi kun noinkin pääsee lähes samaan extreme tunnelmaan:-)
On se pieni ihme silti että monitorinkin sisäkalut on kestäneet kaikki lämpötilan vaihtelut.Meinaan silloin sitä kosteutta just muodostuu massiivisiempien osien päälle ja metalleihin erityisesti.Ei vaan ole sitten juovapäätteenkään suurjännitepuoli lyönyt maihin mistään,esim kuvaputken takapintaa pitkin.Tosin se pitäis sitten jo olla aika märkä lasi.
Ei senpuoleen onhan mullakin ne pari wanhaa Maccia eristämättömässä lautarakenteisessa ulkorakennuksessa,sellaisessa moottorikorjaamossa olleet jo vuodesta 2004 vai milloin me sinne muutettiin..On ne tulille lähteneet tarvittaessa,tosin eipä siellä ole kuin vanhoja autonhuoltokirjoja kovolla että harvoin tarvii oikeesti..En minäkään sen kummemmin ajatellut kuin että se on se ja sama jos poksahtaa koneet "ulkokäytöstä".
Ja kesäaikaan ne ainenkaan ei muuta kuin pölyä kerää aika hyvin sisäänsä,siellä kun on mirklattu ja hitsattu kaikenlaista sampoa 😉
Käyttäjätaso 1


Tänään iltapäivällä vilkaisin ikkunaan päin ja silmiin pisti ikkunan ylälistasta roikkuvan tikun outo uusi valoilmiö eli sininen väri.Normisti se on aina ollut vihreä koska ei täällä ole kuin EDGE käytettävissä.

Lienee syynä vain ja ainoastaan epätavallisen voimakas uusi lumikerrostuma ja jotenkin parempi radiokeli,Elisa ei todellakaan ole tietääkseni 20 km lähemmäs 3G mastoja saanut rakennetuksi.Koetin pakottaa Huawein softalla sekä MDMA:lla tikun 3G tilaan mutta yhteys pysyy vain alle 10s päällä eikä se toimi varsinaisesti lainkaan vaikka verkkohaku löytää nyt myös Elisan 3G:n.


Päivitetääs taas pitkästä aikaa tilannetta.

Tosiaan kuten aiemmin kerroin,muutama päivä ennen joulua 2009 alkoi tämäkin tikkuyhteys toimia normaalisti.
Mutta riemua ei kestänyt pitkään.Ennen vuoden vaihtumista palattiin taas oikein huolella montun pohjalle.Siitä asti latausnopeus on ollut pääsänntöisesti 2-5kt/s kun se parhaimmillaan on n.25kt/s(200kbit/s).

Soitin tammikuun lopulla aspaan.Tälläkertaa selitys oli että niin monilla saattaa olla valvontakamereaan kytketty jatkuva nettiyhteys päällä ja kapasiteetti loppuu.Minä heitin siihen että mitäs jos joulupukki on tuonu lisää lirukaistapaketteja ja kapasitetti loppuu siksi;-)

Nyt on yhteys taas noussut uudelleen 9.helmikuuta alkaen ja 4 päivän mittaukset antavat  parhaimmillaan UP 207/DOWN 83kbit/s.
Kuulin aspalta myös ensikertaa että tässä onkin kolme 2G/2100MHz tukiasemaa saatavilla,ja tähän niitä on kerrottu olevan vain se yksi(siis vajaan kahden vuoden aikana saadut tiedot).Että sellaista salatiedettä..Tämäkin nyt paljastui vain siksi kun kerroin näkeväni  käyttöliittymästäni  solutunnuksen mihin olen kytkeytyneenä,ja sitten aloin ihmettelemään miksi solu voi vaihtua kesken yhteyden.
Niinä päivinä hypin siis tukiasemasta toiseen,mikä oli aivan uusi tilanne,syytä en tiedä-ruuhka,tekninen vika..no sitä ei ainakaan myönnetty aspassa mutta riittämätön runkoverkko kyllä.

Soneralla tuli niin hyvä tulos viimevuoden rajujen säästötoimien ansiosta että nyt aikoovat satsata mobiiliverkkoon rahojaan.
Mitenkähän Elisan tulos meni,verkko ei ainakaan täälläpäin ole edistynyt yhtään yli vuoden takaisesta lupauksesta huolimatta.
Jospa ei silloin näin minulle kertonut henkilö vielä tiennyt tulevasta lamasta mitään 😉
Käyttäjätaso 1
Nyt alkaa tilanne vasta näyttää valoisammalta,ellei sitten ruuhkat vielä tule esteeksi tulevaisuudessa.Avasin koneen eilen illalla parin päivän tauon jälkeen ja jossain vaiheessa tikun valo oli vaihtunut siniseksi,välillä syaania (turkoosi?)loisti myös.Tämä oli eka kerta kun ilmiö jäi pysyväksi aina puoleenyöhön asti,eli kesti pari kolme tuntia putkeen.Sitten katselin kuulukarttaa ja onhan siellä tullutkin uusi 900MHz tukari tähän Lapinjärven pohj.puolelle johonkin.Kuuluvuus ei pitäisi riittää asuinpaikkaani mutta ehkä n. 4 kilsan päässä on oranssia väriä kartalla.Eipä noita muutoksia missään tietenkään mainosteta eli pitää itse silloin tällöin käydä vilkaisemassa karttaa..
Nyt aamulla ei enää päässyt 3G verkkoon millään ilveellä eli lysti jäi arvatenkin lyhyeksi.Ja toisaalta näyttää olevan upload tosi heikko,samoin ping kun olen 3g verkossa..

Melko varmaan nyt olis näin pitkän(2 vuotta)harkinnan jälkeen aihetta hommata katolle suunta-antenni ;)
Kun muistais missä kaupassa niitä viimeksi näin.oli ehkä jokin uudempi verkkokauppa(ei mikään Siptune)ja hinnatkin kohtuullisemmat.Taisi saada jotain 9 dB antennipakettia kaapeleineen alle 50 ja supertehokasta mallia vähän alle satkun hintaan..Luulisin etten enää tarvitse sitä tehokkainta mallia kun matkaa on noinkin vähän.

Tätä vähän olen odottanut että kun tarpeeksi kauan malttaa odottaa niin homma tulee valmiiksi.Luulen että loppupeleissä oli hyvä ratkaisu pysyä Sauniksen leirissä vaan koko 2v sopimuskauden ajan,joka pian taitaa tulla täyteen mutta nyt ei ole enää aihetta katkaista sitä-ei ainakaan näköpiirissä lähiaikoina :)

Muoks: Ainiin kuva unohtui,tuo taitaa olla ekasta "pikatestistä vain",jolloin baana vasta aukesi.

Käyttäjätaso 1
Hommasin sit samantien tarvikkeet tee-se-itse antennille,kamat tuli postissa tänään ja asennus tehty talon tikkaisiin nippusiteellä joku 5-6 m masto,siinä 13 dB yagi päässä.
Suuntaus naapurin uuteen viljasiiloon kun ei ollut aikaa pimeässä leikkiä enempää.

Mutta ei hullumpi tulos silti.Tai hulluntuurillahan tämä kyllä onkin asennettu ;DPS. Olettamaani tukiasemaan Artjärven radiomäelle on 18 km linnuntietä.Signaali on heikko kuten näkyy..mutta suunnataan kompassin kera kunhan keritään;-) Ja tämä antenni maksoi 24,90 .
Käyttäjätaso 1
Tervehdys uusille sekä etenkin vanhoille lukijoille ja keskusteluun osallistujille v. 2008 alkaen :)

Ketjusta tuli senverran pitkä,ja monin paikoin sivuraiteille lipsuva,ettei sitä ole enää ollut mielekästä jatkaa ;)

Halusin kuitenkin lähettää tämän kautta viimeisimmät uutiset ja terveiset.Elikkäs:

Koska nyt on ollut tuo Artjärven uusi 900MHz tukiasema "koekäytössä" jo keväästä 2010 saakka,ja toiminut täällä Lapinjärven eteläpuolellakin enemmän kuin hyvin,päätin viimein nostaa vauhtia kokeeksi ja katsoa mitä sieltä irtoaa.Päivitin siis vanhan MLK+384  liittymän samanhintaiseen 1M profiiliin.
Ensimmäinen testi puolenyön jälkeen kun liittymä oli päivittynyt-antoi jo lupaavia tuloksia 1,2M latausnopeudella.Sitten meninkin nukkumaan ja tässä tämän aamun pikatesti,ihan hyvältä näyttää,vaikka tuo ping nyt tälläkertaa oli aika pitkä..Onhan se yleensä alle satkun paikkeilla ollut,ainakin vanhalla liittymällä..

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank
Käyttäjätaso 2
Mukavaa että Sampokin on saanut yhteyteensä vähän lisäpotkua. Speedtestin pingit on aina olleet virheellisiä, ei koskaan oikein ainakaan sen Helsingin palvelimen kanssa. Mä pingaan aina suoraan Windowsin komentokehotteesta Funetia. Luin muuten jostakin kun uutisoitiin jossain yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa vertailtiin Euroopan nettiyhteyksiä, että siinä olisi käytetty Speedtestin tuloksia ja tilastoja apuna, naurettavin vitsi minkä olen koskaan kuullut.

Mikäs nettitikku sinulla Sampo nyt on? HSUPA-tikulla voisi saada tuon uploadinkin 1 megaan ja pingiä vähän paremmaksi.
Käyttäjätaso 1

Mikäs nettitikku sinulla Sampo nyt on? HSUPA-tikulla voisi saada tuon uploadinkin 1 megaan ja pingiä vähän paremmaksi.


Katos vaan,täällä on käyny tuttuja:-)
Sama tikkuhan minulla,vanha sotaratsu vielä ehjä,E169 Huivei.Ja mulla on ihan perus MLK eli profiilissa on vain puolen megan uppi.

Sen verran taas uutta että nyt on jonkun aikaa,ehkä pari kolme viikkoa yhteys katkeillut jos on ollut käyttämättä eli "tyhjäkäynnillä" vaikkapa yli vartin tai jotain..Varsinaisesti se ei silleen katkea että pitäis muodostaa uusi yhteys mutta data vaan ei lähde kulkemaan suuntaan eikä toiseen.Jonkun kerran olen jopa resetoinut tikun niin se auttaa heti,tai katkaissut yhteyden ja avannut uudelleen.
Vaikea sanoa vielä mikä vikana.Suurien tiedostojen lataus toisaalta onnistuu ihan hyvin ja yhteys pysyy auki vaikka kuinka kauan ja nopeuskin on OK.

Nyt olen kokeillut pitää hereillä tätä HSPA-ping komennolla parin sekunnin välein,eli tikku ei pääse huilimaan hetkeksikään perus3Geelle.

Toinen ongelma joka liittynee samaan vikaan;Tykkään käyttää tekstareiden lähetykseen Mob.Partneria ja monesti pitkät ketjuviestit ei lähde mihinkään,ja voi olla että nettiyhteys on juuri silloin katkolla..Muuten olen käyttänyt joko MDMA tai Windowsin omaa yhteysohjelmaa mutta niillähän ei voi lähettää tekstareita.
Löytyyköhän tuohon vanhaan MobPartneriin(vers.11.030.01.04.03)päivitystä tai onkohan siitä mitään hyötyä..?En löytänyt edes Huawein sivulta,miten se voikin olla niin vaikeaa :o
Tai sit jos joku tietää olisko jotain muuta ja fiksumpaa softaa millä SMS:t ja puhelut ym sujuu hieman siistimmin,tuo nykyinen alkaa olla melko kökkö sovellus muutenkin kuin ulkoasultaan.

Vois olla myös syytä tarkistaa ulkoantenni onko kaikki kunnossa myräköiden jäljiltä,vaan eipä tuonne juuri nyt tällä 25 pakkasella kehtaa kavuta 😉
Käyttäjätaso 2
Mites muuten DNA:n verkko sielläpäin nykyään, DNA:ltahan saa maksutta kokeiluun Sierra USB309 21 megan HSPA+ huipputikun ja liittymän. Mää testasin sillä just sekä Saunalahden että DNA:n yhteyttä Oulussa ja postaan tuloksia Palstalle joskus kun ehdin. Voin jo tässä vaiheessa sanoa, että jatkossa en käytä tikkua, jossa ei ole HSPA+ tukea.

Tosin jos ulos asennettua suunta-antennia käyttää niin toki varmaan mukavampi kokeilun ajankohta suuntailuja ajatellen on kevät tai kesä kuin kauheat pakkaset. Nimittäin tuo 14 päivän kokeilu sallitaan vain kerran samalle asiakkaalle DNA:lla.

Sama tikkuhan minulla,vanha sotaratsu vielä ehjä,E169 Huivei.Ja mulla on ihan perus MLK eli profiilissa on vain puolen megan uppi.


Perus-nopeus on max. 1 Mbit/s eli uppi on myös max. 1 Mbit/s HSUPA:ta tukevalla tikulla.

Itse asiassa aiemmin uppia ei rajoitettu edes tuohon nimellisnopeuteen vaan Sauniksen kaikissa yhteyksissä oli uppi verkon maksiminopeudella, en tiedä onko se nykyään rajoitettu 1 megaan Perus-tuotteessa.
Käyttäjätaso 1

Mites muuten DNA:n verkko sielläpäin nykyään, DNA:ltahan saa maksutta kokeiluun Sierra USB309 21 megan HSPA+ huipputikun ja liittymän. Mää testasin sillä just sekä Saunalahden että DNA:n yhteyttä Oulussa ja postaan tuloksia Palstalle joskus kun ehdin. Voin jo tässä vaiheessa sanoa, että jatkossa en käytä tikkua, jossa ei ole HSPA+ tukea.

Perus-nopeus on max. 1 Mbit/s eli uppi on myös max. 1 Mbit/s HSUPA:ta tukevalla tikulla.Niin,en tiedä miten nää menee..mdma näyttää kuitenkin profiiliksi 512/1216 eli se puolen megan uppi kai käytännössä..ja olen päässyt helposti 1,2-1,3 megan latausvauhteihin jos ei ole ollut ruuhkainen palvelin.Mutta onhan tässä tikussa tuota latenssia vissiin enempi kuin laki sallii ;)Ja parempaan uppiin päästäkseen pitäs ilmeisesti uusia tikku..177 ms näyttää tällähetkellä keskiarvo kiertoajaksi.

Kyllä DNA on minusta tarjonnut 3G verkkoa jo noin vuodesta 2008 tässä kulmilla..Vaan mulle taitaa riittää tää nykyinen vauhti,ainakin klipit,tuubit ja nettitelkut näkyy nyt ilman kakoilua,ja mitään massiivisia tiedostolatauksia en kovin usein harrastele 😉

Osallistu keskusteluun