Vastattu

Mobiilinetin kautta tehty digitaalisia maksuja, miten se on mahdollista?

  • 19 syyskuu 2019
  • 26 kommenttia
  • 969 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

26 kommenttia

Käyttäjätaso 2
En kyllä itse ole kuullut, että jokin palvelu pystyisi tunnistamaan puhelinnumeron pelkän jaetun netin kautta ja tekemään mobiilimaksuina veloitettavia tilauksia.

@Keinotekoinen Ei kai sillä ole mitään väliä, onko netti jaettu mobiilireitittimestä, puhelimesta tai tabletista vai käytetäänkö mobiilinettiä suoraan sillä laitteella, johon SIM-kortti on asennettu. Data kulkee aivan samalla tavalla sen mobiililiittymän kautta, jolloin mobiilimaksuja tarjoavat tahot näkevät liittymän numeron ja täten pystyvät myös tarvittaessa tekemään näitä veloituksia. Kiinteässä laajakaistassa tämä ei ole mahdollista, koska kiinteältä laajakaistalta puuttuu veloituksiin tarvittava liittymänumero ja ainoa tunnistamistapa on IP-osoite, joka sekin voidaan VPN -palvelun avulla naamioida.

Minäpä varmistan tämän vielä. Reitittimellä on kuitenkin lähtökohtaisesti jaettu vaihtuva IP sekä NAT-muutos, joten reitittimen kautta käytettäessä ei tietääkseni pitäisi pystyä puhelinnumeroa suoraan tunnistamaan. Liittymällä ei kuitenkaan soiteta mihinkään. Tuo kertomasi kuulostaa myös loogiselta, joten varmistellaanpa tämä tarkemmin. Palailen tähän ketjuun, kun saan tarkempaa vastausta :)


Selviteltiin tätä ja tosiaan mikäli käytössä on julkinen IP-osoite, on tuo mahdollista että mobiilireitittimen kautta jaetulla yhteydellä on mahdollista tehdä mobiilimaksuja.
Lisätietoa löytyy ohjeestamme https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/mobiililaajakaista/ohje/ip-osoitteet/#tietoturva.

Osallistu keskusteluun