Kysymys

Mobiilinetti petti taas.

  • 12 kesäkuu 2014
  • 6 kommenttia
  • 934 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Olen nyt tässä pitempään seuraillut omaa mobiilinettiä, reilun vuoden.. ja pettynyt suuresti sen toimivuuteen. Itse asustelen täälä järvelässä ja netti nurin/hidas vähän väliä.

Asiasta olen monesti ollut yhteydessä operaattorille, mutta eivät edes oikein kuuntele, tai edes tekisivät jotain asian hyväksi.

Täältä asutus alueelta  on kerätty nimiadressi, jotta tekisivät asian tiimoilta jotakin.. Hankalaksi asian tekee vielä sekin että eivät anna kiinteää nettiä joka on toiminut hyvin.

Nyt on "pakko" tyytyä mobiilinettiin, joo ihan hyvä jos nyt toimisi kunnolla. Olen niin monet kerrat joutunut tuskailemaan niin puhelimen kanssa kuin netinmyötä myös.

Ei aina jaksaisi valvoa yli puoleen yöhön jotta voi käyttää nettiä, koska silloin on mahdollisuus suurempi :)

Itse olen investoinut ihan tarpeeksi rahaa netti laitteisiin, jopa ulkoanteenit ynm..

ei oikein vaikuta 2014 vuodelta, täälä ainakin on tultu takapakkia netinmyötä, koska ennen vanha laajakaista sentään toimi vaikkakin se ei nyt korkeisiin nopeuksiin pystynytkään, oli sentään 10M netti, tätä kirjoittaessa nyt netti nopeus mobiililla 0.3-0.8M tätä jatkuu niin monet kerrat.

Noh yöllä lähteese 10M :)

Mutta voisi tuo nyt olla tänäpäivänä myös päivisinkin, koska mehän se maksetaan...

-Kiitos

Ps. Laki olisi tässäkin hyvä olla olemassa jotta olisi kunnon netit kaikille saatavilla 🙂

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Alueella saattaa olla pulaa kapasiteetissa aluetta palvelevissa tukiasemissa. Tämän selittää havaintosi, että yöllä yhteys toimii paremmin. Ikävä kyllä mobiiliyhteydellä ei voi saavuttaa kaikissa tilanteissa nopeaa yhteyttä koska:

1. Kiinteän linjan purun jälkeen kaikki siirtyvät mobiiliin ja se aiheuttaa tukkeutumisen mastoissa.

2. Mobiiliyhteyteen vaikuttaa myös sääolosuhteet, sijainti ja muut seikat.

3. Mobiiliyhteys on myyty 0.4 - 10 Mbps -nopeuslupauksella, yhteydessä ei käytännössä ole siis vikaa.

4. Elisaa tuskin kiinnosta muu kuin ajoissa maksettu raha tilille, nettibitti voi liikkua sen sijaan vasta viikon päästä laskunmaksusta, koska operaattorilta on vaikeaa vaatia palvelua.

5. Lisäantenni ei auta aina, etenkin jos kysymys on ruuhkasta aluetta palvelevassa tukiasemassa. Otan sen sijaan lisäantenni pois ja vaihda liittymä hitaammaksi tai tee muita korjaavia toimenpiteitä (operaattorivaihto esimerkiksi).

Lisäksi LTE-peittoa on Järvelässä ja se laajenee lähitulevaisuudessa. Onhan sinulla 4G-liittymä?
Käyttäjätaso 2
Ei ole 4G liittymää, eikä taida tulla... Tässä kohdalla on sellainen "neliö" että ei saa siis ylläri kun olen tarkastanut mitä kohtia se rajaa, ni naapuri noin 50m päässä saa 4G... Minä taas en :)

Mutta tämä 4G ei sovellu oikein pelaamiseen...

Ja 4G saan tähän kun paistaa aurinko ei tuule niin ja ei lehtiä puissa, olen meinaan puhelimesta huomannut :)

Mutta voisi varmaan noita tehostaa kun tiedetään ongelmat ja täälä on moni muukin kyllästynyt kovaan vaihteluun netin myötä..
Käyttäjätaso 2
Niin ja parasta olisi kun tietäisi oikein tarkasti missä on ne 3g ja 4g mastot niin kuin omasta pihasta katsottuna 🙂 näppi tuntuma kyllä on mutta ei varmaa 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jos soitat tekniseen tukeen, siellä kyllä annetaan hyviä vinkkejä suuntaamiseen.

Ja jos et ole tyytyväinen yhteyden toimintaan, asiasta kannattaa laittaa samalla kertaa uusi vikailmoitus puhelun aikana. Toivon mukaan piakkoin laajeneva LTE helpottaa 3G-kuormitusta, kun osa siirtyy LTE-verkkoon ja kuormitus näin tasaantuu verkkojen välillä.

Saat teknisestä tuesta tarkempaa tietoa noista laajennuksista koskien LTE-verkkoja.

Puh. 01019 0230 (mpm/pvm) - vikailmoitusasioissa 24/7 joka päivä.

Toivottavasti tilanne paranee lähiaikoina!
Käyttäjätaso 5
Olethan kysynyt kiinteän laajakaistan saatavuutta oikealta operaattorilta, siltä paikalliselta lankapuhelinoperaattorilta nimittäin.

Saunalahti ei myy kiinteietä laajakaistoja valtakunnallisesti koko Suomessa.

Järvelässä (Kärkölä) paikallinen kiinteän televerkon omistaja on DNA.

Kannattaa ottaa yhteyttä DNA:n suuntaan ja selvittää sitäkautta kiinteän laajakaistan saatavuus.

Mobiiliyhteyksien osalta Järvelässä näyttäisi Saunalahdella olevan tarjolla 3G:tä sekä 900 MHz taajuudella, että 2100 MHz taajuudella myös DC tuella. Uskoisin että tuo 900 MHz taajuus on varmasti tukossa, kannattaa yrittää lukita mobiilinetin päätelaitteesta 2100 MHz taajuus käyttöön mikäli mahdollista.

Myös 800 MHz LTE 4G-yhteys on tuolla saatavilla, tosin näyttää olevan aikalailla kuuluvuusalueen rajalla, tukiasema on jossain syrjemmässä. Lisäantennin kanssa saisi varmaan kelvollisen 4G yhteyden aikaiseksi.

Jos mikään perinteinen ratkaisu ei tunnu toimivalta, niin aina voi ottaa megaisen yleispalvelulaajakaistan. Viestintävirasto on määrännyt alueellisesti jonkun operaattorin kullekin alueelle toimittamaan toimivan vähintään megabitin laajakaistayhteyden. Viestintävirasto on määrännyt yleispalveluvelvoitteen Kärkölässä DNA:lle.

https://www.dna.fi/dna-yleispalvelulaajakaista
Käyttäjätaso 5
Make38 kirjoitti:
Ei ole 4G liittymää, eikä taida tulla... Tässä kohdalla on sellainen "neliö" että ei saa siis ylläri kun olen tarkastanut mitä kohtia se rajaa, ni naapuri noin 50m päässä saa 4G... Minä taas en :)

Ja 4G saan tähän kun paistaa aurinko ei tuule niin ja ei lehtiä puissa, olen meinaan puhelimesta huomannut :)


Kuuluvuuskarttaa ei pidä lukea noin tarkkaan, se on vain hyvin hyvin suuntaa-antava kartta eikä siihen pidä täysin luottaa varsinkaan kuuluvuusalueen reunalla. Reunalla yhteys voi toimia tai voi olla toimimatta ilman lisäantenneja. SItten taas kunnollisilla lisäantenneilla kuuluvuus voi ylettyä hyvinkin pitkälle kartan ilmoittaman alueen ulkopuolele.

Mikäli järkevän nopeuksista kiinteää laajakaistaa ei ole tarjolla, niin suosittelen kyllä ehdottomasti 4G LTE yhteyttä ja tarvittaessa järeät lisäantennit ulos antennimastoon. Valitse antennit huolella, täältä saa varmasti monelta neuvoja valintaan.

Osallistu keskusteluun