Kysymys

Mobiilipuolen vahvistin

  • 16 maaliskuu 2009
  • 6 kommenttia
  • 1349 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Löysin tällaisen vekottimen:

http://www.repeaterstore.eu/products/repeaterkits/wilson/811910-signalboost-900-2100-3g.html

Kyseessä on siis kolmen watin tehoinen kaksisuuntainen vahvistin alueille 900 ja 2100 MHz. En ole onnistunut vain löytämään yhtään eurooppalaista toimittajaa. Tuonne lähetin kyselyn ALV- ynnä muista asioista. Hintaa on muualla ollut ostopaikasta riippuen 150-250 dollaria, mutta vain harvat ilmoittavat toimittavansa Eurooppaan.

Onkohan kukaan törmännyt mihinkään vastaavaan? Aikapävää sitten joku kertoi käyttäneensä vahvistinta, mutta ei kertonut, mistä oli moisen löytänyt.

Kun tuntuu välillä, että tähän signaalitason etsintään kuluu enemmän aikaa kuin Graalin maljan tai Liiton arkin löytymiseen niin voisi jotakin tuollaistakin kokeilla.

Tässä  http://tinyurl.com/cwhhaz on valmis haku, josta voi hämmästellä tarjoajien määrää USA:n puolella.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Vaikuttaa siltä, että olet löytänyt ainakin Suomessa (ja taitaa olla koko EU-alueella) luvanvaraisen laitteen. Kannattaa varmistella Viestintävirastosta www.ficora.fi , että saat laitetta Suomessa käyttää, ettet hanki sitä turhaan.

Muista myös, että EU:n ulkopuolelta tulevissa kapistuksissa tulli on halukas lisäämään laitteisiin ALV:n ja jopa tullia, eli kalliimmille laitteille tulee äkkiä reilusti hintaa lisä. Itse tulli lasketaan pelkän laitteen arvolle, mutta alv tulee myös postikulujen ja tullien osalta. Ja tullillahan on nykyään enemmän aikaa tutkia ja setviä asioita, kun EU:n sisäinen tavaraliikenne on tipahtanut pois kuormittamasta  😉
Käyttäjätaso 3

saat laitetta Suomessa käyttää, ettet hanki sitä turhaan.


Tokihan näin täytyy tehdä... Säännöstö on vain varsin monimutkainen ja osittain aika ristiriitainenkin, se selvisi kun pengoin joskus 2.4 GHz:n antennien rajoituksia. Saattaa vaatia jonkinlaisen radioamatööritutkinnonkin mokoman rasian kytkeminen ynnä ehkä vielä tyyppihyväksynnän.


Muista myös, että EU:n ulkopuolelta tulevissa kapistuksissa tulli on halukas lisäämään laitteisiin ALV:n


Juu, onpa tuota maahantuontia tullut ihan bisnestarkoituksessa harrastetuksi jopa jo ennen ALV-aikaa (ALV oli vuonna 1987 nimeltään 'liikevaihtovero') ja tullin kanssa tapeltiin tuolloin huomattavasti ikävämmin kuin nykyään, siellä oli silloin hiukkasen sellainen tsaarin ajalta peräisin oleva meininki. Tavara saattoi tuolloin tulla Suomeen vaikkapa Britanniasta neljässä päivässä ja sitten se oli tullin käsittelyssä melkein neljä viikkoa. Tuttua on, hyvin tuttua...  kaikkine päällekäisyyksineen.

Jos EU on jossakin helpottanut elämää niin juuri tuossa tullauspuolessa. Toisaalta sitten kauppiaat eivät vain aina osaa jättää pois rajat ylittävistä, mutta EU:n sisäisistä kaupoista ALV:tä, vaikka b2b-kaupassa sitä ei tarvitse maksaa.
Radioamatööritutkinto ei oikeuta gsm / 3g tukiasemien käyttöön, eli siitä ei tässä ole mitään iloa, ellet käytä laitetta radioamatööritaajuuuksilla, mitä matkaviestintäverkon kanavat eivät ole.
Käyttäjätaso 3

Radioamatööritutkinto ei oikeuta gsm / 3g tukiasemien käyttöön, eli siitä ei tässä ole mitään iloa, ellet käytä laitetta radioamatööritaajuuuksilla, mitä matkaviestintäverkon kanavat eivät ole.


Kuten sanoin "jonkinlaisen radioamatöörin tutkinnon". Joitakin vuosia sitten  selvittelin samaa asia 2.4 GHz:n alueella ja ainakin tuolloin ymmärsin, että pitää "jokin" tutkinto käydä ja asiaa penkonut radioamatöörikaverini valisti minua, että kyseessä oli jokin moniportaisen tutkinnon alin tai toiseksi alin - vaikka kyseessä eivät olleet RA-taajuudet.

No, tuo selvinnee penkomalla. En tiedä sitten, minkä sortin amatöörejä nuo Elisan tukiasemien ylläpitäjät ovat. Kentät ovat pudonneet viikossa käsittämättömän huonoiksi eikä vastausta tarkkaan tekniseen reklamaatioon kuulu ollenkaan. Toisaalta tein sen virheen, että pistin ilmoituksen Saunalahden puolelle, jossa tallennustaltio taitaa /dev/null...

No, kun tässä ei tähän hätään muukaan auta, lienee aluksi yritettävä paraboliantennilla ja panna polttopisteeseen joko pakasterasialla suojattu mokkula tai sitten tuo tähän saakka hyvin toiminut quad-antenni. Tuota on kokeiltu menestyksellä muualla päin maailmaa.

Nyt kun muistelen niin vuosi sitten kenttien kanssa kävi samalla tavalla. Maaliskuun alussa Saunalahden kentät romahtivat ja ostinkin tuolloin kilpailijan liittymän. Radiotekniikan ihmeitä vain pinnallisesti tuntevana en uskalla moiseen tarjota selitystä. Lehtikään ei ollut tuolloin vielä puussa.
Moro

Eikös tuo saitti mainosta itseänsä EU-aluella toimivaksi... http://www.repeaterstore.eu
Ja hinnathan on ilmoitettu punnissa.

Ostoskorisssa hinta näkyy: Subtotal: £199.00 ( 211.13)

Toiseksi tuossahan puhutaan vahvistimesta joka liitetään puhelimeen, ei mistään omasta tukiasemasta..
Käyttäjätaso 3

Eikös tuo saitti mainosta itseänsä EU-aluella toimivaksi... http://www.repeaterstore.eu
Toiseksi tuossahan puhutaan vahvistimesta joka liitetään puhelimeen, ei mistään omasta tukiasemasta..


Kyllä yritys (repeaterstore.com) on ainakin USA:ssa, ei tuo .eu välttämättä totuutta kerro ja myös domain on Kaliforniassa. Pistin sinne eilen kyselyn... katsotaan nyt. Yritys ei kerro itsestään juuri mitään noilla sivuilla.

Juu, ja sillä, onko kysymys vahvistimesta vaiko tukiasemasta, ei ole ymmärtääkseni merkitystä. Lähetin se on joka tapauksessa ja sitä koskevat samat säännöt.