Kysymys

mokkula ei toimi kunnolla

 • 16 February 2015
 • 19 kommenttia
 • 2204 katselukerrat

Elikkäs, minulla on aika uusi, saunalahdelta muka parempana tilattu huawein wifi mokkula. Wifi toimii kyllä tabletilla oikein hyvin mutta tietokoneella yhteys pätkii ihan jatkuvasti, oli piuhalla kiinni koneessa tai ei eli tässä koneella täytyy käyttää vanhaa mokkulaa joka ylikuumenee aikas äkkiä.
Missä vika? koneessa kuitenkin wifijutut ajan tasalla. help? 😃

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

19 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Kerrotko hiukan lisää tuosta koneesta. Käyttöjärjestelmä, merkki, malli yms.?

Mikäli yhteydet pelaavat kaikilla muilla laitteilla (paitsi tietokoneella) normaalisti, voisi vika olla tietokoneessa.
Kone on Samsungin,malli RV711, käyttöjärjestelmä windows7. Hirveesti en osaa koneesta kertoa, mutta tossa nyt nuo 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Olet asentanut kaikki Windows Updaten kautta saatavilla olevat päivitykset?

Onko sinulla käytössä älypuhelinta, jolla voisit jakaa Internet -yhteyden? Jos on, testaa toimiiko yhteys sitä kautta normaalisti?

Oletko kokeillut poistaa ja asentaa uudestaan mokkulan yhteysohjelmistoa tms.?
Kaikki päivitykset windows updaten mukaan pitäs olla kunnossa. Pitää kokeilla poistaa ja asentaa uudelleen tuo yhteysohjelmisto, ja tutkii toi luuri (on kyl sen verta hidas puhelin et on ihme jos netin jakaa :D).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Jos tajusin oikein niin sinulla on wifi reititin hankittuna, ei mokkula(tikku) siis? Varmistus vain 🙂 Mikäs se tarkka malli oli? Riippuen laitteesta voi meidän sivuillakin olla päivitys laitteelle joka yleensä kannattaa ajaa laitteelle. Hyvä kuitenkin jos se tabilla ainakin toimii ok tässä vaiheessa!
 • Aivan siis joo, kyllä semmonen reititin/mokkulamikälie.osaan taas näitten kans :D

  On siis huawein mööpeli, model E5776s-32 

  (??). Koneeltani löytyi kans virus jonka sain onneksi poistettua mutta se ei tainnut vaikuttaa wifiin kun edelleen pätkii :l
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Noniin 🙂 Juuri tuolle laitteelle kyllä suositellaan sitä päivitystä tehtäväksi varsinkin pätkintään. Mene sivuillemme: Asiakastuki ja sivun alaosassa kerrotaan päivitysmahdollisuudesta ja on ohjeet sen tekemiseen. Virransäästö on toinen minkä voi ottaa myös pois päältä. Näistä neuvoista ei kyllä 100% varmuudella ole apua, koska kerroit että tabletilla yhteys toimi, mutta tästä on jokatapauksessa erittäin hyvä lähteä ekana.
 • Hohooo 😮 okei. Käyn sen päivityksen tsekkaamassa. Lisäksi tutkailin noita hallintasivuja, enkä jostain syystä saa lukittua esim.4G tai 3G asetuksia (lukee vaan että on automaattiset asetukset) vaikka yhteystilan kohdalla lukee manual. 
  En osaa 😃 kauhia säätämine tän kans.
  Nonniii, päivitykset tehty ja toista ladattua ohjelmaa ei kone suostu ajamaan nohitto.jpg

  Mitäs nyt? kone ei suostu edes näyttämään mokkulaa luettelossa. Ei ny suju. 😃
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +15
  Oletko kokeillut ladata ja asentaa tuota ohjelmaa, joka herjaa uudelleen? Tuo "ei ole kelvollinen Win32 -sovellus" viittaa siihen, että ohjelma on jostain syystä vioittunut latauksen aikana. Kannattaa kokeilla ladata se uudelleen.

  Tarkoitatko luettelolla Windowsissa "Laitteet ja tulostimet" -listaa? Eli mokkula ei näy siinä listassa, vaikka sen kytkisi USB-porttiin, mitään ei siis tapahdu, ei tule ponnahdusikkunaa taikka mitään ilmoitusta tehtäväpalkkiin "asennetaan ajureita" tms. Toimiiko mokkula muuten, eli ainoa ongelma on se, ettei se suostu keskustelemaan tietokoneen kanssa USB:n välityksellä? Jotenkin vaikuttaa ajuriristiriidalta, että koneella on väärät/vanhat ajurit ja nyt päivityksen jälkeen laite ei tunnistu oikein. Vanhat ajurit tulisi poistaa ja kun mokkulan kiinnittää koneeseen uudelleen, pitäisi Windows osata automaattisesti hakea ajurit oikein. Olettaen, ettei automaattista hakua ole poistettu käytöstä. Joku osaisi varmaankin neuvoa tarkemmin, seikkaperäisemmin.
  Siis ei näy tuolla kun avaa oikeasta alakulmasta nettisysteemit, miulla siellä sellanen pikakuvake. Ei kyllä näy muutenkaan nähtävästi kun tutkailin tarkemmin. Kokeilen vielä ladata uudelleen sen ohjelman.
  Yleensä kun kytken masiinan koneeseen, kyllä kone ilmoittaa että jotain on kytketty. Eli jep, ajureissa varmaan häikkää.
  Tutkailen vähän noita ajurijuttuja 🙂 millähän nimellä ne mahtaa löytyä koneen luetteloista, etten poista väärää? 😮
  tainojoo tasan yhdessä ajurissa lukee huawei ni se on pakko olla se :'D
  Jaahas, koitinpa sitten ajaa tuon lopultakin latautuneen päivitysohjelmiston. No ei onnistu päivitys, ei löydä porttia vaikka masiina on tietokoneeseen kytketty. Alkaa hermo mennä 😞
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +15
  Tapahtuuko yhtään mitään, kun mokkulan irroittaa ja laittaa kiinni päällä ollessaan tietokoneeseen? Näkyykö tehtäväpalkissa taikka laitehallinnassa tai tuolla "laitteet ja tulostimet" valikossa mitään? Esimerkiksi laitehallintaan  saattaa ilmestyä jokin huomiomerkillä (sellainen keltainen kolmio) jos jokin USB-laite on vikatilassa. Onko koneelle asennettuna Huawei Mobile Wifi tai MobileWifi -niminen ohjelmisto? Kokeile sen poistamista. Uudelleenasennus pitäisi käynnistyä, kun mokkulan laittaa koneeseen kiinni. Niin minulla ainakin tapahtuu ja jouduin tekemään, kun mokkulan näkyvyys tietokoneelle USB:n kautta halvaantui.
  Eipä näy laitteet ja tulostimet-osiossa ollenkaan 😕 Koitan vielä poistaa tuota mobile-wifiä, se vaan piti vasta asentaa kun koitin päivittää masiinaa.
  Noniin, kaikki maholliset päivitykset ja uudelleenasennukset tehty mut nyt sit netti ei toimi tabletilla ja hädintuskin koneella. Tällä menolla masiina lentää ikkunasta..
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Hanki sitä toimenpidettä ennen reititin, johon voit tuupata sen SIM-kortin. Pääset helpommalla, kun ei tarvitse asennella mitään ajureita tms.
  Käyttäjätaso 2
  kimppikoo, et tainnut lukea tämän ketjun 7. viestiä, kyllähän tuo mainittu Huawei E5776 on juuri tuollainen SIM-korttipaikalla varustettu mifi-reititin.

  nellibataatti, päivitys meni ilmeisesti ok kun kerran tietokoneen kautta sait yhteyden toimimaan. WebUI ja firmware päivityksen yhteydessä reitittimen asetukset saattavat palautua oletusarvoihin eli ne kannattaa tarkistaa eli käytännössä tehdä samat toimenpiteet kun silloin kuin otit reitittimen ensimmäisen kerran käyttöön. Tarkista ainakin että APN on oikein. Soneralla on ollut tämä laite myös myynnissä ja heidän sivuilta löytyi mielestäni hieman paremmat ohjeet, lukaise läpi tämätämä ja tämä. Noista selviää esim. wlan yhteyden muodostaminen reitittimeen eri laitteilla ja yhteyden lukituksen tekeminen vain 4G tai 3G verkkoon jota kyselit aiemmin tässä ketjussa. Ihan yleisenä ohjeena tuo verkkohallintasivun salasana kannattaa vaihtaa tietoturvasyistä ja uusi salasana tietysti hyvään talteen ettei unohdu. Jos asut kerros- tai rivitalossa wlan yhteyteen saattaa aiheuttaa häiriöitä se jos seinänaapureilla näitä wlan laitteita samalla lähetyskanavalla, silloin voi kokeilla vaihtaa wlan kanavaa verkonhallintasivun wlan välilehdeltä. Kun yhteys muodostetaan wlan kautta, voi reitittimelle hakea parasta paikkaa asunnosta 4G/3G kuuluvuuden kannalta, kannatta kuitenkin muistaa että noissa mifi-laitteissa wlan verkon kantama ei ole kovin pitkä eli viereisestä huoneesta varmaan vielä toimii hyvin mutta ei välttämättä sen kauempaa. Toivottavasti näistä oli jotain apua.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  No niinpä näyttikin olevan. Kun puhuttiin vain "mokkulasta" niin päättelin (virheellisesti) että on kyse tikkumallisesta modeemista.