Vastattu

Mokkula modemiin

  • 7 marraskuu 2012
  • 11 kommenttia
  • 9093 katselukerrat

Voisko joku asiaan perehtynyt laittaa yksityiskohtaiset (aloittelijan) ohjeet siihen että miten nettitikku liitetään Elisan Kotiboksi-modemiin. Omistamani nettitikku ja sen liittymä on paljon nopeampi kuin kiinteä laajakaista ja haluaisin hyödyntää nettitikun nopeutta modeemissa. Onko kellään kokemusta tästä eli kannattaako moinen operaatio ja miten toimii? Onko toimintavarma? :smileyhuh:

11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
http://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/1400.1/elisa-kotiboksin-kayttoohje/9893/internet-asetukset/
Joo, toi linkki on nähty kyllä mutta ei se kyllä ole mitenkään helppo tai aloittelijalle sopiva. Pitäis kädestä pitäen saada apua. OmaGuru on hieman kallis vaihtoehto.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Onko naapureissa nörttejä? Itse olen monelle silloin vuonna nakki asennellut ADSL:t käyttöön tai mokkulat hyrrään. Pientä korvausta vastaan.
Ehkä noi asetukset sais laitettua itse jos joku vois kertoa että miten ton sivun saa esiin Win7:ssa? Siis mikä on polku, mennäänkö sinne ohjauspanelin kautta vai miten? Hölmöläisten hommaa? :smileyhuh:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Modeemeissa osoitteena usein 192.168.0.1 tai 192.168.0.0 ja se pitää kirjoittaa selaimeen. Käyttöoppaassa on usein ohjeet kuinka tämän voi tehdä.

Kotiboksi-modeemissa ei tietääkseni ole tukea USB-nettitikuille vaikka USB-portti löytyykin. Se portti on käsittääkseni tulostimelle.

Jos haluat liittää Kotiboksiin mokkulan, helpointa on liittää Kotiboksiin 3G-reititin esim. TP-LINKin halvin ja siihen taas mokkulan. Näin jos haluat siis vaikkapa varmistaa netin toimivuus verkon huoltotöiden aikana, niin tuo on yksi tapa. Suoraan ei kotiboksiin voi liittää nettitikkua vaan portti on muuta käyttöä varten niissä. :)

Vaatii tietenkin asiantuntemusta ja laitehankintoja, mutta hyvä vaihtoehto, jos kokee tarvitsevansa parasta toimintavarmuutta. Onnistunut liitäntä siis takaa sen, että esim. kaapeliverkon ongelmatilanteissa laite hyppää 3G-verkkoon, jolloin katkosta ei synny ja palaa takaisin kaapelimodeemiin, kun katkos on ohi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jatkan edellistä.

Mikäli tilanne taas on sellainen, että nettitikku on nopeampi kuin kiinteä (onpa muuten erityistä!) niin voit Windowsissa tehdä kahdesta verkkoyhteydestä yhden. Tällöin siis WLANilla käytät Kotiboksia ja sitten TP-LINK esim. meilläkin käytössä oleva https:///t5/Mobiililaajakaistat/Kokemuksia-TP-Link-TL-MR3220-langaton-reititin/td-p/214018

Käytännössä siis asetat kotiisi kiinteän reitittimen lisäksi mokkulareitittimen ja Windowsissa teet niistä kummastakin yhden yhteyden, jolloin Windows hyödyntää molempien kaistaa.

Jos englanti taipuu, niin tuolta lisätietoa https://www.google.fi/search?q=two%20internet%20connections%20at%20the%20same%20time

Käytännössä perustallaajalle tuo on vaikea tehtävä, joten helpointa on sinun tapauksessa käyttää vakioyhteytenä mokkulaa ja irtisanoa kiinteä.

Mikäli tarvitset lisätietoa, kokeile Omagurua, mutta tosiaan kuten sanoit - onhan tuo aika kallis.

Mikäli Palstalla on muita joilla tuosta on kokemusta, voivat toki jakaa tietoaan, mutta uskon että tuo on aika monimutkainen tehtävä kirjoittaa yksityiskohtaiset ohjeet.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kyllä ainakin E1820 toimi ihan ok, ainakin vanhemmassa Bewan iboxissa. Tuli kokeiltua, kun TuplaLaajakaistan ADSL oli joskus päivän verran poikki. Nopeus ei päätä huimannut, muttei täällä toimi Nopsa muutenkaan kuin 1-2 M:n nopeudella.
Kyllä minullakin testatessani E 367 toimi  siinä vanhemmassa Kotiboksissa, johon nuo ohjeetkin ovat.

A2100N:ssä kyseisen hallintasivun asettelu on vähän erilainen, mutta samat asiat sieltäkin pitäisi löytyä.

PIN-koodin kysely kannatta poistaa SIM-kortilta ennen tikun laittamista modeemiin, ettei SIM-kortti mene häiriötilantessa  lukkoon.
Käyttäjätaso 4
Sydeemi tähän jo melko hyvin vastasikin. Eli tukisivuilla listatut nettitikut ovat sellaisia, joita olemme testailleet ja ongelmia ei näissä testeissä ole Kotiboksin kanssa esiintynyt. Emme kuitenkaan virallisesti ainakaan toistaiseksi toimintoa tue.

 

 
Kiitos kaikille vastaajille. Nyt alkaa olla aika selvä miten tuo mokkulan liitos kotiboksi modemiin tapahtuu. Vielä ennen kuin alan "sekoilla" noiden asetusten kanssa ois kiva kuulla joltain kokeneemmalta että kun tuo mokkula aina välillä "pätkii" eli kadottaa yhteyden kokonaan hetkeksi niin ymmärtääkö modemi sillon sirtyä kiinteän laajakaistaan automaattisesti vai pitääkö laite laittaa virrattomaksi välillä? Jos näin on tilanne niin ei kyllä kannata lähteä sorkkimaan, koska minun mokkula pätkii useamman kerran päivässä. En ole saanut asiakaspalvelusta vastausta että miksi näin on. Tämän vuoksi en myöskään tahdo irtisanoa kiinteää kaistaa koska pätkivä mokkula pilaa nopeasti tunnelman kun ois jotain tärkeää hommaa netissä. Kotiboksissa on myös useampi usb-portti, onko väliä mihin rekään mokkulan tyrkkää?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tuollainen löytyy ainakin vanhemman mallin ohjeesta: 

USB 3USB-liitäntä (ei käytössä)
Eli USB 1 tai 2 pitäisi toimia.

Osallistu keskusteluun