Kysymys

Mokkulan hyppy

  • 29 heinäkuu 2014
  • 20 kommenttia
  • 1206 katselukerrat

Miksi tämä mokkula kun alkaa esim katsomaan youtube videoita ekana pysyy siinä 2.5mb sitte alkaa pomppii siinä 1.5mb-3mb  sitte ei mee enää 2mb ylemmäs ja sitten tippuu alle 1 mb ***** mitä *****aa oikeesti!

20 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei uvenus.

Kiitos kysymyksestä ja pahoittelut, jos et ole tyytyväinen mobiiliverkon toimintaan!

Mokkula ja puhelimen datapaketti yleensäkin ovat ns. väistyvää liikennettä eli puhe on aina dataa edellä. Etenkin ihmisten aikaan moni haluaa olla netissä ja tällaiseen aikaan esim. klo 16-24 nopeus seilaa helpommin normaalista aivan minimiin. Valitettavasti kyseessä ei ole vika. Nopeus 3G-verkossa on etusijassa puheelle, vasta ylijäämä jaetaan mokkula-asiakkaiden kesken tiedonsiirtoon. Suosituilla alueilla puhetta voi olla niin paljon, että datahalukkaille ei jää juuri mitään.

Ja sekin vähä jaetaan vaikka 50 dataajan kesken, niin siinä ei paljoa ole juhlimista. Jos alueella on saatavilla uusi 4G LTE -verkko, siihen kannattaa siirtyä. Siinä on enempi kapasiteettia, vähemmän asiakkaita ja tästä johtuen yhteys on yleensä monta kertaa 3G-verkkoa nopeampi jopa ruuhka-aikaan. Yhteys on kaiken lisäksi tasalaatuisempi, koska puhe ei vaikuta mitenkään pelkkään dataan suunniteltuun 4G LTE -verkkoon.

Tarvittaessa yhteydestä kannattaa tehdä vikailmoitus, mutta oikeasti eivät taida edes käsitellä sitä. Nopeus 3G-verkossa kun riippuu mm. alueesta, tekniikasta, käyttömäärästä yms. seikoista. Lisäksi yleinen nopeusvaihtelu on 0.4 - 10 Mbps. Yhteytesi täyttää tämän lupauksen hyvin.

Mukavaa päivän jatkoa!
Noh... eilen illalla ei mennyt edes 150kbps nopeemmaks niin...
Käyttäjätaso 5
Olet useaan otteeseen tuosta toimimattomasta mokkulayhteydestä kirjoitellut, mitäpä jos tekisit asian eteen jotain etkä valittaisi?

Kerroppa aluksi suurinpiirtein missäpäin Suomea asut niin katsoaan mitä siellä on tarjolla mobiiliyhteyksien ja kiinteiden yhteyksien puolella. Eli mikä paikkakunta/asuinalue kyseessä?

Nyt siis käytössä Saunalahden 3G? Onko muuten signaali millainen mitä mokkula ilmoittaa? Onko täydet palkit vai huono signaali?

jos katsot http://elisa.fi/kuuluvuus/ sivua ja kirjoitat siihen oman osoitteesi, niin millaisia tähtilukemia kerrotaan 3G  UMTS 900 ja UMTS 2100 kohdissa?

Entä 4G UMTS Dual carrier ja LTE tähdet?
94% ja se näyttää UMTS 900 2 tähteä siis aivan *****a
Käyttäjätaso 5
uvenus kirjoitti:
94% ja se näyttää UMTS 900 2 tähteä siis aivan *****a

Pelkkä UMTS 900 saatavilla? Ei UMTS 2100 eikä LTE:tä?

Missä asut? Ei tarvitse tarkkaa osoitetta tietenkään kertoa julkisesti, mutta noin niinkun suurinpiirtein mikä paikkakunta/asuinalue?

UMTS 900 voi olla ongelmallinen jos käyttäjiä on paljon.
Saarijärvi / mahlu
Käyttäjätaso 5
uvenus kirjoitti:
Saarijärvi / mahlu


Tuollapäin kiinteän verkon omistaa/omisti Sonera, mutta ilmeisesti vanhat puhelinkaapelit on kerätty pois ja ADSL-yhteyttä ei ole Soneralta saatavilla osoitteeseesi?

On siis pakko tyytyä mobiiliyhteyteen, ellei joku rakenna alueelle valokuituverkkoa. Esimerkiksi Kuuskaista ( http://www.kuuskaista.com/ ) taitaa tuollapäin Suomea rakentaa valokuituverkkoa.

Oletko kokeillut miten Soneran tai DNA:N 3G-yhteydet toimivat? Onko yhtä tukkoisia?

4G tarjoaisi tietysti huomattavasti mukavampaa yhteyttä 3G:hen verratuna, mutta kuuluvuuskarttojen mukaan ainakaan ilman suunta-antenneja ei kannata sitä edes yrittää.

Saarijärven suunnasta voisi ulos antennimastoon asennettavan 4G/LTE 800 MHz suunta-antennin kanssa saada 4G-yhteyden. Jos tarve julkiselle IP-osoitteelle (nettipelailut, valvontakamerat yms..) , niin Soneran liittymä olisi parempi koska siihen saa Opengate palvelun. Jos julkiselle IP-osoitteelle ei ole käyttöä niin myös Saunalahdelta voisi Saarijärvelle suunnatulla suunta-antennilla saada yhteyden.

DNA:lla ei näytä olevan 4G verkkoa tuolla lähistöllä tarjolla ollenkaan.
Käyttäjätaso 5
Tutkin tarkemmin kuuluvuuskarttoja (Sonera vaikuttaisi ehkä aavistuksen verran lähempää tarjoavan 4G:tä kuin Saunalahti) ja kyllä itse jos asuisin tuolla Mahlulla, niin laittaisin tälläisen paketin:

Liittymäksi 50M Sonera 4G, 50M riittää koska 800 MHz LTE:n maksiminipeus on muutenkin 60-70M joten 150M liittymä menisi "hukkaan".

Liikkuva Netti Aito 4G Teho
https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/tarjooma/nettiliittyma.aspx?Plan=4gteho

Reitittimeksi Huawei B593S Router
https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/tarjooma/laite.aspx?DeviceName=Huawei+B593S+Router

Antenneiksi kaksi kappaletta 800 MHz suunta-antenneja.
http://www.3g-antennit.fi/product/320/huipputehokas-18dbin-suuntaava-4g-antenni-800mhzn-lte-verkkoon

Julkinen IP-käyttöön:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/ajankohtaista/asiakastiedotteet/open+gate
Käyttäjätaso 4
Uvenus tikku ongelmiin:

Tikun tyyppiä et kertonut ja missä se on kiinni. Ja missä sitä pidät, (esim ikkunalla, 1 krs), onko ulkoantennia?

Mutta tässä vaihtoehtoja:

-Muutat kirkolle
-Odotat, että 4G tulee lähemmäksi
-Investoit rahaa ja aikaa parempaan yhteyteen.

4G saattaa kantaa sinne, Elisalla ja Soneralla on 4Gtukiasemat Saarijärvellä.
Mahlujärven rannalla näyttäisi oleva peittoa.
Mutta vaati varmastikin hyvät antennit.
Maastokin taitaa olla mäkistä?

Petrin mainitsemalle kuituverkolle ei kuulu hyvää.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/laajakaista-kaatui-keski-suomessa-kuntien-syliin-1.58545
Juuh.

Ei täällä ole enää ollut varmaan 4-5 vuoteen ADSL yhteyttä taikka puhelinlankoja.

Kokeiltiin DNA suunnilleen vuosi sitten se ei päässyt edes 3G:eehen asti mutta Soneraa emme ole kokeilleet.

Mokkula E3276 (tietääkseni) on pöydällä 2. kerroksessa ja anteeni on siinä kiinni.

Ja tuosta Sonerasta puheenollen niin katsoin soneran kuuluvuus karttaa niin tää talo on just ja just tässä "Hyvän" ja "Erinomaisen" kuuluvuuden rajalla niin en tiiä.

Ja mitä toi modeemi auttaa nettiyhteyden nopeuteen? Eikös se paremmin toimi langallisena (usb:illa) kuin langattoma

Ja ton soneran netin hinta :/ https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/tarjooma/nettiliittyma.aspx?Plan=4gteho tää nykyinen netti maksaa sen 6.5e/kk niin se olisi 2 x kalliimpi jos sen ottais ton tarjouksen aikana muuten 3x mutta ei toi 15e vielä kovin paha ole...
Käyttäjätaso 1
Joo Soneraa vaan kehiin.
Käyttäjätaso 4
Minä en ottasi mitään 2 v sopparia, ennenkuin kokeilisin kaikki operaattorit. Kyllä sen kytkyn ehtii myöhemminkin ottaa.

Huawei B593. Se ainakin toimii yksinään, ilman usb kaapeleita. Toi tikku saattaa kärsiä monenlaisista ongelmista. Et mainitse niistä mitään. Kysyin kyllä, miten tikku toimii esim Saarijärvellä.

Mutta Huawein saattaa saada koekäyttöön ilmaiseksi.
Jos sen haet, niin kerro siitä tänne, niin voin ohjeistaa lisää.

Ja kokeile Sonera ja Saunis samalla.

Olisi kiva tietää oikeasti, onko tikussa ja modeemissa eroa.
Käyttäjätaso 5
timtomi on oikeassa, ei missään nimessä sitten tuota Soneraa 2 vuoden sopparilla.

En tiedä saako tuossa verkkotilauksessa tehtyä toistaiseksi voimassaolevaa sopimusta, jos ei saa niin käynti Sonera-kaupassa tai soitto Soneralle niin varmaan saa tehtyä myös ilman määräaikaisuutta sopimuksen.

Minkään operaattorin kanssa ei kananta mennä 3G/4G yhteydestä tekemään määräaikaista sopparia, kun toinen operaattori voi mikä hetki tahansa lyödä lähettyville parempaa yhteyttä tarjoavan tukiaseman. Helpompi hypätä toiselle operaattorille paremman yhteyden perässä kun ei ole sidottuna määräaikaisuuksiin.
Juuh mulla on kai vielä 1vuos tätä sopimusta jälellä tässä. Mutta nytten tää netti on toiminu viimeiset 30 minuuttia yllättävän hyvin koko aika ollut siinä 3mb yläpuolella välillä vaan pompannu alle 1mb. Niin toimisko tää mun nykyinen saunalahden mokkula paremmin jos ostaisin jonkun hyvä laatuisin modeemin ja toisen anteetin vielä?
Käyttäjätaso 5
uvenus kirjoitti:
Juuh mulla on kai vielä 1vuos tätä sopimusta jälellä tässä. Mutta nytten tää netti on toiminu viimeiset 30 minuuttia yllättävän hyvin koko aika ollut siinä 3mb yläpuolella välillä vaan pompannu alle 1mb. Niin toimisko tää mun nykyinen saunalahden mokkula paremmin jos ostaisin jonkun hyvä laatuisin modeemin ja toisen anteetin vielä?


Todennäköisesti ei toimi sen paremmin, mutta kokeilemalla selviää.

Huawei B593S on siinä mielessä hyä valinta, että siihen voit kytkeä koneet suoraan Ethernet verkkojohdolla kiinni, jää kaikki turhat WLAN tai USB viritykset pois kuvioista ja pääsee suoraan verkkoon ilman virityksiä.

Kyllähän tuo Huawei B593S myös WLAN:in toki tarjoaa, ei siinä.

Ja tuohon saa suoraan kytkettyä kaksi ulkoista antennia ilman adaptereita. 3G käytössä kahdesta antennista ei ole hyötyä, kaksi antennia tarvitaan vain 4G LTE käyttöön.

Millainen antenni sinulla on nyt siinä mokkulassa kytkettynä? Onhan sellainen, joka vahvistaa tuon 900 MHz signaalin koska asut UMTS 900 alueella.

Vääränlainen ja väärin suunnattu antenni voi jopa pahentaa tilannetta. Oletko kokeillut eri suuntiin käännellä antennia? Tai onko nopeudet samat ilman antennia?
No tuosta anteenista en tiiä mikä sen on ostin sen 3 vuotta sitten mutta luulisin että se kuitenkin auttaa koska ilman sitä välillä 3G verkko hukkuu ja se on suunnattu tietääkseni Itään aikaisemmin kokeilen tuonne pohjoiseen kai koska siellä näkyy masto mutta siellä ei ainakaan silloin vuosi sitten ollut saunalahden sitä netti juttu hommaa elikkä se toimi huonommin kun antenni oli sinne päin
Käyttäjätaso 5
uvenus kirjoitti:
No tuosta anteenista en tiiä mikä sen on ostin sen 3 vuotta sitten mutta luulisin että se kuitenkin auttaa koska ilman sitä välillä 3G verkko hukkuu ja se on suunnattu tietääkseni Itään aikaisemmin kokeilen tuonne pohjoiseen kai koska siellä näkyy masto mutta siellä ei ainakaan silloin vuosi sitten ollut saunalahden sitä netti juttu hommaa elikkä se toimi huonommin kun antenni oli sinne päin

Jos pysytään tässä 3G aiheessa eikä 4G kiinnosta ainakaan vielä, niin:

Katselin Maanmittauslaitoksen karttoja joihin on merkitty mastot, mutta ei tietenkään niiden omistajia.

Kuitenkin, vertaamalla operaattoreiden kuuluvuuskarttoja ja Maanmittauslaitoksen karttojen mastopaikkoja, voi päätellä jotain.

Tuolla Mahlulta pohjoiseen olevassa mastossa ei kuuluvuuskartan perusteella ole Elisan 3G-tukiasemaa.

Sensijaan juurikin idän suunnassa olevassa mastossa on melko varmasti Elisan 900 MHz 3G-tukiasema, koska kuuluvuudeksi on merkitty täydet 3 tähteä kartassa sen kohdalle.

Soneran kuuluvuuskarttojem mukaan Soneralla on molemmissa mastoissa 3G tukiasema. Sekä Mahlualta pohjoiseen olevassa mastossa että Mahlualta itään olevassa.

Antennisi on siis ainakin oikeaan ilmansuuntaan Saunalahden liittymällä.

Voisit titetysti käydä kokeilemassa maston lähellä kannettavan tietokoneen ja tuon mokkulan kanssa, jos siellä saat paremmat nopeudet kuin kotona, nin paremmasta lisäantennista voisi kotona olla apua. Tai nykyisen antennin paremmasta suuntauksesta.

Tuon idän suunnassa olevan maston osoite on ilmeisesti myllymäentie 1110, saarijärvi

http://goo.gl/maps/XUTue
Juuh. Mutta kyllähän toi singaali kai paranis jos ton anteenin laittais ulos mutta siinä on vaan sen jos sen laittaa esim katolle ja talvella sataa lunta nii eikös se häiritse sen singaalia jos sitä lunta kertyy sen anteenin päälle? Toisaalta sen voisi myös laittaa tuosta seinästä ulos räystään kulmal alle joka ainakin vähentäisi lumen kertymistä sen päälle huomattavasti niin haittaako se lumi sitä singlaalia paljonkin?
Käyttäjätaso 4
Minulla on 4G antennit 9m korkeudessa, ja tv-harava se alla 7 m korkeudella. Kumpikaan ei ole vielä peittynyt lumeen. Sen sijaan netti pelaa, nopeudet tapissa, ympäri vuorkauden ja vuoden.

Usko pois, noi mobiilit toimii LOISTAVASTI, jos perusasiat on kunnossa. Ei siis pätki.
Juuh no voisi sen anteenin laittaa tuonne katolle tai seinän varteen ja kaipa se sillon toimisi paremmin kun ei olisi seinää ja peltikattoa välissä

Osallistu keskusteluun