Kysymys

Mokkulan nopeus ongelma

  • 22 joulukuu 2013
  • 36 kommenttia
  • 2541 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

36 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ilmeisesti alueella kuitenkin vain yksi tukiasema käytettävissä, koska nuo solutunnukset ovat perättäisiä numeroita. Joka tapauksessa laite pitäisi sijoittaa sellaiseen paikkaan, ettei solu ainakaan jatkuvasti vaihtuisi, koska toisen solun signaali aina häiritsee sitä käytettävää signaalia.

Näkyykö siellä MP:n Verkon tila -sivulla signaaliarvoja (RSSI, RSCP, EcIo)? Kaksi jälkimmäistä kertoisi prosentteja paremmin signaalin voimakkuuden (RSCP) ja laadun (EcIo). Onko eri solujen signaaliarvoilla eroa? Kaikki signaaliarvot ovat aina sitä parempia, mitä lähempänä nollaa arvo on. Esim. -70 dBm on 100 kertaa voimakkaampi signaali kuin -90 dBm. Erittäin hyvä EcIo:n arvo on väliltä -1 - -3 dB ja yli -10 dB arvo tarkoittaa lähes käyttökelvotonta signaalia.

Jos RSCP ja EcIo arvoja ei näytetä, ne saa näkyviin

C:Program Files (x86)Mobile PartnerpluginsDiagnosisPluginDiagnosisConfig.xml -tiedostoa muokkaamalla (esim. Notepadilla/Muistiolla). Ko. tiedostosta pitää muokata rivejä:

"true" resourceID="IDS_ITEM_RSCP"/>
"true" resourceID="IDS_ITEM_ECIO"/>

Arvot näkyvät sellaisilla Huawein tikuilla, jotka käyttävät ^CSNR-komentoa signaaliarvojen tutkimiseen (E1820, E353, E3276 mm.).
Se toimi hitaammin sillä 6DAF solulla
Ja kun mä koitin muokata sitä DiagnosisConfig.xml tiedostoa mä muokkasin sen mutta kun yritin tallentaa se ei suostunu tallentaa siihen vanhan xml filen päälle vaa yritti tehä toista tiedostoa ja mä en voinu tallentaa sitä muulla ku tekstitiedostolla ja mulla se dBm on -90 - -101 -,-
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Nuo määritystiedostot on oletusarvoisesti Vain luku -tyyppiä. Tiedoston ominaisuuksista voi ottaa raksin pois ao. kohdasta.

Signaalin voimakkuus on melko heikko, joka jo osaltaan selittää isot vaihtelut nopeudessa. MUTTA: se ei selitä sitä, miksi aiemmin tuli tasaisesti 5 megaa ja nyt illalla/päivällä vain 0,jotain ja öisin 5 megaa. Eli edelleen voi olla päällä esim. tukarivika (aiemmin käytössä ollut tukari pimeänä) tai tukiasemien suuntauksia on muutettu tai jne...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

KoTe60 kirjoitti:
Nuo määritystiedostot on oletusarvoisesti Vain luku -tyyppiä. Tiedoston ominaisuuksista voi ottaa raksin pois ao. kohdasta.

Ongelmana voi olla myös tiedoston käyttöoikeudet. Siinä tapauksessa Notepad / Muistio täytyy suorittaa järjestelmänvalvojana.
Ne vastas siihen häiiöilmotukseen että vika on korjattu mutta nyt tää netti ei ylitä ees 150kbs/s...
Tosta ikkunastakin näkyy yks tolppa mutta siellä ei sitte oo saunalahen pilaria...
Käyttäjätaso 6
Laitatko asiakasnumerosi vielä profiiliin, niin tarkistan tilannetta tarkemmin.

Tuolla sinun "nimelläsi" ei tietyistä syistä löydy osumaa 😉
Käyttäjätaso 5
Mulla yhteys pysyy päällä tasantarkkaan vain hetken ja sitten pitää soittaa uudelleen yhteys. Datasiirto taukoaa kokonaan, data ei liiku mihkään. Vaikuttaa että pari megaa siirtyy sit tulee jäähy. 🙂 Tällainen on mainio Mobiililaajakaista 3G. Vikailmoitukseen tuli vastaus, ettei alueella muka ole kapasiteettiongelmia, että vika on mokkulassa, joka nyt vaan sattuu kaikkialla muualla toimimaan lähes moitteetta. Ikävä homma on se, että on määräaikaisuutta jäljellä vuosi. Tää ei oikeen enää vaikuta samalta palvelulta mitä vuosi sitten... toki maisema tässä vaihtunut.

Tuli vaan mieleen josko kyse olisi tuosta priorisointiin liittyvästä jutusta. Eli 3G asiakkaat eivät enää pääse verkkoon, jos siellä on näitä 4G asiakkaita tarpeeksi. Mainiota. :smileycheesy: Nyt vaan miten tästä saunalahdesta pääsis eroon kokonaan, kun tän kanssa oon näköjään taas naimisissa.
Käyttäjätaso 6
Tarkistin itsekkin tuota sinun tilannetta, Harjamäellä oleva tukiasema on juuri LTE ja tästä ei ole suuntauksia sinulle lainkaan. Kauempana oleva 3G-tukiasema mäntyrinteellä ei tahdo kattaa 3G-peittoa kunnolla perille saakka. Täten asutkin ulkopeittoalueella. Sisäpeitto alkaa noin 100m päässä itään päin tai 300m etelään.

Kapasiteettiongelmia tosin alueella ei kuitenkaan ole tällä hetkellä. Liekkö osittain muuteltu antennien suuntauksia sitten alueella?
Käyttäjätaso 5
Signaali ja sen laatu on melko hyvä kuitenkin rssi 18-26 välillä. Taitaa olla vaan sen verran laaja alue, että menee tukkoon eikä tänne kauemmaksi riitä yhteyttä.

No olispa kiva jos vähä muuttasitte niitä antennien suuntauksia tänne päin. :)

Lisäys: Ja nyt kokeilen lyhkäsemmällä USB-piuhalla, jolla mokkulalle voi syöttää lisävirtaa (kaksihaarainen kaapeli, joita oli huawei e220:n mukana.) Jos nyt ei kiitoksesta pilaannu niin yhteys saattaa mahdollisesti toimia. Pitää toivoa parasta, ettei tuo pätkiminen jatku.

Tosiaan ongelma voi olla mokkulan virran saannissa.

Osallistu keskusteluun