Kysymys

Netflix ja mobiilikaistat

  • 21 lokakuu 2012
  • 31 kommenttia
  • 4527 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

31 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
DNA haluaisi laskuttaa Netflixin käytöstä sekä mobiili- että kiinteässälaajakaistassa.

http://www.ts.fi/uutiset/talous/746705/Operaattorit+haluavat+laskuttaa+Netflixia+verkon+kaytosta
Saisi se Elisakin alkaa veloittaa Netflixistä ainakin mobiilissa, jotta verkon tukkijat maksaisivat enemmän.;)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
antero kirjoitti:
Saisi se Elisakin alkaa veloittaa Netflixistä ainakin mobiilissa, jotta verkon tukkijat maksaisivat enemmän.;)

Nimenomaan. Monet syövät kapasiteettia, kun kiinteääkin olisi. Mobiili pitäisi olla rajaton vain yleispalveluvelvoitteen nopeudella.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
mahdoitteko ymmärtää (huru)että ajatus on veloittaa palvelun tarjoajaa eli Netflix firmaa eikä sen käyttäjiä eli kuluttajaa.Toisaalta tämän kuluerän maksaisi tietysti Netflixin käyttäjä korkeampana Netflixin kuukausimaksuna.

Tosin pas...a juttu tämmönen,myydään pirusti ja haalitaan käyttäjiä,sitten kun nitä tulee niin vingutaan että käyttöä jo liikaa,jee jee.

sama juttu Alkon kanssa,paljon pitäis viinaa juoda että valtio saa verotuloja.Sitten kumminkin valtio maksaa viinan haitoista tulleita kuluja eikä sekään ole hyvä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Mobiili"laajakaista" kääntöpuoli on se, että mitä enemmän kiinteitä yhteyksiä puretaan ja/tai kiinteän verkon rakentamiseen ei panosteta. Sitä nopeammin olemme tilanteessa, jossa mobiili alkaa olla ainoa mahdollisuus. Varsinkin kun pieniä puhelinyhdistykisä syödään isojen sisään kiihtyvällä tahdilla (jotka ovat vielä kiinteisiin panostaneet, koska heillä ei muuta ole). Samassa tilanteessa jos vaikka kaksi kolmesta suuresta operaattorista päättää siirtyä "ämpärimalliseen" laskutukseen. Hyvin todennäköiseti kaikki alkaisivat laskuttaa tällä tavalla. Malli on myös reilu, koska maksat käytön mukaan, mutta ongelmaa tulee sitten siitä, että suuremmat siirtotarpeet, kuten videoiden siirtö pilvipalveluun tulee kalliiksi.

T: Tuokki

(ämpärimalli on normi- laskutus tapa melkein kaikkialla paitsi Suomessa). Suomessa myös yritysliittymissä. Siinä on kk- maksuun sisältyvään datasiirtoa vaikka 5G. Tästä ylimenevä maksaa sitten tietyn summan tai "uuden kk- maksun".
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Netflix nostaa mobiililaitteissa tiedonsiirron määrää jopa gigatavuun 20 minuutissa. Mahtavatko mobiiliverkot mennä entistä enemmän tukkoon myös 4G:n puolella? Itse en sitä käytä enää ja mietin vain, että isketäänkö tännekin datarajat jos porukka rupeaa viemään puhelimella 3 GB tunnissa?

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/netflixiin-tuli-merkittava-uusi-ominaisuus-parantaa-kuvanlaatua-6548098

Osallistu keskusteluun