Kysymys

Netti 4g ja 3g myyty tukkoon.

  • 8 helmikuu 2016
  • 30 kommenttia
  • 1322 katselukerrat

Miksi elisa ei tee mitään ?kun esm.kylälläni 4G- niin alimitoitettu ja 3G vielä pahemmin . Käyttäjiä on aivan liian paljon kapasiteettiin nähden. 3G ollut kylälläni murheenkryyni vuosia. Nopeutta kyllä löytyy 10-20 megaa parhaimmillaan 3G-verkossa mutta koska käyttäjiä niin paljon netti ei toimi koskaan kunnolla, sivut kaatuu kone kelaa sivuja välillä minuuttitolkulla juuri käyttäjien paljouden takia !

4G verkon puolella vähän sama homma kapasiteettia tuli kyllä 2km päässä olevaan lähettimeen lisää (honkavaara) mutta aivan väärään suuntaan ,etelän suunnasta katottuna itäpuolelle ja 6 tien varrelle mutta ei vahinkossakaan yllä 2km päässä olevalle hammaslahden kylälle . No niin ja minulle on tähän tarjottu elisalla selitykseksi käyttäjät jakautuu tasaisemmin että vapautuu kapasiteettia tänne itse  hammaslahden-kylälle . Miten jakautuu tasaisemmin jos tehostetun ,lisätty lte-1800 verkko ja  lähetin on suunnattu 6-tien itäpuolelle ja tien suuntaisesti pohjois -etelä suuntaan ,ei länsipuolelle missä itse kylä on . toinen 4g lähetin yli 7km päässä suhmurassa joka on aina niin tukossa että nopeudet ja netti jää tosi lagiseksi .  sitten vielä rääkkylän suunnassa yli 8km päässä oleva lähetin joka ei edes yllä koko kylälle vaan palvelee tietenkin rääkkylän länsisuuntaan olevaa tienkäytäjiä . Mainittakoon että kaikkien lähettimien sätelykeilat katsottu cellmapper sovelletuksella ja tukee hyvin sitä käsitystä miksi kylälläni on niin hidas ja laginen netti .

30 kommenttia

Käyttäjätaso 7
mikkis2 kirjoitti:
Käyttäjiä on aivan liian paljon kapasiteettiin nähden.

Tämä ongelmahan ratkeaa sillä, että vähennetään käyttäjien määrää...
Se onkin ongelmaan ratkaisu ! Mitenkähän niitä käyttäjiä vähennetään?
Käyttäjätaso 4
mikkis2 kirjoitti:
Se onkin ongelmaan ratkaisu ! Mitenkähän niitä käyttäjiä vähennetään?

Olet jo lukinnut kantasi: ainut vaihtoehto on, että on liikaa käyttäjiä? 

Mutta signaalin laatu on paljon suuremmassa roolissa,  kuin monet ymmärtää.

Mutta kerro, mitä nopeuksia saat. Esim päivällä, tai illalla. Tai yöllä

Tai paraneeko, jos menet ulos ja mittailet eri paikoissa? Parvekkeella, tikkailla tai piipun päällä. Lähempänä tukiasemaa?

Kun ymmärrät CellMapperin päälle, niin tarkista missä solussa olet kiinni. Ja käy sitten juuri sen tukiasema-solun lähistöllä mittailemassa. (LTE Wacth on mainio työkalu solujen datan tutkimiseen)

Tuleeko paremmin? (Huomio, että jos mittaa tukiaseman 2-solun välissä, nopeus saattaa pudota vaikka 1/3 osaan, kun jos on suoraan tukiaseman antennin keilan keskellä.)

Ja helpoin tapa monesti on vaihtamalla SIM kortin kilpailijan verkkoon, saattaa ongelmat poistua ihan sillä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
mikkis2 kirjoitti:
Miksi elisa ei tee mitään ?kun esm.kylälläni 4G- niin alimitoitettu ja 3G vielä pahemmin . Käyttäjiä on aivan liian paljon kapasiteettiin nähden.

Luuletko, että tämä kyseinen pieni kylä, Hammaslahti,  on ainoa jossa tämä ongelma on?

Vai luuletko vain, että vaikka sama ongelma on lähes 90% Elisan mobiiliverkon alueella, niin Elisa kerää komppanian kokoon kohti pientä Hammaslahden kylää, ja sen 4G-kapasiteettia tuosta vain lisäilemään?

Kaipaamaasi kapasiteettia ei tuosta vain lisäillä, joten kun sitä sitten todella  lisätään johonkin paikkaan, niin se valitettavasti harvemmin on ensimmäiseksi yksikään pikkukylä.

Tietenkään pikkukyläset ei saisi jäädä tyystin huomiotta näissä parannuksissa, mutta ei sitä pikkukylän kyläläisetkään varmaan tosissaan odota saavansa kylälleen ensimmäisenä, tai edes kovin aktiivista, panostusta isommilta valtakunnallisilta yrityksiltä. Ette te varmaan sinne Stockmannia tai Burger Kingiä tosissanne odota, vaikka ne kivoja olisikin. Se ei vaan olisi yritykseltä laisinkaan kannattavaa, jos verrataan panostamista suurempiin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin. Sinne missä suurimmat massatkin (lue: rahatkin) ovat.
Hei.ei kukaan todellakaan odota että tänne ensimmäisenä esm. elisa rientäis pientä kylää auttamaan ja korjaamaan verkkoaan ja yhteysongelmia . Tässä maassa on varmasti lukemattomia samassa tilanteessa olevia pikkykyliä ,mutta tämä verkon huono toimivuus on jatkunut jo vuosia ja asialle käytännössä tehty mitään . Eniten oikeestaan minä ärsyttää se että on niin ristiriitaista tietoa , jo yli 2v sitten on ensimmäisen kerran kyselty elisalta  ,sanottu elisalla että verkkoa tullaan korjaamaan ja riippuen keltä siellä elisalta kysyyy niin suunnitelmia joko on tai ei ole parannukseen . Esm kauan kaivattu korjaus minkä nyt tekivät 4G kapasiteetin nostamiseen tämän kuun alussa niin kukaan ei siellä elisalla sanonut ettei itse kylän verkkoon vaikuta vaan ihan toiseen suuntaa 6-tien käyttäjille . Ja me asumme käytännössä tällä kylällä 2.5km päässä kyseisestä mastosta .
Onko kohtuutonta elisalta pyytää verkon korjausta . sitä pyydetty jo vuosia . Minä sen jotenkin ymmärrän ja hyväksyn että viis 4g-verkosta vaikka sitä ei  olis ollenkaan mutta kun käytännössä 3g-puolikin on niin ruuhkautunut aina ettei nettipuoli oikein pelaa ,kun siellä elisalla edes se puoli saatais kuntoon ja kapsiteettin nosto ,mutta sillekkään ei ole vuosiin tehty mitään . 

Mutta ehkä elisa ajattelee tämän kylän kohdalla koska heidän omistamansa ent. (tele-karelia) niin ne jotka haluaa kunnon netin ostavat heidän ADSL -liittymän eli kiinteän laajakaistan !
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
kv36 kirjoitti:
mikkis2 kirjoitti:
Käyttäjiä on aivan liian paljon kapasiteettiin nähden.

Tämä ongelmahan ratkeaa sillä, että vähennetään käyttäjien määrää...

Ratkaisu on ihan yksinkertainen, jos Elisa avaa pelin ja ottaa käyttöön data määrän mukaan laskutuksen (sen typerän datakaton), niin Sonera ja DNA seuraa mukisematta perässä. Jos liittymässä on vaikka 5Gigan datakattu, niin sitten Neflix 4K/HD- leffan katsominen maksaakin 9€ kk- Netflixille ja 4€ Elisalle per elokuva :)

Samalla netin ruukaisuus loppuu 1kk aikana, kun ihmiset alkavat saada laskuja. Tähän meneminen vaatii sitten Suomamalaisilta operaattoreilta taas panostuksia kiinteän verkon rakentamiseen / laatuun ja markkinointiin.

T: Tuokki
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kerrotaan nyt toisenkinlainen esimerkki. Täällä Pirkanmaalaisessa tuppukylässä paikallisen puhelinyhdistyksen vuosisatoja vanhoja kaapeleita pitkin saisi tunkkaisen muutaman megan ADSL-liittymän, jolla voisi sanoa hyvästit Netflixin ja Elisa Viihteen HD-kuvalle.

Sen sijaan Elisan 4G-verkosta saa tasaisesti vuorokauden ajasta riippumatta 85-90 megan downlinkin, jolla kelpaa surffailla vaikka suurempikin suku. Vertailun vuoksi vielä todettakoon, että työkännykkä tippuu Soneran verkosta jo siinä vaiheessa, jos uskaltautuu sisälle halpuutettuun perhemarkettiin. Saa shoppailla maitopurkit rauhassa ilman pelkoa, että pomo soittaisi.

Eipä tämä ketjun aloittajaa auta millään tavoin, mutta hyvin paikkakuntakohtaisia tuntuvat olevan nuo verkon kuuluvuudet.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
jusvuori kirjoitti:
Eipä tämä ketjun aloittajaa auta millään tavoin, mutta hyvin paikkakuntakohtaisia tuntuvat olevan nuo verkon kuuluvuudet.

Niinhän ne ovat! On meitä tosiaan monia silläkin puolella käyttäjiä, joilla mobiilinetit toimivat, ja ovat aina toimineetkin, mainiosti. Kun vaan on sen oman huonon nettiyhteytensä kanssa paininut jonkun tovin, niin se helposti tuntuu kuinka operaattori ei tee asialle yhtään mitään, yhtään koskaan ja yhtään missään päin Suomea. Tosiasiahan kuitenkin on se, että jatkuvasti verkkoa parannetaan, tai jos ei nyt paranneta, niin ainakin laajennetaan.

Aloittajankin esimerkissä operaattori oli paikkakunnalle tehnyt parannuksia, mutta koska ne ei nyt aloittajan mieleisesti ollutkaan suunnattu, niin palataan taas valittamaan, kuinka "operaattori ei vuosikausiin ole tehnyt mitään asialle!" Mobiilinetti ei todennäköisesti (kopkop!) tule koskaan kattamaan koko Suomea niin, ettei kellään olisi valitettavaa yhteydenlaadusta. En kuitenkaan tällä tarkoita, että niissä pikkukylissäkään pitäisi kenenkään vaan tyytyä huonoon osaansa.

En ymmärrä paljoakaan 3G- ja 4G-yhteyksien tekniikoista ja vastaavista, mutta eikös se ole jotenkin niinkin, ettei sitä surullisen kuuluisaa kapasiteettiakaan voi enää tuosta vain operaattori lisäillä joka puolelle, vaan sekin saavuttaa pisteen, jossa jonnekin lisätty kapasiteetti edellyttää sen vähentämistä toisesta paikkaa? Vai olenko mennyt omine tulkintoineni tässäkin ihan metsään?
Kyllä se on tietenkin niin että operaattori panostaa sinne missä on maksavat asiakkaat ja ei  kai ole kovin kannattaavaa ,tai ainakaan etynenässä alkaa pienille kylille tekemään monenkymmenen megan mobiili-laajakaistoja .Omaltakohdallani ostin jopa suunta antennin 4g lte verkkoon 800hz ja singaalitasot parani mutta sekään ei voi mitään sille että että verkossa on ruuhkaa ja näin ollen netin laatu ei oletettvasti korjaantunut . ehkä sekin 110 e olisi pitänyt laittaa adsl- verkon laajakaistaan. 

No joo yli 2-vuotta sitä elisalta ollaan pänätty verkon parannusta ja joka on ollut yhtä soutamista ja huopaamista ja riippuen siitä' mistä kysyyy joko elisan asiakaspalvelusta tai tämän palstan elisan ylläpidolta ja kovin ristiriitaiset tiedot olleet tai sitten ei kerrottu totuutta ,en tiedä . mutta aina kun parannusten on pitänyt tulla niitä ei ole tullut tai sitten se verkon parannus on koskenut muuta aluetta kuin ise kylää. 

Mutta ei tästä kylältä tarvitse ajaa kuin 5-7 km suuntana  joensuu,joensuuhun 25km.  niin johan elisankin verkko pelaa ihan toiseen malliin 4g verkossa ja on suorastaa ilo surffailla lagisesta netistä ei tietoakaan .Ja puhumattakaan miten se joensuun alueella toimii ,erittäin hyvin yleensä .
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Minusta perusongelma on siinä, että me ollaan tällainen hyttysenjätöksen kokoinen kansa, jonka on ihan väkisin asuttava valtavan kokoisessa maassa siellä sun täällä. Millään järkevällä investoinnilla supernopeaa nettiä ei voi rakentaa joka niemeen ja notkelmaan.

Se on vaan fakta, että tämän kokoinen kansa pystyisi halutessaan asumaan yhdessä kaupungissa eikä se kaupunki silti mahtuisi maailman 50 suurimman joukkoon. Realistinen skenaario lienee se, että suomessa olisi noin viisi väestökeskittymää, joihin voidaan tarjota täydet palvelut. Tähän on tosin matkaa vielä muutama vuosikymmen. 🙂
Huvittavintahan tässä koko jutussa on 4G-puolella se että jossain vaiheessa ,olikohan nyt viime syksynä elisan asiakaspalvelusta asiaa tiedustellassani laajennuksista/ parannuksista kylälläni niin ensimmäisellä kerralla sanottiin että parannusta olisi tulossa nyt tämän vuoden alussa itse hammaslahden kylälle .Mutta sitten siitä kului muutama viikko ja elisalta toisen kerran kysyneenä minulle vastattiin ettei ole tulossa ,tai ei ainakaan ole suunnitelima  4G:n varten vaan päinvastoin tulossa ja  tiedossa verkon huononemista koska tietyn lähetintornin vuokra-aika päättymässä ja se puretaan .Mutta  kuulemma sille etsitään korvaavaa paikkaa. Ilmeiseti paikka on nyt löytynyt kun kuuleman mukaan uusi lähetin sijaitsee 8km päässä itse kylältä ja joka otetaan käyttöön ilmeiseti maaliskuun aikana, no eipä se paljoa tätä kylää helpota kun tuskin 4g verkon singaalit tänne edes yltää!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
jusvuori kirjoitti:
Minusta perusongelma on siinä, että me ollaan tällainen hyttysenjätöksen kokoinen kansa, jonka on ihan väkisin asuttava valtavan kokoisessa maassa siellä sun täällä. Millään järkevällä investoinnilla supernopeaa nettiä ei voi rakentaa joka niemeen ja notkelmaan.

Se on vaan fakta, että tämän kokoinen kansa pystyisi halutessaan asumaan yhdessä kaupungissa eikä se kaupunki silti mahtuisi maailman 50 suurimman joukkoon. Realistinen skenaario lienee se, että suomessa olisi noin viisi väestökeskittymää, joihin voidaan tarjota täydet palvelut. Tähän on tosin matkaa vielä muutama vuosikymmen. :)

OT: Toivottavasti ei koskaan tapahdu. Jos haluaa asua olkapäät kiinni naapurin kanssa niin aina voi muuttaa ulkomaille.
Niin kaikki ei halua asua kaupunkeissa ja yhteen läjään sullotuneena . Kysehän on monesti näillä operaattoreilla siitä voiton maxsimoisimesta! jos alkais joka paikkaan rakentamaan kunnon-mobiili- laajakaistaa niin sehän tulisi huomattavan kalliiksi .Varmaan elisakin  tietää oman  mobiiliverkkonsa puutteet ja heidän verkossaan on   lukemattomia pieniä paikkakuntia jossa ollaan 3 tai 4G verkon osalta tavallaan kivikaudella" isohin taajamiin ja kaupunkeihin nähden  ,ja  sitä verkkoa olisi pitänyt parantaa ajat sitten . 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tämähän on tällainen ikuisuuskysymys.

Jos asut olkapäät kiinni naapurissa, infrastruktuuria on saatavilla, julkinen liikenne toimii, leffateattereita ja ravintoloita on joka nurkalla, lentokentältä pääsee muutamassa tunnissa ympäri eurooppaa ja työpaikkoja löytyy enemmän. Ja kaikki on kallista.

Sitten jos haluat enemmän omaa tilaa, maksat itsesi kipeäksi siitä kun vedät itsellesi valokuidun kilometrien päästä, bussi kiertää kylällä kerran viikossa, jokaisen kauppaketjun hypermarkettia ei löydy muutaman kilometrin säteellä ja jokaiselle alalle ei löydy työpaikkoja.

Ja mitä sitten tulee liiketoimintaan, en minäkään lähtisi investoimaan satoja tuhansia siihen, että vedetään jonnekin syrjäkylälle laajakaista, varsinkin jos syrjäkyläläiset olettavat saavansa palvelun samaan hintaan kuin kaupunkilaiset. Siinä vaan ei ole mitään järkeä.

PS. asun maalla... 😃
Minulla on tuo 4G-masto yli 7km päässä mistä sen singaalin  minulla ottaa . nopeudet 4g verkossa luokkaa 3-6Mbit .yöllä saattaa päästä lähemmäksi 10:tä Mbit . mutta yleisesti se on tuo 3-6 Mbit . eikä siihen käytännössä auta mikään vaikka menisin kyseisen tornin juurelle älypuhelin kourassa . nopeuden kasvaa jonkin verran mutta lagittaa sielläkin . käyttäjiä on vaan niin paljon johtunee siitä . Kyseisen lähettimen säteilykeila on yllättän laaja ja yltää koko kylän yli katten koko kylän . Sitten on vielä tämä 6-tien varrella oleva lähetin jonne matkaa  tietä pitkin vain 3km ,ilmateitse vielä vähemmän. Mutta koska kyseisen lähettimen säteilykeilat ,solut on suunnattu ihan toisiin suuntaan kuin itse kylä ei se auta kylällä asuvia yhtään.Mainittuun torniin tuli juuri tämän kuun alusta myös 1800 lte- verkko mutta on 6-tien suuntaisesti käytössä ,ei siis yllä meille. 
Käyttäjätaso 4
mikkis2 kirjoitti:
Minulla on tuo 4G-masto yli 7km päässä mistä sen singaalin  minulla ottaa . nopeudet 4g verkossa luokkaa 3-6Mbit .yöllä saattaa päästä lähemmäksi 10:tä Mbit . mutta yleisesti se on tuo 3-6 Mbit . eikä siihen käytännössä auta mikään vaikka menisin kyseisen tornin juurelle älypuhelin kourassa . nopeuden kasvaa jonkin verran mutta lagittaa sielläkin . käyttäjiä on vaan niin paljon johtunee siitä . Kyseisen lähettimen säteilykeila on yllättän laaja ja yltää koko kylän yli katten koko kylän . Sitten on vielä tämä 6-tien varrella oleva lähetin jonne matkaa  tietä pitkin vain 3km ,ilmateitse vielä vähemmän. Mutta koska kyseisen lähettimen säteilykeilat ,solut on suunnattu ihan toisiin suuntaan kuin itse kylä ei se auta kylällä asuvia yhtään.Mainittuun torniin tuli juuri tämän kuun alusta myös 1800 lte- verkko mutta on 6-tien suuntaisesti käytössä ,ei siis yllä meille. 

En usko, että ovat suunnattu (vain) 6 tien suuntaisesti. Niitä ei vain ole logitettu kunnolla. Logitus pitää tehdä ajamalla tolpan ympärillä esim 5 -10 km säteellä. Sitten voi pähkäillä, miten ne keilat on.

Mihin antenniin olet kiinni? (jos tiedät sen numeron)

1800mhz kantaa about 5 km, jos on suora linja tukiasemaan. Siis onko?

Miten Sonera toimii?

Dna ei ole kovin kattava vielä, mutta Yhteisverkko tulee todennäköisesti lähikuukausina, onko siitä tietoa?

Mutta kiinnostaako sinua painia tämän kanssa, vai onko tarkoitus vain yrittää herätellä Elisaa? (Ei se herää, oma mielipide)
Ainakin cellmapper näyttää tämän lähimmän maston säteilykeilan juuri olevan juuri toiseen suuntaan missä itse kylä on ja käytännön kokeet on osoittaneet saman eli säteilykeilan vastaiksella puolen kun tornia lähsteyy yhteys kyseiseen torniin tulee vasta alle kilmoterin päässä .Masto on cellmapperin mukaan .eNB ID 2129 . tähän tukiasemaan linja on aika suora . ja toinen kyseinen lähetin mihin olen kotona kytkeytyneenä on suhmurassa sijaitseva .eNB ID 2122.

 

Kyllä oli tarkoitus vähän herätellä elisaa mutta turhaa se on ja turhauttavaa . 
Dna:lla ei ole 4g verkkoa koko kylällä edes lähellä ja soneralla 4g verkko on jonka asiakkaksi taitaa tieni viedä! vaikka heillä ei ole kuin yksi lähetin alueella ja saattaa olla ojasta aallikkoon menemistä  ruuhkan vuoksi .
Käyttäjätaso 4
Ei se Elisa tuu sinne teidän kylälle, eikä varsinkaan tee yhtään mitään.

Kyllä se on sinun oma projekti hoitaa yhteys kuntoon. Ihan oma valinta.

Ongelma  on luultavasti se, että Elisalla on liikaa päällekkäisiä tukiasemia siellä. Kaikki ne tukiasemat on samalla kanavalla. Sen takia ne sotkee toistensa signaalit tehokkaasti.

Et vastannut siihen Soneran kuuluvuuteen? PrePaidilla se selviää. Usko huviksesi, että se ei ole RUUHKA, vaan radiosignaalien sekamelska joka sen ongelman aiheuttaa.

Ja kysy myös yhteisverkoista, milloin ovat tulossa.

Tämmöisellä spagetti siivilällä saa selville, onko mitään parannuksia tehtävissä, tai ylettyykö se 1800mhz sinne.

Jos ylettyy, niin todennäköisesti dataa tulee ihan eri tavalla.

http://aijaa.com/afR6Eo

 http://murobbs.muropaketti.com/posts/1716780444/

Cellmapperillla voisit logitella lähitukiasemat kunnolla, helpottaa kovasti pähkäilyitä:

http://murobbs.muropaketti.com/threads/cellmapper-cellular-tower-map.1237362/
en muuten ole saanut toimimaan tuota lte.watch-ohjelmaa huawei 593s kanssa . ja saako sitä ollenkaan ! ilmoittaa virheestä kun yrittää käyttää ja ohjelma suljetaan .voi olla että singaalien sekamelska sen aiheuttaa mutta tulos on yksi sama netti toimii huonosti niin käytännössä  tulos sama !

soneralla on kaikkein lähimpänä tuo masto varmaan n 1.5km .päässä ja en ole pitkään aikaan soneraa edes kokeillut ja pitääpä kokeilla . siis tarkoitatko tuota spaketti sihvilää 1800 verkkoon ,voiko olla mahdollista että toimii 😃
Käyttäjätaso 4
mikkis2 kirjoitti:
en muuten ole saanut toimimaan tuota lte.watch-ohjelmaa huawei 593s kanssa . ja saako sitä ollenkaan ! ilmoittaa virheestä kun yrittää käyttää ja ohjelma suljetaan .voi olla että singaalien sekamelska sen aiheuttaa mutta tulos on yksi sama netti toimii huonosti niin käytännössä  tulos sama !

soneralla on kaikkein lähimpänä tuo masto varmaan n 1.5km .päässä ja en ole pitkään aikaan soneraa edes kokeillut ja pitääpä kokeilla . siis tarkoitatko tuota spaketti sihvilää 1800 verkkoon ,voiko olla mahdollista että toimii :D

Soneralla ei varmaankaan ole 1800mhz verkkoa siellä.

Ja muuttuu yhteisverkoksi. Ja luultavasti suuntaukset myös muuttuu. Eli paranee (tai huonontuu) . Toisaalta kaistan leveys kasvaa, eli teoriassa 150/50Mb on luvassa.

Tuolla E3372 tikulla toimii LteWatch. (Saa netistä 30€lla tai DNA kaupasta.)

B593:ssa se ei toimi.

(E5186 on paras, jos jossakin kohtaa päätät vaihtaa)
Muuten kannattaisko kokeilla 1800 hz suunta-antenilla yrittää tavoitella tuota uutta lähetintä tuosta lähimpänä olevasta lähettimestä mihin se nyt on tullut. kun cellmapperin mukaan, jos luottamista! jään n. puolen kilometrin päähän säteilykeilan ulkorajasta .ja ainakaan huawei 593:ssällä en omilla anteneilla siihen saa yhdistettyä vaikka kantelisi modeemia minnepäin hyvänsä . ja onkin aina lukittuna tuohon suhmuran kauimpaan 800hz mastoon .
Käyttäjätaso 4
Tässä tikku

Paljon halvempi testailla tällä, kuin antenneilla . Molemmat taajuudet onnistuu samalla. Voi verrata

http://www.ebay.de/itm/Neues-Huawei-E3372h-4G-LTE-150-Mb-s-Speedstick-USB-Modem-/291658638870?hash=item43e835a616:g:REMAAOSwLnlWpoou

Tarvit vain 5m USB jatkokaapelit ja 5-6m putken. Toinen pitää pystyssä ja pyörittelee tarpeen mukaan. PC voi olla esim tikkailla.

Kun tiedät, että toimii, voit miettiä antenneita.

 Biltemasta USB jatkokaapeli 5M

 http://www.biltema.fi/fi/Toimisto---Tekniikka/Tietokoneet/Johdot/USB-20-A---A-2000033374/
Harmi kun tässä huawei 593:ssa ei ole tuota taajuuslukitusta ajattelin sitoa sen siihen putkeen ja jatkoroikalla virtaa modeemiin .säästyis noiden huawein tikun ja johtojen  ostolta .

Osallistu keskusteluun