Kysymys

Netti tikku yhteys todella hidas...syy?

 • 31 lokakuu 2015
 • 11 kommenttia
 • 1383 katselukerrat

Moi!

Oiskohan muillakin netti tikun omistajilla samaa vikaa ku mulla?

On meinaa ihan älyttömän hidas yhteys...Aamupäivällä pelittää jotenki mut iltapäivästä TODELLA HIDAS...

11 kommenttia

Käyttäjätaso 5
 • ? Tervetuloa Palstalle :)

  Onko ongelma jatkunut kauan? Jos hitaampi "ruuhka-aikoina" eli yleensä iltaisin ja viikonloppuisin, niin toodennäköisesti alueella on tuohon aikaan paljon käyttäjiä.

  Onko sinulla toista yhteyttä Elisalta/Saunalahdelta esim. puhelimessa oleva nettiyhteys. Toimiiko se samalla tavalla? Minkälaisia nopeuksia saat päivisin/iltaisin? Voit mitata yhteysnopeuden esim. osoitteessa http://www.speedtest.net/
 • Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  Hei.

  Jätä liittymästä vikailmoitus ja samalla voisit perehtyä muiden operaatoreiden tarjontaan. Jos määräaikaa ei ole, vaihtaa voi suoraan operaattoria. Muussa tapauksessa sopimus irtisanoutuu määräaikaisenakin, jos toimivuus on huono.
  Jep..Ongelma on ollu jo noin viikon verran.

  Eipä oo toista yhteyttä ni en pysty vertaan!

  Ja tämmösii nopeuksii oon mitannu.

  Su 09:00 oli 1,89 Mbps/0,89

  Ma 09:00 oli 10,6Mbps/4,88

  Pitää kattoo viel illalla! Jos vaa hermot kestää...

  Ps.koska tää ei oo ihan ilmasta lystii ni toivois et edes välttävästi toimis nää yhteydet...
  Ja tämmönen tulos tänään maanantaina klo.18:00

  0,32/2,34
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Oletko kokeillut toimiiko yhteys paremmin missään muualla? Ei myöskään ole pahitteeksi jos pystyisit kokeilemaan mahdollisuuksien mukaan liittymää jossain toisessa 4g-laitteessa jotta saadaan hieman laitevikaa rajattua pois.

  Kurkkasin tilannetta tuolla asiakasnumerolla joka löytyy profiilistasi. Alueen verkko näyttäisi olevan kunnossa, mitä nyt jonkin verran ruuhkautunut.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  Lapa1969 kirjoitti:
  Ja tämmönen tulos tänään maanantaina klo.18:00

  0,32/2,34

  Hei.

  Kuten tuolla edellä moderaattori sanoi, niin ruuhkaa näyttäisi sinulla olevan alueen verkossa. Jos ei tämä tästä parane, niin kannattaa jo harkita liittymän vaihtoa... Voit todeta päätelaitteen toimivuuden siirtymällä muualle, jos toimii nopeammin, niin varmasti sitten alueesi yhteyksissä on ruuhkaa, joka nopeuksia laskee alas.

  Mielestäni DNA on hyvä liittymä, jos ei Elisa toimi.
  Käyttäjätaso 4
  HPguru on mieli aiheessaan: Ruuhka se on ainut syy!

  Ihmeellisenä voisi pitää, että vaikka monet muut yrittää oikeasti auttaa, niin hpguru ei ilmeisesti ole lukenut tai sisäistänyt tämmöisistä muista mahdollisista neuvoista/ongelmista mitään. Se on vaan se ruuhka ainut vaihtoehto.

  Tästä voi lukea Applen tarinaa, mikä muu voi vaikuttaa yhteyden laatuun langattomassa verkossa.

  "Wi-Fi ja Bluetooth: Mahdolliset häiriöiden aiheuttajat langattomissa yhteyksissä"

  https://support.apple.com/fi-fi/HT201542

  Hyvä on kuitenkin tuoda ongelmia tänne palstalle, ei ole muutakaan keinoa saada neuvoja.  Toivon mukaan monet saavatkin apua ja ehkä jopa ohjeita ongelman ratkaisemiseksi.

  Siis oikeita neuvoja. Ei vaan käsien nostamista ylös: ruuhkaa se on, ei voi tehdä mitään.
  Käyttäjätaso 4
  Kunniamerkki +2
  Onko sinulla minkälaiset 4G kuuluvuudet alueellasi Elisan verkossa? Sekä jos käytät mobiililaajakaistaa pelkästänään kotona niin silloin suosittelen päätelaitteeksi Huawei B315 reititintä, joka on myös itsellänikin käytössä. Pystyy jakamaan yhteyttä W-lanilla sekä verkkopiuhalla. Tuossa vielä laitteesta enemmän tietoa.

  http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/546/
  Ei ehkä vastaus kysymykseen, mutta nopeustestissä havaitsin, että nettitikkuni (Option XYFI) on nopeampi, kun sitä käyttää WLANin yli (!) kuin jos se on tietokoneen USB-portissa. Erikoista, täytyy tutkia lisää. Kumpikin nopeus on silti riittänyt minulle. XYFIllä voisi paistaa munia, jos siinä olisi keittolevy, sen verran se lämpenee.
  Käyttäjätaso 3
  timtomi kirjoitti:
  Hyvä on kuitenkin tuoda ongelmia tänne palstalle, ei ole muutakaan keinoa saada neuvoja.  Toivon mukaan monet saavatkin apua ja ehkä jopa ohjeita ongelman ratkaisemiseksi.

  Siis oikeita neuvoja. Ei vaan käsien nostamista ylös: ruuhkaa se on, ei voi tehdä mitään.

  Näihin on todella vaikea vastata mitään kunnollista kun signaalitietoja ei edes tuoda esille. Asiantuntevat pystyvät niistä päättelemään nopeasti missä suunnassa ongelma on. Muussa tapauksessa menee puhtaaksi arvailuksi. Esimerkiksi huono kuuluvuus voi olla vaikka keskellä parasta kuuluvuusaluetta kilsan päässä tukiasemasta. Tiedän tapauksen missä erään operaattorin tukiasemat ovat huonossa suunnissa rakennukseen nähden, isoa ongelmaa tästä ei ollut aikanaan mutta kun rakennuksen ikkunalasit uusittiin moderneihin lämpölaseihin(heijastavat radioaaltoja) niin mokkulanetit ja jopa puhelinkuuluvuus heikkeni kovasti. Kun miettii mitä täysi ummikko raportoisi tuon tyyppisestä ongelmasta niin mitä arvelisitte vastausten olevan? Varmaankin pääasiassa ruuhkaa tarjottaisiin.
  Jep jep...hommasin sen huawei b 315 vehkeen!

  Eikä mitään huomattavaa muutosta yhteyksissä...

  Kiitti....

  Osallistu keskusteluun