Kysymys

Nettitikku MF636+ HSUPA ja mitä ihmeellistä (Eräs ratkaisu löytynyt)

  • 25 January 2010
  • 15 kommenttia
  • 2652 katselukerrat

On tuollainen 5M yhteys puhepaketin lisänä ollut syksystä alkaen. Alussa kaikki toimi normaalin rajoissa, mutta viikko sitten alkoivat vaikeudet. Moninaista käytöstä kuten; ei löydä laitetta, ei löydä verkkoa, löytää verkon eikä yhdistä, sanoo yhdistävänsä, eikä yhdistä. Ja lisää; ei tunnista yhdistäneensä vaan yhdistää ja on silti verkossa. Sitten kun olen pyytänyt sitä lopettamaan verkkoon pyrkimisen, se meneekin nettiin, vaikka mob.laajakaistaikkuna on jo kiinni.
Mobiililaajakaistan ohjelmaikkuna pitää sulkea tehtävienhallinnassa melkein aina. Sanoo, ettei elisa vastaa jne. Tuo laajakaistan ohjausikkuna on muutenkin ala-arvoinen ominaisuuksiltaan mielestäni.  Se pitää aina mm sulkea, että voi alkaa taas nettiin..

En ymmärrä kuinka tämä on tällaiseksi mennyt, vaikka asetuksiin ei ole koskettu eikä käyttöpaikka ole muuttunut.

Onko tähän ongelmaani olemassa mitään ratkaisua, vai olenko ostanut huonon tuotteen?
Järjestelmä Windovs Vista

Tässä vielä tuollainen nopeusmittaus kun olin "sulkenut nettiyhteyden"

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

kiinnostuneena ja kiitollisena vastauksistanne
maari

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

15 kommenttia

oletko tarkastannu ettei koneessa mikään ohjelma/tai muu ole yhteydessä kanssa nettiin ??
palomuuri,virustorjunta haitta ohjelma poistajat,yms yms.... ::)
SAmoin että verkkoasetuksissa on kaikki tärkeät jutut aktiivisina...
Muuten menee sitten vain verkon kuormituksen piikkiin,eli ruuhkaa esimerkiksi tai tikussa häikkää... 😛
Käyttäjätaso 3
Lyhyesti sanottuna olet ostanut huonon tuotteen. Niin minäkin. Ongelmia on lähinnä hallintaohjelman kanssa windowsissa ja tikun kanssa heikossa kentässä. Kun olet asentanut zte:n ohjelman ota yhteys windowsin puhelinverkkoyhteyden kautta äläkä hallintaohjelman
avulla niin toiminta on parempaa. Sen kautta yhteytesi näyttää välillä aukeavankin. Ja lisäantenni heikossa kentässä ja tikun mukana tullut 20 sentin kaapeli aina käytössä niin homma sujuu.
Hips!

Kävin oikein tiskillä eilen ja sain ohjeen poistaa tuo ohjelma, joka on nimeltään mobiililaajakaista ja asentaa se uudestaan. No minä työtä tänään käskettyä ja ohjekirjan kanssa edettyäni sain vain huomata, että sitä asennusohjelmaa ei vain sitten tule vaikka rukoilisi hiukan.
Tarkistin tuon tikun sisällön ja siellä on muistilla vain elisan ja saunalahden turvallisuusohjelmatyrkyt F-securelta. Mistään nyt en saa sellaista asennusohjelmaa, kun sitä tikku ei anna. Olen viettänyt monta arvokasta työpäivää jo koettaessani ratkaista ongelmaa. Välillä nimittäin meni nettiin, kun olin syöttänyt pinkoodin siihen ohjelmaikkunaan ja sitten vintoosan yhdistämisikkunan kautta komentanut verkkoon. Alan olla melko kiukkuinen nyt kun en voi millään tavalla päästä tikkua käskemään. 😠
Vaihda Linuxiin, ja et ole riippuvainen tikulla olevista ajureista. Itselläni on yhtenä testitikkuna samalla lailla kökkööntynyt ZTE, ja Linuxilla toimii oikein hyvin.
Linux on mulla miniläppärissä, mutta en ole sillä opetellut vielä töitä tekemään. Mulla ei ole hajuakaan käyttämieni ohjelmien yhteensopivuudesta linuxin kanssa. Ja sitäpaitsi se miniläpitskä on ihan toivoton työkone johtuen kirpun kokoisista näppäimistä.
Periaatteessa olen kuitenkin ostanut toimivan tuotteen, joka nyt itsestään on mennyt juntturaan ja haluan, että se toimii vanhassa ympäristössä. Mikä lie kaupanpurkuoikeus tässä tapauksessa? Tuota sopparia kun on aika turhantuntuista maksella kun ei nettiin pääse. Joutuu tulemaan aina naapurin verkkoon kuittailemaan ja milloin kenellekin ruinaamaan :-",,,null,null,2012-03-23 14:28:42.0,0
121,15851,15845,15845,1265151200000,17426,0,93085,0,Vs: Nettitikku MF636 HSUPA ja mitä ihmeellistä,"

Vaihda Linuxiin, ja et ole riippuvainen tikulla olevista ajureista. Itselläni on yhtenä testitikkuna samalla lailla kökkööntynyt ZTE, ja Linuxilla toimii oikein hyvin.


Häh? Milloinkas se on ryhtynyt Linuxissa toimimaan? Viimeksi kun asiaa pengoin, kaikki vippaskonstit, joita löysin (mukaan lukien sinun foorumiltasi tuolloin löytyneet), ajautuivat umpikujaan ja saman totestin itsekin. Perus-Linuxissa se ei takuulla toimi (testattu Ubuntun kolme eri jakelupakettia ja yksi Centos).

Toki, jos viimeisen kolmen kuukauden aikana on jotakin uutta tullut, voihan se saada toimimaankin, mutta tuskin kuitenkaan pakasta vedetyllä linuxilla.
Meillä on nyt ihan sama homma kuin tämän ketjun aloittajalla. 5M multisimmillä on ollut käytössä pari kuukautta ja kaikki on toiminut hienosti viime viikkoon asti. Viime viikolla sitten alkoivat vakavat yhteysongelmat läppärillä.

Mokkulana MF636+ ja käyttis Vista. Mitään ohjelmia en ole asentanut viime viikkoina. Mokkula ei saa aina edes yhteyttä ja silloin kun saa, niin yhteys toimii erittäin satunnaisesti. Sitten kun yhteys toimii, niin nopeudet vaihtelevat välillä 5 - 100 kbit/s. Ei tunnu riippuvan kellonajasta.

Minulla on siis multisim-palvelu ja koomista on se, että noksun 6210:n nettiyhteys toimii läppärin vieressä koko ajan täysin ongelmitta. Olen asentanut mokkulan mukana tulleen Mobiililaajakaista-ohjelman kolme kertaa uudelleen ja aina asennuksien välissä käynnistänyt koneen uudestaan ilman kyseistä ohjelmaa. Mokkula on välillä kiinni 20cm jatkojohdolla ja välillä ilman, ei mitään vaikutusta. Viime viikkoon asti yhteys toimi hienosti ilman johtoa.

Kolme viikkoa sitten irtisanoin Soneran ADSL:n ja nyt alkaa niin sanotusti kaduttamaan.

Käytän mokkulaa vain kotona ja sijainti on Jokela, Tuusula.
Edelliseeen viestiin jatkoa. Nyt yhteys toimii melko hyvin noin 2-5 minuuttia ja sitten se menee täysin polvilleen. Sitten katkaisen yhteyden ja välittömästi uuden luominen, niin taas toimii pari minuuttia.

Speedtest antaa ensimmäisten sekuntien aikana jopa 2 megan lukemaa, mutta putoaa sitten ensimmäisten sekuntien jälkeen jonnekin 0.2-0,4 megaa tasolle, siis sisääntuleva.
Mä olen kans tänään jatkanut tuon tikun kanssa pelehtimistä.
Meen pian taas elisan tiskille ja vaadin vaihtoa toisenlaiseen tikkuun.
Minen jaksa enkä ehdi enkä pysty enempään tämän kanssa :- 😢

Meillä on nyt ihan sama homma kuin tämän ketjun aloittajalla. 5M multisimmillä on ollut käytössä pari kuukautta ja kaikki on toiminut hienosti viime viikkoon asti. Viime viikolla sitten alkoivat vakavat yhteysongelmat läppärilläLueskellut muita ketjuja ja tuntuu siltä, että oikein monella tämä sama ongelma. Jotkut saaneet apua tiskiltä, kun kyseessä oleva tikku on vaihdettu Huawein vastaavaan.
Pidän kyllä ihmeellisenä, ettei tänne jo tule neuvomaan joku Sauniksen tai Elisan asiasta perillä oleva taho. Jotenkin sitä kovasti odotan.
Nimimerkki on Jippiin alusta ollut asiakkaana.

Hips!

Kävin oikein tiskillä eilen ja sain ohjeen poistaa tuo ohjelma, joka on nimeltään mobiililaajakaista ja asentaa se uudestaan. No minä työtä tänään käskettyä ja ohjekirjan kanssa edettyäni sain vain huomata, että sitä asennusohjelmaa ei vain sitten tule vaikka rukoilisi hiukan.
Tarkistin tuon tikun sisällön ja siellä on muistilla vain elisan ja saunalahden turvallisuusohjelmatyrkyt F-securelta. Mistään nyt en saa sellaista asennusohjelmaa, kun sitä tikku ei anna. Olen viettänyt monta arvokasta työpäivää jo koettaessani ratkaista ongelmaa. Välillä nimittäin meni nettiin, kun olin syöttänyt pinkoodin siihen ohjelmaikkunaan ja sitten vintoosan yhdistämisikkunan kautta komentanut verkkoon. Alan olla melko kiukkuinen nyt kun en voi millään tavalla päästä tikkua käskemään. >:(


Tuolta löytyy kyseinen Mobiililaajakaista ohjelma ---->http://www.elisa.fi/asiakastuki/index.cfm?o=499.00
Kiitos tuosta,

Mä tuota noin menin alunperin ohjeen mukaan poistamaan tuon kyseisen ohjelman ja sitten tietysti vasta sain nähdä, että tikulla ei ole sitä asennusohjelmaa. Sitten tein järjestelmänpalautuksen, jolloin tämän ohjelman haamu tuli listalle. Sitä haamua ei pysty mitenkään poistamaan, koska wintoosa sulkee sen ohjelman, koska se on viallinen nyt.
Tuo uusi softa taas ei suostu asentumaan, kun vanhan rippeet on koneessa. Olen siis kehässä... ::)
Kokeileppas jollakin noista http://www.download.fi/jarjestelma/ohjelmien_poisto/ ' TARGET='_blank poistaa se kyseinen ohjelma....... niin se mobiililaajakaista ohjelmistokin ilmestyy taas sinne tikulle tai siis alkaa näkymään ihmeellistä mutta totta..... tai voit kokeilla toisessa koneessa sitä tikkua ja sielähän se ohjelmisto tikulla nököttää
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kokeileppas jollakin noista http://www.download.fi/jarjestelma/ohjelmien_poisto/ ' TARGET='_blank poistaa se kyseinen ohjelma....... niin se mobiililaajakaista ohjelmistokin ilmestyy taas sinne tikulle tai siis alkaa näkymään ihmeellistä mutta totta..... tai voit kokeilla toisessa koneessa sitä tikkua ja sielähän se ohjelmisto tikulla nököttää


Joskus yritin tuolta latailla jonkin ohjelman, ja asennusvaiheessa kävi ilmi, että myös freeware-ohjelmiin olisi pitänyt sivuston ylläpitäjältä tilata maksullinen koodi. Mikähän siellä on nyt tilanne? Vai älysinkö silloin jotain väärin, vai olikohan se jokin muu suomenkielinen latauspalvelu?
virtj67, kiitos hienosta linkistä! Sain sen avulla ladattua kunnon siivoojan, joka sitten poisti rippeineen koko toimettoman roskan levyltä. Ja todellakin, tuo kadonnut ohjelma oli taas käytettävissä.

Hyvis, Imuroin tuollaisen ohjelman
Se oli freeware, eikä ole kinunnut mitään maksua eikä rekkaamista. On tosin englanninkielinen, mutta sitä oli helppo käyttää.

Voisin tähän lopuksi laittaa toimet, joilla sain lopulta tikkuni toimimaan. Luulen, että ei kannata alkaa Mobiililaajakaistaohjelmaa poistamaan wintoosan ohjauspaneelin kautta, vaan lataa ekana tuon poisto-ohjelman.

1. [url=http://www.download.fi/jarjestelma/ohjelmien_poisto/revo_uninstaller.cfm]http://www.download.fi/jarjestelma/ohjelmien_poisto/revo_uninstaller.cfm

2. Pura ohjelma ja katso samalla mihin se asentautuu
3. Asenna ohjelma.
4. Avaa ohjelma ja etsi se poistettava ohjelma.
5. Valitse ylävalikosta Uninstall
6. Se kysyy millai haluat ohjelman poistettavan. Klikkaa Easyn täplää ja anna mennä. Noissa muissa vaihtoehdoissa tulee liikaa kysymyksiä ja vaihtoehtoja, jossa mennä sekaisin.
Se sitten kysyy uudelleenkäynnistystä ja suostu siihen.
8. Kun kone oli buutannut, install shield wizard käynnistyi heti ja kadonnut asennustiedosto pyysi lupaa asentautua. Se oli suoranainen ihme.
9. Kun saat sen laajakaistaohjelman taas pystyyn, käy valitsemassa verkko. Verkko>verkon valinta>manuaalinen>Elisa 3G
10. Yritä päästä verkkoon.

Itse poistin ohjelman perikin kertaa, ennenkuin älysin tuon verkkovalinnan tehdä.
Verkosta on silti tässä tipahdeltu, mutta ensimmäistä kertaa pariin viikkoon voin nyt käyttää yhteyttä edes jotenkin. En ala vielä mainostamaan, mutta voin olla aika tyytyväinen ihan tumpelo kun olen.

Kiitos kaikille osallistumisesta ja hyvistä neuvoista!Toivottavasti näistä kokemuksista on myös muille apua
Tässä testi. Mistä hitosta tuo venäläinen paikkakunta oikein tuli tuohon? :o

[/url]

Tässä itte määrätty sijainti sitten:

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

virtj67, kiitos hienosta linkistä! Sain sen avulla ladattua kunnon siivoojan, joka sitten poisti rippeineen koko toimettoman roskan levyltä. Ja todellakin, tuo kadonnut ohjelma oli taas käytettävissä.Onhan se kiva että voi  jakaa omia kokemuksia ja tietoja muille niin että niistä on hyötyä