Kysymys

Nettitikku MF636+ päivitys

  • 10 helmikuu 2011
  • 18 kommenttia
  • 2552 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 8447 kommenttia
Mitenkäs se taas olikaan....

Sain siis tämmöisen ZTE MF636+ -tikun edullisesti. Windoiwsin mukaan tässä on maksiminopeus 3,6 Megaa, mutta eikös tämä ole nopeampi? Onkos tähän jostain saatavilla uudempi softa?

Yritin etsiä netistä mutta ei oikein tärpännyt. Käytössä on sitten tällä koneella Win XP Home Edition.

18 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Toinen kysymys onkin sitten se, että onko tuolla W:n näyttämällä "max-nopeudella" mitään tekemistä tikun todellisen nopeuden kanssa. En ainakaan itse ole havainnut yhteysnopeudessa mitään eroa, vaikka tuonne puhelinverkkoyhteyden modeemimäärityksiin muuttaa modeemin nopeudeksi vaikka 115200 (baudia). Ja tuota nopeutta kait xp näyttää siellä alapalkissa...

Epämääräisissä ulkomaiden firmiksissä se hyvä puoli, että tikusta saa 900-tuen pois kohtuullisen helposti ja ilmeisesti lopullisesti. Tosin tuo onnistuu ZTE:n tikuilla helpomminkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kun käytin tuota tikkua suoralla puhelinverkkoyhteydellä, alapalkin ilmoitus näytti esim. yhdistetty jotain 921600 nopeudella. Kun samaa tikkua käytti Soneran MP:llä, alapalkkiin tuli ilmoitus yhdistetty 7,2 mbits/s nopeudella. Eikä todellisissa nopeuksissa ollut mitään eroa. Ja MP:llä luodun "profiilin" puheliverkkoyhteyden modeemimäärityksissä näkyi tietenkin tuo samainen 7200000 ja itse luodulla 921600.

Onkohan sitten eroa ZTE:n ja Huawein käytöksessä tai käyttisversiossa. Tuossa oli käyttiksenä xp home, Pro saattaa olla tarkempi asian suhteen.

Edittaus: W7:kin näyttää 636:n maksiminopeudeksi tuon modeemimäärityksen arvon; E1820:lle näytetään tikun todellinen maksimi (vanhempi versio=14,4 megaa), vaikka määritys on 460800. Vaikuttaa siltä, ettei Windows saa tuon ZTE:n sisuksista tai ajureista mitään tietoa tuetuista nopeuksista.
Täältä yhteysohjelmistot ja firmwaret tikkuihin:
http://www.dc-files.com/index.html
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Täältä yhteysohjelmistot ja firmwaret tikkuihin:
http://www.dc-files.com/index.html


No sieltähän ne löytyi. On näköjään tullut tuolle Huawein E1552 -tikullekin päivitys; pitääpä kokeilla sitäkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki


W7 ja 636; puhelinverkkoyhteyden tila ilmoittaa nopeudeksi 57,6 kbit/s  😃. Ja tuo 3,6 megaa on aivan huippulukema tähän aikaan tässä paikassa tässä #!#!! verkossa...

Kannattaa uuden firmiksen mukana tulevien ajureiden versio tarkistaa, etteivät ole kovin paljoa vanhemmat ja kukaties huonommat kuin MF668:n mukana tulleet, jos jälkimmäiset sattuvat koneella olemaan valmiiksi...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Niinpä. Sitähän tässä on zte:n tikkujen osalta todisteltu, mutta kun väitetään, että W näyttää tikun max. nopeuden oikein...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Hyvis: Ennenkö laitat uuden firmwaren tikkuun niin voitko kokeilla tuota 636 tikun nopeutta?? edellyttäen tietenkin jos sulla normaalisti menee data nopeus yli tuon 3.6m, jos sulla esim normaalisti menee vaikka esim 5megaa mutta tällä 3.6 firmiksellä olevalla tikulla jää alle 3m niin voisi todeta että tikun firmware rajoittaa nopeutta. Ja näin selviäsisi pitääkö ne ilmoitamat lukemat paikkansa.


Pitää tuossa aamuyöllä kokeilla ja verrata nopeutta 636:n ja 668:n välillä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kerkisitkö jo päivittää 636 tikun?


En. Näyttää nopeudet sen verran huonoilta tuossa 668:a käyttäen, että pitää vielä odotella. Mobiililaajakaista-softa muuten ilmoittaa, että verkko on HSPA+.

Näkeeköhän muuten jollain softalla ihan erikseen, mikä tuon modeemin (tässä tapauksessa siis Nettitikun) maksimi siirtokyky on?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
MF668:
http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank
funetista noin 600-650 kt/s

MF636+:
http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank
funetin palvelimelta lataus noin 450-500 kt/s

Tikku on samassa paikassa pöydällä. Jälkimmäisellä ei saa tuon parempaa nopeuttaa vaikka kuinka siirtelee samalla seutuvilla. Päivitystä en ole tehnyt kumpaankaan. Tietysti sillä päivityksellä voisi saada aikaan jotain.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hyvis: kerro, jos pääset jollakin firmiksellä HSPA+ -verkossa reilummin yli 5 megan nopeuksiin. Testannut nopeammassakin HSPA+ -verkossa ja aina 636:n "jökittää" tuohon 5 megan tuntumaan. Aikaisemmin HSD+UPA -verkossa pääsi kuitenkin tuonne 7 megan tienoille, vaikka signaali oli p_n paljon huonompi (nyt luokkaa 58/2). Tuohon tikkuun on fläshätty aussi-firmis, Winkku-ajurit on MF668:n mukana tulleet...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Voisiko vetää johtopäätöksiä 636 tikun kohdalla että se tukee sitä 7.2megaa niin kuin valmistaja ilmoittaa, eikä 3.6 mitä W ilmoitti. Kiitos kun vaivauduit testaamaan.


Ei välttämättä. Kuten tuossa huomaat, speedtest antaa (jälleen) ruusuisemman kuvan kuin latausnopeus funetin palvelimelta.

KoTe60: Pitääpä tässä aamuyöstä testata 636:n kanssa. Ei oikein uskalla mennä 668:n kanssa härväämään, kun se on tuossa kuitenkin päämodeemina ja toimii ihan ok.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
No niin. Ensinnäkin osoitteesta http://www.dc-files.com/index.html ei löytynyt mitään hyödyllistä Saunalahden tarjomiin ZTE-tikkuihin. Lähinnä Join Air, joka ilmoitti tikun nopeudeksi 3.6 Megaa. Jos haluaa käyttää operaattorin tarjoamaa yhteysohjelmaa, kannattaa asentaa uusi versio Mobiililaajakaistasta. Päiväys on 16.6.2010 eli ei ole tuossa 636-tikussa. Päivitys on saatavilla Elisan lataussivulta, mutta tämänhetkisessä tiedostossa on jotain vikaa ja päivityksen lataus-/asennusyritys voi aiheuttaa jumimista ainakin yhdistelmällä win xp home & firefox 4.0 beta 11. Kannattaa siis ohittaa wanhan Mobiililaajakaista-sovelluksen ehdottama päivitys.

En siis ole löytänyt parempaa softaa yhteyttä varten. Parempia ehdotuksia odotellessa.....
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Paras yhdistelmä: MF668:n mukana tulleet ajurit ja suora puhelinverkkoyhteys. Tuollahan testaat sen, mihin se tikku pystyy nykyisellä firmiksellä ja mikä se max todellisuudessa on. Jos tikussa ei ole esim. yhteysprofiileja tallennettuna tai toimintatila (zoprt) väärä tai "cd-asema" päällä, nuo saa tallennettua/muutettua tikulle linux-koneella. Tai jos edelleen ubuntu-kone käytössä, testaa sillä. Ei sen paremmin win- kuin linux-konekkaan muuten osaa näyttää tuon 636:n max-nopeutta oikein, eli tikun firmis ei sitä kerro. Ainoa tikku, jonka olen havainnut toimivan noin.

Jos rupeat asentelemaan jotakin yhteysohjelmaa+ajureita (ties mitä versioita), sotket vain tuon 668:n asennuksen ja joudut taas sen asentamaan uudelleen jne. Molemmat ZTE:t toimii ainakin noilla uudemmilla ajureilla ns. heittämällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuossa oli siis tarkoitus testata nimenomaan yhteysohjelmia. Ubuntu on edelleen samalla koneella, mutta kiintolevy täytyy vaihtaa välillä.  😃 😎 On mulla tuossa vieressä koneenraato, josta saisi tehtyä toisen samanlaisen koneen, mutta sitten kannattaisi kai olla jokin 3G-reititin jakajana. Tai voisi tietysti liloa käyttää, mutta kun on vaan 40 Gigan kiintolevyjä kolme kappaletta. Tietysti yhtä kiintolevyä voisi käyttää pelkkään testaamiseen lilon kanssa. Kyllähän tuo kiintolevyn puolikas eli 20 Gigaa järjestelmälle riittää.

Niin nyt tipahdin ns kärryiltä. Pystyykö tuohon tikkuun näillä at-komennoilla tms syöttämään pysyvästi jotain muutoksia? Olihan niistä tuolla aiemmin kai jotain puhetta, mutten ihan tajunnut. Eli siis tarkoitan mainitsemiasi "tikussa tallennettuja yhteysprofiileja"?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tuon 636:n osalta tärkeimmät tikkuun syötettävät asetukset ovat: yhteysprofiili (cgdcont), "aina päällä" (zoprt=5), cd-rom veks (zcdrun=8) ja tietenkin mahdollinen 3g-pakotus (zsnt). Varsinkin cd-aseman poisto käytöstä noin helposti on zte:n tikuissa hyvä ominaisuus, tai ainakin minunlaiselleni yhteysohjelmien vihaajalle.

Ja noita yhteysprofiileja voi tikulle syöttää useita ja puhelinnumerolla valitaan käytettävä. Tämä siis tilanteissa, että tikkuun heitetään välillä toinen simmi, joka vaatii eri apn:n. Nuo muut profiilin asetuksethan (dchp, dns) ovat 3g-yhteyksissä aina automaatilla.

Noiden asetusten pysyvyys on yhteysohjelmia käytettäessä vähän vielä "harmaalla" alueella. Kun omalta koneelta on saanut siivottua kaikki pois, ei ole ollut mitään ongelmia: tallennetut asetukset säilyvät sellaisenaan ja tikut toimivat niin kuin haluan. Yhteysohjelmien bootissa ladattavien osien mahdollinen sekaantuminen asioihin on epäilyksen alla, koska etäaputilanteissa tullut esiin, ettei tikku toimi samalla tavalla kuin itselläni. Tämä koskee varsinkin tuota cd-rom -asetusta: 668:n mukana tulevaa MLK-softaversiota käytettäessä, zte:n cd-rom näkyy tilanteissa, joissa ei pitäisi enää näkyä (ts. ohjelmisto asennettuna). Todennappa tai kumoa tuo epäilys testatessasi...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mulla on tuo MLK-sovellus asennettuna ja nyt juuri käytössä eikä näy tuolla xp:n laitteistossa cd-asemana tämä 668.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Onko MLK tullut 668:n mukana (taisi tulla JA:n tilalle joskus viime syksynä)? Minua kiinnostaa seuraava tilanne: MLK määritelty olemaan käynnistymättä autona koneen käynnistyessä. Ennen kuin käynnistät MLK:ta, näkyykö "cd-asema"? Voi olla, että xp:ssä toimii toisin. En vaan saa päähäni, miten tuon cd-aseman sisältöä pääsee W7-koneella tutkimaan käynnistyksen jälkeen ilman, että MLK jotenkin hästää välissä. ZTE:issä yleensä tuo "cd-rom päällä" -tila on sama kuin ohjelmistoasennustila eli laitteen ns. modeemiosat eivät näy koneelle. 

Toinen juttu on 668:n merkkivalon käytös bootissa. Taidat edelleen käyttää aktiivi-hubia, joten bootissa 668 alkanee näyttää sinistä melko aikaisin, mutta käykö uudelleen punaisena myöhemmin käynnistyksen aikana?

Verkon testaukseen 636 on muuten E1820:n tapaan melko avulias eli tulostaa datatilaa (hsdpa, hsupa, umts) automaatilla, kun aluksi sotkevan zusimar:in tulostuksen lopettaa at+cpms? -komennolla.

Elisan verkossa ei tässä paikassa kannata tuotakaan 636 paljoa testata: nopeudet on noin 22 tuntia/vrk luokkaa 0,jotain. Vanha totuus "toimivaa ei kannata päivittää" puri nilkkaan eli hspa+ -päivitys muutti verkon käyttökelvottomaksi. Tai sitten vain sattumalta joulukuisen nopsa-polkumyynnin seuraukset tulivat tammikuun toimitusten myötä näkösälle, ja verkko huutaa hoosiannaa...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Laitetaan ihan numeroilla eli xp home:
1. kyseinen 668 on ostettu shopitista käytettynä. Siinä olevat MLK:n tiedostot on päivätty 16.6.2010.
2. Ennen yhteyden muodostumista ei näy cd-asemana. Näin ollen aseman sisältöä ts asennustiedostoja ei pääse katsomaan. En sitten tiedä jos poistaisi asennuksen kokonaan vaikka Glary Utilitiesissä ja sen jälkeen.
3. Mielestäni ei käy punaisena, juu aktiivihubissa y-piuhalla.
4. 636+ on melko hankala, eli usein koneen käynnistyksen jälkeen pitää käyttää irti ennenkuin kone tunnistaa (plug & pray).

Osallistu keskusteluun