Kysymys

Nettiyhteys Padasjoella karsea sunnuntaisin

  • 7 heinäkuu 2014
  • 9 kommenttia
  • 753 katselukerrat

Mikä mahtaa olla vikana, kun joka sunnuntai mobiililaajakaista kyykkää Padasjoella joka sunnuntai lähes nollaan. Matkaa linnuntietä 2 km mastoon. Käytän Huawein 392 nettitikkua ja siihen sopivaa vahvistin antennia. Vauhdit 3g yhteyksillä parhaimmillaan 3,5 megaa, mutta joka sunnuntaina vauhti tippuu aivan nollan pintaan. Eikö tälle ilmiölle voi tehdä jotain Saunalahti/Elisa?

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Onko sunnuntaisin alueella jotain ihmisiä kerääviä suurtapahtumia?

Oletko tehnyt vikailmoitusta Elisalle?

Jos asut kahden 3G-taajuuden alueella, oletko kokeillut pakottaa yhteyden esim. 2100 3G/DC -verkosta UMTS 900 -verkkoon HuiHaiMonitorilla? Jompikumpi voi olla vähemmän kuormitettu.

Oletko katsonut jo joko se LTE tuli kylään? www.elisa.fi/kuuluvuus löydät ajantasaisen LTE-peittoalueen.
Hpgurun ei kannata vastata ensimmäisenä, jollei ole muuta syytä kuin verkon kuormittavuus. Jos joku vielä uskoo hpgurun viesteihin, tilanne on aika huono.
Käyttäjätaso 2
2km etäisyys, ulkoinen antenni ja 3,5 megan maksiminopeus kuulostaa vähän siltä, että kyseisessä mastossa ei ole Elisan lähettimiä. Jos kyseessä on suunta-antenni, niin uudelleen suuntamalla etsimään oikeaa tukiaseman suuntaa. Jos kyseessä on magneetti-piiska-antenni ja välissä mäkiä, niin silloin voi ollakin oikean masto.
Alueella ei ole erityisiä sunnuntain kansanjuhlia. LTE ei ole tarjolla ainakaan vielä. Näillä avuilla ei ongelmaa korjata.
Padasjoella Elisan antenni on keskustassa, johon antenni on suunnattu. Ei kai homma toimisi muina päivinä niin hyvin jos suuntaus olisi väärin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Aja sinne antennin välittömään läheisyyteen, kun tämä epäilemäsi ruuhka-aika on. Jos edelleen on yhtä hidas, niin varmaankin silloin tuo on tukkeessa tai jokin muu vika on päällä. Omituisellehan tuo tuntuu, että hitautta on nimenomaan sunnuntaisin eikä esim. pe-la iltaisin? Ja ota mittausaika ja osoite ylös ja tee vikailmoitus jossa kerrot ajan ja paikan. Aina parempi jos vaikka testaat useammassakin osoitteessa maston lähistöllä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Karsiiko antenni 900-taajuuden pois tai onko tikku pakotettu 2100-verkkoon?

Taajamassa on DC-2100-verkko (kuuluvuuskartan mukaan), mutta alueella on myös kattava 900-verkko, ja jo tunnetusti useimmat laitteet takertuvat liiankin helposti kiinni kattavampaan 900-signaaliin. DC-verkosta pitäisi E392:lla saada kyllä heikommallakin signaalilla selvästi parempia nopeuksia ainakin johonkin aikaan vuorokaudesta. 
En usko, että kumpikaan siis tikku tai antenni pakottaa mihinkään verkkoon erityisesti. En ole ainakaan laittanut sellaista asetusta, kun en tiedä miten sellaisen laittaisin. Verkko hyytyy sunnuntaisin iltapäivästä iltaan. Kertonee siitä, että käyttäjien määrä lisääntyy sunnuntaisin ertyisesti. Luulen, että Elisa/Saunalahti operaattorin pitäisi lisätä tehoa kuormituksen kasvaessa.
Käyttäjätaso 5
Kokeile vaihtaa nettitikun yhteysohjelman asetuksista automaattitaajuusvalinnan tilalle 2100 MHz ja kerro sen jälkeen tuloksista, saatko ihan näin arkipäivänä parempia nopeuksia kuin ennen, vai lakkasiko yhteys kokonaan toimimasta?

Osallistu keskusteluun