Kysymys

Nopeus vaihtelee.

  • 24 helmikuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 499 katselukerrat

Hei!

Minulla on käytössä tuo B593s-22 modeemi jossa on 50Mbit/s liittymä. Ohjelmistoversiona on tuo V200R001B270D25SP00C260 ja antenniasetus on pakotettu ulkoiseen, sekä yhteys pakotettu 4G verkkoon. Käytössä ovat paketissa tulleet lyhyet valkoiset antennit. Mastoon on matkaa noin 200 metriä.

Paikkakunnalle tuli eilen päivitystä rautaan ja nyt pääsenkin ajoittain lähes liittymän maksiminopeuteen. 

Ongelmana on kuitenkin tuo nopeuden vaihtelu. Nopeus voi vaihtua viiden minuutin aikana muutamia kertoja, tai pysyä samana jopa puoli tuntia.  Vaihtelun tasoja on kolme, ~2 mbps, ~20 mbps ja 40+ mbps. "Tolpat" vaihtelevat kahden ja neljän välillä. Huonoin tulos tulee kahdella, hyvä ja erinomainen neljällä. Kaikkien mittausten yhteydessä olen myös tarkkaillut RSSI-, RSRP- ja RSRQ-arvoja.

Niiden vaihteluvälit ovat

RSSI    -51 -- -45

RSRP  -75 -- -78

RSRQ  -15 -- -9.

Mittausajankohdalla ei juuri ole ollut vaikutusta, eikä vaihtelun tiheys puolla ruuhkaisuutta. 

Modeemin vierestä Samsung Galaxy S4 ottaa speedtestistä vähintään 35Mbit/s, samalta serveriltä ja myöskin Saunalahden 4G 50Mbit/s liittymällä, vaikka modeemin testi näyttäisi muutamaa megabittiä. Yhteys on parhaimmillaan kun modeemin käynnistää uudelleen, sen jälkeen vaihtelua kahden huonomman välillä, välillä yllättäen lähes maksiminopeudella.

Näin maallikon silmin vaikuttaisi, että modeemi käy vieraissa (naapuritolpassa)? Onko jotain tehtävissä?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Mun käsityksen mukaan kyseisen laatikon asetuksista sitä ei voi lukita johonkin tiettyyn tukiasemaan, mutta sen sijaan modeemin voisi pakottaa yksiavioiseksi hankkimalla sille kaveriksi suuntaavan antennin.

En tiedä onko tämä paras paikka niitä ostaa, mutta oheiselta webbisivulta saat vähän osviittaa tekniikasta ja hinnasta:

https://www.4g-antennit.fi/category/56/4g-lte-suunta-antennit
Kävin aika hyvin kaikki asetukset läpi, eikä tosiaan löydy asetusta tuolle. Asustelen kerrostalossa, joten mitään antenneja en valitettavasti saa asennella. 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Luulen, että osa noista antenneista voisi olla sellaisia, että ne pystyy asentamaan sisätiloihin siten, ettei Feng Shui kärsi likaa. Siis nuo kaikkein pienimmät, jotka taitaa olla jotain suurehkon kämmenen kokoisia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
eesyrjala kirjoitti:
Kävin aika hyvin kaikki asetukset läpi, eikä tosiaan löydy asetusta tuolle. Asustelen kerrostalossa, joten mitään antenneja en valitettavasti saa asennella. 

Oletko tarkistanut, saako kiinteän verkon liittymää? Usein kerrostaloissa on joko VDSL-tekniikkaa tarjolla, tai sitten kaapeli-tv -verkkoa käyttävä kaapelimodeemi on toinen vaihtoehto. Mobiili on mobiili, sen ominaisuuksiin kuuluu vaihteleva nopeus. Jos on innostusta säätämiseen, niin siitäkin voi saada ihan kelvollisen toki. 

Osallistu keskusteluun