Kysymys

Nopeuslupaukset?

  • 20 joulukuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 695 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 845 kommenttia
Olen pidemmän aikaa seurannut Palstalla käytävää keskustelua yhteysnopeuksista. Katkerat liittymän hankkineet asiakkaat - tällaisia me kai sentään olemme - valittavat siitä, että heille on LUVATTU mahtavia nopeuksia, mutta käytännössä tilanne käyttöpaikassa onkin sitten aivan toinen.

Onko tosiaan niin, että myyjät tosiaan LUPAAVAT noita maksiminopeuksia, joka suoraan tai tuota nopeutta toistamasta toistaen niin, että asiakas lopulta uskoo siihen? Jos näin on, on mielestäni melkoisen arveluttavaa myyntityötä. Eikö myyntitykeillä ole käytössä mitään työkalua, jolla he voisivat edes arvioida, millaisia nopeuksia asiakkaan käyttöpaikassa (jota olisi tarkoituksenmukaista kysyä) todennäköisesti VAIN saavutettaisiin?

Kuuluvuuskartta on mielestäni nykyään täysin turha, jopa harhaanjohtava. Esimerkiksi mökkini kohdalla koko kartta on tumman sininen (4G LTE) tai vaalean oranssi (3G) ja kuuluvuustähtiä saadaan 2G- ja 3G:llä kolme kappaletta, mutta 4G:llä vain yksi. Aikaisemmin kartalla oli ilmeisesti tarkoitus myös vähän kertoa asiakkaalle, mikä yhteystapa alueella toimisi, mainos kauppasi AINA jotain 3G-liittymää. Nyt tämäkin vaivainen vihje on korvattu erilaisilla tekijänoikeusklausuuleilla. Tarkoituksellako???

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Missä myyntimies on lähellä, ei petos ole kaukana. Tietää jo vanha sananlaskukin.

Onhan sitä vastuuta oltava vähän ostajallakin, eli sopimukseen ja erityisesti siihen pieneen pränttiin mainoksissa kannattaa tutustua. Kuuluvuuskartasta olen jupissut ja valittanut täällä sen minkä jaksan. Ihan sama kuin menisin ulos puulle puhumaan. Kartta palvelee Elisan mielestä asiakkaita loistavasti, joten sitä ei muuteta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kyllä meille on painotettu ettei tehdä lupauksia ja nopeuden vaihtelu pitää AINA kertoa ja sen myötä todelliset lukemat. Joskus aiemmin ei selvästi meilläkään puhuttu välttämättä todellisista nopeuksista ja vaihteluvälistä. Tässä kuitenkin on tekemistä meillä selvästi vielä, koska aina välillä näitä lupauksia kuulee ja ei siitä itsekään tule kuin huonolle päälle kun saa selittää miten tilanne nyt menikään.

Kuuluvuuskartta on mitä on. En pidä sitä harhaanjohtavana, mutta aina se ei ole ideaali. Tällaisia sijainteja on pienemmät paikkakunnat ja kylät joissa voi olla vaikka 10km säteellä 1 kpl 4G tukiasemia. Meillä on sitten teknisellä puolella tekniset kartat erikseen joista näemme tarkemmin, mutta näihin samoihin perustuu yleinen kuuluvuuskarttakin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Niin ja lisään sen ettei meillä kenelläkään ole työkalua siihen että voisi arvioida jonkin alueen/osoitteen toteutuvan nopeuden. Ehkä jokin kaunis päivä.....olisi kyllä hyödyllinen olemassa.
Käyttäjätaso 7
Urhokas kirjoitti:

Kuuluvuuskartta on mitä on. En pidä sitä harhaanjohtavana, mutta aina se ei ole ideaali. Tällaisia sijainteja on pienemmät paikkakunnat ja kylät joissa voi olla vaikka 10km säteellä 1 kpl 4G tukiasemia.

No ei se ole ideaali myöskään rintamailla, jossa 3 km säteellä on 5 tolppaa, joissa 3 solua/tolppa, ja jotka lähettää kahta eri 4g-taajuutta ja kolmea eri 3g-verkkoa sikin sokin.

Osallistu keskusteluun