Kysymys

Ongelmia Mokkulan kanssa!!!!

  • 20 heinäkuu 2012
  • 13 kommenttia
  • 3634 katselukerrat

Herjaa jotain virhe 797 ???

Eikä löydä verkkoa!!! Mitä asetuksia mun pitää muuttaa kun  APN-yhteysosoitekin on muodossa (internet.saunalahti) Apuuva....

13 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Missä päin yrität ottaa tikkua käyttöön?

Onko SIM-korttoi paikallaan?

Onko datayhteys päällä Oma Saunalahdessa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Yhteysohjelma tms. yrittää puhelinverkkoyhteyttä väärään porttiin? Yleensä puhelinverkkoyhteys määrittyy siihen modeemiporttiin, joka on aktiivisena, mutta välillä sekoilee ainakin xp:ssä ja vistassa.

MLK-softa sekoilee porttien kanssa varmimmin, jos käynnistää itse MLK:n kuin tilanteissa, joissa MLK herää tikun tökkäisyyn.

Laitteen tunnistuminen voi sekoilla varmaan muutenkin, mutta Laitehallinnasta näkee, tunnistuuko oikein yms.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kaivoin esille tämän keskustelun, kun tuli tuo sama eli virhe 797. Taustatietoja: Windows 7 Pro, Nettitikku E1820,  Ajurit 4.22.05.00, tikussa vihreä tuplavilkku. Asensin ajurit ilman tikkua ja sen jälkeen laitoin tikun paikoilleen.Laitehallinnassa tikku on cd-asemana muttei muualla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ajurit eivät ole asentuneet oikein. Ajoitko asennuksen Järjestelmänvalvojana?

Ja kannattaisi ehkä käyttää jotain tuoreempaa ajuriversiota, vaikka tuokin paketti joissakin W7-koneissa toimii. Ja seuraa asennuksen kulkua Tehtävienhallinnasta, että siellä varmasti jotain tapahtuu.

Oletuksena tässä, että tikku toimii (testattu toisella koneella), eikä usbissä ym. ole vikaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tämmöiset nyt tein:

a) otin kortilta puhelimella PIN-kyselyn pois

b) annoin Mobiililaajakaista v 2 asentua mutta yhteys muodostettu Windowsin verkkoyhteyksien kautta.

speedtestin mukaan nopeus on tikkuantennin kanssa noin 6,8/2,2 ja ilman 4,3/0,4. Nettitikku on koneen kyljessä ja antenni ihan sattumanvaraisesti laitoin lämpöpatteriin. Tämä sijainti ei siis ole se aiemmin mainittu uunin takana oleva. Sitä en tiedä,  kummatko ajurit tikku otti käyttöön.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Jos teit tuon aiemman ajuri-asennuksen ns. satavarmasti riittävillä oikeuksilla, niin jää mysteeriksi, miksei tikku tunnistunut oikein. Pin-kyselyn päälläolo ei vaikuta laitteen tunnistumiseen, tai sitten 7pro on ainoa poikkeus Winkkujen joukossa tuossa suhteessa.

Ei ole MLK:n kanssa tullut pelleiltyä enää pitkään aikaan, joten ei mitään käsitystä, miten se noita ajureita käsitteleen.

Lisäantenni+tikku -yhdistelmän sijoitus on aina mielenkiintoista, koska riippuu niin monesta paikallisesta tekijästä. Useimmiten div-systeemissa parhaan tuloksen saa, kun tikku ja antenni ovat suht' lähekkäin. Tuo saatu nopeus-parannus on ihan kohtuullinen. Vastaavan uppi-parannuksen saa melko varmasti aikaan myös sillä, että siirtää sen tikun usb-kaapelin päähän vähän "ottavampaan" paikkaan, koska "piilottelu" leikkaa aina enemmän uppi-nopeutta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Samalla tunnuksella tein molemmilla kerroilla, joten ei siinäkään voi olla ongelmaa.

Jotenkin tuo omituiselta tuntuu, ettei se toimisi. Mutta minulla on jostain menneisyydestä kokemusta oisko ollut tikulta E353 asennetut ajurit ja koneella oli melko "puhdas" Win 7 pro 32-bit.  Siinä taas tuo lähti toimimaan kuin myös E367. Kone on sama, mutta nyt tässä on HP Compaq -brändätty Win 7 Pro 64-bit. Eikai sen pitäisi vaikuttaa, mutta mistäs näistä tietää.

Uudemmat ajurithan siinä E353 sisällä oli. Nuo tähän nyt asentamani ajurit löytyivät netistä jostain italiankieliseltä tms sivulta, jonne jossain täällä Palstalla oli linkki ja suositus. Ja nyt en sitten taas löydä sitä linkkiä täältä Palstalta.

Mielenkiintoistahan näiden kanssa on vääntää, mutta en sitten tiedä sitä, että millä tavalla se vaikuttaa, jos eri version ajureita asentelee edestakaisin. Sitä aina miettii, että vaikka sillä Huawein omalla unilstallilla ajurit poista, lähteekö ne kuitenkaan ihan puhtaaksi. Ja nyt sitten vielä kun tuo Mobiililaajakaista on tuossa. Tässä on nyt kyllä palautuspiste Mobiililaajakaistaa edeltävään tilanteeseen, joten sen kai saa täysin pois.

Lähinnä tässä on ollut tarkoitus testata tuon tikkuantennin vaikutusta ja vaikuttaahan se. Pitää sitten vielä kokeilla siellä loppusijoituspaikassa, jossa tikku tulee siis haastavampaan paikkaan uunin taakse, että josko antennista olisi siellä hyötyä. Mutta ilmeisesti se kuitenkin taitaa olla varminta laittaa reititin tukiaseman puolen ikkunan viereen ja sieltä sitten yhteys langattomasti tietokoneelle? Kun täällä nyt on ollut reitittimista puhetta monestakin, niin onkos sillä loppujen lopuksi merkitystä, kunhan siihen voi laittaa nettitikun, ja sen nettiyhteyden saa sitten jaettua langattomasti? Vai onko halvempi ratkaisu semmoinen reititin, jossa on 3G-yhteys jaetaan vain verkkokaapeleille, oisko se halvempi tai käyttökelpoinen? Vai onko semmoisia olemassakaan?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
W7:lla ja W8:kin Järjestelmän suojaus EI riipu pelkästään käyttäjätunnuksesta ja sen oikeuksista, vaan myös järjestelmän suojausasetuksista. Ja vielä niin "veikeästi", että jos suojausasetukset on liian löysällä, EI muutoksia järjestelmään tehdä, vaikka ajaisit esim. jonkin asennusohjelman Järjestelmänvalvojan tunnuksilla kirjautuneena. Tällöin asennusohjelma pitää käynnistää klikkaamalla "väärällä" napilla ja valitsemalla Suorita järjestelmänvalvojana. Eli suositeltava on laittaa suojausasetus-säädin "tappiin" ja kärsiä niistä kyselyistä ("Sallitko tämän jne."), koska silloin TIETÄÄ varmasti, että jotain tehdään.

Koneen merkilläkin saattaa olla väliä: lähinnä niin, että esim. valmistajan oma yhteyksien hallintasofta tmsp. sotkee verkkolaitteiden toimintaa. Ei sen kuitenkaan pitäisi estää ajureiden asennusta, eli jotain muuta tuossa taustalla.

Tarkoittamasi italo-sivu lienee pausacafeone.it -sivuston Huawei Key -valinnan alta löytyvä tuhti paketti eri tikkujen firmiksiä, dashboardeja ja ajureita.

Olen varmaan testannut kymmeniä eri ajuripaketteja edestakaisin vaihdellen, poistellen jne., ja aina nimenomaan ajuripaketin mukana tulevalla DriverUninstall-DriverSetup -parivaljakolla, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia asennusten suhteen. Noita vaihdoksia tällä jatkuvasti käytössä olevalla msi-kannettavalla varmaan jo satoja. Ennemminkin varoisin kaikkia muita tapoja poistaa ajurit (laitehallinnan tai ohjelmat&toiminnot kautta), kuin tuota Huawein omaa softaa.

Ei sitä MLK:ta välttämättä tarvitse poistaa, jos tuntuu, että joskus sattumoisin sitä haluaa esim. testata. Ruksittaa vain kaikki automatiikkaan liittyvän vege softasta, ja lisäksi msconfig:illa varmistaa, että Windowsin käynnistys-prosesseissa ei ole Wilog.exeä eikä palveluissa sitä BecHelperiä (vai mikä se oli). Aivan samoin Mobile Partnerin (tai Broadbandin) voi säilyttää, kun huolehtii sen käynnistyvistä prosesseista ja palveluista (ouc!).

Eihän tuo MLK omalla poisto-ohjelmallaan ihan kokonaan pois lähde. Kannattaa etsiskellä esim. oman hakemiston alta piilotetuista kansioista Birdstep:piin liittyviä hakemistoja ja tiedostoja: ovat MLK:n jämiä. Ei ole koskaan tullut palautuspisteitä pahemmin käytettyä, joten ei tietoa "siivoamisen" asteesta. Rekisterit se kyllä putsaa ao. tilanteeseen.

Tikkuantennin tuomasta hyödystä et saa muuten mitään käsitystä kuin selvittämällä tikun+antennin sijainnin/asennon jne. vaikutuksen häiriötasoon. Yleensä vaikuttaa kyllä myös signaalivoimakkuuteen, mutta on aina tärkeämpää saada pari-kolme dB:iä pois häiriöistä kuin 10 dBm:ia lisää signaalivoimakkuutta (noin hieman karkeasti sanoen).

En edes yrittäisi mitään "uunin taakse"-sijoittelua hankalammassa paikassa, koska yleensä jo tikun siirtäminen metrin sisään ikkunalta heikentää signaalia helposti 15-20 dB:ia, kun etäisyys tukiasemaan on kilometrejä. Ja jos sille ikkunalle saa vielä jonkinlaisen "suoran" signaalin, niin ero vielä kasvaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Siellä XP-koneella on käytössä E367 ja luultavasti uusin MLK. Siinä on kuitenkin jotain häikkää, koska kuulemman mukaan koska XP hukkaa tikun aina sammutuksen yhteydessä ja se pitää käyttää irti eli tunnistuttaa uudelleen. Muutenkin tuo XP on niin last season, että pitäisi päästä siitä koneesta eroon. Mutta "ei se niin suuri vaiva ole ja muuten se kone toimii, niin ei sitä tarvitse vaihtaa". Jos siihen olisi edes palautusmedia, mutta kun ei.

Vielä siitä, että onko mitään väliä mikä reititin se on, kunhan siihen saa tikun ja reitittimestä langattoman yhteyden tietokoneelle? Vai onko semmoisia, joista saa vedettyä verkkojohdon koneelle? Ja jos on, tuleeko semmoinen halvemmaksi? Vai kannattaisiko ostaa semmoinen reititin, johon ei tarvita tikkua vaan kortti tuikataan suoraan sisälle?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hyvis kirjoitti:Vielä siitä, että onko mitään väliä mikä reititin se on, kunhan siihen saa tikun ja reitittimestä langattoman yhteyden tietokoneelle? Vai onko semmoisia, joista saa vedettyä verkkojohdon koneelle? Ja jos on, tuleeko semmoinen halvemmaksi? Vai kannattaisiko ostaa semmoinen reititin, johon ei tarvita tikkua vaan kortti tuikataan suoraan sisälle?

Ainakin suurimmassa osassa 3g/4g -reitittimissä on wlan mukana, ja kaikissa normaali-kokoisissa (siis ei mifi) myös lan-portteja piuhayhteyksiä varten. Tarjontaa löytyy laidasta laitaan, mutta ei ole sattunut silmään sellaisia, joissa EI ole wlania mukana. Jos välttämättä haluaa olla käyttämättä wlania, saahan sen kytkettyä pois, mutta kyllä systeemille hintaa kertyy, jos täytyy verkko piuhoilla rakentaa.

3g/4g-reittimien (siis sellaisten joihin tarvitaan ulkoinen päätelaite) hintahaitari taitaa tällä hetkellä olla jotain 30-400 euroa ja valmistajia kymmenittäin, joten tuohon valintaan en ota kantaa. Kukin valitkoon budjettinsa mukaan ja niillä kriteereillä, jotka itselle tärkeitä. Valmistajien sivuilta löytyy perustietoa, ja kokemuksia voi googlailla foorumeilta ympäri maailmaa.

Yhdistelmälaite (sis. modeemilla) on varmaan maku- ja budjettikysymys. 4G-tikku + 30 euron reititin (esim. TP-Link) lähes satasta halvempi kuin yhdistelmälaitteet. Eikä varmaaan hyvin yhteensopivalla tikku-purkki-kombinaatiolla jää tuosta yhdistelmälaitteesta jälkeen. Saattaa olla jopa paljon parempi, koska tikun pystyy säätämään juuri ko. käyttöpaikan verkon mukaiseksi, mikä näyttää noissa yhdistelmälaitteissa olevan täysin lapsenkengissä. 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Lisäisin vielä ko. yhdistelmälaite ja vaikkapa lisävaruste kotiasema telakka + lisäantennit voikin olla joissain paikoin esim. verkko rajoilla hyvä valinta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Eiköhän sitä tältä pohjalta jo.... Tikkuja minulla on vaikka muille jakaa. Mutta tuosta kombinaatiolaitteesta ajattelin lähinnä sitä, että osista koottu ei välttämättä ole ole yhtä hyvä kuin valmis kombinaatio.

"Lisävaruste kotiasema telakka"? Nyt en ihan saa kiinni, mikä tuo on.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Sierra mokkula käytössä telakassaan verkkoyhteyskeskuksena: On esim. piiska-antennit, tehokkaampi WLAN, verkkojako eternet liitännöin ym.

Osallistu keskusteluun