Kysymys

Onko HSUPA jo käytössä?

  • 28 helmikuu 2009
  • 10 kommenttia
  • 1595 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Mikähän tuon HSUPA:n asennustilanne on eli onkohan se jo käytössä jossakin päin? Meillä on kyllä 5-megainen tulo, mutta ainakaan toistaiseksi en ole saanut todisteita HSUPA:n olemassaolosta. Ja asiakaspalveluun EN aio ottaa yhteyttä, jos joku sitä ehdottaa. Olen toistaiseksi nimittäin vielä ihan hyvällä tuulella 🙂

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

10 kommenttia


Mikähän tuon HSUPA:n asennustilanne on eli onkohan se jo käytössä jossakin päin? Meillä on kyllä 5-megainen tulo, mutta ainakaan toistaiseksi en ole saanut todisteita HSUPA:n olemassaolosta. Ja asiakaspalveluun EN aio ottaa yhteyttä, jos joku sitä ehdottaa. Olen toistaiseksi nimittäin vielä ihan hyvällä tuulella :)

Tähän kuuluu nyt tässä välissä kommentoida, että kai sulla on HSUPA:a tukeva päätelaite? 😉
Käyttäjätaso 3

Tähän kuuluu nyt tässä välissä kommentoida, että kai sulla on HSUPA:a tukeva päätelaite? ;D


Sillä seikalla ei ole mitään merkitystä kysymyksen kannalta, mutta jos kiinnostaa niin toki on.
Käyttäjätaso 2
HSUPA:n kerrottiin jo vuosi sitten olevan käytössä koko Elisan 3G-verkossa lukuunottamatta Nokia Siemensin tukiasemia lähinnä pääkaupunkiseudulla. http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,10354.msg81580.html#msg81580 ' TARGET='_blank plehti kommentoi, että niiden osalta tilanne korjautuisi syksyn aikana. Vertailun vuoksi DNA tiedotti jo kesäkuussa 2008 tuoneensa HSUPA:n koko 3G-verkkoon. Voi toki olla, että DNA:n nuoremmassa 3G-verkossa ei ole käytössä yhtä vanhoja NSN:n romuja kuin Elisan verkossa.

Jos HSUPA ei toimi, ei muuta kuin vikailmoitusta rustaamaan. HSUPA tosin vaatii tietyn signaalitason toimiakseen. Huawein Mobile Partnerissa HSPA tarkoittaa HSDPA:n ja HSUPA:n olevan käytössä.
Kyllä HSUPA on ainakin Korsossa päällä A-link 3GU:lla upload noin 1000 kbps ja ping noin 60 ms.
Käyttäjätaso 3

Jos HSUPA ei toimi, ei muuta kuin vikailmoitusta rustaamaan. HSUPA tosin vaatii tietyn signaalitason toimiakseen.


Kas vain. Puskaradio ylittää jälleen kerran teknisen tuen tietämyksen, mikä ei kauheasti yllätä. Sitten jääkin arveltavaksi, mikä tuo vaadittava signaalitaso on - sitä kun on kaiketi aika vaikea arvioida eri tuotteiden mitättömän signaalitason raportoinnin ja erilaisten onnettomien softien (Mobile Partner ym. muut lelut) antamien tietojen pohjalta. Ainakaan neljällä Huawein tolpalla HSUPA ei näy toimivan täällä. Pitäneekö sitten olla täydet viisi eli 100%?

Nyt näyttää olevan muutenkin niin, että tämä "Suomen paras verkko"  näkyy pudottavan tasoaan tämän neljän erittäin myönteisen viikon jälkeen sellaiseksi, että on pakko harkita vaihtamista takaisin sen toisen Pahan asiakkaaksi. Mutta tästä enemmän tuonnempana.
Käyttäjätaso 2
Sitten jääkin arveltavaksi, mikä tuo vaadittava signaalitaso on - sitä kun on kaiketi aika vaikea arvioida eri tuotteiden mitättömän signaalitason raportoinnin ja erilaisten onnettomien softien (Mobile Partner ym. muut lelut) antamien tietojen pohjalta. Ainakaan neljällä Huawein tolpalla HSUPA ei näy toimivan täällä. Pitäneekö sitten olla täydet viisi eli 100%?


91% on vielä täydet viisi WCDMA-palkkia ja sillä ainakin toimii. Enempää en onnistunut sabotoimaan kuuluvuutta pikatestissäni. Kun E180 hyppää HSPA:han niin se napsaisee yleensä yhden palkin pois ja näyttää 70%.
HSUPA ei toimi Lieksassa vai toimiiko ? onko kokemuksia ?

Suomen paras verkko ? jos ei paras ainakin jaajin, mutta ! on ollut ondelmia, HSPUA ei pysy päällä, putoaa käyttämään WCDMAA
data ei liiku, huommenna on pakko hakea Soneran liittymä.
Saunalahdelle en vikailmoituksia tee, enkä soittele aspaan, MegaDataetu laatikkoon lepäämään laatikon pohjalle, odottamaan
parempia aikoja.
Käyttäjätaso 3

Suomen paras verkko ? jos ei paras ainakin jaajin, mutta ! on ollut ondelmia, HSPUA ei pysy päällä, putoaa käyttämään WCDMAA
data ei liiku, huommenna on pakko hakea Soneran liittymä.


Juu, kyllä tämä romanssi itselläkin taitaa tähän päättyä. Maanantaina on päästävä tekemään töitä ja tällä verkolla niitä ei tehdä. Olkoonkin, että Sonera on vallankin ilta-aikaan ruuhkainen, mutta työnteko sillä kuitenkin sujuu. Tällä hetkellä Elisa siirtää FTP:llä 9.6 kilotavua sekunnissa ylöspäin ja HSPA ei näy pelaavan ensinkään.

Tulee mieleen parin vuoden takainen tapaus, kun täälläpäin lomaileva tietotekniikkainsinööri oli testannut paikallisen Elisan tukiaseman mukanaan olevalla analysaattorilla. Jotkin arvot olivat ylittäneet hälytysrajan ja hän oli ilmoittanut löydöstään Elisan tekniseen tukeen ja sanonut, että asema laukeaa milloin tahansa. Teknisestä tuesta oli tullut vastaukseksi suunnilleen haukut ja ilmoitus "me kyllä tiedämme paremmin tilanteen".  No, asemahan paukahti sitten kohta mykäksi ja asiakkaille tuli useamman päivän hankaluudet.

Voi vain kuvitella, paljonko tavallisen asiakkaan sana painaa jos ammattilaisen ilmoitukseen suhtaudutaan tuolla tavalla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tavallisen asiakkaan sana jää reklamaatioon jolla vaaditaan operaattorilta hyvitys 15 € alkavalta viikolta, ikävä kyllä.

Tosin ei se ruoho ole sen vihreämpää muillakaan operattoreilla. Paikallinen kilpailijan UMTS-tukiasema häipyi eetteristä. Tein operaattorille vikailmoituksen. Tähän sain viikon kuluttua sähköpostivastauksen ettei alueella ole löydetty yleistä vikaa. Tukari oli tuossa vaiheessa ollut jo yli viikon yhtäjaksoisesti pois päältä, eikä tänne asti kanna muut UMTS-tukiasemat.

Sitten huomasin että mastosta oli lentoestevalotkin pimeänä. Otin yhteyttä laitetilan omistajaan, joka korjauttikin lentoestevalot heti seuraavaksi päiväksi.

Liekö laitetilasta oli sulake mennyt tms, sillä kun lentoestevalot syttyivät, heräsi UMTS-tukiasemakin henkiin.
Mikähän tuon HSUPA:n asennustilanne on eli onkohan se jo käytössä jossakin päin?


Kyllä suurimmassa osassa Suomea.

/ panu.