Paattisilla järjettömän huono datanliikkuvuus

  • 18 elokuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 230 katselukerrat

Toukokuusta asti olen enemmän tai vähemmän kärsinyt huonosta datan liikkuvuudesta, tai vähintään siitä että nopeus liikkuu nollan ja ok:n välillä.

Nyt vielä lisättynä että, ah niin ihanan, olympialaisten aikana on nopeuteni ollut sitä luokkaa että PS4:n kanssa netflixinkin katselu on ollut vaikeaa. Fabon puolelle olenkin laittanut muutaman kuvan mitä nopeudet ovat olleet muutamana päivänä, enemmänkin vastaavia olisi ollut jos olisin vain tajunnut tehdä näin aikaisemmin.

Ei oikein huumori riitä siihen että nykyään kun vähemmissä määrin käytän tietokonetta surffailuun tai pelaamiseen tai muuhun, niin sitten kun saankin itselleni aikaa tehdä jotain näistä niin kanki nousee otsalohkoon alle viidessä minuutissa kun verkko on tahmainen. Kuuluvuudessa ei ole mitään ongelmaa, Cellmapperi antaa minun reitittimen ja tukiaseman välille jopa 300m matkaa ja kuuluvuuskin on enemmän kuin hyvä.

Mikä mahtaa olla alueeni tulevaisuus, onko lisää kapasiteettia tulossa lähiaikoina vai onko pakko nöyrtyä ja palata takaisin vanhaan palveluntarjoajaan, mikä nyt on ehkä jonkun lantin kalliimpi ja kuparilankoja pitkin tuleva, mutta vakaa.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Näinhän se menee. Porukka vaihtaa kiinteän tilalle mobiilin, joka ruuhkautuu. Kokeile toista operaattoria jos on saatavuutta. Ja tosiaan se 5 Mbit/s on mistä maksat ja mitä oikeasti luvataan. Sen rinnalla adsl on ihan vertailukelpoinen.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Cellmapperin mukaan Paattisilla on tukiasema 2801 mutta näyttäisin olevan vain 800Mhz?

Voin sanoa suoraan että Soneralla on tuonut alueelle 1800Mhz verkon Paattisten mastoon. Näyttäisi jopa LTE-A:ta olevan, kokeilethan... Myös DNA:takin kannattaa kokeilla. Prepaid näppäriä kokeiluun mikä toimisi paremmin ennen vaihtoja.

Jos mahdollista tallenna Cellmapperin avulla uutta dataa Paattisten alueelta koska voi olla että kartan tiedot vanhentuneet.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tsekkasin vielä tuota alueen verkkoa ja 800Mhz-taajuutta siellä tosiaan meidän 4G-verkko on. Alueen tukiasemiin ei ikävä kyllä ole merkitty parannuksia seuraavan 3kk sisään ainakaan, yhdelle tukiasemalle oli 4G:tä lisätty heinäkuun lopulla.
Näin epäilinkin että on tuleva. En tule jatkamaan tätä asiakkuutta kun ei tämä elisan 4G ei kohtaa minun tarpeitani.

Osallistu keskusteluun