Kysymys

Portinavaus Huawei B593s-22 4G reitittimessä

  • 7 syyskuu 2014
  • 12 kommenttia
  • 61166 katselukerrat

Olen jo kauan pitänyt kotikoneellani pelipalvelinta, täysin lain puitteissa luonnollisesti. Ennen minulla oli ADSL+ yhteys ja hankin muutama päivä sitten Huawei B593s-22 reitittimen ja 4G Super-liittymän. Myyjä lisäksi vahvisti liikkeessä porttien avaamisen olevan mahdollista. En kuitenkaan onnistunut, vaikka minulla on asiasta kokemusta ennestään. Nyt kuitenkin luin netistä, että Saunalahti on estänyt palvelimen tekemisen 4G liittymään. (Lähde) Pitääkö paikkaansa?

Ja käsittääkseni tämän estäminen on siis laissa kiellettyä. (Lähde)

Mikäli tämä on mahdollista, haluan yksityiskohtaiset ohjeet tänne. Ilman porttien avaamisen mahdollisuutta liittymä on täysin turha minun käyttöön.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

12 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kannattaisi tutustua liittymien ominaisuuksiin ennen vaihtoa. 4G liittymät Saunalahdella ovat NAT-osoitemuunnoksen takana, eikä niihin voi muodostaa Internetin suunnasta yhteyksiä. 3G liittymille voit Oma Saunalahti -palvelussa ottaa käyttöön internet4 APN:n ja saat sillä vaihtuvan julkisen ip-osoitteen jossa suurin osa tcp-porteista on auki sisäänpäin.
Tässä pitää tosiaan tietää, että myyjä vahvisti liikkeessä, että on mahdollista avata nämä portit.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Porttien avaaminen / uudelleenohjaaminen on toki eri asia, kuin julkinen ip-osoite. Kysyitkö suoraan, onko tässä liittymässä julkinen ip-osoite? Vai keskustelitteko vain modeemin ominaisuuksista, sehän toki täyttää lupaukset eli porttiavaukset ovat mahdollisia. Toivottavasti et tehnyt mitään pitkää sopimusta, siitä voi olla vaikea päästä eroon!
Hetkinen... Eli voinko tehdä tällä laitteella ja liittymällä palvelimen vai en?
Käyttäjätaso 4
Elisalla et saa julkista IP:tä
Dna ja Soneralta ne saa.
Huaweihin voi tehdä porttien ohjauksia tai käyttää ns DMZ tilaa.
Kerro lisää.
Käyttäjätaso 5
Arnounz kirjoitti:
Kerro lisää.

Saunalahden yksityisasikkaille myytäviin 4G-liittymiin ei ole mahdollista saada julkista IP-osoitetta edes rahalla.

Eli et voi mitenkään pitää pelipalvelintasi Saunalahden 4G-liittymällä.

Elisan yritysasiakkaat voivat hankkia 4G-liittymän, jossa saa julkisen IP-osoitteen.

Soneralta vastaava palvelu on saatavilla myös yksityisasiakkaille, kulkee Soneralla nimellä Open Gate.
No onpas tämä kummaa. Mutta eikös tuon Viestintämarkkinalain pykälän 69 mukaan sen pitäisi olla mahdollista kaikilla?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
En ole lakimies, mutta pykälässä 69 ei mielestäni viitata millään tavoin julkiseen ip-osoitteeseen tai siihen, että käyttäjä voisi tarjota liittymästään Internetin suuntaan palveluita?

69 § Oikeus liittää päätelaite tai viestintäverkko yleiseen viestintäverkkoon

Teleyritys ei saa estää käyttäjää liittämästä yleiseen viestintäverkkoon radiolain vaatimusten mukaista radio- ja telepäätelaitetta tai tämän lain vaatimuksen mukaista suojauksen purkulaitetta tai televisiovastaanotinta.

Teleyritys ei saa estää käyttäjää liittämästä yleiseen viestintäverkkoon sellaista kiinteistön tai rakennuksen sisäistä viestintäverkkoa, joka täyttää tämän lain vaatimukset.

Teleyritys ei saa edellyttää, että kiinteistön tai rakennuksen sisäisen viestintäverkon ja yleisen viestintäverkon yhteenliittämisen saa suorittaa ainoastaan teleyrityksen valitsema henkilö.

Käyttäjä ei saa liittää yleiseen viestintäverkkoon muita kuin toimintakuntoisia ja radiolain vaatimusten mukaisia radio- ja telepäätelaitteita.

69 a § (8.4.2011/363) Käyttäjän oikeus valita viestintäpalvelun tarjoaja

Viestintävirasto voi asettaa käyttäjän valinnanvapauden turvaamiseksi asunto-osakeyhtiölle, kiinteistöosakeyhtiölle tai niihin verrattavalle yhteisölle, joka omistaa tai hallinnoi kiinteistön sisäistä tai usean kiinteistön välistä kiinteää viestintäverkkoa, joka on liitetty yleiseen viestintäverkkoon, velvollisuuden luovuttaa käyttäjän valitsemalle teleyritykselle syrjimättömin ehdoin käyttöoikeuden kiinteistön tai kiinteistöryhmän sisäisen viestintäverkon vapaana olevaan osaan viestintäpalvelun välittämiseksi kiinteistössä käyttäjän päätelaitteisiin.

Viestintävirasto voi asettaa 1 momentissa tarkoitetun velvoitteen, jos rinnakkaisen sisäisen viestintäverkon tai sen osien rakentaminen olisi kokonaisuutena arvioiden teknisesti mahdotonta tai taloudellisesti tehotonta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Arnounz kirjoitti:
Tässä pitää tosiaan tietää, että myyjä vahvisti liikkeessä, että on mahdollista avata nämä portit.

Mutta tarkoittiko myyjä tämän sanoessaan Huawei B593s-22:sta vai Saunalahden 4G-liittymää?

Arnounz kirjoitti:
Eli voinko tehdä tällä laitteella ja liittymällä palvelimen vai en?

 Laitteella kyllä, liittymällä et.

timtomi kirjoitti:
Elisalla et saa julkista IP:tä
Dna ja Soneralta ne saa.
Totta, mutta Dna:lla on kymmenet tuhannet tcp-portit palomuurattu umpeen. Joten vaikka saakin julkisen ip-osoitteen, mikäli peli käyttää tcp-protokollaa liikennöintiinsä, se tuskin toimii Dnankaan liittymällä.

Eli käy vaihtamassa se Saunalahden liittymä Elisan yritysliittymään. Jos ei onnistu, pura sopimus ja hanki Soneran liittymä tilalle.
Vieläkö asia on niin, että julkisesta verkosta ei pääse sisäverkkoon jos käyttää elisan 4g-liittymää?

--L
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Vielä. Ei ole julkista ip-osoitetta 4G:ssä tarjolla.