Portinsiirto (Port Forwarding) ei toimi ZTE MC801A 5G

  • 5 kesäkuu 2021
  • 3 kommenttia
  • 120 katselukerrat

Moi, 

 

Olen nyt kome päivää riidellyt portinsiirto asetuksien kanssa :disappointed_relieved: . Olen yrittänyt saada palvelimia pystyyn työtä varten esim Django backend rajapintaa pystyyn (tai Minecraft palvelinta) mutta vaikka olen kokeillut kaikkea, en saa portinsiirto toimimaan (port forwarding).

 

Tilasin julkisen IP osoitteen eilen, ja olen lukenut että sen pitäisi heti tulla käyttöön. Olen sen jälkeen minun 5G asetuksissa vaihtanut APN asetukset Manual tilaan, jossa tein profiilin ja asetin PDP tyypin IPv4, ja APN asetuksen: internet4 (en ole muita siihen liittyviin asetuksiin koskenut). Olen varma että tämä toimii koska näen että mobiililaite sivulla tämä on käytössä.

 

Tämän jälkeen, olen tehnyt portinsiirto asetukset siten että olen laittanut laitteen IP osoitteen 192.168.x.x jossa palvelin on käynnissä, ja palvelimen portin esim Minecraft palvelimen, jonka portti pitäisi olla 25565 portinsiirto asetuksiin. Mutta kun menen katsomaan jos julkisen IP osoitteen portit ovat nyt auki esim sivulla https://canyouseeme.org/ niin väittää että 25565 on kiinni, kuten myös kaikki muut portit jotka avaan. Miksi ne ovat kiinni jos kerran olen ne avannut? 

 

Tietokoneellani olen myös avannut portit TCP UPD säännöillä eikä sekään avannut niitä (ei kyllä pitäisi vaikuttaa jos kerran olen ne tuolta avannut).

 

Olen myös kokeillut laittaa UPnP:n päälle; ei vaikuttanut.

DMZ asetuksen olen myös laittanut päälle jossa on tuo ‘host’ IP osoite, johon laitoin DHCP poolista tulevan IP osoitteen, eli laitteen IPv4 osoitteen (jossa palvelin pyörii).

 

Olen myös kokeillut noite eri tiloja, esim siltaavaa tilaa, mutta kun tein tämän, en edes nähnyt asetuksissa tuota portinsiirto asetusta, se hävisi sieltä, ja en edes nähnyt laitteen omaa IPv4 osoitetta jostain syystä. En tiedä miten tämä toimii mutta ei tehnyt mitään.

 

Olen myös kokeillut laittaa kaapelilla tietokone kiinni LAN1 porttiin, muta tämäkään ei tehnyt mitään.

 

Olen tietenkin kokeillut jos pääsisin palvelimeen toisella omalla mobiililaajakaistallani, enkä päässyt.

 

Miksi portit eivät avaudu ja miksi esim en voi tehdä PING lähetyksen julkiseen IP osoitteeseen ja pystynkö tekemään asialle mitään? Se antaa “Connection timed out.” viestin, kuten myös saman viestin kun katson ovatko portit julkisessa IP osoitteessa auki.

 

Luin että muut ovat joutuneet käyttämään OpenVPN:ää enkä haluaisi käyttää moista purkkiratkaisua saadakseni pelkän portinsiirron toimimaan.

 

Olisin hyvin kiitollinen jos joku tietää mitä voisin tehdä? Olen tosiaan kokeillut tietääkseni ihan kaiken. :sweat::pray:


3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Moikka @Anthon ja tervetuloa OmaYhteisöön! 

Itselläni ei valitettavasti ole kyseisen mallin porttiohjauksista kokemusta :( Olisiko jollain toisella Yhteisön käyttäjällä tästä tietoa?

Käyttäjätaso 1

Epäilisin ettei laite saa edes julkista iptä jos edes DMZ ei toimi.

Sama ongelma täällä, olen tilannut Julkinen IP lisäpalvelun, laittanut APN internet4 ja en pääse pois NATin takaa eivätkä portit suostu aukeamaan. Reitittimenä juurikin sama ZTE MC801A 5G ja kaikkea olen yrittänyt firmwaren päivityksistä tehdasasetusten palauttamiseen ja mikään ei tunnu auttavan.

Elisan Asiakaspalvelu neuvoi soittamaan omagurulle mutta 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min+mpm on liian suolainen hinta siitä, että voisin hyvällä onnella saada palvelun toimimaan josta kuitenkin jo maksan.

Osallistu keskusteluun