Prepaid- ja latausliittymien hinnoista

  • 17 tammikuu 2019
  • 6 kommenttia
  • 863 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 4 kommenttia
Laskutettavien halvimpien liittymien hintojen karattua käsistä pitäisi ilmeisesti vaihtaa muutama liittymä toisenlaisiksi. Liittymissä liikkuisi dataa, mutta hyvin vähän - mielikuvani mukaan haarukassa 100 kB - 1 MB päivässä.

Latausliittymän tilaussivu antaa ymmärtää, että data maksaa kiinteän 66 snt/käyttövuorokausi.
Hinnastossa
https://elisa.fi/attachment/content/Saunalahti_Latausliittymien_hinnasto.pdf
kerrotaan Norppa- liittymästä "Tiedonsiirto maks. 0,66 e/vuorokausi"

Onko em. maksimi todella maksimi ja pienet datamäärät menisivät jollain MB-hinnalla? Ja jos vrk-hinta on kiinteä niin mikä on raja että dataa katsotaan käytetyksi, vai kilahtaako päiväveloitus jo ensimmäisen yhteyden avauksesta vaikka hyötydataa ei oikeasti liikkuisi lainkaan?


Prepaideista sitten kerrotaan dataveloitukseksi 6,6 snt/MB ja enintään 99 snt per vuorokausi, mikä olisi kannaltani ok. Mutta tapauksessani näitten liittymien käyttö ei olisi puhelimissa vaan laitteissa ilman käyttöliittymää. Pystyykö prepaidien saldoa seuraamaan jostain "ulkopuolelta", ts. muutoin kuin ko. liittymän kautta? Tekstiviesti- tai edes nettisivun kautta tehty kysely ei onnistu, jos systeemi käyttää tunnistautumiseen vaatimusta että yhteyden pitäisi tulla ko. liittymän kautta.
(Latausliittymien saldonhan näkee Oma Elisasta, joten niissä ei olisi tätä ongelmaa)

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

On totta, että laskuttavien liittymien normaali- ja tarjoushinnat ovat karanneet käsistä kaikilla operaattoreilla. Minä pidän alennuksia normaalihintoina. Tilanne on kestämätön, sillä minulla ei ainakaan ole halua maksaa liittymästä 20-40 euroa kk kuten nyt tehdään.

Onneksi laajakaistasta ei enää tarvitse maksaa, kun tuli tämä Realian taloyhtiösopimus taloon ja perusnopeus on maksuton. Välissä tein numeronsiirron Elisalle, niin DNA pisti paremmaksi, 12,90 euron liittymästä kuusi euroa kuukaudessa pois vuoden ajaksi. Mielestäni halpaa lystiä, kun sillä soi Google Musiikki 320K verkosta ja YouTube HQ no problems.

Toki tällainen liittymä ei välttämättä ole hyvä sinulle, jos siirrät vain 1 Mt päivässä.

Siinä tapauksessa suosittelen prepaid-liittymää tai jopa mobiilikaistan puolelta löytyviä 128 kbps dataliittymiä, joilla ei kylläkään voi enää soittaa normaaleita puheluita - mutta hinta on alle 5 kk.

Nyt soi Phatt-B - Party (feat. Eileen Jamie) (Original Mix).

Kerro mihin vaihtoehtoon päädyit!
Ettei tämä tarpeeni sekaantuisi "oikeaan" netinkäyttöön tms, niin korostan nyt vielä että tässä tarkoittamani liittymät ovat erimoisten laitteiden vähäiseen tiedonsiirtoon käyttämiä liittymiä. Osa käyttää pelkkää sms liikennettä, osa dataa. Tarkkoihin käyttötarkoituksiin puuttumatta, osa on kiinteissä sijoituspaikoissa (joissa ei ole mitään pysyvää nettiyhteyttä) ja osa liikkuu jonkin härvelin mukana. Eli liittymiä on oltava useampia, kaikkiaan liki 10.

Aikanaan sms-käyttöön liittymiä sai alle euron kuussa, muutama satunnainen viesti siihen päälle ei maksanut paljoakaan lisää, ja osa sms-liikenteestä oli kuitenkin viestien vastaanottoa mikä meni lähettävän pään palvelupaketin piiriin. Ja dataa vaativaan käyttöön taisivat maksaa alle 3 eur/kk. Nyt noitten hinnat ovat kivunneet 6,90/kk.

Tarkastelin em. "alle 5 e/kk" tilannetta ja näkyy tosiaan taas olevan uusi liittymätyyppi jota nyt saisi 3,90 /kk ekan vuoden, sitten hintaan euro lisää. On laajakaistatuote eli aikaisempia puheliittymiä ei saane vaihdettua siihen, mistä pari miinusta: menee avausmaksu, ja tulee simminvaihtotarve, mikä sekin on ikävä homma milloin vaan kun liittymät ovat ulkona ja hajallaan 150 km säteellä. Talvi ei tee vaihdosta yhtään mukavampaa.. joten yhä houkuttaisi prepaidien tai latausliittymien käyttö, jos löytyisi käypä ratkaisu. Telian prepaidit ovat myös tarkastelussa, ne ovat tietämistäni mukavimpia hallita 4 kpl saakka mutta enempää ei sovi kerralla samaan kännysovellukseen.

Voi kuulostaa nipotukselta takertua 0,99, 3,90 tai 6,90 kk-hintojen eroon, enkä siinä olisi ongelmaa jos olisi kyse yhdestä liittymästä. Mutta lähinnä omiin harrastejuttuihin liittyvässä käytössä (eli mistä ei ole tuloja) likemmäs 10 liittymän kohdalla tuo jo merkitsee vuodessa jonkinmoista määrää rahaa.

Jotenka yhä kiinnostaisi erityisesti se, saako Saunalahti Prepaidia sujuvasti hallittua netin kautta? Lataus ilmeisesti ainakin onnistuu, mutta näkeekö liittymän jäljelläolevaa saldoa ennen latausta, ts. että tietäisi milloin tarvitsisi ladata. Useaa liittymää ei varmaan saa koplattua mitenkään yhteen kuten Telialla, missä sentään 4 kpl saldot näkyvät yhdellä kertaa.

Ja Saunalahden latausliittymä olisi tosi näppärä, jos siinä ei mene täyttä vrk-datakaton maksua pienestä siirrosta - tämä oli minusta kerrottu vähän tulkinnanvaraisesti.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Mobiililaajakaista Miniä lähtisin itse tällaisessa tilanteessa miettimään ensimmäisenä vaihtoehtona, jos vaan tosiaan tuo mainitsemasi monien rinnakkaisten liittymien määrä ei kustannuksia liian korkeaksi nosta.

Minillä pystyy nykyisin myös soittamaan hintaan 0,14 eur/min, kuten liittymän lisätiedoissa on kerrottu. Tuohon 3,90/4,90 hintaan sisältyy myös 100kpl tekstiviestejä, joka on monelle etälaitteelle varsin hyödyllinen ominaisuus. Totta on tuo, että kyseessä on mobiililaajakaista eikä puheliittymä joten avausmaksut ja tarve korttien vaihtamiseen syntyisi (kortit tarvitsee vaihtaa myös latausliittymään vaihdettaessa). Datan määrässä ei ole rajoitusta, joten hinta olisi tuo sama kuukaudesta toiseen ja liittymän lataamisesta ei tarvitsisi huolta kantaa.

Helppokäyttöisyys ja kätevä hallinta tuossa toteutuisivat siis aivan varmasti!
Mobiililaajakaista Mini olisi ilman muuta asiallinen ratkaisu tähän käyttöön. Pitää selvitellä löytyisikö Elisalta siitä vastaavaa tarjousta kuin dna:n laitenetti (vastaava tuote samaan 3,90/4,90 hintaan), sen saa (pysyvästi?) 0,90 eur/kk jos on jo muu kalliimpi liittymä. Siinä olisi hinta takavuosien järkevällä tasolla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mobiililaajakaista Mini olisi ilman muuta asiallinen ratkaisu tähän käyttöön. Pitää selvitellä löytyisikö Elisalta siitä vastaavaa tarjousta kuin dna:n laitenetti (vastaava tuote samaan 3,90/4,90 hintaan), sen saa (pysyvästi?) 0,90 eur/kk jos on jo muu kalliimpi liittymä. Siinä olisi hinta takavuosien järkevällä tasolla.
Hei.

Kyllä, DNA-liittymäasiakkaana se laitenetti on 0,90 eur kk. Etu ei koske taloyhtiölaajakaistan perusnopeutta ja liittymän tulee olla DNA:lla. En tunne tarjouksen kestoa, mutta pysyvä se tuskin on. Sen kesto voisi olla 12 kuukautta, mutta selviää myyntipalvelussa - soita ja kysy.

Mielestäni ei ole järkevää maksaa tuollaisista liittymistä yli 2,90 euroa kk. Operaattoreille ne eivät ole kalliit ylläpitää (hidas data, rajoitettu tekstiviestimäärä) ja ei kuluta verkkoa.

Nyt soi Denise Rivera - Arms Wide Open (Cold Rush Radio Edit).

Hyvää illan jatkoa!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
otetaan muististani ensin asiat:
lataus-liittymä:
voi hallita netissä ja näkee saldon netissä, siis oma elisassa eli ei tarvitse liittymän omaa nettiä. 66 senttiä per päivä menee kerralla muistaakseni 50kB kohdalla. kk katto perusdatalle on 9.9€/kk. latausliittymä on rajoitettu umts verkkoon ja lte toimivuutta ei ole, joka on paha minus. perusnopeus on 1Mbit/s.

prepaid-liittymä:
ei voi rekisteröidä. ei voi vaihtaa sim-korttia. saldon näkee vain tekstarilla tai liittymän oman netin kautta (tosin jos käytät cookie kikkailua niin nro jää muistiin latauksen jälkeen selaimeen mutta kuka homehduttaa cookieta vuosia ja eikä elisan sivustoon voi täysin luottaa muutenkaan). oletusdata on 100Mbit/s ja päiväsaldo tosiaan menee liukuvasti aluksi mutta toisaalta harva käyttää alle 15MB per vrk (kuitenkin jotain).

*100# (luuri) toimii kummassakin, vain laitteessa itsessään.

operaattoreiden hinnat on tosiaan suolaisia eikä kivoja optioita tarjota kunnolla kellään enää. voihan olla että pieni perusmaksu on hyväksyttävää koska maston ylläpito maksaa riippumatta käytti sitä vai ei. mutta se ei silti ole kivaa jos joutuu pitää 5x liittymää. operaattoreilla tuntuu olevan linja koska me voimme, siis hinnoille. iot ja muista pikku-liittymistäkin on tullut hyvä rahastus väline.

Osallistu keskusteluun