Vastattu

Puhelin ei löydä dataa?

  • 20 elokuu 2016
  • 5 kommenttia
  • 201 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
Eli piti vaihtaa tuossa puhelinta. Laitoin simin sisään, mutta data ei vaan toimi sitten millään. Ei näytä yhteyslistalla edes tota omaa verkkoa, vaan jonkun ihme numerosarjan. Mikä neuvoksi?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Piampi 20 elokuu 2016, 19:43

Kun painan yläpaneelista datayhteys, antaa vaihtoehdoksi pois tai 2241. Ei mitään hajua mitä tuo tarkottaa. Mutta saunalahtea ei tarjoa. Muissa puhelimissa on kyllä automaattisesti tullut netti päälle kun oon simin laittanu.Tarkastitko jo täältä puhelimeesi oikeat asetukset tuon taulukon mukaisesti?Jos haluat puhelimella käyttää nettiä, niin sinulla on valittavissa joko wifi, eli langaton yhteys joka tulee esim. omassa kodissa reitittimen kautta. Tämän langattoman verkon nimi on joko se numero/kirjainsarja, joka lukee modeemin/reitittimen pohjassa, tai sitten sille on itse myöhemmin vaihdettu jokin toinen omavalintainen nimi.Toinen vaihtoehto puhelimella netin käyttämiseen on liittymän oma nettiyhteys, eli mobiilidata. Tämä sinulla ilmeisesti juuri nyt on hukassa. Mobiilidata tulee asetuksista tarkistaa, että se on päällä. Mobiilidata ei ole siis sama asia kuin wifi. Sinun siis ei tulisikaan löytää mistään wifi-yhteyksien luettelosta "Saunalahtea" tmv.Liittymästäsi riippuen sinulla on joko 3G- tai 4G-yhteys sillä liittymälläsi. Käy nyt nuo asetukset läpi tuon linkkaamani ohjeen mukaisesti, ja tarkasta asetuksista myös, että mobiilidata on päällä. Sen jälkeen käynnistä puhelimesi uudelleen. Eiköhän se vielä näillä neuvoilla lähde nopeasti skulaamaan :)Mutta unohda nyt tämän toimenpiteen ajaksi se wifi-verkon etsiminen sillä puhelimella. Olkoon se sitten seuraava hoidettava asia, kunhan ensin puhelimen oma netti saatu toimintaan 🙂
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sinullako on siis puheliittymä, johon kuuluu netti ja jonka SIM-kortin vaihdoit nyt uuteen puhelimeen? Ja tässä uudessa puhelimessa tällä puheliittymällä toimii puhelut ja tekstiviestit normaalisti, mutta ei liittymään kuuluva mobiilidata?

Jos tämä on ongelmasi ydin, niin ensimmäiseksi kannattaa tarkastaa puhelimen palveluasetukset. Voit etsiä oman puhelimesi mukaiset ohjeet Elisan asiakastukisivuilta täältä.

Ei näytä yhteyslistalla edes tota omaa verkkoa, vaan jonkun ihme numerosarjan. Mikä neuvoksi?

Vaihdoitko nyt jo puheeksi langattomat verkot? Puhelinko ei siis löydä jotain tiettyä ja tuttua wifi-verkkoa, mutta löytää kuitenkin joitakin verkkoja? Jos tämä oli se, mitä tarkoitit, niin tällöin kannattaa tarkastaa, että löytääkö mikään mukaan laite tuota "omaa verkoa" langattomana?

Ja kannattanee myös kuitenkin vielä vilkaista sieltä "oman verkon" jakavan modeemin/reitittimen pohjasta, ettei siellä sattumoisin lukisi juuri tuo samainen "ihme numerosarja", jonka puhelimesikin ilmoitti löytyneeksi verkoksi..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos kertoisit vielä, mistä puhelimesta (ja liittymästä) on kyse, voisimme ehkäpä antaa tarkempiakin neuvoja. Myös tarkempi tieto/kuvaus tuosta "ihme numerosarjasta" kiinnostaa kovasti. Missä se esiintyy ja minkälainen se on?
Piampi, juurikin noin on asia mitä ensimmäisenä kuvailit. Kokeilin noita palveluasetuksia, mutta ei toimi. Liittymä on Saunalahti ja puhelin samsung galaxy s 6. Äh kun en osaa tämän tarkemmin selostaa kun oon niin pihalla näistä 😃 mutta ärsyttää kyllä nyt kovin.
Kun painan yläpaneelista datayhteys, antaa vaihtoehdoksi pois tai 2241. Ei mitään hajua mitä tuo tarkottaa. Mutta saunalahtea ei tarjoa. Muissa puhelimissa on kyllä automaattisesti tullut netti päälle kun oon simin laittanu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kun painan yläpaneelista datayhteys, antaa vaihtoehdoksi pois tai 2241. Ei mitään hajua mitä tuo tarkottaa. Mutta saunalahtea ei tarjoa. Muissa puhelimissa on kyllä automaattisesti tullut netti päälle kun oon simin laittanu.

Tarkastitko jo täältä puhelimeesi oikeat asetukset tuon taulukon mukaisesti?

Jos haluat puhelimella käyttää nettiä, niin sinulla on valittavissa joko wifi, eli langaton yhteys joka tulee esim. omassa kodissa reitittimen kautta. Tämän langattoman verkon nimi on joko se numero/kirjainsarja, joka lukee modeemin/reitittimen pohjassa, tai sitten sille on itse myöhemmin vaihdettu jokin toinen omavalintainen nimi.

Toinen vaihtoehto puhelimella netin käyttämiseen on liittymän oma nettiyhteys, eli mobiilidata. Tämä sinulla ilmeisesti juuri nyt on hukassa. Mobiilidata tulee asetuksista tarkistaa, että se on päällä. Mobiilidata ei ole siis sama asia kuin wifi. Sinun siis ei tulisikaan löytää mistään wifi-yhteyksien luettelosta "Saunalahtea" tmv.

Liittymästäsi riippuen sinulla on joko 3G- tai 4G-yhteys sillä liittymälläsi. Käy nyt nuo asetukset läpi tuon linkkaamani ohjeen mukaisesti, ja tarkasta asetuksista myös, että mobiilidata on päällä. Sen jälkeen käynnistä puhelimesi uudelleen. Eiköhän se vielä näillä neuvoilla lähde nopeasti skulaamaan :)

Mutta unohda nyt tämän toimenpiteen ajaksi se wifi-verkon etsiminen sillä puhelimella. Olkoon se sitten seuraava hoidettava asia, kunhan ensin puhelimen oma netti saatu toimintaan 🙂

Osallistu keskusteluun