Rautalampi / Myhinpää 3G verkko next to dead

  • 24 heinäkuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 278 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 2 kommenttia
Minulla on ollut mökillä Saunalahden 3G-liittymä BandRichin modeemilla. Nopeus keskimäärin tasoa 10 Mbps. Nyt tänä kesänä onnetonta 1-2 Mbps:n tasoa, joskus alle yhdenkin. Selittyykö kaikki vain enemmillä käyttäjillä vai onko tuossa järventakaisessa mastossa jotain filunkia? Pystyykö asiaa sondeeraamaan sieltä toimistosta käsin? Siis masto, joka sijaitsee Suomen ainoan Myhinjärven länsirannalla.

EI ruveta, please, nyt keskustelemaan modeemin resetoinnista eikä viallisesta tietokoneesta eikä siitä ja tästä rautaviasta. Tulosa on samaa luokkaa sekä puhelimella että iPadilla. Tieto siitä, että kyseessä on käyttäjämäärän kasvu lomakauden myötä, riittää minulle oikein hyvin.

Seuraava kysymys on sitten se, miten saisin tänne lähestyvien eläkevuosien varalle nopeamman nettiyhteyden. Olisi kiva kuunnelle BBC:n Promeja stereona silloinkin... Täällä pitäisi kuuluvuuskartan perusteella olla 4G muutaman metrin päässä. Hah hah.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pistäisitkö vielä sun asiakasnumeron vaikka tuonne profiiliisi? 🙂 Se näkyy vain meille moderaattoreille niin päästään kurkkaan sitä liittymää alueen verkon lisäksi.
Ja mökin osoitteenkin voi lisäillä sinne tietoihin.
Tehty!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tehty!

Kiitti 🙂 Missä vaiheessa oot siis tuon hidastuksen huomannut? Heinäkuun alussa tukiasemaan on tehty kyllä muutoksia. Ruuhkaa siellä verkossa ei ainakaan näkynyt, mikä nyt taitaa se tyypillisin 3G ongelma olla. Sulla on kyllä meillä 4G liittymiä, mutta alueella toki vaan tuo 3G kuuluvuus. 🙂
Toimiiks puhelut ihan ok? Onko kuuluvuuspalkit täynnä?
Olen huomannut sen vasta nyt heinäkuun ekalla lomaviikollani eli näinä päivinä. Oltiin edellisen kerran täällä juhannuksen jälkeen eikä silloin ollut mitään pulmaa.

Puhelimet pelaavat, palkit täynnä kuten aina (meiltä matkaa linnuntietä järven yli tolpalle 1450 m).

Sellainen outo juttu sattui tänään, että kokeilin herättyäni speedtest.net -apilla iPhonella liittymää ja sain 10 Mbps-tasoisen tuloksen. Join kahvit, menin tietokoneelle ja se oli tasoa 1-2. Ajattelin tietenkin, että modeemi streikkaa ja uusin aamuisen testin puhelimella: tasoa 1-2.

Kyllä tässä siis kovasti haiskahtaa siltä, että siinä tukiasemassa on jotain pulmaa.

Sitä en kyllä ihmettele, että käyttäjämäärät ovat matalia: täällä on hiljaista kuin huopatossutehtaassa.

Teidän kuuluvuuskartan mukaan täällä pitäisi olla se 4G. Mitenkähän iso urakka olisi saada se tänne myös de facto?
Käyttäjätaso 3
Kiitos lisätiedoista. Varmistelin tätä vielä tekniikan puolelta, käytännössä lähistölläsi on tuo yksi sinua palveleva tukiasema josta nämä yhteydet tulee. Siellä oli töiden jälkeen jäänyt jotain tehoja hieman alhaisiksi, ne on korjattu tuossa noin viikko sitten oikeille tasoille.

Pääasiallinen syy näihin hitaahkoihin / ajoittain vaihteleviin nopeuksiin on kuitenkin juurikin se epäilemämme kesälomalaisten aiheuttama ruuhka 😕 Lisätehoja+ 4G-tukea sinne varmasti on suunnitteilla, mutta töitä ei ainakaan vielä ole aikataulutettuna. Voi siis mennä ensi kesäänkin ennen kuin saadaan nopeuksia / 4G:tä sinne täysimääräisesti toimintaan. Laittelen tuosta alueesta palautetta vielä verkkosuunnitteluun niin saavat hekin huomiota tuohon alueeseen 🙂

Osallistu keskusteluun