Vastattu

Reitittimen kautta pelaaminen PS4:llä kavereiden kanssa (NAT-ongelma)

  • 22 September 2016
  • 16 kommenttia
  • 29393 katselukerrat

Hei!

Ongelmana on siis, että kokeilin kaverin kanssa pelata PS4:llä NHL17:sta, mutta ongelmana nähtävästi on, että NAT-tyyppinä on 3, joka ei mahdollista tätä. Juuri pari viikkoa sitten minulle myytiin Elisalta Huawein reititin 4G-liittymällä, koska modeemi ei antanut kunnon nopeuksia kotonani. Kuinkahan voisin saada tuon NAT-tyypin vaihdettua, jotta pääsisin pelaamaan?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi matiaas 23 September 2016, 12:12

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Tilaa mobiililaajakaistaan julkinen IP-osoite. Ilman sitä verkkopelaaminen ei onnistu.
Reititin on siis Huawei 315 4G/WLAN. Elisan sivuilla lukee seuraavasti: "IPv6-osoitteet ovat julkisia vaihtuvia IP-osoitteita, eli ne eivät ole NAT-osoitteenmuunnoksen takana (kuten perinteiset IPv4-osoitteet ovat)." Lisäksi sivuilla lukee: "Huawei B315 ja Huawei E5573 -reitittimissä on oletuksena IPv6-tuki päällä. Laitteiden asetuksiin ei tarvitse tehdä muokkauksia."

Olenko nyt siis ymmärtänyt oikein, että minun ei tarvitsisi tilata tuota julkista IP-osoitetta erikseen. Jos näin on, niin kuinka tuon NAT-tyypin saa vaihdettua? Pitääkö joitain asetuksia kuitenkin muuttaa vai kuinka?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pelit tuskin toimivat ilman ipv4 julkista osoitetta. Laita hakusanaksi vaikka googleen saunalahti internet4 apn niin saat lisää ohjeita. Tai selaa palstaa, samaa on kysytty about miljoona kertaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Julkinen IP-osoite ja reitittimeen asetukset oikein. Asiakastukisivuilla on ohjeet tilaamiseen ja käyttöönottoon. Oma pleikkari ja reititin on DMZ-tilassa lisäksi. NAT-tyyppinä kakkonen. 🙂
Mutta siis, jos reitittimessa on IPv6-tuki päällä, niin minkä takia ipv6-test -sivusto näyttää, että sitä ei ole?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kurkkaapa varmuudeksi, että siellä reitittimessä on uusin ohjelmistoversio ja tuo tuki on oikeasti päällä. Myös yhteyttä käyttävän laitteen tulee liittymän ja reitittimen lisäksi tukea sitä IPv6-yhteyttä. Pääset sinne modeemin hallintasivulle osoitteesta http://192.168.100.1 (käyttäjätunnus ja salasana ovat oletuksena admin).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Meidän verkossa käytössä IPv4 + IPv6 dual stack –toteutus. Yleensä silloin reitittimestä valitaan PDP-tyypiksi IPv4/IPv6 tai IPv4&IPv6 - kuinka se nyt siellä laitteen hallintasivulla on esitetty. Tuossa sinun mallissasi sen tosiaan pitäisi olla automaattisesti oikein. 🙂
Hienoa nyt ainakin IPv6 toimii mutta PS4 ilmoittaa edelleen, että NAT-tyyppinä on 3. Onko siis niin, että tuo ei vaihdu ennen kuin tilaan julkisen IP-osoitteen IPv4:lle?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Juu, ei vaihdu tuo NAT-tyyppi koska käsittääkseni PS4 ja IPv6 ei ole se toimivin ratkaisu. Aiemmin koko laitteesta puuttui tuki tälle yhteystyypille ja en ole varma onko sitä kunnolla vieläkään. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Juu, ei vaihdu tuo NAT-tyyppi koska käsittääkseni PS4 ja IPv6 ei ole se toimivin ratkaisu. Aiemmin koko laitteesta puuttui tuki tälle yhteystyypille ja en ole varma onko sitä kunnolla vieläkään. :)

Ja vaikka konsolissa olisi IPv6 -tuki, pelipalvelimet voivat pyöriä siltikin IPv4 -pohjalla, jolloin konsolin IPv6 -tuesta ei ole mitään iloa.
Hei!

Palailen taas tähän aiheeseen. Julkisen ip-osoitteen tilattuani sai NAT-2 toimimaan. Noh, enää se ei kuitenkaan toimi ja NAT-tyyppinä on taas 3. Julkinen ip-osoite siis edelleen käytössä ja reititinkin sama kuin aiemmin mainitsin. Mitähän pitäisi tehdä, että saisi tuon toiminaan nyt? Koko reititin ja julkinen ip-osoite on hommattu lähinnä tuota nettipelaamista varten, joten ei oikein tällaisenaan tuo paketti aja asiaansa 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17
Reititintä resetoitu, oletuksena taas APN kohdassa internet eikä internet4

veikkauksena
Onkohan mitää mahdollisuutta saada Nat3 pois ja Nat2 päälle kun jaan puhelimen kautta pleikkariin netin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ei ole. Puheominaisuudet sisältävä liittymä on aina nat muunnoksen takana eikä siihen saa lisäpalveluna julkista ip osoitetta. No, tietysti voit vaihtaa puhelimeesi mobiililaajakaistaliittymän, jolloin sillä ei voi soittaa / vastaanottaa tavallisia puheluita lainkaan.
Sama oli kyl julkisen IP kans ja normi mobiililaajakaistan... Kiinteää kun tänne ei saa kun ton Soneran joka sika kallis 16/1 roska josta joutus maksaa +30ekk
Käyttäjätaso 1
Xbox One-käyttäjänä mun täytyy sanoa että juurikin julkisella IP-osoitteella saa 4G Mobiililaajakaistan toimimaan Open-tilassa. Sinänsä hienoa että nyt pystyy jopa pelaamaan Rainbow 6: Siegea, kun siinä on ne porttiohjaukset jotenkin jännästi tehty.
Muissa laitteissahan tuo julkinen IP-osoite ei ole mitenkään tarpeellinen...?