Vastattu

Reitittimen kautta pelaaminen PS4:llä kavereiden kanssa (NAT-ongelma)

  • 22 syyskuu 2016
  • 16 kommenttia
  • 28256 katselukerrat

Hei!

Ongelmana on siis, että kokeilin kaverin kanssa pelata PS4:llä NHL17:sta, mutta ongelmana nähtävästi on, että NAT-tyyppinä on 3, joka ei mahdollista tätä. Juuri pari viikkoa sitten minulle myytiin Elisalta Huawein reititin 4G-liittymällä, koska modeemi ei antanut kunnon nopeuksia kotonani. Kuinkahan voisin saada tuon NAT-tyypin vaihdettua, jotta pääsisin pelaamaan?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi matiaas 23 syyskuu 2016, 12:12

Julkinen IP-osoite ja reitittimeen asetukset oikein. Asiakastukisivuilla on ohjeet tilaamiseen ja käyttöönottoon. Oma pleikkari ja reititin on DMZ-tilassa lisäksi. NAT-tyyppinä kakkonen. 🙂
Katso alkuperäinen viesti

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tilaa mobiililaajakaistaan julkinen IP-osoite. Ilman sitä verkkopelaaminen ei onnistu.
Reititin on siis Huawei 315 4G/WLAN. Elisan sivuilla lukee seuraavasti: "IPv6-osoitteet ovat julkisia vaihtuvia IP-osoitteita, eli ne eivät ole NAT-osoitteenmuunnoksen takana (kuten perinteiset IPv4-osoitteet ovat)." Lisäksi sivuilla lukee: "Huawei B315 ja Huawei E5573 -reitittimissä on oletuksena IPv6-tuki päällä. Laitteiden asetuksiin ei tarvitse tehdä muokkauksia."

Olenko nyt siis ymmärtänyt oikein, että minun ei tarvitsisi tilata tuota julkista IP-osoitetta erikseen. Jos näin on, niin kuinka tuon NAT-tyypin saa vaihdettua? Pitääkö joitain asetuksia kuitenkin muuttaa vai kuinka?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Pelit tuskin toimivat ilman ipv4 julkista osoitetta. Laita hakusanaksi vaikka googleen saunalahti internet4 apn niin saat lisää ohjeita. Tai selaa palstaa, samaa on kysytty about miljoona kertaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Julkinen IP-osoite ja reitittimeen asetukset oikein. Asiakastukisivuilla on ohjeet tilaamiseen ja käyttöönottoon. Oma pleikkari ja reititin on DMZ-tilassa lisäksi. NAT-tyyppinä kakkonen. 🙂
Mutta siis, jos reitittimessa on IPv6-tuki päällä, niin minkä takia ipv6-test -sivusto näyttää, että sitä ei ole?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kurkkaapa varmuudeksi, että siellä reitittimessä on uusin ohjelmistoversio ja tuo tuki on oikeasti päällä. Myös yhteyttä käyttävän laitteen tulee liittymän ja reitittimen lisäksi tukea sitä IPv6-yhteyttä. Pääset sinne modeemin hallintasivulle osoitteesta http://192.168.100.1 (käyttäjätunnus ja salasana ovat oletuksena admin).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Meidän verkossa käytössä IPv4 + IPv6 dual stack –toteutus. Yleensä silloin reitittimestä valitaan PDP-tyypiksi IPv4/IPv6 tai IPv4&IPv6 - kuinka se nyt siellä laitteen hallintasivulla on esitetty. Tuossa sinun mallissasi sen tosiaan pitäisi olla automaattisesti oikein. 🙂
Hienoa nyt ainakin IPv6 toimii mutta PS4 ilmoittaa edelleen, että NAT-tyyppinä on 3. Onko siis niin, että tuo ei vaihdu ennen kuin tilaan julkisen IP-osoitteen IPv4:lle?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Juu, ei vaihdu tuo NAT-tyyppi koska käsittääkseni PS4 ja IPv6 ei ole se toimivin ratkaisu. Aiemmin koko laitteesta puuttui tuki tälle yhteystyypille ja en ole varma onko sitä kunnolla vieläkään. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Juu, ei vaihdu tuo NAT-tyyppi koska käsittääkseni PS4 ja IPv6 ei ole se toimivin ratkaisu. Aiemmin koko laitteesta puuttui tuki tälle yhteystyypille ja en ole varma onko sitä kunnolla vieläkään. :)

Ja vaikka konsolissa olisi IPv6 -tuki, pelipalvelimet voivat pyöriä siltikin IPv4 -pohjalla, jolloin konsolin IPv6 -tuesta ei ole mitään iloa.
Hei!

Palailen taas tähän aiheeseen. Julkisen ip-osoitteen tilattuani sai NAT-2 toimimaan. Noh, enää se ei kuitenkaan toimi ja NAT-tyyppinä on taas 3. Julkinen ip-osoite siis edelleen käytössä ja reititinkin sama kuin aiemmin mainitsin. Mitähän pitäisi tehdä, että saisi tuon toiminaan nyt? Koko reititin ja julkinen ip-osoite on hommattu lähinnä tuota nettipelaamista varten, joten ei oikein tällaisenaan tuo paketti aja asiaansa 😞
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4
Reititintä resetoitu, oletuksena taas APN kohdassa internet eikä internet4

veikkauksena
Onkohan mitää mahdollisuutta saada Nat3 pois ja Nat2 päälle kun jaan puhelimen kautta pleikkariin netin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ei ole. Puheominaisuudet sisältävä liittymä on aina nat muunnoksen takana eikä siihen saa lisäpalveluna julkista ip osoitetta. No, tietysti voit vaihtaa puhelimeesi mobiililaajakaistaliittymän, jolloin sillä ei voi soittaa / vastaanottaa tavallisia puheluita lainkaan.
Sama oli kyl julkisen IP kans ja normi mobiililaajakaistan... Kiinteää kun tänne ei saa kun ton Soneran joka sika kallis 16/1 roska josta joutus maksaa +30ekk
Käyttäjätaso 1
Xbox One-käyttäjänä mun täytyy sanoa että juurikin julkisella IP-osoitteella saa 4G Mobiililaajakaistan toimimaan Open-tilassa. Sinänsä hienoa että nyt pystyy jopa pelaamaan Rainbow 6: Siegea, kun siinä on ne porttiohjaukset jotenkin jännästi tehty.
Muissa laitteissahan tuo julkinen IP-osoite ei ole mitenkään tarpeellinen...?

Osallistu keskusteluun