Kysymys

Roaming Saksassa sekä 4G?

 • 13 helmikuu 2016
 • 9 kommenttia
 • 1424 katselukerrat

Hei,

Olisi parin viikon matka Stuggarttiin tiedossa (28.02), joten mitenkäs kannattaa netti yhteyden kannalta tehdä mikäli wifi-yhteyttä ei ole saatavilla sekä nettiin on aivan pakko päästä (virtuaalinen autokoulu)? Pystyykö Elisan/Saunalahden Huoleton 4G liittymäni liittymään mihinkään 4G/LTE verkkoon ulkomailla/Saksassa?

Sekä miten pystyy tarkistamaan (ilman oma Elisassa käyntiä), että onko datavartija varmasti käytössä? Haluaisin välttyä yli 60€ laskuilta.

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Jos on varaani (tm) niin mikäs siinä, sen kuin paukutat roaming hinnoilla. Itse ostaisin kyllä paikallisen operaattorin prepaidin ja käyttäisin sitä reissun ajan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Itse kävin viime syksynä Berliinissä. Ilmaista wifiä oli tarjolla hyvin kattavasti. En käyttänyt liittymän datayhteyttä kertaakaan. Uskoisin, että myös Stuggartissa tilanne on hyvä.
Datavartijan päälläolon voi tarkistaa OmaElisasta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Saksassa mobiiliverkot eivät kovin hyviä, sisätiloissa kaupungissa hädin tuskin palkkia 2G-yhteyttä. Düsseldorfin lentokentällä Wifi toiminnassa vain 30 minuuttia, julkisissa tiloissa harvemmin myöskään aina auki olevia Wifejä. Macdonaldsista saa myös ilman asiointia kolmeksi tunniksi Wifin joka on kohtalaisen nopea. Roaming-hinnasto on 2.99 € 50 Mt eli mitään suurta ei sillä tee (paitsi laskua).

Paikallinen dataprepaid on varmaan parempi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
LTE- verkkoon ei  Saksassa ainakaan yhdisty tuo mobiilidata, mutta 3G:nä pelittää. Täältä voit tarkistaa nuo kumppaniverkot: https://elisa.fi/puheliittymat/kaytto-ulkomailla/

Toki itsekin suosittelen käyttämään langattomia verkkoja, ihan vaan sen laskun takia. :) 

Datavartijan päällä olon voit tarkistaa OmaElisasta, niinkun tuossa jo mainittiinkin.
Käyttäjätaso 4
Jokunen viikko sitten vierailin Saksassa, 4G toimi mallikkaasti. Tosin vain Vodafonen verkossa. Muiden operaattorien 4Ghen onnistunut pääsemään.
Minulla on Elisan liittymä, jos sillä on merkitystä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
 • ? Kiiton tiedosta! :) 

  Täällä tiedoissa lukee Vodafonellakin olevan 3G- verkko käytössä, mutta kiva juttu että toimi! Ehkei tietoja ole vain päivitetty, vai eikö toiminnasta mennä takuuseen.. :) 
 • sakarialanne kirjoitti:
  Datavartijan päälläolon voi tarkistaa OmaElisasta.

  Mikäli siis pääsee sinne, mutta liittymän sopijana en ole itse, joten en sinne pääse.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
 • ? Juu no siinä vaiheessa täytyy sitten sopijalta kysyä jeesiä. 🙂  Oletuksena tuo on aina päällä liittymillä, ellei sitä itse ole mennyt joskus täppäämään pois. :) 
 • Osallistu keskusteluun