Saksasta tilattu FRITZ!Box 6850 LTE vaati ensin hieman suostuttelua eli hanki uusi SIM

  • 12 November 2020
  • 6 kommenttia
  • 442 katselukerrat

Olisi sen saanut Suomestakin ainakin yhdestä verkkokaupasta, mutta Saksan Amazonista tilattuna tuli vähän halvemmaksi. Kun päivitin vanhan nettitikun verkossa mobiililaajakaistaan, niin myyntirobotti vakuutti että vanha Saunalahden SIM kyllä toimii uudessakin liittymässä. Mutta FRITZ!Box ei päässyt sillä verkkoon ollenkaan (näki ne kyllä). Elisan myymälässä kokeiltiin että kyllä se SIM heidän modeemissaan pelitti ihan hyvin. Loppujen lopuksi Omagurun avulla käyttöönotettu uusi SIM toimi sitten FRITZ!Boxissa välittömästi. Eli ainakin itse ostetuissa modeemeissa vanhat 00000-alkuiset Saunalahden SIM-kortit saarttavat olla toimimattomuuden syy. Ja tämä on siis vain 4G-modeemi mutta ei meidän mökillä tarvitse yli 100 megabitin nopeuksista haaveillakaan. Ja tähän saa myös ulkoiset antennit melko helposti tarvittaessa, kun vehkeen omat pikkuantennitkin ruuvataan SMA-liittimiin kiinni: FRITZ!Boxin oma ohje ulkoisrten antennien liittämiseen Verkkokauppa myy mm. tämän hybridisisarta 6890, joka kytketään yhtä aikaa matkapuhelinverkkoon ja ADSL-yhteyteen. Ja FRITZ!Box piti saada mobiiliinkin, kun kaapeliversio 6660 toimii niin nätisti...


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Muistithan sallia mobiilidatan käytön verkkovierailussa?

Sim-kortissa ei välttämättä ollut mitään ongelmaa, vaan modeemin asetuksissa.

Asetuksia ei vaihdettu vanhan ja uuden kortin välissä. Se vanha toimi siis Elisamyymälän modeemissa, mutta Fritz!Box ei ilmeisesti ymmärtänyt vanhan SIM-kortin erikoista APN-yhteysosoitetta “internet.saunalahti”, vaikka sitä sille tarjosinkin. Uudella hyrähti sitten heti päälle (APN oletuksena jonka modeemi arvasi oikein). Nyt ei tarvitse kajota mihinkään, virrat vain päälle ja kohta on laajakaista käytössä. FRITZ!Boxit on siitä mukavia, että niitä voi laajasti hallita verkkoliittymän kautta ja päivitykset tulee automaattisesti.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Asetuksia ei vaihdettu vanhan ja uuden kortin välissä.

Niin? Saunalahden kortit vaativat verkkovierailun sallimisen, jotta ne pääsevät Elisan verkkoon. Elisan kortit käyttävät Elisan verkkoa kotiverkkonaan, jolloin verkkovierailua ei tarvitse sallia.

Se vanha toimi siis Elisamyymälän modeemissa

Kyseisessä modeemissa oli todennäköisesti verkkovierailu sallittu, tai myymälässä olleessa mallissa valintaa verkkovierailulle ei ehkä ollut lainkaan, jolloin se on aina sallittu.

Fritz!Box ei ilmeisesti ymmärtänyt vanhan SIM-kortin erikoista APN-yhteysosoitetta “internet.saunalahti”

Yhteys aukeaa sekä APN:llä internet että internet.saunalahti. Saksassa käytetään huomattavasti monipuolisemmin erilaisia APN:iä kuin Suomessa, joten en usko AVM:n tyrineen tämän asetuksen toteutusta.

Ahaa, tätä en aavistanutkaan. Se modeemi kysyi kyllä roaming- lupaa mutta luulin että se haluaa kytkeytyä Telian tai DNA: n verkkoon. No,  mielummin uusi SIM joka ei vaadi tuollaista kikkailua. Kytkeytyisi muuten omine lupineen vaikka Venäjän verkkoon...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Reitittimen harhailun rajaseudulla Venäjälle voi estää myös kytkemällä Oma Elisasta välilehdeltä puk-koodit ja estot käyttö ulkomailla / estä käyttö EU- ja ETA-maiden ulkopuolella. Jos haluaa estää myös Ruotsin ja Norjan, voi kytkeä estä käyttö ulkomailla.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Ahaa, tätä en aavistanutkaan. Se modeemi kysyi kyllä roaming- lupaa mutta luulin että se haluaa kytkeytyä Telian tai DNA: n verkkoon. No,  mielummin uusi SIM joka ei vaadi tuollaista kikkailua. Kytkeytyisi muuten omine lupineen vaikka Venäjän verkkoon...

OmaElisassa voi asettaa Käyttö ulkomailla (roaming) eston, vaikka itse laitteessa olisit sallinut mitä tahansa.

Selaimella polku on seuraavanlainen > Valitse numerosi vasemman reunan palkista > keskeltä “Käytön estot” > “Muokkaa” > Sitten katsot täpät kuntoon ja tallennat.