Kysymys

Salo ja 4G:n nettinopeus

  • 22 tammikuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 350 katselukerrat

Olen tässä asunut yli puolitoista vuotta Salossa vaimon kanssa Pahkavuoren asuinalueella. Ihmettelen suuresti että miten voi olla näin huonot yhteydet netissä. Keskustaan mulla about 1,5-2km matkaa. Puhelimessa Huoleton Premium, tabletissa ja nettiboxissa Mobiililaajakaista 4G Super. Ei meinaa nopeudet nousta esim speednet sovelluksella yli 10mb lataus taas kun keskustan ja Meriniityn talousaluella samalla applikaatiolla nousee luvut lähelle maksimia. Osaisiko joku viisaampi sanoa mistä tämä johtuu. Ikävää kun esim viihteestä tai Viaplay:lta ps3:n kautta katsoo niin ei paljon muuta voi tehdä netissä, muuten alkaa sitten jo netti pätkimään, vaikka ei ole muut laitteet yhdistettynä / päällä. Ei oikein saa rahalle vastinetta mistä maksan liittymistä.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Katso tuolta mobiililaajakaistan puolelta ohjeita. Haullakin löytyy suht helposti kymmeniä ohjeita. Mobiilissa kaikki riippuu kaikesta, mitään yksipuolista neuvoa ei pysty antamaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
a. Osaisiko joku viisaampi sanoa mistä tämä johtuu. Ikävää kun esim viihteestä tai Viaplay:lta ps3:n kautta katsoo niin ei paljon muuta voi tehdä netissä, muuten alkaa sitten jo netti pätkimään, vaikka ei ole muut laitteet yhdistettynä / päällä. Ei oikein saa rahalle vastinetta mistä maksan liittymistä.

Voi johtua yksinkeraisesti siitä, että lähim(ät) tukiasemat ovat ruuhkautuneet juuri tästä Youtube, Netflix ja Viaplay:n käytöstä. Mobiili kun on aika huono kestämään kuormaa, joka aiheutuu juuri kun IPTV- palveluista varsinkin kun katsotaan HD (4K) sisältöä.

Näitä palveluita varten kannattaa käyttää kiinteää nettiyhteyttä, jos vain sellaista on saatavilla. Siis ADSL, VDSL, kaapelimodeeti tai kuitu (FTTH tai FTTB) / Ethernet.

T: Tuokki

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
FinKeKe86, tervetuloa Palstalle!

Kurkkasin tuota Pahkavuoren seutua, ja päällisin puolin verkko näyttäisi olevan siellä mallillaan. Onko vuorokauden ajoilla merkitystä nopeuksiin? Kuinka kauan ongelmaa on kestänyt (päiviä, viikkoja, kuukausia)?

Osallistu keskusteluun