Vastattu

Saunalahden mobiililaajakaista ja F-secure

  • 27 toukokuu 2014
  • 5 kommenttia
  • 2091 katselukerrat

Saunalahden mobiililaajakaistaan tuli päivitys. Käytössä nettitikku (Huawei E353) ja Windows 7. Mobiililaajakaistan päivitysikoni oli pitkään roikkunut tyrkyllä, mutta koska aavistelin ongelmia, en sitä ollut hyväksynyt. Reissusta palattuani olin laajakatseisempi ja hyväksyin päivityksen.  Ongelmiahan siitä tuli:

Nyt F-Securen päivitykset eivät mene läpi – pyytää tarkistamaan mobiililaajakaistan asetukset. Eihän semmoisiin pääse käsiksi tämmöinen peruskäyttäjä. Puolipäivää olen etsinyt. Olisi tuo tietoturvapäivityskin hyvä olla ajantasalla.

Tällä palstalla on asiaa käsitelty aiemmin ja keskusteluketju on kuitattu ratkaistuksi – muka. Siitä keskustelusta en pääse mihinkään ratkaisuun kiinni.

Tietääkö joku neuvoa minua onnetonta – vai onko yksinkertaisinta ottaa uusi mokkula - vaikka DNA:lta. 
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Anonymous 27 toukokuu 2014, 17:44

Onkohan sinulla F-Securen tietoturvan asetusten Mobiililaajakaistan  Lataa suojauspäivitykset kohdalla valittuna " Vain oman operaattorin verkko"?

Voisit kokeilla käyttää valintaa "Aina".

Saunalahden verkkohan näkyy välillä verkkovierailuna Elisan verkossa.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Hei mariasofia,

Tervetuloa Palstalle!

Yksi tapa välttää kuvailemasi F-Securen päivitysongelma on muodostaa yhteys nettitikulla ilman Mobiililaajakaista-ohjelmaa eli seuraavasti:

Mene windowsissa Ohjauspaneeliin ja siellä: Verkko ja InternetVerkko- ja jakamiskeskus. Sitten -> Määritä uusi yhteys tai verkko. Paina Määritä puhelinverkkoyhteys. Paina seuraava.

Käyttäjätunnus ja salasana -kohdat tulee jättää tyhjiksi. Yhteyden nimeksi voi vaikka laittaa oletuksen tai haluamansa nimen. Puhelinnumero on *99#. Tämän jälkeen paina Yhdistä-painiketta.
Onkohan sinulla F-Securen tietoturvan asetusten Mobiililaajakaistan  Lataa suojauspäivitykset kohdalla valittuna " Vain oman operaattorin verkko"?

Voisit kokeilla käyttää valintaa "Aina".

Saunalahden verkkohan näkyy välillä verkkovierailuna Elisan verkossa.
Kiitos vastauksesta. Pääsin ohjeiden mukaan step-by-step eteenpäin, mutta sitten tulee ilmoitus: virhe 777 yhteydenmuodostus epäonnistui, koska etätietokoneen modeemi (tai jokinmuu tietoliikennelaite) on epäkunnossa.

Toistin moneen kertaan, tätä kirjoittelen iPadilla :)

Kokeilen vielä jonkin ajan kuluttua uudelleen, vai olisikohan vaihtoehtoja?
Mukavaa illanjatkoa.
Antero,
Kiitos, kiitos miljoona kertaa. Siinähän se vika oli. Päivitystarkistus onnistui ja nyt voin mennä pankkiin maksamaan laskutkin.
Mahtavat kiitokseni.
Hyvääillanjatkoa.
Käyttäjätaso 4
mariasofia mukava kuulla, että sait systeemit toimimaan 🙂

Osallistu keskusteluun