Kysymys

Saunalahti 4G ja Playstation 3

  • 12 kesäkuu 2012
  • 16 kommenttia
  • 8823 katselukerrat

Pahoittelut, jos aiheesta löytyy jo ketju, mutta kaipailisin varmistusta. Eli onko niin, että saunalahden 4G mobiililaajakaistalla ei PS3:sen nettipelit toimi?

Sen jälkeen, kun vaihdoimme nettiliittymäksi saunalahden 4G:n PS3:n NAT-tyyppi on ollut tasoa 3 (strict), eli käytännössä netissä pelaaminen on mahdotonta. Googlailun pohjalta arvaisin, että syynä on kaksinkertainen NAT, mutta onko niin, että ongelmaa ei saa korjattua 4G mobiililaajakaistassa?

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Asiasta on tuolla: Osoitteenmuunnos (NAT).

Mitä voin tehdä, jos käytössäni oleva palvelu lakkaa toimimasta muutoksen johdosta?

- Mikäli palvelu vaatii toimiakseen julkisen (vaihtuvan) IP-osoitteen, voit muuttaa liittymäsi asetuksia Oma Saunalahden kautta.
- 4G ja 4G Super -liittymillä julkisen IP-osoitteen valinta ei ole mahdollista Oma Saunalahden kautta, vaan ne saavat aina ei-julkisen IP-osoitteen. Julkisen IP-osoitteen valinta ei ole myöskään mahdollista liittymille, joilta internetin käyttö on kokonaisuudessaan estetty.
Itselläni on PS3 ja Saunalahden 4G huawein reitittimellä.
NAT3 näyttäis olevan, mutta ainakin eilen pääsin pelaamaan ja kaikki toimi kuten kuuluukin?

Olenko tehnyt jotain "väärin" :smileyazn:  kun toimii, vai miten tämä NAT3 pitäisi näkyä toiminnassa??

Nopeus on ollut speedtest.netin mukaan noin 40/10 ja pingikin 30-40.
Minullakin on Saunalahden 4G ja mobiililaajakaista ja joitain pelejä pelailen normaalisti. Mikä oisi semmoinen mobiililaajakaista, millä voisi pelata ja jonka NAT tyyppi olisi 1 tai 2?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Saunalahden 3G.

Mikäli haluat nimenomaan 4G:n, Sonera tai Tele Finland 4G Opengate-lisäpalvelulla, joka on tilattava erikseen asiakaspalvelusta.
Mitenkä minä sitten saan sen Saunalahden 3G Nat 2 tai Nat 1 tyypin toimimaan? Pitääkö silloin laittaa ip julkiseksi oma.saunalahti palvelusta? Ja onko tuo 3G tarpeeksi nopea PS3 nettipeleihin?
ja kiitos ripeästä vastauksesta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Juurikin näin. Eli Oma Saunalahti palvelussa julkinen osoite käyttöön ja sitten APN yhteysosoitteeksi vaihdat internet4.

3G verkon nopeus riippuu sitten täysin alueesi tukiaseman käyttäjämäärästä, käyttäjien datasiirtomäärästä, sääolosuhteista, etäisyydestäsi tukiasemaan, maasto-olosuhteista jne jne..
Onnistuuko tää juttu sillee et jos vaihan asetuksista käyttöön vain 3G?
Kun on tuo määräaikaissopimus vuoteen 2015.
Siis tuon reitittimen (Huawei B593) asetuksista jos laittais VAIN 3G. Ja sit meniskö?
Ei kai tässä joudu uutta liittymää alkaa ostelee
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pitää olla 3G-liittymä.

Tukisivuilla lukee:

"4G-liittymillä julkisen IP-osoitteen valinta ei ole mahdollista OmaSaunalahden kautta, vaan ne saavat aina ei-julkisen IP-osoitteen"

Jos nopeus 3G-liittymässä riittää käyttöösi, kannattaa selvittää Asiakaspalvelusta mahdollisuutta liittymätyypin vaihtoon. Toivottavasti tänne tulee vastaus Asiakaspalvelun ihmisiltä nyt aamupäivällä, niin saat ratkaistua ongelman ennen joulua. Tarkista jo valmiiksi, että asiakasnumerosi on Palstan profiilitiedoissa.
Nyt pitäisi olla asiakasnumero tiedoissa
Käyttäjätaso 5
Hei seppä1,

Profiilitiedoissasi ei näy vielä asiakasnumeroa. Se lisätään kohdasta Omat asetukset -> Henkilökohtaiset tiedot -> "Asiakasnumero tai puhelinnumero".

Mikäli liittymällä ei ole määräaikaisuutta, liittymättypin vaihtaminen onnistuu myös OmaSaunalahden kautta, oma.saunalahti.fi . Jos tunnukset eivät ole tallessa, onnistuu kirjautuminen verkkopankkitunnuksilla kohdasta "Ei vielä tunnuksia tai tunnukset hukassa?". Liittymätyyppi vaihtuu aikaisintaan seuraavan vuorokauden alusta.

Voit myös soittaa liittymätyypin vaihdosta asiakaspalveluun, 010 190 230 (auki tänään klo 16 asti, paitsi tietysti vikailmoitukset 24 h/vrk).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Rapsi kirjoitti:
Mikäli liittymällä ei ole määräaikaisuutta, liittymättypin vaihtaminen onnistuu myös OmaSaunalahden kautta, oma.saunalahti.fi .

Ihan mielenkiinnosta kysyn seuraavaa: Jos määräaikaisuus on liittymällä "Mobiililaajakaista 4G", voiko sen kesken määräaikaisuuden vaihtaa liittymäksi "Mobiililaajakaista 3G" tai "Mobiililaajakaista 4G Super"? Sehän on ihan normaali liittymätyypin vaihto, vai kuinka?
Käyttäjätaso 6
4G-superiksi onnistuu päivittää, mutta 3G:ksi ei. Hinta pitää pysyä vähintään samassa kuin alkuperäisessä määräaikaisessa sopimuksessa 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jaksuu kirjoitti:
4G-superiksi onnistuu päivittää, mutta 3G:ksi ei. Hinta pitää pysyä vähintään samassa kuin alkuperäisessä määräaikaisessa sopimuksessa :)

Kyllä mulla ja vanhemmilla onnistu silloin MLK 4G -> MLK 3G ihan itsepalveluna ja jos ei olisi onnistunut, olisi asiakaspalvelun kautta onnistunut viimeistään, kun myyvät ei-oota alueella vaikka näkyy osittain olevan LTE:tä, niin ei kuulu moiset hienoudet. Ja 3G nyt toimii kun jaksaa... Tosin nyt nämä mokkulat ovat muisto vain meillä :)

Kaapeli-Viihteellä tulee 95/5 ajasta riippumatta molemmissa käyttöpaikoissa.
Käyttäjätaso 6
Kyse olikin määräaikaisesta liittymästä, eli määräaikaista 4G-liittymää ei pysty itse muuttamaan 3G-liittymäksi 🙂
Onkos tähän tullut jotakin tarkempaa kokemusta jo?

Toimiiko tuolla 3G muutoksella pleikkarin nettipelit?

Itsellä aiheuttaa xbox live pahemmin ongelmaa mutta myös ps3 kanssa ongelmia.

Osallistu keskusteluun