Kysymys

Saunalahti paikannin heikentää 3G verkon toimivuutta?

  • 8 heinäkuu 2009
  • 5 kommenttia
  • 694 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 9 kommenttia
Käytössä siis N95 8GB ja Megadataetu Kuopiossa 3G verkon peittoalueella. Ihmettelin pitkään yhteyden katkeamista aina, kun yhteyttä vähänkään kuormitti. Messengerin ja muiden vastaavien yhteyttä heikosti rasittavien ohjelmien päällä ollessa tätä katkeamista ei tapahtunut, mutta vaikkapa ajuripaketin lataaminen näytönohjaimelle saattoi olla tuntien homma jatkuvien katkosten takia.

Eilen päätin sitten testata ottamalla Saunalahden paikannin pois käytöstä, jonka jälkeen netti välittömästi katkesi ja uudelleenyhdistys onnistui vasta puhelimen uudelleenkäynnistyksen myötä. 3G verkossa tuntui paremmin pysyvän ja latasin noin 400MB paketin netistä ilman yhtäkään katkeamista. Kertaakaan ei tämän latauksen aikana menty siis EDGE:n puolelle, mikä olikin harvinaista herkkua tällä alueella.

Joillain puhelimen käyttäjillä samoja havaintoja? Google ei paljoa tulosta kertonut, tätä foorumia en pahemmin selaillut, että löytyykö keskustelua jo aikaisemmin.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Mielenkiintoinen teoria. Minullakin tuota yhteyden katkeamista (tai tarkemmin sanottuna datasiirron loppumista) on tapahtunut nimenomaan kuormitustilanteissa. Ja minullakin taitaa olla tuo paikanninmahdollisuus päällä - täysin turhaan tosin. Pitääpä ottaa pois ja tarkkailla tilannetta.
Saunalahden edustajalta sinun lienee tosin turha odottaa tähän minkäänlaista kommenttia.

EDIT: eipä ollutkaan Paikannin kytketty ko. liittymään. Eli ei ole mulla ainakaan siitä kiinni.
Käyttäjätaso 2
Kuulostaa mielenkiintoiselta. Olen Paikannin-palvelun jo sulkenut. Zircle kyllä paikantelee. Datasiirrossa en ole huomannut varsinaisia katkoksia. Mikäli jotain vaikutuksia on, niin toivottavasti ne koskevat vain pääkorttia eikä MultiSIM-lisäkortteja, pääkorttiahan se paikantelee.
Itselläkin tuo paikannin oli päällä ihan vain tarkkaillakseni paikannuksen tarkkuutta eri paikoissa. Puolison liittymään kytkin sen ensin päälle puhelimen kadottua, ja paikantimen avulla saimme viikonlopun ajaksi mielenrauhan siltä osalta, että puhelin olisi varastettu. Paikannus näytti noin 100m päähän hänen työpaikastaan eikä se siitä pariin päivään minnekään liikkunut :)

Mutta asiaan taasen...testailen tuossa vielä toimivuutta latailemalla joitain paketteja/trailereita. Ainakin käytös muuttui eilen niin dramaattisesti paikantimen pois kytkemisellä, että ihan helpotti. Eipä juuri koneelle viitsinyt yrittää ladata mitään yli 50megan tiedostoja, se osoittautui melko lailla turhaksi ajanhaaskuuksi aikaisemmin. Vikailmoa tein jo aikaisemmin kentän kuuluvuudesta, puolison puhelin ei tähän nykyiseen paikkaan muutettaessa aina edes puheluita saanut läpi. Ja oikein selvästi ollaan Elisan kuuluvuuskartan mukaan 3G alueella.
Ei vaikuttanut pitemmällä tähtäimellä. Oli vaan hämäävää se yhteyden toimivuus sen hetken silloin paikantimen pois kytkennän jälkeen. Katkoo taas säännöllisesti yhteyttä kuormitettaessa.

Eli osittain ollaan sitten 3g katveessa tässä. 100m säteellä tiedän kaksi muuta "mokkula"surffaajaa ja niillä kuulema toimii kanssa ihan miten sattuu yhteys. Kiinteä yhteys piti sitten laittaa tulemaan, kun ei tähän jaksa enää uskoa.
Käyttäjätaso 1
Jep. Mä vaihdoin puhelinta (N82->N97) ja datan pätkiminen jatkuu ihan kuin ennenkin.