Vastattu

Saunalahti "Super 4G",***-kuuluvuusalue,Huawei B593s-22 5/5 ja hidas netti..

  • 9 January 2015
  • 13 kommenttia
  • 4752 katselukerrat

  • Avulias
  • 4 kommenttia
Missähän mahtaa olla vikaa? Elikkäs ongelmana on naurettavan hidas netti. Saunalahti Super4G liittymänä, reitittimenä B593s-22 jossa kuuluvuus-/signaalipalkit täydet 5/5, osoite jossa nettiä käytetään on kuuluvuuskartan mukaan "kolmen tähden LTE" -alueella, kone kiinni reitittimessä piuhalla (Kokeiltu useallakin eri johdolla, jopa eri mittasilla 😛 ) MUTTA silti nopeudet KOKOAJAN todella alhaalla. Parhaimmillaan olen päässyt 7,5mb/s DWN nopeuteen!!:smileyshocked: UPit on kokoajan 10-15mb/s..Turhauttavaa, kun ei pysty edes katsomaan Netflixistä/Viaplaysta FULLHD kuvalla leffoja, ne eivät vaan pyöri..

OSTOHETKELLÄ kysyttiin vielä myyjältä, TOIMIIHAN tämä varmasti?  -"TOIMII ja on nopea!" ---> Todellisuus on jotain aivan muuta. Toinen vaihtoehto olisi ollut Sonera, olisiko ollut parempi.. ken tietää?

-Kellonajalla ei minkäänlaista merkitystä

-Reitittimessä sininen valo "MODE" -kohdalla, eli LTE-verkossa

-Tehdasasetuksia palautettu ties kuinka monta kertaa

-Reititintä buuttailtu useasti

-Ethernet -kaapelilla, sekä WLAN yhtä "nopeita" (Puhelimella samanlaisia tuloksia speedtest ohjelmalla eri palvelimia kokeillen)

-Kokeiltu pupunkorvilla ja ilman

-Ulkona kierretty akun,invertterin ja jatkojohdon kanssa tonttia ympäri -> Ei vaikutusta nopeuteen, signaalitolppiin tottakai (isoja puita siellä täällä)

Alla oleva kuva on otetu ULKONA keskellä pihaa (Lähimpiin puihin ~50m matkaa) seistessä reititin kädessä kohti taivasta (Kuten leijonakuninkaassa konsanaan) 5/5 palkein ja johdolla koneeseen kiinni..

Alkaa pikkuhiljaa tympimään tämä nettihomma..

ElisaSaunalahti ongelma elisapalsta copy.jpg
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ice 27 January 2015, 18:10

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

13 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Osaatko katsoa signaalit, RSRP JA RSRQ?

Helpoin päästä alkuun/yli ongelmasta, kokeilla muutkin operaattorit.
Muut vaihtoehdot on työläämpiä
Onko mikä kylä, noin suunnilleen? ja 800mhz vai 1800 mhz?

Jos laitat omat tiedot tuonna omaan profiiliin, niin ehkä mode voisi kertoa tukiseman ilman suunnan ja etäisyyden.

Olisi kauhea hienoa, jos MODE ystävällisesti voisi saman tein katsoisi tukiaseman antennien suunnat, ilmansuuntina tai kellotaulun mukaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Toivottavasti ET langennut tuohon 12 kk määräaikaisuuteen :smileyshocked:

Tai ainakin olet havainnut ongelman 14 vrk:n sisällä jolloin sinulla on peruutusoikeus tilaukselle (jos siis tilasit verkkokaupan kautta)!
timtomi:

Mäntsälän kunta, tarkemmin Numminen kylänä. Sitä kumpaa MHz aluetta käyttää ei ole tiedossa, tätä kysyin samalla elisan asiakaspalvelusta kun soitin aikaa sitten muun asian tiimoilta, mutta he eivät asiaa kertoneet. Kuulemma omagurusta voidaan auttaa kyseisen asian osalla. No tuo ei haittaa, nyt on kokonaan toinen ongelma, tämä nettiongelma.

Tässä nämä signaalit kuitenkin 4/5 tolpilla.

PLMN 24405

Kelvollinen palvelu

RSSI (dBm) -61

RSRP (dBm) -87

RSRQ (dB) -6

Surkuhupaisinta tässä on, että liittymä hommattu marraskuun loppupuolella, tässä on ollut kaikkea muuta ennen ja juuri ennen joulua tuli perheenlisäystä, niin loppukin ajasta on mennyt pikkuisen parissa. Nyt vasta kun on päässyt keskittymään tähän ja huomannut asian..

kimppikoo: Kyllä lankesin..
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13
Veikkaisin paikkakunnan perusteella että on 800MHz verkko. Jos on sopiva Android 4G kännykkä niin siitä näkee myös tuon taajuuden ja sillä olisi mahdollista Cellmapperilla kartoittaa missäpäin on tukiasemat. Sieltä kovin läheltä ei ole tuonne Cellmapperin karttaan kartoitettu, riippuen paikasta joku noista kartoitetuista saattaa jopa yltääkin. Onko edes yöllä vaikka klo 2 tai 4 nopeampi netti?
Käyttäjätaso 4
Dena, ei toimi, onko tulossa päivitystä?
Sonera, voisi toimia, antennia tarvitaan, signaali tullee idästä, kaukana., onko tulossa päivitystä? Oletko hyvällä paikalla, ei mäkiä edessä?

Elisan tolppa on suht lähellä. Ehkä olet 2 solun välissä, CellMapperiila voisi kartoittaa tukiaseman paikan ja keilat.

Sitten voisi arvioida, jos kapeakeilaisella antennilla voisi homman hoitaa, esim paneeli antenni mallia " veccu"

Edit:
Testata voisi myös 20L maalipurkilla, jonka halkaisee pystysuunnassa, sitten modeemi sisään, pyörittää purkkia ikkunoiden lähistöllä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13
Mahdollisesti Cellmapperin kartassa näkyvän tukiaseman 1971 sen sektori 1 tai 2 saattaa siellä kuulua.
Olin hetki sitten ~28min jonossa ja ~6min asiakaspalvelun/vikailmoituksen asiakkaana puhelimen kautta.. No nyt on sentäs vikailmoitus tehty ja kuulemma LÄHIN tukiasema on ~600m koiliseen tästä, jota oletettavasti reititin käyttääkin. Eli ei Cellmapperissa mm.1971 näkyvä masto, joka sijaitsee tästäpaikasta Lounas-Länsi suunnalla..

Odotellaan muutama päivä ja kattellaan miten käy..:smileyazn:
Käyttäjätaso 3
Harmillinen ongelma sinulla. Tukiasemat sijaitsevat tosiaan länteen ja toinen koilliseen ja molemmissa LTE800. Tekemäsi vikailmoituksen perusteella verkossa sinänsä ei näytä vikaa olevan, sijaintisi vaan on siellä verkon rajamailla. Mainitsemasi 600 m on oikeasti 1600m ja länteen on liki 4 km. Nyt suosittelisin lisäantennia. Se on aina niin, että vasta paikan päällä todellinen kuuluvuus selviää.
mepa kirjoitti:
Harmillinen ongelma sinulla. Tukiasemat sijaitsevat tosiaan länteen ja toinen koilliseen ja molemmissa LTE800. Tekemäsi vikailmoituksen perusteella verkossa sinänsä ei näytä vikaa olevan, sijaintisi vaan on siellä verkon rajamailla. Mainitsemasi 600 m on oikeasti 1600m ja länteen on liki 4 km. Nyt suosittelisin lisäantennia. Se on aina niin, että vasta paikan päällä todellinen kuuluvuus selviää.

Jaahas, vai niin.. eli 600m josta puhuttiin omaguru palvelussa, muuttuikin nyt 1,6km:iin..Millähän perusteella tuossa teidän kuuluvuuskartassa sitten tämä alue on "parhainta mitä saa (Kolmen tähden 4G/LTE alue)" Eli kuluttajaa johdetaan harhaan ja yritetään myydä parempaa/suurempaa kuin todellisuudessa edes tolpissa oleva rauta mahdollistaa? EDIT: Juuri karttaa katsoneena nyt onkin vaihtunut 4G DC * ja 4G LTE **. EDIT EDIT: Nyt kartassa taas LTE ***, Kuinka tämäkin voi kartassa muuttua näin nopeasti? (muutaman minuutin sisään)


ENNEN ostoa (sekä tilaushetkellä, että ~muutama tunti sitä ennen juttelin netissä palveluchatissa) ei ollut myyjän/teidän puolelta sanallakaan puhetta mahdollisesti tarvittavista  lisäantenneista TAI ylipäätänsäkään ettei liittymä oikeasti vaan toimi tässä osoitteessa? Luvataan ummet ja lammet (Toimii varmasti, ei pätki, "pystyy tekemään mitä vaan nopeuden takia") ja todellisuus on jotain aivan muuta. Nyt yritetään vielä saada maksamaan LISÄantennista, josta ei OSTOHETKELLÄKÄÄN ollut minkäänsortin puhetta.

Nyt kirjoitushetkellä elisa.speedtest.net kautta 4/5 reitittimen tolpilla Ping 40m/s DWN 3,67mb/s UP 6,83mb/s. Eli ei täyty nopeuslupaus vieläkään, vaikka häiriöilmoitus on "KORJATTU; Tukiasemalle on tehty muutoksia", niinpä näyttää..

Pahoittelen kirjoitustyyliä, mutta alkaa pikkuhiljaa turhauttamaan aika paljon..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kannattaa muista wanha sanonta "Missä myyntimies on lähellä, ei petos ole kaukana" :)
Neljän vikailmoituksen jälkeen lopputulos ettei kyseessä oleva tukiasema lähetäkään enempää kuin se 5mb/s, joten ei voi toimiakaan..

Reititin viety Perjantaina paketissa postiin kohti Saunalahden palautusosoitetta ja liittymäsopimus purettu. Irtisanomisvaiheen asiakaspalvelijoille vielä iso kiitos todella hyvästä palvelusta, noin asiakkaita kuuluukin palvella!

Toivottavasti muut ei joudu jatkossa vastaavanlaisen "*****tuksen" kohteeksi.. Eniten ärsyttää se ettei aikasemmin otettu tosissaan, vaan kun itse jaksoi alkaa vääntämään niin vasta tuli tulosta..
Käyttäjätaso 1
Tässä alkaa kyllä täyttyä kaikki ku$etuksen tunnusmerkit. En käsitä miksi asiakkaille pokkana myydään palvelua, josta jo lähtökohtaisesti tiedetään ettei se täytä lupauksia - tai no käsitän että noin saadaan vähän aikaa paljon rahaa mutta...

Meillä pääsee parhaimmillaan noin 30 Mb mutta ihan yhtä hyvin nopeus voi olla 5 tai 11 tai 0,8. Tukiasemat on aivan oikeasti vain muutaman sadan metrin päässä mutta eihän tuollaisella voi kuvitellakaan mitään sellaista palvelua käyttävänsä, jossa tarvittaisiin tasaista edes aika hyvää nopeutta.

Elisa on onnistunut pitämään meidät asiakkainaan vuodesta 2002 - nyt kyllä alkaa olla sellainen tilanne että vähäinen määrä a$$-ki$$ingiä voisi olla paikallaan... 🙂
Käyttäjätaso 3
Langaton tekniikka ja takuunopeus/palveluvarmuus ovat lähtökohtaisesti toisensa poissulkevia ominaisuuksia. Molempia ei voi saada ja sen hyväksyy automaattisesti langattoman yhteyden hankkimalla. Toki investoimalla antenneihin voi vähentää kuuluvuuden/radiohäiriöiden vaikutusta näin parantaen palvelutasoa mutta sekään ei takaa varmuutta. Jos haluaa oikeasti varmuutta, on paras kaivattaa valokuitu kotiinsa. Sitä ei vain saa taskurahalla.