Kysymys

Sauniksen 3g-bitti kusee?

  • 31 elokuu 2010
  • 5 kommenttia
  • 1225 katselukerrat

Hei, iskinpäs tänään käyttöön sauniksen mobiililaajakaista "nopsa":n, tosin nopsa se ei ole, tai pikemminkin packet lossia niin vaan perkunasti... Tätä ei tapahtunut pelkästään juuri täällä kämpillä, vaan yleisesti aivan sama missä olin kokeilemassa niin ihme takkuamista... Eli siis toistaiseksi E90 kommunikaattorin kautta surffailen koneella, kunnes saan mokkulankin...

Mutta surkuhupaisinta tässä on se että vuoden DNA:n matkanetti 384 käyttäneenä se toimi huomattavasti luotettavammin... Absoluuttinen nopeus kun ei meinaa mitään jos kokoajan on packet lossia noin 25%, DNA:lla en muista tämmöistä käyneen oikeastaan ikinä... Ja nythän tosiaan ainut mikä on vaihtunut niin liittymä, laitteet ovat prikulleen samat...

Mitä asialle voi tehdä? Muutakin kuin urveltaa aspaan..

EDIT: Vaasassa ollaan, unehtui mainita...

5 kommenttia

Itse itselleni vastaten, homma korjaantui itsestään joskus yön aikana... Aamulla toimi pätkimättä samalla laiteyhdistelmällä, sekä vielä paremmin uunituoreella huawei E1820:lla, joskin Huawein linux-säätäminen vaati juuri sitä, säätöä... Mutta jos homma jatkaa toimimistaan näin niin ei valittamista :)

Eli joko joku teki jotain tai sitten eilen oli jtoain oiekaa vikaa matkalla 🙂
Käyttäjätaso 3
kyllä ne packetlossit illalla taas palaa. ne johtuu verkon ruuhkasta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mitenkään kirjoittajan henkilöyteeen puuttumatta ja ihan yleisellä tasolla kommentoiden seuraavaa:

Näyttäisi olevan Mobiililaajakaistassa aika yleistä tuntien nopeusheitot, paikasta riippuen, satunnaisesti jopa muutaman vuorokauden välein. Yhteysnopeuden (tai operaattoirn) muutoksessa odotukset eivät aina toteudu, laitteiden käynnistys, ajurien päivitys tai tikun siirto, voivat vaikuttaa huomattavasti yhteyden laatuun. Tämä on langattomassa tiedonsiirrossa ominaisuus, ei vika.

Todellisuus on kuitenkin se, että ideaalit toiminnat ovat liian harvinaisia tietotekniikassa. Tämä vaatii käyttäjältä toistuvaa vaivannäköä. Kuten tässä olmarin tapauksessa, jossain on ollut jokin bitti poikittain. Syy ei ehkä koskaan selviä ja vastaavaa saattaa tapahtua tulevaisuudessakin.

Haen tällä sitä, että miltään palveluntarjoajalta, oli se sitten teleoperaattori tai autonvalmistaja, ei kannata odottaa täydellisiä tuotteita vielä tässä maailmanajassa. Kokemuksia kannattaa ja täytyykin jakaa, mutta muutama uusi yrityskerta tai yön yli nukkuminen voi auttaa.

Pienenä loppukevennyksenä, vaihtaessasi auton sinun ei tarvitse päivittää ajokorttiasi ei yleensäkään tarvitse hankkia mitään lisäkoulutusta. Mikäli vaihdat tietokoneen ja haluat saada siitä hyödyn irti, joudut kyselemään neuvoja kaiken maailman keskustelupalstoilta ja et välttämättä saa mukaan mitään käyttöohjeita. Halutessasi tietokoneeseen uusia ominaisuuksia käyttöjärjestelmän tai sovellusohjelman uusimisen muodossa, joudut ostamaan uuden laitteen. Yleistyökälun, kuten tekstinkäsittelyohjelman, vaihtaminen vaatii koulutuksen.

Miksi me ihmiset hyväksymme tämän? Hyväksyisikö joku oikeasti sen, että vaihtaessasi uudemman automallin tai varsinkin eri merkkisen, joutuisi käymään parinkymmenen tunnin päivityskurssin, jotta saisi jälleen olla liikenteessä?  >:(

Ai niin, onko joku joskus saanut Windowsin mukana riittävän suomenkielisen käyttöohjeen? Vai väittääkö joku, että Windowsin Ohje-toiminto on riittävä korvaamaan kirjallisen ohjeen?
Käyttäjätaso 5
Huawei e1820 on ainakin erityisen asentoherkkä myös voimakkaassa kentässä. Itselläni nopeudeksi saattaa tulla pahimmillaan 1 mbps ja sitten noin 3-5 mbps, mutta kun löytää oikean asennon ja suuntauksen, niin nopeus on 7-8 mbps luokkaa jopa päivällä. Joko sieltä löytyy vähemmän ruuhkainen tukari tai nopeuteen vaikuttaa erityisesti juuri mokkulan asento ja suuntaus.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Yksi pieni pyyntö olis operaatoreiden suuntaan. Kun noita yhteysohjelmia kuitenkin mainosbannereiden yms. suhteen muokataan, niin samalla vois kunkin tikun yhteysohjelmaan lisätä myös indikaattorin, joka kertoo jotain yhteyden laadusta. Joka ikisestä tikusta tämä tieto on saatavissa ulos, koska kuuluu infoon, jonka tikku kertoo tukarille yhteyden ylläpitoa varten. Nyt noiden kantoaaltovoimakkuudesta kertovien palkkien ja prosenttien tuijottelu on ihan yhtä tyhjän kanssa, kun siinä on mukana myös roskaa, joka huonontaa varsinaisen signaalin laatua. Kun tikun sijoittelulla saa jonkun pirun palkin verran paremman signaalin ja yhteysnopeus huononee, niin siinä sitten ihmettele... ja hauku operaattori lyttyyn.

Osallistu keskusteluun