Kysymys

Sauniksen 3g verkossa häikkää?

  • 16 maaliskuu 2009
  • 19 kommenttia
  • 2234 katselukerrat

Onko muilla aollut ongelmia 3g:n yhdistämisessä tämän / eilispäivän aikaan? 3g verkko kyllä löytyy mutta ei saa yhdistettyä, kaatuu autentikointiin. Kännykälläkin aika-ajoin herjailee ettei saa yhdistettyä.

Radius nurin vaiko mitä?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

19 kommenttia


Onko muilla aollut ongelmia 3g:n yhdistämisessä tämän / eilispäivän aikaan? 3g verkko kyllä löytyy mutta ei saa yhdistettyä, kaatuu autentikointiin. Kännykälläkin aika-ajoin herjailee ettei saa yhdistettyä.

Radius nurin vaiko mitä?


Ondelmia ollut riittävästi, oli pakko käydä Soneran 512 kb liittymä ei kytky, 16,89 kk hyvin toimii nopeudet 490-500 kb/s
MegaDataetu laatikossa odottamassa parempia aikoja.
Käyttäjätaso 1
Tänään hyppäsi muutaman kerran täysiltä kentiltä 2G:hen (toisella katkaisi puhelun) Malmin hautausmaan ja Viikin välillä...
Täällä myös samanlaisia katkoksia. Tökkäs juurikin tuohon autentikointiin. Nyt tuntus taas toimivan ihan hyvin.

Itse hommasin 10 centtiä kk:ssa kalliimman Elisan mobiililaajakaistan Saunalahden tilalle, ja nyt on toiminut pätkimättä.

Eli kannattaa (noh, ainakin omalla kohdallani) ottaa Saunalahdelta puhepalvelut ja Elisalta mobiililaajakaistapalvelut, niin no problem!No pohjoisemmassa ei ole tietääkseni niin paljon ollut ongelmia. Taitaa nuo verkon ongelmat liittyä käyttäjämääriinkin. Syksyllä ostin mobiililaajakaista +:n ja hyvin on toiminut. Viikonloppuna testasin Kotkassa ja toimi moitteetta.
Käyttäjätaso 3
Viikon verran ei muuta ole ollutkaan kuin häikkää. Yksityiskohtainen raportti (TN:107284057, jos joku saunalahtelainen vielä sattuu näkemään) jätetty asiakaspalveluun, mutta ei minkäänlaista kommenttia kuulunut eli Saunalahti on palautettu siihen Breznevin neuvostomentaliteettiin oikein kunnolla. Kentät pudonneet olemattomaksi ja vaihtelevat nollasta hiukan sen yläpuolelle.
Käyttäjätaso 3
Tarkennusta hiukkasen. 3 kilometrin päässä oleva tukiasema antaa käytännössä nollasignaalia ja tekninen tuki on täysin hiljaa tiedusteluihini. Käänsin suunta-antennin 180 astetta toiseen suuntaan, 20 kilometrin päässää valtavan maastoesteen takana olevaa Kolin tukiasemaa kohti ja kenttiä tuli heti pari.

Kohta kuitenkin datasiirto pysähtyi kuin seinään, tavuakaan ei siirtynyt. Varttitunnin päästä taas jatkui vauhdilla.

Mitähän ihmettä tuolla verkossa on tekeillä?
Käyttäjätaso 1
Tänään pätki mobiililaajakaista (3G) Vantaanportissa. Yhteys oli mutta data ei liikkunut...
Käyttäjätaso 3
Tällaisen jutun löysin tänään
http://www.tietoviikko.fi/blogit/pohinaa/article259292.ece

Itse hommasin 10 centtiä kk:ssa kalliimman Elisan mobiililaajakaistan Saunalahden tilalle, ja nyt on toiminut pätkimättä.

Eli kannattaa (noh, ainakin omalla kohdallani) ottaa Saunalahdelta puhepalvelut ja Elisalta mobiililaajakaistapalvelut, niin no problem!Minäkin allekirjoitan tämän 100-prosenttisesti. Näin hommat toimivat.
Käyttäjätaso 1
On tässä jotain vialla ollut jo muutaman päivän ajan..perjantaina taisin huomata ekan kerran että nyt ei skulaa.Ulospäin lähtee hyvin mutta sisään tulee todella heikosti.Sivujen lataus on siis heikkoa mutta toisaalta esim valokuvia voi nyt lähettää hyvin.Tämäkin sivusto näköjään uusittu viimekäyntini jälkeen,ja on vissiin sen verran vanhaa raskaampi että eipä tällä nopeudella viitsi alkaa enempää viestejä lukemaan.
Muuten on kyllä siistin näköiset kentät uusitulla saitilla :D

Tulinkin vain tarkistaakseni onko muut valitelleet huonoa vauhtia viimepäivinä.
Paikkana Lapinjärvi,ja vanha Radiolinjan tukiasema josta löytyy ainoastaan 2G ja Edge käytössä 169 tikulla.
sama vika!

Paikka Hervanta Tampere,1km hermian teknologia keskuksesta ja ei muka 3g verkkoa    >:(

Tämä on jo toinen kerta kun Huawei e169 herjaa "rajoitettu yhteys". (sama vika joitakin kuukausia sitten)
vika tuli päälle käytännössä yhdessä yössä.
Illalla toimi, aamulla ei!

Vikapäivystys otti oireet ja muut tiedot vastaan, nyt nähdään osaavatko korjata.

Lisäys:
toimii pelkästään GSM ONLY-tilassa. 
Lisäksi on tikkuun hankittu ulkoinen antenni.

Katsellaan..
Tänään (2.4.) Oulussa ei ole tullut kuvaviestit eikä sähköpostit perille (5800:aan).
Pikkukarhun kotimetsässä Nuuskakairassa toimii netti tällä hetkellä vain nettitikun sinisellä valolla (Huawei 169). Joskus tipahtaan vihreäksi. Soneran langattomissa johdoissa ei bitti kulje. Mur!
Edelleen sähöpostit tökkii Oulussa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sähköpostia en ole kokeillut, mutta nätti tytsynkuva tuli kuvaviestinä. Oletko muuten lähettänyt vikailmoa nettilomakkeella?
Koko saunalahti ei olekaan kuin yhtä häikkää ainakin mobiililaajakaistojen osalta. Heti kun omat kytkyt menee umpeen niin en edes harkitse saunalahtea. Ja taitaa jatkossa lähteä kavereille ja lähipiirille samanlaiset suositukset eli taidan alkaa saunalahden vastaan promotoijaksi. Ja sitten vielä kehtaavat laskuttaa tuotteista mitä ei tarjoa toimivana. >:(

Luottoa ei todellakaan löydy näihin tuotteisiin enään pätkääkään ja aina jos sattumalta pääsee nettiin niin voi olla varma että yhteys katkeilee ja pätkii enemmän kuin tämä kuuluisa junan vessa.

Terveiset vain saunalahden asiakaspalveluun ja tekniseen tukeen, josta ei oteta enään muutenkaan yhteyttä jos jättää kuuluvuus ongelma kaavakkeita.

Terv. Ex-asiakas heti kun kytkyt umpeutuu
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Koko saunalahti ei olekaan kuin yhtä häikkää ainakin mobiililaajakaistojen osalta.


Noin yleisellä tasolla tuo on mielenkiintoista. Itselläni on ollut MegaData kaksi vuotta kahdessa liittymässä, eikä mitään ongelmia ole esiintynyt sen useammin kuin mobiiliverkoissa yleensäkin. Kytkettäessä molemmat alkoivat toimimaan ihan ok.
Itsellä ollut kohta 1,5v datapaketti ja olosuhteiden vuoksi tuli hankittua noin vuosi sitten mobiililaajakaista 1M nopeudella. Kumpikin liittymä on pätkinyt ja katkeillut enemmän kuin laki sallii ja kun paikkoina on Tampereen ja Hämeenlinnan keskustat niin ei voi kuin ihmetellä ettei hommaa saada toimimaan. Viimeiset 3kk on käpy palanut jo useamman kerran saunalahden liittymään. Normaalisti itseltä löytyy paljon kärsivällisyyttä, mutta liittymien katkeilun kanssa ei löydy enään ymmärrystä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kumpikin liittymä on pätkinyt ja katkeillut enemmän kuin laki sallii ja kun paikkoina on Tampereen ja Hämeenlinnan keskustat


Minulla taas toimivuus on ollut ongelmatonta ainakin Oulussa, Nivalassa ja Kiuruvedellä. Käytän tuota mobiililaajakaistaa normaalissa puhelinliittymässä eli suffaan sillä vaikkapa junassa. Tai missä vaan jos jotain netistä haluan etsiä tai muuten vain aikaa kuluttaa.  ;)

Ehkä epätodennäköiseltä vaikuttaa, kun olet kahdella paikkakunnalla tuota käyttänyt.... mutta onko sulla mahdollisuutta kokeilla yhteysongelmien aikaan vaikka muutaman kilometrin etäisyydellä? Tai kysyä miten yhteys toimii muilla samalla seudulla. Sitä vaan, että sillä ainakin selviäisi ongelman mahdollinen paikallisuus. Ja mikäli kaverilla toimii ok samassa laitteessa samassa paikassa mutta sulla ei, voit osoittaa Saunalahdelle vian olevan jossain liittymän asetuksissa Saunalahden päässä.  ::)